Gode tips til et langt ægteskab

Du har endelig fundet den partner, du altid har drømt om. Snart løber jeres bryllupsdag af stablen, men du bekymrer dig, for hvordan skal følelsen af lykke kunne vare hele livet? Her kommer nogle konkrete tips til, hvad du skal tænke på.

Tekst: Petra Andersson
Foto: Surkov Vladimir / shutterstock.com

1. Et ægteskab bør plejes hver dag. Se ægteskabet som en gård, hvor bonden hver dag skal ud for at så for at kunne høste.

2. Lev med hinandens mindre flatterende sider. Tænk på, at din partner lever med alle dine sider, så måske skal du se mellem fingre med visse ting, når det gælder ham. En ven sagde en gang til mig, at hun levede med hans dumhed, og at han levede med hendes klogskab. Tænk på, at vi alle har ting, som andre må leve med.

 3. Tal sammen! Vær altid tydelige med, hvad I føler. Et godt ægteskab har altid en igangværende konversation.

4. Hav ikke større hemmeligheder for hinanden. Tænk på, at hemmeligheden ved et lykkeligt ægteskab er, at parterne ikke har store hemmeligheder for hinanden.

5. Vov at være individer. Målet for ægteskabet er ikke at tænke ens, men at tænke sammen.

6. Hav en fælles plan for jeres liv sammen.

7. Lyt til hinanden! Uenigheder i et ægteskab beror ofte på, at en taler for meget, og en lytter for lidt.

8. Vær ikke for principfast! Sig altid, hvad du mener, men vælg dine kampe.

9. Vær ikke bange for at ændre mening – måske er du klogere i dag, end du var i går.

10. Forsøg ikke at sige ting i vrede, eftersom det er let at sige uigennemtænkte ting. Tag hellere diskussionen, når du er faldet lidt til ro.

11. Hvis der er noget, du ikke synes om, så ændr det. Hvis du ikke kan ændre det, så ændr din indstilling.

12. Hvis ikke plan A fungerede, så husk på, at alfabetet har yderligere 27 bogstaver.

13. Husk på, at lykke er en vej – ikke en destination. Hele livet er en rejse, og det handler om hver dag at tænke, at i dag skal jeg gøre den helt speciel for os.

14. Sæt ord på dine tanker i ensomhed. Sig dem højt eller skriv dem ned. Nogle gange vil du opleve, at alt ikke er, som du tror.

15. Værdsæt og bejl til hinanden. Det kan være at lave din partners favoritmad, at gå med til at se en fodboldkamp, tage af sted på en rejse sammen eller tage med til den der trælse moster.

16. Vov at være romantisk. Romantik behøver ikke at være store fagter. Romantik kan indebære at lægge mærke til små detaljer som f.eks. at købe jeres favoritslik eller optage din mands favoritprogram, hvis han ikke er hjemme.

17. Lad aldrig gammelt nag gnave. Hvis noget er tilgivet, så prøv ikke at dvæle ved det. Alle begår fejl af og til. Alle har ret til en chance til.

18. Lev som om hver dag er den sidste. Hold ikke inde med al din kærlighed. Den dag, nogen forsvinder ud af vores liv, ærgrer vi os altid over alt det, vi ikke fik sagt. Vis og fortæl hvor værdifuld jeres kærlighed er.

Mer om Planlægning

Vores bryllup: Isabell & Bård

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen.

Isabel & Bårds Bryllup, foto: Kathlyn Johnes

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Foto: Pexels / Camille Robinson

Dette har vi importeret fra USA

Der er flere amerikanske bryllupstraditioner, der er blevet importeret til Danmark, og som er blevet mere og mere populære i…

Amerikanske traditioner - At kaste brudebuket

First Look – ikke kun for brudgommen

Har du tænkt på, at der er andre first looks, der også kan være værd at forevige?

First look - brudepiger