Vores bryllup: - Yrsa & Fredrik

Efter et smukt frieri i Hyde Park svævede parret Yrsa og Fredrik på lyserøde skyer hele dagen, og deres weekend i London blev magisk. Vel hjemme igen begyndte planlægningen af deres bryllup, her får du historien om deres fantastiske rejse mod giftermålet.

Tekst: Yrsa og Fredrik Jarl Foto: Anna Karas

Frieriet

Vi havde planlagt en forlænget weekend i London, og Fredrik tænkte, at det ville være den rette lejlighed til et frieri. Overraskelsen var dog lige ved at gå i vasken allerede i lufthavnen, da låne-ringene (som åbenbart ikke var i guld) i Fredriks lomme fik metaldetektoren til at bippe. Yrsa mærkede heldigvis ikke noget, og sikkerhedskontrolløren nikkede og smilede, da Fredrik nervøst og diskret forsøgte at vise, hvad det var, der var årsag til udslaget.

Vi tog af sted en onsdag, og fredag den 6. juni 2014 havde vi champagnefrokost i Hyde Park. Vi havde valgt vores favorit-macarons fra Ladurée, solen strålede, roserne blomstrede, og Fredrik følte, at ’nu var det tid’. Han forberedte sig og gennemgik hurtigt sin tale i hovedet, mens Yrsa kiggede lidt væk et øjeblik. Han tog ringen frem og gik ned på knæ, da Yrsa udbrød: ’Se, et egern!’

Da Yrsa vendte sig om og så Fredrik på knæ, blev han helt ude af den og kunne kun få et ’Øøh… vil du gifte dig med mig?’ fremstammet. Det var utrolig sjovt, og Yrsa blev både overrasket, rørstrømsk og fik tårer i øjnene.

Vi skålede i champagne sammen med egernet, inden vi tog låne-ringene på. De var i øvrigt helt forkerte i størrelsen. Vi svævede nærmest rundt på en lyserød sky hele dagen, og om aftenen spiste vi middag på Clos Maggiore, en restaurant, der er udnævnt til Londons mest romantiske. Senere ventede der en musical. Det var en magisk weekend.

 

Forberedelserne

Tanken om at gifte sig i Danmark voksede hurtigt. Yrsas forældre har sommerhus i Hornbæk, og vi er der, så ofte vi har mulighed for det. Derefter opstod der et ønske om at blive gift ved havet og også gøre brylluppet til noget ekstra for vores gæster.

Nogle uger tidligere havde vi været til bryllup i Danmark og var blevet inspireret af nogle af de danske traditioner. Derfor blev beslutningen at lave en dansk-svensk kombination af bryllupstraditionerne, og indretningen/dekorationerne skulle være romantisk vintage.

Vi havde ikke talt om bryllup tidligere, så inden vi gik ned på detaljeniveau, måtte vi sætte rammerne for, hvad vi ville have og ikke have på vores bryllupsdag. Begge ville gerne have en kirkelig vielse og en stor fest.

Vi kom ret hurtigt frem til, at vi kunne lægge ideen om et lille, intimt budget-bryllup bag os, for vi ville have ekstra af alt. For bedre at kunne få det bedste ud af at ville have alt (til den bedste pris) måtte vi i gang i god tid og være om os med at tage fat i kontakter, når det var muligt.

Vi begyndte at tale om bryllup allerede under London-turen. Vi bestemte os ret hurtigt for at sætte datoen for vielsen præcis et år efter frieriet. Vi besøgte fire forskellige herregårde og slotte i Nordsjælland, inden vi bestemte os for Hornbækhus; herregården der lå nærmest kirken og i samme by, som Yrsas forældres sommerhus ligger i.

Vi valgte at gå efter et lokalt og nærproduceret tema. Maden var økologisk og lavet med råvarer fra nærområdet. Vi tog kontakt til det lokale bageri, som har specialiseret sig i fransk bagværk, og vi benyttede også den lokale blomsterdekoratør, frisør m.m.

Planlægning

Vi prioriterede gæster frem for gaver og skrev i indbydelsen, at vi ønskede os en weekend i Danmark sammen med dem i stedet for gaver.

Vi planlagde alt sammen, men delte opgaverne imellem os. Farvetemaet blev relativt hurtigt besluttet, ligesom hvem der skulle være forlover og brudepiger.

Det var sjovt at kombinere arbejdet med detaljer, såsom at vælge blomster, tøj, dekorationer osv., med mere formelle og nødvendige ting som dokumenter, opsparing, e-mail-korrespondance med de involverede osv. Vi lavede alting selv; lige fra indbydelser til festprogram.

Bryllupstankerne var med hver dag hele året, men alt foregik i stille og roligt tempo, og det gjorde det hele meget sjovere. Inspiration fik vi Bryllupsmagasinet og Pinterest. Vi tog de bedste bryllupstraditioner fra henholdsvis Danmark og Sverige, da vi planlagde vores bryllupsdag, og vi er meget tilfredse med resultatet.

Ceremonien

Vielsesceremonien blev først og fremmest dansk, fordi den danske kirke er betydeligt mere konservativ end den svenske, og vi fik lov at tage skikkene med dertil.

Vi havde to musikere, som sang og spillede akustisk guitar, og de sang sangen ’Marry you’ af Bruno Mars (dog i en lettere omskrevet version, eftersom der er antydninger om stoffer osv. i originalversionen)

Brudepiger og forlover gik forrest, og vi gik sammen bagved. Det var så sjovt og rørende at se alle vores nære og kære på bænkene. Det er et øjeblik, vi aldrig glemmer. Kirken var smukt dekoreret med cremefarvede pæoner langs rækkerne af bænke og ved to store blomsterarrangementer foran ved alteret.

Hornbæk Kirke er en lille fiskerkirke med træskib i taget. Efter dansk tradition sidder brudeparret som bekendt på to stole fremme ved alteret, med ryggen mod gæsterne og med præsten foran sig. Normalt har man fire salmer og ingen solosang, men vi og præsten blev enige om at have tre salmer og en svensk solosang; ’Så vill stjärnorna’.

Yrsas søster, som er præst i en svensk kirke, viede os sammen med den danske præst. Yrsas søster holdt selve vielsestalen, og det var meget personligt, smukt og mindeværdigt.

Der var ikke et øje tørt på bænkene. I den danske kirke aflægger brudeparret ingen løfter, men præsten tilspørger gom og brud, som begge siger ja to gange hver, og derefter deklarerer præsten, at brudeparret har indgået en aftale og siger ’Så giv hinanden hånd derpå’. Derefter giver brudeparret hinanden hånden, mens præsten lægger sin hånd på deres.

Efter dette tog vore svenske præst over og velsignede ringene, og vi fik lov til at kysse hinanden til gæsternes applaus. Udgangen foregik til lyden af Mendelssohns ’Wedding march’. Ris og lavendel regnede ned over os, og vore gæster jublede, da vi kom ud. Det var fantastisk, og lykken var total.

Fotografen

Vi valgte at lade fotografen være med hele dagen, fra morgenens forberedelser til brudevalsen. Vi havde ledt efter en bryllupsfotograf, hvis portefølje stemte overens med, hvad vi ønskede, og på den måde fik vi også fantastiske fotos fra selve dagen.

Eftersom vores fotograf bor halvdelen af året i Dubai og den anden halvdel af året i Helsingør, havde vi først og fremmest kontakt via mail. Vi mødtes dog også på et tidspunkt i Hornbæk for at udse steder og afstemme ønsker og detaljer.

Efter vielsen kørte vi til herregården og havde vores reception ude i den store, smukke have. Brudens far holdt velkomsttale, og der blev serveret pindemadder og champagne.

Musikerne fra kirken var med til receptionen og sang to sange; brudens sang til gommen - ’The power of love’ - og brudgommens sang til bruden - ’Won’t let you go’. Derefter serveredes bryllupskagen. Efter at vi havde nydt den, var der en pause for gæsterne, mens vi blev fotograferet.

Vi og fotografen begav os ud til havet og Hornbæks sandstrand, som er berømt for sin skønhed. Vi havde held med vejret, og det var på stranden, det virkelig gik op for os, at vi var blevet mand og hustru. Folk, der gik forbi, ønskede os tillykke, og vi var så glade og taknemmelige.

 

Festen

Middagen fandt sted i herregårdens store sal, og vi sad ved runde borde, som var smukt dekorerede efter farvetemaet. Vi spiste en tre-retters middag og til det, blev der serveret vin ad libitum.

Aftenens taler var følelsesladede, sjove og personlige, og vi holdt også tale til hinanden. På projektoren blev der afspillet alt fra film fra polterabenden til en sang, som brudens søstre fremførte. Der var mange grin og skåler rundt ved bordene, og det varmede vores hjerter at se, hvordan nære og kære havde det så hyggeligt.

Toastmadame havde gjort et forrygende stykke arbejde med aftenens talere, sådan at talerne hverken var for mange eller for lange, så vi kunne afslutte middagen præcis klokken 21.30 – lige som vi havde ønsket det. Det var, fordi vi gerne ville have nogle fotos af den smukke strand i solnedgangen.

I den tid, vi var på stranden, fik gæsterne kaffe og avec i nogle tilstødende lokaler, og hver fik en lille æske chokolader med hjem. Personalet gjorde det store lokale klar til dans og fest, og dj’en stillede sit udstyr op.

Overraskelsen

Festen begyndte klokken 22.00 med brudevalsen. Vi havde ikke fortalt nogen det, men siden januar havde vi taget private danselektioner for at kunne byde på noget ekstra. Og gæsterne blev overraskede, da vi til tonerne af Elton Johns ’Can you feel the love tonight’ svævede over gulvet i en flot vals, koreograferet med både løft og snurren rundt. Endnu mere overraskede blev de, da valsen gik over i en tempofyldt merengue til tonerne af Queens ’Don’t stop me know’, hvor vi jokede og gav det max gas. Vi afsluttede dansenummeret med at byde gæsterne op til dans og på den måde få sat gang i dansegulvet. Det trick så ud til at virke, for dansen fortsatte resten af natten!

Ved et-tiden blev der serveret natmad bestående af tapas og pålæg, perfekt til dem, der gerne ville runde aftenen af, og til dem, der ville fylde mere energi på vognen. Vi havde fri bar, og serveringspersonalet gjorde et flot stykke arbejde.

 

Bryllupsrejsen

Thailand fra 14. august 2015 til 30. august 2015. En uge på Khao Lak (Hotel: JW Marriott) og en uge på Krabi (Hotel: Sheraton Krabi Beach Resort).

Hvem friede: Fredrik

Vielsessted: Hornbæk Kirke

Fest-sted: Hornbækhus

Brudekjole fra: Syet efter brudens mål af syerske

Brudgommens tøj er fra: Tiger of Sweden, Eton

Ringe: Brudgommen har en glat ring i rødguld. Bruden designede sine egne ringe og lod en guldsmed i Jönköping lave dem. Forlovelsesringen er i rødguld med en navette-slibet solitaire-diamant, og vielsesringen er i rødguld med 48 brillanter.

Maden:

Forret - Tapastallerken med fire slags fisk- og skaldyrsanretninger.

Hovedret - Perlehøne glaseret med jordskokker, serveret med trøffel og hvide asparges.

Dessert - Drambuie-fromage med hasselnøddecrunch serveret med brændte figner og vaniljeskum.

Fotograf: Anna Karas

Flere artikler

Alternativ til brudekjole: Jumpsuit

For brude, der søger noget unikt og moderne, er der stadig flere, der udskifter den traditionelle brudekjole med en stilfuld…

Hår & Makeup

Udforsk bryllupstrends inden for hår og makeup med Nini Elisabeth Jørgensen – Få gode tips til, hvad du skal tænke…

Vores yndlingsprodukter lige nu!

Har du brug for at opdatere dit badeværelsesskab til brylluppet? Vi har samlet nogle af vores yndlingsprodukter lige nu.

Perfekte perler til bruden

Perlesmykker er tidløse, klassiske og elegante med en interessant historie.