Sådan arrangerer du en vellykket polterabend

Er opgaven med at planlægge en polterabend for den kommende brud havnet på dit bord? Føler du dig lidt stresset over opgaven? Så tag det roligt, vi har de helt rigtige tips. I stedet for at falde i ’Sådan gør de andre-fælden’, får du her tips til polterabends, som med garanti bliver en succes. Og vi giver tips til aktiviteter, der passer til alle budgetter.

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

GENERELLE TIPS

  • Overraskelsesmomentet er næste halvdelen af en vellykket polterabend. Sørg derfor for, at planlægningen af polterabenden sker uden den kommende bruds vidende. Overrask hende enten med en klassisk kidnapning, ved at dukke op midt under middagen med svigerforældrene eller ved at involvere hendes chef og booke hende til ’et vigtigt møde’, hvor I alle kommer ind og overrasker hende. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
  • En klassisk polterabend holdes af brudens kvindelige venner. Men hvem siger, at man ikke kan blande kønnene. I 2019 føles det mere rigtigt end forkert, og ærligt talt, så vil man som brud gerne have sine nærmeste venner tilstede – mandlige som kvindelige. Ikke?!
  • Lange transporttider? Nogle gange får man brug for at fragte selskabet fra A til B, og med lidt alkohol i kroppen er det let for bruden at blive lidt søvnig. Undgå dette ved at have en kurv med sedler med ’emner’, som bruden skal tale om. Det kan være ’Den første kærlighed’, ’Da jeg var mest eventyrlysten, var jeg…’, ’Det mest romantiske, min nuværende partner har gjort, er…’ og så videre.
  • Undgå at udstille bruden ved at tvinge hende igennem byen for at sælge kys eller kondomer eller lignende. Er der nogensinde nogen, der har brudt sig om det?

En fælles aktivitet, hvor alle deltager, er altid værdsat. Vælg en aktivitet, som I ved, den kommende brud vil synes om.

Til den korte polterabend

Har I kun nogle timer til at arrangere en vellykket polterabend for den kommende brud? Intet problem! Man kan sagtens lave en masse sjov på blot få timer. Det klassiske er at begynde med overraskelsesmomentet, hvor bruden bliver overrasket af jer. For at få så meget som muligt ud af den tid, I har til rådighed, anbefaler vi, at I lægger ud med en aktivitet. Det mest almindelige er, at man begynder med morgenmad, brunch eller et cafestop, men vent med det til sidst i stedet for. Tiden løber ofte afsted, når man hygger sig med sådan en aktivitet, og det kan blive lidt stressende at skulle videre i programmet. Så vent med dette og start i stedet polterabenden med en aktivitet, som den kommende brud vil synes om. Måske er det et kursus i, hvordan man dekorerer kager og bagværk? Måske er det et svedigt klatrepas ude i naturen med en guide? Eller hvorfor ikke udvide jeres vinkundskab ved at arrangere en vinsmagning? Vælg en aktivitet, som I alle er involverede i og har mulighed for at tale om og grine sammen om på et senere tidspunkt. Afslut derefter polterabenden med en frokost/middag på restaurant – eller hvorfor ikke hygge med lidt snacks og drinks hjemme hos en af jer? Mens I spiser og drikker, laver I en quiz med spørgsmål om bruden (eller vennerne). Eller hvorfor ikke stille en opgave til alle om at holde en personlig tale for den kommende brud? Det vil med garanti være værdsat.

En picnic er altid værdsat og kan laves så ekstraordinær som ønsket.

En polterabend med blandede køn føles helt rigtig i 2019, og hvem vil ikke gerne have mulighed for at fejre polterabend med sine bedste venner? Ikke kun de kvindelige!

Til heldagsarrangementet

I løbet af en hel dag har I tid til flere forskellige aktiviteter. Husk dog ikke at booke for mange aktiviteter på én dag, det kan nemt blive lidt hektisk, og ofte sker der det, at hver enkelt aktivitet tager længere tid end beregnet (specielt hvis der er alkohol indblandet). Når man planlægger polterabend en hel dag, er det en god start at byde den kommende brud på brunch/morgenmad lige efter overraskelsesmomentet. Dæk op med en buffet af gode sager – og hav gerne ekstra fokus på de ting, som I ved, bruden godt kan lide. Er vejret godt, er der ikke ret meget, der slår en picnic. I løbet af morgenmaden kan I lave en leg, som gør, at alle kender hinanden lidt bedre. Legen går ud på, at bruden har 15 sekunder til hurtigt at præsentere alle de tilstedeværende.

Præsentationen kan være et sjovt minde, eller hvordan bruden og gæsten lærte hinanden at kende. En hurtig og virkelig sjov måde at lære hinanden at kende. Efter morgenmaden er det tid til dagens første aktivitet. Her kan I for eksempel padle i kajak, spille padel-tennis, tage på sushi-kursus, flyve i luftballon eller leje en stylist, som giver tips om stil til bruden. Frokosten kan med fordel tages med og spises når og hvor, det passer. En køleboks med smørrebrød, salater og friske juicer holder energien oppe. Om eftermiddagen kan I måske besøge en frisørsalon for at få blow-outs og blive shinet op til aftenen. Eller I kan arrangere en mini-SPA hjemme hos en af jer. Aftenen kan bruges på at overvære et stand-up-show, tage i teatret eller til koncert. Eller måske fejrer I det ved at have booket bord på brudens favoritrestaurant. Også her er det en smuk gestus, at alle holder en personlig tale til den kommende brud.

 

Flere dages polterabend

For jer, der slår på de helt store trommer, og vælger en polterabend, der løber af stablen over en hel weekend, findes der talrige af muligheder. Har I et stort budget, kan I kidnappe bruden og føre hende direkte til lufthavnen og overraske hende med en weekendtur til en fantastisk by. Ønsker I at fejre bruden over flere dage, men uden at det skal koste hele familieformuen? Det er ikke noget problem. Book en mindre hytte i skoven eller lån en slægtnings sommerhus. Brug gerne weekenden på at lave en masse mad, sidde foran pejsen, tage et nøgenbad i en nærliggende sø, gå ture i skoven og tage pænt tøj på om aftenen. Forbered gerne en masse lege til sådan en weekend, så alle får mulighed for at omgås hinanden.

En polterabend, der løber over flere dage? Fedt nok! Book en weekendtur eller lån et sommerhus og brug tid sammen.

LÆS MERE


Hold styr på os