Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

bryllupstema

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Hvor formelt skal det være? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare på, når man planlægger bryllup, for et tema sætter tonen for hele brylluppet. Er du i tvivl? Så fortvivl ikke, vi har masser af inspiration til, hvordan I vælger et tema, der bedst afspejler jer.

Tekst: Anne Sørensen  | Foto: Adobestock.com

Det er ikke lige meget, om man vælger boho chic i en sommerhave eller kjole og hvidt på et slot, når man skal vælge tema for brylluppet, for brylluppet skal afspejle jer og jeres livsstil. I skal kunne se jer selv i brylluppet. Vælger man et tema, er det til gengæld ofte meget nemmere at vælge blomster, invitationer, farver, menu og musik osv. Her får I inspiration til forskellige temaer, og hvad der er vigtigt at huske på, inden I beslutter jer.

Stemning først, tema bagefter

Hvis I overvejer at lave et tema for jeres bryllup, så start med at tale om, hvilken stemning I gerne vil have under brylluppet. Hvilken følelse, vil I gerne have, gæsterne skal have? Lad det være jeres rettesnor for brylluppet, for i bund og grund er det vigtigste ved et bryllup stemningen – og ikke så meget om I følger temaet 100%.

bryllupstema

Hvad er et bryllupstema

Temaet for et bryllup kan være baseret på stort set alt, og det behøver ikke være en omfattende ting at planlægge et bryllupstema. Temaet kan for eksempel basere sig på en bestemt farve, som I virkelig god kan lide. Men det kan også være en bestemt stil, f.eks. romantisk eller boheme. Det kan være inspireret af en tidsalder som f.eks. 1950’ernes rockabilly eller 1920’erne. Her er filmene Grease/West Side Story og The Great Gatsby god inspiration. Men et bryllupstema kan ligeså godt være baseret på en interesse, I har sammen. Er I f.eks. erfarne dykkere, kan et tema inspireret af havets koraler og de smukke, farverige fisk være en mulighed. Det kan også være, at I har backpacket igennem Thailand for år tilbage og gerne vil mindes den tid. Så kan det tema f.eks. afspejle sig i bryllupsinvitationerne, bryllupskagen, brudekjolen og udsmykningen af festlokalet etc. Det er kun jer selv, der sætter grænserne for, hvor omfattende og enestående temaet skal være. Det vigtigste er dog, at I kan genkende jer selv i det, og at det afspejler jer som par.

Lad ideerne flyde

Når I har valgt jeres tema og den stemning, I gerne vil opnå, kan I gå i gang med detailplanlægningen. Måske står det helt klart og tydeligt for jer, hvordan brylluppet skal se ud. Fint nok, fortsat bare med planlægningen. Men hvis I ikke er helt enige eller endnu ikke har fundet den røde tråd og et entydigt tema for jeres bryllup, er det en god ide at starte med en ideudviklings-session, før I gør noget andet. For brylluppets tema sætter tonen for resten af brylluppet; lige fra tøj, til hår til borddækning og selve stedet, I gerne vil holde brylluppet. Tag et kig på nettet, klip billeder ud af bryllupsmagasiner, skriv post-its med ideer – og tag så en snak om, hvad I begge to gerne vil. Opstår der en rød tråd, hvis I vælger eller fravælger nogle af ønskerne?

bryllupstema

Detaljerne er vigtige

For at slippe godt afsted med at lave et temabryllup, er det vigtigt, at I har fokus på detaljerne, så teamet ikke stritter i alle mulige retninger. Når det er sagt, så er det vigtigt at pointere, at et bryllupstema ikke skal presses ned over alt, specielt ikke hvis det ikke giver mening, eller hvis det distraherer det oprindelige formål; at fejre jeres kærlighed til hinanden. Det er trods alt meningen, at det skal være en dejlig dag fuld af kærlighed og glæde.

Her er ideer til nogle af de elementer, som I kan tænke temaet ind i, når I planlægger jeres dag.

 • Invitationer – skrifttype og stil bør afspejle teamet for brylluppet. Miljøvenligt genbrugspapir eller håndlavede kort med eget monogram?
 • Brudekjolen – romantisk blondekjole, prangende prinsessekjole, Charleston-inspireret kjole eller en statement buksedragt?
 • Brudeskoene – har I valgt et strandtema, er bare fødder eller åbne sandaler naturligvis bedre end Jimmy Choo’s.
 • Gommens fodtøj – hvad passer til jeres tema? Afslappede loafers til havebrylluppet eller laksko til pingvinsættet på slottet?
 • Brudebuketten og borddekorationerne – her kan I f.eks. følge et bestemt farvetema eller vælge blomster fra et område, som betyder noget for jer.
 • Gommens tøj og knaphulsblomst – skal gerne passe til brudens kjole og buket.
 • Transportmiddel til og fra vielsesstedet – er I mest til ladcykel, hestevogn eller Porsche? Eller noget helt fjerde?
 • Festlokalet – hvilken stil er det? En lade eller et slot? Råt og graffitibemalet loft i et industriområde eller en have omsluttet med forårets farver?
 • Oppyntning af festlokalet – her har I virkelig mulighed for at følge den røde tråd ved at dekorere stole, vægge, lofter og borde efter det tema, I nu har valgt. Har I valgt en bryllupsdato i vintermånederne, bør dekorationerne og farveskalaen afspejle det.
 • Maden – passer økologi og lokalt producerede råvarer til jeres tema? Eller er I inspireret af fransk cuisine eller det italienske køkken? Har I valgt et Bollywood-tema, er indisk mad naturligvis på menuen
 • Bryllupskage – har en af jer familie i udlandet? Eller kommer jeres forældre oprindeligt fra et andet land? Så kan det være en ide at lade jeres kulturelle arv afspejle sig i desserten – og i resten af brylluppet.
 • Musik – er I mest til et country-band, 1990’er-disko, DJ eller stille pianomusik? No problem, bare sørg for, at musikken passer til jeres valgte tema
bryllupstema
 • Hvilke temaer er in i 2024?

  Hvert år opstår der nye tendenser for bryllupper, her er nogle af de vigtigste:

  Never seen before – I 2024 er tendensen stadig, at det individuelle, originale bryllup er i højsædet. De fleste vil gerne have, at lige netop deres bryllup er helt unikt, og det hjælper særegne temaer på.

  Bæredygtighed – En af de hotte trends for 2024 er bæredygtighed i bl.a. mad, beklædning og bryllupsdekorationer, f.eks.  i form af dekorationer, som gæsterne kan plante ud i haven bagefter.

  Et tropisk strejf – Dramatisk brug af tropiske blomster og blade bliver hot i 2024. Store palmeblade, bregner og tropiske blomster vil gå igen i både dekorationer, pynt og brudekjoler. I behøver dog ikke gå all in på et regnskovstema, men kan i stedet nøjes med at tilføje nogle få eksotiske elementer til jeres bryllup.

  Grønt er godt – En overflod af grønne planter og ranker af grønt hængende ned fra loftet er en populær trend. Naturen kommer indenfor, og borddekorationer og pynt til festlokalet vil være grønt og rigeligt. Blade er den nye blomst

  Lys, lys og mere lys – Lygter, lyskæder, pærer og neonskilte er nogle af de hyggespredere, der får ekstra meget shine lige nu. Tænk nogle af dem med i jeres tema.

  Mere knald på farverne – Én ting er, hvilke temaer, der bliver ekstra hotte. En anden ting er hvilke bryllupsfarver, der bliver in. På Pantones liste over bryllupsfarver i 2024 er bl.a. årets farve: Peach Fuzz. Andre populære farver bliver forskellige nuancer av blå og violet, og varme gule farver.  Farver I kommer til at se masser til i 2024, og som I nemt kan inkludere i jeres farvetema for brylluppet. Og farvetemaerne bliver mindre rigide, der må gerne mikses og matches forskellige farver.

Læs mere

Vores bryllup: Isabell & Bård

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen.

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Dette har vi importeret fra USA

Der er flere amerikanske bryllupstraditioner, der er blevet importeret til Danmark, og som er blevet mere og mere populære i…

First Look – ikke kun for brudgommen

Har du tænkt på, at der er andre first looks, der også kan være værd at forevige?

Ægteskabsløfter: hvordan skriver man dem?

Der er ikke noget mere personligt, romantisk og intimt end at skrive ægteskabsløfter til hinanden på bryllupsdagen.

Stor planlægningsguide for kommende brudepar

Bryllupsmagasinet hjælper jer på vej med beslutninger, der skal træffes, nyttige tips, vigtige kontakter og huskelister.

Den ultimative checkliste EFTER brylluppet

Mange brudepar glemmer at der også er vigtige opgaver efter brylluppet. Her har vi lavet en checkliste for at gøre…

Drømmebryllup midt i ugen

Med tusindvis af bryllupper udskudt til i år, er der mange lørdage fremover der nu vil blive fuldbookede. Vi har…

Tidsplan på bryllupsdagen

Tænker I, at I bare tager bryllupsdagen som den kommer, uden nogen fastlagte tidspunkter? Så kan I godt tro om!…

Bryllupsbue

Vil du have et unikt og personligt bryllup? Bliv mand og kone under en smuk og romantisk bryllupsbue. Se billeder…

Bryllupsbudget – Lav jeres

Det første stadie i en bryllupsplanlægning er at skabe et bryllupsbudget.

Børn til bryllup

Vil du have børn til jeres bryllup? Hvis du vil have et børnevenligt bryllup, er der flere ting at tænke…

Start festen med stil

Her er nogle kreative måder at løse transporten til bryllupsfesten på.

Duo Bergh – Skaber magi med strygemusik til bryllupper

At vælge den rette musik til sit bryllup er vigtigt for at skabe den perfekte stemning. En duo, der præcist…

Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare…

Blomster på brylluppet!

Vi tager flere og flere planter og grønt ind i vores hjem og at det også sker på brylluppet, er…

Kunsten at skrive en ønskeliste

Her får I tips til, hvordan I kan gøre det lettere for gæsterne at finde den perfekte bryllupsgave.

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Vinterbryllup – alt hvad du vil vide

Drømmer du om et vinterbryllup i hvidt med naturen i fokus? Her er alt hvad du behøver at vide om…

Hvad laver en bryllupskoordinator?

Linn Sunesson Heimdal fortæller os, hvordan hun hjælper brudepar med at planlægge deres drømmebryllup.

Vores bryllup: Emily & Aaron

Aaron fra Irland og Emily fra USA valgte København til deres diskrete bryllup.

Vores bryllup: Malthe & Anette

"Jeg havde glemt alt hvad vi havde øvet i kirken og lod mig bare rive med. Det gav det hele…

Vores bryllup: Sara og Hans-Kristian

"Jeg havde lyst til noget, der kun var for os. Noget hvor vi dyrkede os som par og ikke kun…

Lisa og Jespers vinterbryllup

Vi ønskede et december bryllup med noter af jul uden at det skulle blive en julefrokost. Og vi har ikke…

Vores bryllup

Er du lige blevet gift? Vi vil meget gerne høre om jeres bryllup og dele jeres tips og råd til…

20 romantiske vinter dates til dig og din partner

Vi har listet 20 romantiske vinter dates, som vil give jer en skøn juleweekend sammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Vil du modtage de seneste nyheder, tips til dit bryllup og unikke tilbud?

9 romantiske julefilm for to

Vi tæller ned til juleaften, og mens vi venter, kan du krybe under dynen og se disse 9 romantiske julefilm…

Bryllupsbingo

Bryllupsbingo er et sjovt spil for at lette stemningen og lære hinanden bedre at kende. Vi har lavet et bingospil,…

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer bedst til dig?

Ved du ikke, hvilket tema du skal vælge til dit bryllup? Tag denne quiz for at finde det tema, der…

Bryllupsgaver: Hvad skal I ønske jer?

Vi giver dig vores bedste tips til bryllupsgaver, I bliver tilfredse med.

At være toastmaster

Her er en guide til dig, der er lige så uvant med som stolt over at være blevet valgt som…

10 måder at fri på

Internettet svømmer over med romantiske film og fortællinger om frierier – her har vi udvalgt nogle favoritter.

8 sjove lege, mens gæsterne venter

For at gæsterne ikke keder sig eller venter for længe, kan det være hyggeligt at planlægge nogle sjove lege, som…

21 tips til bryllupsplanlægningen

At planlægge et bryllup er vidunderligt og sjovt, men det kan også være krævende og stressende. Her kommer 21 tips,…

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Gift jer først – fest senere!

Gift jer først – fest senere. Hvordan kan det gå til, og hvad er fordelene med sådan et koncept?

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Bryllupsgavernes historie

Intet bryllup uden gaver! Traditionen med gaver går langt tilbage i tiden. Morgengave til bruden – og stadig oftere også…

Landlig bonderomantik

Snør støvlerne, find cowboyhatten frem og gør dig klar til at danse i laden natten lang.

Du og din mor

Var din mor i top 3 over dem du ringede til for at fortælle at du skulle giftes? Så har…

Fem tips til bryllupsfotografering med iPhone!

Er du inviteret til bryllup? Her er fem gode tips til, hvordan du tager billeder med din iPhone til bryllupper.

Vores bryllup: Christina & Mathias

Læs om Christina og Mathias' magiske DIY-bryllup og rustikke bryllupsfest på Ølstedgaard’s Festlokaler i Løsning.

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

Hvilken type polterabend vælger du?

Vi har listet nogle forslag til aktiviteter til polterabend – Stem på den aktivitet, du allerhelst vil lave til din…

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Vores bryllup: Caroline & Kasper

"Vi kunne ikke tage øjnene fra hinanden, aldrig har vi set så godt ud og følt os så godt tilpas."

Bryllupper i forskellige kulturer – hinduismen

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad du kan forvente, hvis du bliver inviteret til et hinduistisk bryllup.

Sociale medier og deling af billeder

Læs mere om sociale medier og deling af billeder i bryllup. Må man bruge mobiltelefoner til bryllupsfesten?

Sådan kommunikerer du bedre med din partner

God kommunikation er alfa og omega, hvis du ønsker et langvarigt, lykkeligt og loyalt forhold. Vi giver dig fem tips…

Bryllupstrends i pandemiens fodspor

Vi har lagt øret til vandrørene og set nærmere på 7 bryllupstrends, som er vokset frem i pandemiens spor.

En fest gæsterne husker

Jeres bryllupsdag er jeres dag, hvor I er festens absolutte midtpunkt. Men glem ikke gæsterne, der også skal have en…

Foreviget i anderledes omgivelser!

Her ser vi nærmere på emnet bryllupsfotografier taget i anderledes omgivelser – læs mere!

Takt og tone – før, under og efter brylluppet

Vi har fået styr på hvilken takt og tone der gælder før, under og efter bryllupet.

Vil du gifte dig med mig?

Vi har samlet nogle romantiske ideer til et magisk frieri.

9 tips til, hvordan du passer på kærligheden

Læs vores tips til, hvordan du bevarer kærligheden.

Otte grunde til at bestille en videograf til dit bryllup

Skal du giftes, og overvejer du, om du skal hyre en videograf til at lave din bryllupsvideo? Vi giver dig…

Vil du gifte dig med mig?

Måske har du en nær ven, som du tror måske snart kunne blive friet til. Lad hende/ham blive inspireret af…

12 tips til hvordan I planlægger og gennemfører den perfekte bryllupsrejse

Der er meget at tænke på, når du planlægger en bryllupsrejse. Vi giver dig 12 tips til, hvordan du kan…

Sådan vælger I destinationen til jeres bryllupsrejse – 11 tips som hjælp!

Skal du giftes? Her får du 11 tips til, hvordan du finder den perfekte destination til din bryllupsrejse.

Sådan skaber I den perfekte hjemmeside til jeres bryllup

Jeres bryllupshjemmside er mere end en formalitet; det er en vigtig kilde til information omkring jeres store dag.

Gruppebilleder til brylluppet? Her er den komplette guide!

For mange brudepar er gruppebillederne og hyggebillederne mindst lige så vigtige som portrætterne af brudeparret selv.

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Tid til at skrive ønskeliste

Hvordan skriver man egentlig en ønskeliste, og hvad er Emma Gad-reglerne omkring dette?Vi giver dig tips til en ønskeliste til…

Bryllupsrelaterede events

Udover selve bryllupsdagen, hvor bryllupper, hygge og fest finder sted, er der et væld af bryllupsrelaterede begivenheder.

Bryllupsfesten, livets fest

Hvordan planlægger man livets største fest, bryllupsfesten? Bryllupsmagasinet har, for at lette planlægningen, taget en tjekliste frem, som I kan…

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Elopements – hvad er det egentlig?

Tænker du på at springe et stort bryllup over og bare smutte væk med din elskede til et hemmeligt bryllup?

Forbered dig på at vende tilbage til festlighederne

Nu er bryllupper (heldigvis) tilbage for fuld kraft. Men for nogle kan det være en udfordring at deltage i sociale…

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Selvom vi ønsker, at pandemien aldrig havde fundet sted, har pandemien den alligevel haft en positiv effekt på nogle områder.

Lad planlægningen begynde!

For at gøre bryllupsplanlægningen så smidig som muligt har vi lavet en lille tidslinje, som kan hjælpe dig på vej.

Forny jeres løfter

At forny sine ægteskabsløfter for hinanden bliver mere almindeligt, men hvordan fungerer det rent praktisk?

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Bryllupsfotografering – de 20 mest almindelige fejl

Hvorfor begå samme fejl som andre? Husk i stedet følgende, inden du booker fotograf, eller det er tid til bryllupsfotograferingen.

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Brudebuketten

Brudebuketten skal vise, hvem du er – og hvem I er sammen.

Tjekliste til din bryllupsplanlægning

Der er meget at holde styr på, når det kommer til bryllupsplanlægning. Udskriv en praktisk tjekliste!

Ansætte en professionel bryllupsfotograf?

Bryllup er en af livets største begivenheder, alt er tænkt ned til mindste detalje for at sørge for, at dagen…

Portrætfotografering eller heldagsfotografering?

Jacob Kjøller Andersen arbejder som professionel bryllupsfotograf. Vi mødte ham kort og stillede spørgsmålet...

Vælg dine brudepiger med omhu

Her er nogle af de ting, som det kan være godt at huske på, når du skal vælge dine brudepiger.…

Vores bryllup: Louise & David

Louise har altid drømt om et rigtigt kirkebryllup! Lang hvid kjole, en stor og flot brudebuket, med en stor og…

9 tips til en vellykket bryllupsdag

Det, de fleste brude er nervøse for inden brylluppet, er, at noget skal gå galt under selve bryllupsdagen. I denne…

7 unikke tips til underholdning til bryllupsfesten

Træt af quizzer og livebands? Her kommer syv unikke tips til, hvordan I underholder gæsterne under bryllupsfesten.

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m/k. Det er en…

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en…

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i…

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer…

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende…

Tidsplan for bryllupsdagen

Når I planlægger jeres bryllup, kan det være en god ide at have en tidsplan for bryllupsdagen at gå ud…

Giv den gas med blomster

Mange ser det som en selvfølge og en smuk tradition, at de skal bære en smuk brudebuket op ad altergangen.…

Placer jeres gæster rigtigt

Det er næsten en videnskab at placere sin familie, venner og hædersgæster rigtigt. Der findes naturligvis regler for gæsternes placering,…

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale…

Gode tips til et langt ægteskab

Du har endelig fundet den partner, du altid har drømt om. Snart løber jeres bryllupsdag af stablen, men du bekymrer…

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgom’! Vi viser…

En magisk vielsesceremoni

Drømmer I om en personlig vielse, som gerne må indeholde både nyskabende og traditionelle indslag? Så kast jer ud i…

Sådan får du gode bryllupsbilleder

Bryllupsbillederne foreviger jeres store dag, så vælg en fotograf med omsorg. Læg fokus på fotografens stil og på den personlige…

Køb din brudekjole i en butik

Det vrimler med hjemmesider, der sælger brudekjoler. De lokker med fine billeder af smukke kjoler, men kjolerne på billederne er…

Gå all in med en borgerlig vielse

En borgerlig vielse er ikke ensbetydende med et simpelt bryllup. Det kan indebære præcis samme storslåede fest som et kirkebryllup.…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i…

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en…

Social Media Wedding

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det fungerer at gøre…

Don’t worry, be happy

Det er klart, at I gerne vil have, at alt skal være perfekt på bryllupsdagen. Men det gør ingen lykkelig…

Vores bryllup: Jesper & Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle”…

Følg os på Instagram!

Vi holder dig opdateret med inspirerende fotos, det seneste indenfor bryllupsmode, trends, selskabslokaler, dekorationer, vielsesringe og meget mere!

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige…

Ny gaardbutik på Benniksgaard Hotel

Benniksgaard Hotel slår dørene op til endnu en attraktion på stedet, nemlig en helt ny gaardbutik – Benniksgaardbutik, som er…