Lisa og Jespers vinterbryllup

Vinterbryllup - Bryllupsfotograferne Fleresmil.dk

Vi ønskede et december bryllup med noter af jul uden at det skulle blive en julefrokost. Og vi har ikke et sekund fortrudt denne beslutning.

Tekst: Lisa Dandanell | Foto: Bryllupsfotograferne Fleresmil.dk

Jesper og jeg havde været sammen i 5 år da han frier til mig i oktober 2020. Hér fejrede vi min 30-års fødselsdag med et ophold på Hotel Marienlyst. Da vi ankommer til hotellet og kommer ind på værelset, står der allerede champagne og blomster. Jeg tænkte det var fordi jeg havde fødselsdag, men jeg vidste ikke hvad der ventede mig. Vi pakkede lidt ud og ellers bare nød udsigten ud over Kronborg og Øresund fra vores værelse. Herefter siger Jesper han har en overraskelse og tager en æske frem og herefter starter vores eventyr.

Hvorfor et vinterbryllup?

Dette er vi blevet spurgt om mange gange. Vi har alle dage været utrolig glade for julen. Vi elsker at ændre vores hjem til en julestue. Vi elsker hyggen og de stunder den bringer med sig. Med tiden har vi deltaget i mange dejlige sommer bryllupper. Dog var vi begge to meget enige om at gøre det lidt anderledes. Jeg fremlagde derfor idéen med et vinterbryllup. Jesper var med på dén idé med det samme, og herefter blev det ret hurtigt besluttet at det skulle det være: et vinterbryllup. Vi ønskede et december bryllup med noter af jul uden at det skulle blive en julefrokost. Og vi har ikke et sekund fortrudt denne beslutning. Det skulle da lige være da vi skulle have taget bryllupsbilleder omkring kirken i minus grader. Dét var koldt!

Den røde tråd

For at undgå julefrokoststemningen valgte vi teamet ”winter wonderland” mere præcist et ”snefnug”. Derefter tilføjede vi farverne grøn, sølv og hvid. Disse farver/materialer kom til udtryk på save the date, invitationerne til bord dekorationerne. Vores borde blev dækket med gran lagt rundt om 2 høje cylinder vaser. Begge indeholdt knust glas. Den ene vase indeholdt julekugler i farverne sølv og hvide og det andet et levende lys. Alt sammen enkelt. For at gæsterne stadig fik følelsen af jul havde vi sørget for bordkort formet som en julekugle med satin bånd med sløjfe med deres navne på, som de kunne tage med hjem og hænge op som julepynt.

Efter at have besøgt 5 lokationer faldt vi for Bybjergaard. Bybjergaard er utrolig hyggelig og intim og passede til at vores antal gæster kunne overnatte. Vi holdt festen i ”Gildesalen” og her fik vi Drømmetyl til at sætte deres smukke tyl og lyskæder op, så man stadig kunne se de fritliggende bjælker.

Bybjergaard fangede vores ønske om et rigtigt december bryllup og opfyldte vores ønsker til mad, drikkevare med mere. Til velkomst fik vi nemlig småkager og glögg. Og derefter duftede der dejligt af jul.

Forberedelse og Top 3’er

Dette bryllup er vores første rigtige fest at afholde. Så for ikke at drukne i planlægning og stresse alt for meget over detaljer og planlægning, sørgede vi for at gøre det så hyggeligt som muligt. Vi satte derfor tid af i kalenderen som var det en aftale vi skulle ud til. Inden vi gik i gang, gik vi ned på den lokale kaffebar, i dette tilfælde var det sommer, så vi drak mange is kaffer. På denne måde var det hyggeligt og lidt en tradition når der skulle arrangeres bryllup.

For ikke at glemme os selv i planlægningen af vores bryllup aftalte vi at have hver vores top 3’er af prioriteter. Det vil sige at de 3 punkter Jesper og jeg lavede skulle prioriteres. På denne må lærte vi også at sige ”pyt” til de ting der ikke var vores top 3. altså de ting der ikke var vigtige for os. For eksempel var én af mine punkter bryllupskagen vigtigt. Da vi ikke havde reception, serverede vi den i stedet for dessert. Jeg ønskede en kage med snefnug som var den røde tråd til vores bryllup. Råvare skulle der ikke spares på, så det blev med marcipan overtræk og prikken over i’ét var at vores bryllupskagefigur var lavet efter billeder af os.

Dagen kort fortalt

Jesper og jeg sov hver for sig dagen før, og da vi vågnede lørdag d. 10 december sneede det. Det var så fortryllende og lige som vi ønskede det. Vi hver især gjorde os klar til at blive viet kl. 14:00 i Kastelskirken. Det var tørvejr da vi nåede frem til middagstid og solen skinnede. Nøj hvor var vi begge nervøse inden kirken. Det var rart at have min far, søster, niece og mine 2 nevøer der stod klar i våbenhuset med mig. Da vi ikke har børn endnu var det derfor dem der gik med ind i kirken efterfulgt af min far og jeg.

Efter vielsen fik vi taget billeder omkring kastellet. Vores fotografer fra Fleresmil.dk, Emma og Jakob var rigtigt dygtige. Valget af fotografer gik vi efter hvad vores mavefornemmelse sagde var rigtigt. Det er vi glade for vi lyttede til, for de var professionelle og gik langt for at få gode billeder.

Da vi har fravalgt reception og inviterede vores nærmeste 70, havde vi sørget for at mens vi fik taget billeder kunne gæsterne tage til Bybjergaard og få nøglerne til deres værelser og efterfulgt få drikkevare og hygge ved pejsen i deres pejsestue.

Kl. 17:00 bliver velkomsten drinken serveret og toastmasteren introduceret og vi kunne derfor læne os tilbage og slappe af og lade festlig og kærlighedsfesten begynde.

Mad

Vi valgte at holde festen hos Bybjergaard som stod for alt. Vi holdte et møde inden bryllupsfesten hvor vi snakkede menu. Her var vi meget åbne for foreslag, men vi havde nogle rammer vi gerne ville holde os inde for.

Til forret havde min mand ønsket sig hummerbisque med fyld af kammusling og rigerejer. Til hovedret havde vi ønsket os ret simpelt men lækker kød med sauce og tilbehør til. Der sagde vi at vi ønskede kokken selv kom med sit bud og hvad der var inden for årstiden. Det blev til: okemørbrad med årstidens grøntsager og puré med svampesauce. Noget vi mente alle ville kunne lide.

Bryllupsrejse

Vi ønskede egentlig at rejse direkte efter brylluppet. Men vi ville samtidig ikke gå glip af julen med vores familie. Så det blev til et kort ophold på Marienlyst et par dage efter brylluppet som gjorde vi kunne leve lidt i bryllups boblen. Også derefter tilbage til hverdagen. Vi rejste derfor først på bryllupsrejse en måneds tid efter i midt januar. Her gik turen til Thailand. Vi ønskede os total afslapning blandet med lidt oplevelser. Vi ville nemlig gerne dykke, besøge lokale markeder, og kulturelle steder. Vi boede i en dejlig villa med egen pool, som gjorde vi kunne trække os og bare slappe af. Og på denne måde kunne vi kombinere afslapning med oplevelser.

Kort sagt:

Hvem friede: Jesper friede i oktober 2020

Vielsessted: Kastelskirken

Festen alt inkl.: Bybjergaard

Kagen: Kagefryd

Tøj: skræddersyet

Ringe: Tids løse og klassiske ringe fra Hartmann’s

Fotograf: Bryllupsfotograferne Fleresmil.dk

Læs mere

Vores bryllup: Julie & Thomas

Vores bryllup: Sue-Ann & Benjamin

Det var meget vigtigt for os, at det var en professionel fotograf, der skulle forevige vores dag. Vi er så…

Vores bryllup: Isabel & Bård

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen: En gammel slotsborg, der ligger…

Vores bryllup: Emily & Aaron

Aaron fra Irland og Emily fra USA valgte København til deres diskrete bryllup.

Vores bryllup: Malthe & Anette

"Jeg havde glemt alt hvad vi havde øvet i kirken og lod mig bare rive med. Det gav det hele…

Vores bryllup: Sara og Hans-Kristian

"Jeg havde lyst til noget, der kun var for os. Noget hvor vi dyrkede os som par og ikke kun…

Lisa og Jespers vinterbryllup

Vi ønskede et december bryllup med noter af jul uden at det skulle blive en julefrokost. Og vi har ikke…

Vores bryllup

Er du lige blevet gift? Vi vil meget gerne høre om jeres bryllup og dele jeres tips og råd til…

Vores bryllup: Christina & Mathias

Læs om Christina og Mathias' magiske DIY-bryllup og rustikke bryllupsfest på Ølstedgaard’s Festlokaler i Løsning.

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

Vores bryllup: Caroline & Kasper

"Vi kunne ikke tage øjnene fra hinanden, aldrig har vi set så godt ud og følt os så godt tilpas."

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Vores bryllup: Louise & David

Louise har altid drømt om et rigtigt kirkebryllup! Lang hvid kjole, en stor og flot brudebuket, med en stor og…

Vores bryllup: Jesper & Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle”…

Vores bryllup: Yrsa & Fredrik

Efter et smukt frieri i Hyde Park svævede parret Yrsa og Fredrik på lyserøde skyer hele dagen, og deres weekend…

Nyeste posts

Udvalgte posts

At lægge et bryllupsbudget

Det er muligt at skabe et fantastisk bryllup på et lille budget, men det kræver en del planlægning.

Se mere

Vores bryllup: Julie & Thomas

Se mere

Vores bryllup: Sue-Ann & Benjamin

Det var meget vigtigt for os, at det var en professionel fotograf, der skulle forevige vores dag. Vi er så…

Se mere

Når mandligt og kvindeligt skal blive ét

De fleste kender nok bogen eller udtrykket ’Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus’. Men er vi virkelig så…

Se mere

Vores bryllup: Isabel & Bård

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen: En gammel slotsborg, der ligger…

Se mere

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i…

Se mere

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Se mere

Dette har vi importeret fra USA

Der er flere amerikanske bryllupstraditioner, der er blevet importeret til Danmark, og som er blevet mere og mere populære i…

Se mere

First Look – ikke kun for brudgommen

Har du tænkt på, at der er andre first looks, der også kan være værd at forevige?

Se mere

Ægteskabsløfter: hvordan skriver man dem?

Der er ikke noget mere personligt, romantisk og intimt end at skrive ægteskabsløfter til hinanden på bryllupsdagen.

Se mere