Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige dresscodes?

Tekst: Anna Storm  Foto: Digel, Wilvorst

Galla
Uniform bæres typisk af gom og mandlige gæster, der er tilknyttet forsvaret, f.eks. livgardere, garderhusarer, kaptajner og lignende. Herrerne i kjole & hvidt (White Tie, også populært kaldet) eller uniform. Der stilles helt særlige krav til kjole & hvidt og de beklædningsgenstande et sådan sæt indeholder. Fra skjorte med knækflip til manchetknapper og laksko. Og har man ikke sådan et sæt hængende, kan det anbefales at leje. Galla er velegnet til et højtideligt bryllup i stilfulde rammer som f.eks. slotte, herregårde og palæer.

 

Smoking/Black Tie
Herrerne bærer smoking/Black Tie (efter den sorte butterfly). Man bærer altid hvid skjorte til smoking, og man kan i sommerhalvåret udskifte den mørke jakke med en hvid. Smoking skal ikke bæres i kirken, men først efter klokken 18. Man kan skifte til smoking fra kjole & hvidt, som kan bæres til eftermiddagsbrylluppet – eller fra jaket, som kan bæres til formiddagsbrylluppet. Smoking dresscoden signalerer et bryllup, der ikke er helt så formelt som galla, men stadig classy. Og rammer, der kan bære det, er f.eks. palæer, festsale på kultursteder som f.eks. Arbejdermuseet eller Glyptoteket. Eller på de store hoteller.

 

Morning Suit
Herrerne bærer morning suit, der består af jakke, vest og bukser i helt ens grå farve, dinerskjorte med knækflip eller skjorte med fransk krave. Og butterfly, slips eller kravat. Slips og kravat er formelt, butterfly lidt mere boyish og festlig. Morning Suit er velegnet til kirken og en eventuel efterfølgende reception.

 

Mørkt kostume
Herrerne bærer et mørkt jakkesæt, gråt, blåt eller sort. Elegant, men med en større frihedsgrad end f.eks. smoking. Med dresscoden her signalerer I, at I ønsker at se jeres gæster klædt elegant på, men ’så er det heller ikke værre’. Det samme frie spillerum gælder, hvor brylluppet skal afholdes.

LÆS MERE


Hold styr på os