Sådan arrangerer du en vellykket polterabend

Er opgaven med at planlægge en polterabend for den kommende brud havnet på dit bord? Føler du dig lidt stresset over opgaven? Så tag det roligt, vi har de helt rigtige tips. I stedet for at falde i ’Sådan gør de andre-fælden’, får du her tips til polterabends, som med garanti bliver en succes. Og vi giver tips til aktiviteter, der passer til alle budgetter.

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

GENERELLE TIPS

  • Overraskelsesmomentet er næste halvdelen af en vellykket polterabend. Sørg derfor for, at planlægningen af polterabenden sker uden den kommende bruds vidende. Overrask hende enten med en klassisk kidnapning, ved at dukke op midt under middagen med svigerforældrene eller ved at involvere hendes chef og booke hende til ’et vigtigt møde’, hvor I alle kommer ind og overrasker hende. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
  • En klassisk polterabend holdes af brudens kvindelige venner. Men hvem siger, at man ikke kan blande kønnene. I 2019 føles det mere rigtigt end forkert, og ærligt talt, så vil man som brud gerne have sine nærmeste venner tilstede – mandlige som kvindelige. Ikke?!
  • Lange transporttider? Nogle gange får man brug for at fragte selskabet fra A til B, og med lidt alkohol i kroppen er det let for bruden at blive lidt søvnig. Undgå dette ved at have en kurv med sedler med ’emner’, som bruden skal tale om. Det kan være ’Den første kærlighed’, ’Da jeg var mest eventyrlysten, var jeg…’, ’Det mest romantiske, min nuværende partner har gjort, er…’ og så videre.
  • Undgå at udstille bruden ved at tvinge hende igennem byen for at sælge kys eller kondomer eller lignende. Er der nogensinde nogen, der har brudt sig om det?

En fælles aktivitet, hvor alle deltager, er altid værdsat. Vælg en aktivitet, som I ved, den kommende brud vil synes om.

Til den korte polterabend

Har I kun nogle timer til at arrangere en vellykket polterabend for den kommende brud? Intet problem! Man kan sagtens lave en masse sjov på blot få timer. Det klassiske er at begynde med overraskelsesmomentet, hvor bruden bliver overrasket af jer. For at få så meget som muligt ud af den tid, I har til rådighed, anbefaler vi, at I lægger ud med en aktivitet. Det mest almindelige er, at man begynder med morgenmad, brunch eller et cafestop, men vent med det til sidst i stedet for. Tiden løber ofte afsted, når man hygger sig med sådan en aktivitet, og det kan blive lidt stressende at skulle videre i programmet. Så vent med dette og start i stedet polterabenden med en aktivitet, som den kommende brud vil synes om. Måske er det et kursus i, hvordan man dekorerer kager og bagværk? Måske er det et svedigt klatrepas ude i naturen med en guide? Eller hvorfor ikke udvide jeres vinkundskab ved at arrangere en vinsmagning? Vælg en aktivitet, som I alle er involverede i og har mulighed for at tale om og grine sammen om på et senere tidspunkt. Afslut derefter polterabenden med en frokost/middag på restaurant – eller hvorfor ikke hygge med lidt snacks og drinks hjemme hos en af jer? Mens I spiser og drikker, laver I en quiz med spørgsmål om bruden (eller vennerne). Eller hvorfor ikke stille en opgave til alle om at holde en personlig tale for den kommende brud? Det vil med garanti være værdsat.

En picnic er altid værdsat og kan laves så ekstraordinær som ønsket.

En polterabend med blandede køn føles helt rigtig i 2019, og hvem vil ikke gerne have mulighed for at fejre polterabend med sine bedste venner? Ikke kun de kvindelige!

Til heldagsarrangementet

I løbet af en hel dag har I tid til flere forskellige aktiviteter. Husk dog ikke at booke for mange aktiviteter på én dag, det kan nemt blive lidt hektisk, og ofte sker der det, at hver enkelt aktivitet tager længere tid end beregnet (specielt hvis der er alkohol indblandet). Når man planlægger polterabend en hel dag, er det en god start at byde den kommende brud på brunch/morgenmad lige efter overraskelsesmomentet. Dæk op med en buffet af gode sager – og hav gerne ekstra fokus på de ting, som I ved, bruden godt kan lide. Er vejret godt, er der ikke ret meget, der slår en picnic. I løbet af morgenmaden kan I lave en leg, som gør, at alle kender hinanden lidt bedre. Legen går ud på, at bruden har 15 sekunder til hurtigt at præsentere alle de tilstedeværende.

Præsentationen kan være et sjovt minde, eller hvordan bruden og gæsten lærte hinanden at kende. En hurtig og virkelig sjov måde at lære hinanden at kende. Efter morgenmaden er det tid til dagens første aktivitet. Her kan I for eksempel padle i kajak, spille padel-tennis, tage på sushi-kursus, flyve i luftballon eller leje en stylist, som giver tips om stil til bruden. Frokosten kan med fordel tages med og spises når og hvor, det passer. En køleboks med smørrebrød, salater og friske juicer holder energien oppe. Om eftermiddagen kan I måske besøge en frisørsalon for at få blow-outs og blive shinet op til aftenen. Eller I kan arrangere en mini-SPA hjemme hos en af jer. Aftenen kan bruges på at overvære et stand-up-show, tage i teatret eller til koncert. Eller måske fejrer I det ved at have booket bord på brudens favoritrestaurant. Også her er det en smuk gestus, at alle holder en personlig tale til den kommende brud.

Flere dages polterabend

For jer, der slår på de helt store trommer, og vælger en polterabend, der løber af stablen over en hel weekend, findes der talrige af muligheder. Har I et stort budget, kan I kidnappe bruden og føre hende direkte til lufthavnen og overraske hende med en weekendtur til en fantastisk by. Ønsker I at fejre bruden over flere dage, men uden at det skal koste hele familieformuen? Det er ikke noget problem. Book en mindre hytte i skoven eller lån en slægtnings sommerhus. Brug gerne weekenden på at lave en masse mad, sidde foran pejsen, tage et nøgenbad i en nærliggende sø, gå ture i skoven og tage pænt tøj på om aftenen. Forbered gerne en masse lege til sådan en weekend, så alle får mulighed for at omgås hinanden.

En polterabend, der løber over flere dage? Fedt nok! Book en weekendtur eller lån et sommerhus og brug tid sammen.

LÆS MERE

Bryllupsarrangørens markedsføring

Bryllupsarrangør som erhverv bliver mere og mere populært. Der er stadig flere unge par, der ønsker et stort, arbejdskrævende bryllup, som ikke ville være muligt at gennemføre uden en bryllupsarrangør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Vil du modtage de seneste nyheder, tips til dit bryllup og unikke tilbud?

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m/k. Det er en ærefuld opgave, som viser, at brudeparret stoler 100% på dig, og du er klar til at påtage dig ansvaret.

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende “bridezilla” er overhængende.

Bryllup på Mauritius

Det var en helt almindelig aften, da Steffen friede til Stina. Brylluppet blev dog alt andet end almindeligt. Få måneder senere stod de nemlig med bare tæer i sandet på en af Mauritius’ smukkeste strande og sagde ja til hinanden.

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en dag, som giver nye minder.

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i løbet af bryllupsdagen. Men hvem er disse personer? Og hvad er deres opgaver?

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer ligeså godt.

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter tonen for resten af brylluppet og skaber forventninger.

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende for underholdningsniveauet. Men skal man vælge levende musik eller lave spillelister selv?

Bryllupsfesten, livets fest

Hvordan planlægger man livets største fest, bryllupsfesten? Bryllupsmagasinet har, for at lette planlægningen, taget en tjekliste frem, som I kan bruge, når I vælger og booker feststed.

Giv den gas med blomster

Mange ser det som en selvfølge og en smuk tradition, at de skal bære en smuk brudebuket op ad altergangen. Men i 2015 og 2016 tager man skridtet videre og dekorerer med blomster både højt og lavt. Læs mere om, hvordan netop du kan gøre dit bryllup til en blomstrende drøm.

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i KÆRLIGHED, MEN TROR PÅ DEN, vi tilbyder smukke historiske lokaler, romantiske opdækkede border, med blomster, servietter, duge og lysestager efter jeres ønsker, vi tilbereder alt fra bunden og tilpasser vores faglige kompetencer til jeres personlige valg, vi tror ikke på KEJSERENS NYE KLÆDER, men på gode råvarer, nænsom tilberedning, afstemte vine, godt håndværk samt personlig service.

Placer jeres gæster rigtigt

Det er næsten en videnskab at placere sin familie, venner og hædersgæster rigtigt. Der findes naturligvis regler for gæsternes placering, men det vigtigste er at placere hver enkelt der, hvor han/hun passer bedst.

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale er det, der passer bedst til dit selskab. Vi tager en snak med direktør Heidi Elisabeth Fjellheim fra Losby Gods, hvor de afholder bryllupper stort set hver eneste lørdag året rundt.

Gode tips til et langt ægteskab

Du har endelig fundet den partner, du altid har drømt om. Snart løber jeres bryllupsdag af stablen, men du bekymrer dig, for hvordan skal følelsen af lykke kunne vare hele livet? Her kommer nogle konkrete tips til, hvad du skal tænke på.

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgom’! Vi viser dig vejen.

En magisk vielsesceremoni

Drømmer I om en personlig vielse, som gerne må indeholde både nyskabende og traditionelle indslag? Så kast jer ud i det og tænk ikke så meget over, hvordan en traditionel vielse ser ud. Skab en unik og personlig ceremoni.

bryllupsfotograf

Sådan får du gode bryllupsbilleder

Bryllupsbillederne foreviger jeres store dag, så vælg en fotograf med omsorg. Læg fokus på fotografens stil og på den personlige kemi jer og fotografen imellem. Så er I godt på vej mod de perfekte bryllupsbilleder.

brudekjole

Køb din brudekjole i en butik

Det vrimler med hjemmesider, der sælger brudekjoler. De lokker med fine billeder af smukke kjoler, men kjolerne på billederne er originale kjoler. Overdådige, velsyede og med god pasform. Det er ikke de kjoler, der bliver sendt med posten. Det er kopier – ofte meget dårlige af slagsen.

Gå all in med en borgerlig vielse

En borgerlig vielse er ikke ensbetydende med et simpelt bryllup. Det kan indebære præcis samme storslåede fest som et kirkebryllup. Så hold jer endelig ikke tilbage, gå all in!

10 måder at fri på

Internettet svømmer over med romantiske film og fortællinger om frierier – her har vi udvalgt nogle favoritter. Læs videre for inspiration til, hvordan du eller nogen nærtstående kan lave et magisk frieri.

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en rehearsal dinner aftenen inden brylluppet eller til en brunch dagen efter. Vi fortæller her om fordelene ved de respektive alternativer.

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i samme stil som brudebuketten.

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en bestemt farve, en bestemt dresscode eller en personlig ting. Ved at vælge et bestemt tema får I ikke alene et spektakulært bryllup, I gør det også lettere for jeres bryllupsgæster.

Bryllup

Social Media Wedding

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det fungerer at gøre sit bryllup tilgængeligt på de sociale medier, og vi har kigget nærmere på alt fra bryllups-hashtags til, hvorfor man have en Maid of Social.

Bryllup

Don’t worry, be happy

Det er klart, at I gerne vil have, at alt skal være perfekt på bryllupsdagen. Men det gør ingen lykkelig at gå rundt og bekymre sig over ting, man alligevel ikke har nogen indflydelse på på den store dag. Ting kan gå galt, og det er kun menneskeligt. Grin ad det, og hav det sjovt i stedet.

Real-life wedding: Jesper og Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle” vielsesceremoni ud på engelsk, så alle havde mulighed for at følge lidt med. Vi fik efterfølgende vide at vores udenlandske venner og familie, synes det havde været en meget smuk ceremoni.

Instagram Bryllupsmagasinet

Følg os på Instagram!

Vi holder dig opdateret med inspirerende fotos, det seneste indenfor bryllupsmode, trends, selskabslokaler, dekorationer, vielsesringe og meget mere!

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige dresscodes?

Bryllupsrejse i Tjekkiet

Et minde for livet og en fest, man sent kommer til at glemme! Tjekkiet byder på uovertruffen stemning og fantastiske omgivelser til bryllupsfotografierne. I Prag spirer romantikken rundt om hvert gadehjørne. Et bryllup i Tjekkiet vil få jer til at tabe kæben, men ikke miste livsopsparingen.

Hold kærligheden i live

I kirken siger vi ja til at blive sammen til døden os skiller. Men hvad skal vi egentlig gøre for at holde kærligheden i live? Du får parterapeutens tre bedste råd til at bevare kærligheden. Maj Wismann er parterapeut og sexolog og har i over 10 år hjulpet par med at bevare og finde kærligheden igen gennem terapi, foredrag og gratis online kurser. Hun deler her sine bedste råd til et langt og lykkeligt ægteskab.

Find din Bryllupsfotograf

At gifte sig er en vidunderlig oplevelse og en dag man aldrig glemmer. Ved at leje en professionel bryllupsfotograf vil du have smukke minder for livet. Her har vi en liste med nogle af landets bedste bryllupsfotografer

Ny gaardbutik på Benniksgaard Hotel

Benniksgaard Hotel slår dørene op til endnu en attraktion på stedet, nemlig en helt ny gaardbutik – Benniksgaardbutik, som er navnet på det nyeste skud på Benniksgaard-stammen.

Real-Life wedding: Yrsa og Fredrik

Efter et smukt frieri i Hyde Park svævede parret Yrsa og Fredrik på lyserøde skyer hele dagen, og deres weekend i London blev magisk. Vel hjemme igen begyndte planlægningen af deres bryllup, her får du historien om deres fantastiske rejse mod giftermålet.

Del dine inderste ”hemmeligheder” med veninderne

Smukke omgivelser, lækker brunch, gode veninder/mor/svigermor – hvis det lyder dejligt så læg brudekjoler, smykker, hår- og makeup stylist og m.m. til, og I vil nyde at deltage i BRIDE-TO-BE-BRUNCH.

Det perfekte bryllupsbillede

Et bryllup er et minde for livet. Noget, som I kommer til at mindes med glæde og varme. Men det kan ske, at nogle detaljer ryger ud i glemselen med tiden. For at forevige alle de spektakulære oplevelser og ting på bryllupsdagen får I brug for en professional og dygtig bryllupsfotograf. En fotograf, som gennem linsen, foreviger jeres specielle dag, og som sørger for, at I får de bryllupsbilleder, I har drømt om.

Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

A table for two…

Bliv inspireret af de mange forskellige borddækning til din bryllupsmiddag.

Kunsten at skrive en ønskeliste

Det er blevet tid til at sende en invitation ud til gæsterne til brylluppet. Stedet er booket, datoen er sat, og nu er der kun tilbage at ordne det med ønskelisten. Her får I gode råd til, hvordan I kan gøre det lettere for jer selv som for gæsterne at finde den perfekte bryllupsgave.

Landlig bonderomantik

Aldrig har længslen efter et landligt bryllup været større. Bonderomantikken, der først tog fart i USA, er nu kommet til Norden, og stadig flere brudepar drømmer om et bryllup på landet med blomster i håret og hun i en bølgende, hvid kjole. Så snør støvlerne, find cowboyhatten frem og gør dig klar til at danse i laden natten lang.

Når mandligt og kvindeligt skal blive ét

De fleste kender nok bogen eller udtrykket ’Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus’. Men er vi virkelig så forskellige? Og hvordan skal vi mødes for at få et godt ægteskab?

Du og din mor

Var din mor i top 3 over dem du ringede til for at fortælle at du skulle giftes? Så har I sikkert et nært forhold. Og hvorfor ikke nyde det, bare I to, inden der for alvor går planlægningsstress i den. Få inspiration til en række fælles aktiviteter her.

Stor planlægningsguide for kommende brudepar

At planlægge et bryllup kræver, at I begge holder tungen lige i munden og lærer at prioritere de rigtige ting, på det rette tidspunkt, i planlægningen. Bryllupsmagasinet hjælper jer på vej med beslutninger, der skal træffes, nyttige tips, vigtige kontakter og huskelister.