7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Michelin Restauranter

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal du læse videre.

Nu har MICHELIN avsløret sit valg af restauranter til MICHELIN Guide Nordic Countries 2023 under et arrangement, der blev afholdt for første gang i Finland i Turku – landets ældste by.

​MICHELIN Guide-inspektørerne har brugt endnu et år på at rejse gennem de fem lande, der udgør den nordiske udgave af MICHELIN Guide: Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

I alt anbefaler 2023-udgaven 271 restauranter, hvoraf 81 har stjerner, 34 har fået tildelt en Bib Gourmand og 38 ser deres enestående engagement i bæredygtighed anerkendt med en grøn MICHELIN-stjerne.

Gwendal Poullennec, International Director for Guides MICHELIN, sagde: “Det har været endnu et rekordår for denne spændende region. Den høje køkkenstandard, der findes i alle landene, kokkenes opfindsomhed og ambitioner, restaurantdesignernes kreativitet og medarbejdernes evner og entusiasme på alle niveauer gør det til et af verdens mest indflydelsesrige områder”.

To restauranter får to MICHELIN-stjerner:

Hos den meget charmerende Koan i København viser den koreanskfødte kok og ejer Kristian Baumanns udsøgte, kreative retter en diskret koreansk indflydelse, og der er et formål med hvert eneste element på tallerkenen. MICHELIN Guide-inspektørerne tøvede ikke med at føre denne restaurant direkte ind i Guiden med to stjerner.

Den anden nye tostjernede restaurant er AIRA i Stockholm, Sverige. Der er raffinement i alle mundfulde på dette herlige sted ved vandet. De virkelig smukke retter, uanset om det er quenelle med kammuslinger eller kulgrillet vagtel, består af uforglemmelige kombinationer og udsøgte ingredienser.

Michelin Restauranter

14 restauranter får én MICHELIN-stjerne:

I Danmark er der 5 nye etstjernede restauranter: Villa Vest i Lønstrup byder både på betagende udsigt med beliggenheden direkte til stranden og med overdådige retter. Mangel på skilte kan gøre det svært at finde ARO i Odense, men indsatsen er umagen værd, fordi det er en vellidt og beskeden restaurant. Domæne i Herning beviser, at man med de rette mennesker kan åbne en succesfuld restaurant hvor som helst. Restauranten ligner en stor iglo i træ og tilfører kreativitet til sin tilbage-til-naturen-tilgang. Tri er endnu en mindeværdig kulisse, i dette tilfælde en træ- og glasstruktur i kystbyen Agger, hvor der er en historie bag hver ret. Med en ændring af menukonceptet og et mere afslappet udtryk end den tidligere inkarnation som Me|Mu giver Grand Royal i Vejle stadig sine gæster den samme høje madlavningsstandard.

Norge har meget at fejre med 6 restauranter, der hver har modtaget én MICHELIN-stjerne. Fem af disse restauranter ligger i Oslo: Den meget elegante À L’aise bruger norske råvarer til at skabe overdådige franske retter. Det klassiske galliske køkken, tilberedt med lige så dygtigt håndværk, finder man også på den indbydende Mon Oncle. En overraskende menu med råvarer fra egen have er omdrejningspunktet i den tiltalende Stallen, der som navnet siger, ligger i en tidligere stald. Sabi Omakase Oslo er søster til originalen i Stavanger, hvor disken kun har plads til 10 personer, og de traditionelle sushi-færdigheder vises frem, mens SAVAGE ligger i et hotel med en menu, der blander smagsvarianter fra hele verden. Uden for Oslo er K2 i Stavanger en hyggelig og personligt drevet restaurant med fokus på råvarer fra lokalområdet.

En MICHELIN-stjerne i Finland, hvor en restaureret villa i Porvoo, der engang var en chokoladefabrik, nu er vært for den meget elegante VÅR.  Kokkens tætte relation til bønder, fiskere, jægere og producenter ses tydeligt i de smukt udformede retter.

På Island er Den Blå Lagune i Grindavík måske en af landets største attraktioner, men nu er restauranten Moss også på landkortet med en MICHELIN-stjerne til dem, der ønsker en mindeværdig oplevelse.

I Sverige ligger Signum et dejligt sted ved Landvettersøen i Mölnlycke, mens køkkenet leverer retter, der er fulde af dybde og raffinement.

Med disse nye tilføjelser, sammen med de restauranter, der beholder deres udmærkelser, anbefales der nu ikke mindre end 63 restauranter med en MICHELIN-stjerne (18 i Norge, 21 i Danmark, 6 i Finland, 3 på Island og 15 i Sverige).

Syv restauranter ser deres engagement i bæredygtighed belønnet med en grøn MICHELIN-stjerne.

Gwendal tilføjede “Når det drejer sig om praktiseret bæredygtighed, er restauranter i de nordiske lande helt i top og en uudtømmelig inspirationskilde. Så mange restauranter i denne region udviser et niveau af engagement, ekspertise og integritet, der kun kan fungere som et eksempel for alle, og de viser, hvad der kan opnås med hensyn til spisevaner i fremtiden”.

De nye grønne MICHELIN-stjerner går til:

Bistro Lupa, København, Danmark

Kadeau Copenhagen, Danmark

Kadeau Bornholm, Danmark

NOVEL, Aarhus, Danmark

K2 Stavanger, Norge

JORD, Linköping, Sverige

VÅR, Porvoo, Finland.

Det fulde udvalg af MICHELIN Guide Nordic Countries 2023 vil være tilgængeligt på MICHELIN Guide-hjemmesiden og på MICHELIN Guide-appen.

Læs mere

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Bryllupsmiddag

Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…

Vidste du det om champagne?

Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…

Elskede bryllupskage!

Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?

Mere kvalitetstid med HelloFresh

Spar op til 1,041 kr. på dine næste 4 måltidskasser fra HelloFresh

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Bryllupsmenuen – trends i 2022!

Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Bryllupsmenuen – trends lige nu!

Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…

Bryllupskage, dessert eller noget andet?

Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…

Brudeskålen

Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…

Smukke lokaler midt i skoven

Hos Herthadalen er der blevet holdt mindeværdige fester siden 1788 og frem til i dag. Med kærlighed til lokale råvarer,…

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i…

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Bryllup i unikke og romantiske omgivelser på Norsminde Kro

Lige syd for Aarhus i det skønneste område ved å, hav og fjord ligger en af Danmarks ældste kroer: Norsminde…

Drømmebryllup på Fredensborg Store Kro

Vidunderlige rammer for et romantisk ophold eller det perfekte bryllup.

Personlige og unikke bryllupskager

Drømmer I om en elegant bryllupskage, en stilfuld bryllupskage, en sjov og humoristisk bryllupskage, en overdådig bryllupskage, en romantisk bryllupskage…

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Det lille ekstra på Klækken Hotell i Norge

Den smukkeste rammen om en af livets vigtigste begivenheder - bryllupsfejringen.

Se mere

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Se mere

Et minde for livet på Aggersvold Gods

Tag med til Aggersvold Gods, hvor bryllupsfesten foregår i en staklade, og få gode råd til alt det, I skal…

Se mere

Det perfekte sted til jeres store dag!

Går I i bryllupstanker og leder efter det helt perfekte sted til jeres bryllup, der også har plads til overnatning…

Se mere

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

Se mere

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

Se mere

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Se mere

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn blev gift i Toscana, og her præsenterer vi billederne fra det smukke bryllup!

Se mere

Bryllupper i forskellige kulturer – hinduismen

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad du kan forvente, hvis du bliver inviteret til et hinduistisk bryllup.

Se mere

Lad borddækningen sætte tonen for brylluppet

Borddækning spiller en vigtig rolle for brylluppets stemning.. Her viser vi nogle styles, der sætter et unikt præg på dit…

Se mere