Social Media Wedding

Tekst: Malin Engelbrektsson  Foto: AdobeStock.com

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det fungerer at gøre sit bryllup tilgængeligt på de sociale medier, og vi har kigget nærmere på alt fra bryllups-hashtags til, hvorfor man have en Maid of Social.

En del kommende brudepar vil gerne have, at deres store dag skal være en intim og privat begivenhed med familie og et begrænset antal venner – måske med en fotograf til stede. Men bryllupsdagen er en af de største dage i livet, og for mange mennesker er det blevet vigtigere at dokumentere dagen direkte online og på den måde lade flere mennesker tage del i den; f.eks. de der kusiner, der ikke kunne komme, eller den moster, der bor i Paris. I denne artikel kan I læse om, på hvilken måde man kan forevige sit bryllup, ikke bare ved hjælp af en professionel fotograf, men også online.

Det hænder, at bryllupsfotograferne også tager billeder med mobilen i løbet af dagen, som de sender til brudeparret, så de kan opdatere på de sociale medier. Dette er noget, som bliver mere og mere almindeligt, og brudeparret sætter stor pris på.

Integrer de sociale medier

Det er ikke noget nyt at lave et hashtag for bryllupsfesten – men det er en god ide at skrive hashtagget i indbydelsen også. På den måde kan I lægge billeder under hashtagget, der viser forberedelserne inden festen. Gæsterne kan efterfølgende lægge billeder op, hvor de ankommer til festen, vælger tøj eller pakker gaver ind.

Instagram er jo det største forum, der bruges lige nu, og flere og flere har deres eget hashtag på bryllupsdagen, og det er ofte med i indbydelsen for, at gæsterne skal kunne begynde at tagge brylluppet.

Mange laver en hjemmeside til deres bryllup, hvor billeder af brylluppet kan dukke op, og hvor I efterfølgende kan lægge alle billeder fra jeres bryllupsfotograf, så gæsterne kan få fat i dem efterfølgende. Det plejer gæsterne at sætte stor pris på.

Og vil I ikke invitere hele verden med til jeres bryllup, men kun dele med dem, der er til stede under brylluppet, og med dem, der ikke kunne komme, er der dukket en stribe apps op på markedet, som gæsterne kan downloade, så de kan fotografere og dele hele aftenen.

Maid of Social

At have en Maid of Social indebærer, at I udser jer en person (evt. bryllupsfotografen eller en speciel gæst), som under selve bryllupsdagen har ansvar for at dokumentere og publicere dagen online direkte via de sociale medier. Har I en Maid of Social til jeres bryllup, er det en god ide at være tydelig omkring jeres ønsker og give instruktioner.

- I stedet for at bede den person om at ’tage lidt billeder’, så vær tydelige omkring, hvad I gerne vil have, at personen dokumenterer, og at denne har et ansvar under brylluppet som Maid of Social.

Et godt billede til de sociale medier er det, der tages i nuet (og husk at billeder skal publiceres online i næsten samme sekund, som de tages). I dag kan du redigere og klippe direkte på mobilen, så du kan forandre og forbedre billeder med efterbehandling. Det vigtigste er at fange momentet og stemningen.

- Det er svært at vælge øjeblikke ud. Nogle af højdepunkterne er, når brudeparret dukker op og under selve vielsen, når løfterne gives, ringene byttes og det første kys lige bagefter. Derefter er brudeskålen en perfekt lejlighed til at forevige gæsterne og også alle talere og krammere med brudeparret efter talen. Det glemmer mange at dokumentere.

- Den, der har ansvar for sociale medier, bør huske på at skabe en rød tråd igennem fotografierne – at man dækker de store momenter i løbet af dagen og hele tiden uploader på de sociale medier. En Maid of Social skal, ligesom den professionelle bryllupsfotograf, kun tage sig af dette og ikke have andre opgaver, fordi det kan forstyrre vedkommendes flow. Man kan sagtens fotografere med mobilen, men når det bliver mørkt, og billederne skal tages indenfor, er mobilen ikke god nok til at tage gode billeder. Hvis der er et bedre kamera med mulighed for at uploade på de sociale medier direkte, er det klart at foretrække.

- Maid of Social bør have erfaring med sociale medier og kendskab til at tage billeder, redigere dem på mobilen og hurtigt publicere dem online.

Til kommende brudepar, der i denne stund planlægger den store dag; hvordan kan de skabe inspiration online?

- Skab en stemning med billeder fra forberedelserne allerede fra dag et og hav samme hashtag under forberedelserne som under brylluppet. Folk kan godt lide at følge et projekt fra start til slut, billederne her kan være uvurderlige for fotoalbummet.

Hvordan bliver man en ’all star’ med sin bryllupsvideo eller sit frieri?

- Professionelle bryllupsfilm har virkelig stor spredning, og her er det værd at investere i en portrætfotograf, som kan håndtere video. Bed efterfølgende fotografen om at redigere filmen, sætte det sammen til en herlig film og læg lidt musik på. Det skaber altid en skøn og romantisk stemning, som følgerne godt kan lide, og det bliver et fint minde for brudeparret og deres nære og kære. Der findes mange spektakulære frierier på nettet, som man kan finde inspiration i, men det vigtigste er, at det bliver et minde for livet for parret.

Hvad sker der efter brylluppet?

- Lav et galleri på Facebook eller en hjemmeside, hvor du samler udvalgte billeder. Vælg de bedste billeder både fra jeres professionelle bryllupsfotograf og jeres Maid of Social. Det samlede galleri skal være et resume af brylluppet og dermed vise de vigtigste øjeblikke.

5 tips til bryllupsfesten

  1. Lav et bryllups-hashtag. Få del i jeres gæsters fotos og skab et unikt hashtag, som I efterfølgende beder jeres gæster om at benytte. I får dermed jeres billeder samlet et sted, og det er lige så let for gæsterne som for jer selv at se på billederne fra jeres store dag.

  2. Opmuntr bryllupsgæsterne. Bed dem benytte deres mobiltelefonen og tage billeder af både jer som brudepar som af gæsterne ved bordet. Gå gerne ud med denne information allerede inden vielsen – eller nævn det f.eks. allerede i invitationen.

  3. Placer skilte i lokalerne, der viser hvilket hashtag, I har valgt til brylluppet. Sørg for ikke at gå glip af nogle af de sjove billeder fra jeres begivenhed, hvis I vil have, at gæsternes instagram-billeder samles under samme hashtag. Fordel skiltene på bordene, i baren, ved indgangen eller ved dessertbordet.

  4. Skriv jeres brugernavne. Inkluder jeres instagram-navne, så gæster som måske ikke følger jer eller har haft app’en tidligere kan tilføje jer.

  5. Hvad er ok? Sørg for at informere gæsterne om, hvad der er ok at poste online, hvis I vil holde jer indenfor specifikke rammer og retningslinjer.

Sådan laver du et bryllups-hashtag

  • Brug jeres navne. Det gør det lettere for gæsterne at huske hashtagget, hvilket indebærer at flere kommer til at benytte det.

  • Brug numre og cifre. Hvis du og din partner har almindelige navne, så tilføj året eller datoen I gifter jer på. Der kan være en del #LouiseogAnders i verden, men I vil formentlig være de eneste #LouiseogAnders170717.

  • Inden hashtagget sendes ud i invitationerne, så lav en hurtig søgning og find ud af, om der allerede findes et lignende hashtag.

LÆS MERE

Inden bryllupsdagen

Boost dig selv inden bryllupsdagen

I denne artikel giver vi dig gode tips til, hvordan du kommer til at stråle på bryllupsdagen – indefra og…

Det rigtige tilbehøret

Det rigtige tilbehør

Det er med det rigtige tilbehør og sko, at du skaber helheden. Her fremhæver vi vigtige detaljer at have styr…

Ellen Berge

Brudebuketten

Brudebuketten skal vise, hvem du er – og hvem I er sammen.

Trend nr 1. Kappe fra Pronovias

10 trends i 2021

Bryllupsmoden er lige nu mere kreativ end nogensinde ogI designernes kollektioner ser vi nu følgende trends tage plads.

Evie Young Brudekjoler

Evie Young Bridals forår 2021-kollektion: ‘The Outback Australia’

Inspirationen til forår/sommer 2021-kollektionen er Australiens The Outback.

Madi

Madi Lane Forår 2021: Aphrodite-kollektionen

Lad os præsentere Forår/Sommer 2021-kollektionen fra Madi Lane; Aphrodite.

Mikrobryllup - Adore by Justin Alexander

’Less is more’ med Adore fra Justin Alexander: Mikrobryllup = Makrooplevelse!

Hvad du kan forvente at se fra dette års “less is more” stil, når det kommer til bryllupper.

Lykke brudekjoler

Lykke Brudekjoler er et besøg værd, når du planlægger din store dag, 200 kvm fyldt med de smukkeste kjoler og…

Badgley Mischka - Eden

Badgley Mischka-kollektionen 2021

Vi troede ikke, at Badgley Mischka-kollektionen 2021 kunne blive smukkere … Indtil vi så kampagnebillederne for 2021!!

Luxux i kirken

Nordjylland største brudebutik,slår dørene op til deres 25 års jubilæumssalg, hvor der vil være et væld af nedsatte brudekjoler.

LILLY

LILLY 2021 – hyldest til kærligheden

Lette brudekjoler i excellente pasformer, der smyger sig om den feminine silhuet, med vovede detaljer og fine gennemsigtige finésser.

Smukt lingeri

Smukt lingeri

Kan man egentlig kombinere bekvemt og usynligt undertøj med smukt lingeri? Vi giver gode råd til, hvad man skal tænke…

Old school vibes

Brigitte Bardot-frisurer, store solbriller og 70’er og 90’er vibes dominerer ikke alene modeverdenen

romantiske kjoler

Romantiske kjoler

Smukke, romantiske kjoler matches med kraftig makeup og store smykker.

detaljerne der løfter brudekjolen

Detaljerne der løfter brudekjolen

På bryllupsdagen kommer du til at opleve både små og store magiske øjeblikke.

Brudekjoler inspiration til bruden

Brudekjoler inspiration til bruden

På din bryllupsdag vil du gerne lyse stærkere end alle stjernerne og være dit smukkeste jeg.

Pronovias donerer brudekjoler

Det verdensomspændende bryllupsmærke Pronovias donerer brudekjoler til sygehusansatte, kommende brude, der arbejder i første række i kampen mod COVID-19-pandemien.

Curvy Brides – Brudekjoler i XL

Det er enhver bruds store ønske at være den smukkeste kvinde på sin store dag – uanset kjolestørrelse. Her er…

Ekstrem boheme

Ekstrem boheme

Vi har fundet et brudekjole-mærke, der tager det boheme-prægede til det yderste!

Justin Alexander

Justin Alexander lancerer nyt undermærke

Det nye mærke, Adore, er lavet til den friske city bride, som ved, hvad hun vil have. En spontan kvinde…

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Vælg den rette kjoletype til din kropsform

Mange kommende brude har visuelle billeder af, hvordan de ønsker deres brudekjole. Bride Fashion giver dig tip til, hvordan du…

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer…

Brudekjoler i Marrakesh

På bryllupsdagen vil du bære en kreation, der udstråler personlighed, stil og wauw-faktor. Se de smukke billeder fra vores photoshoot…

Nordic Bridal Show 2019

Nordic Bridal Show samlet i juni de nordiske brude butikker og viste det nyeste inden for brude mode.

Say yes to the dress med Wedding Store

Velkommen til Malmøs flotteste butik for brude- og festtøj. Butikken, der har det der lille ekstra til lige netop dig.…

Romantisk bryllupsfrisure

Hvad er egentlig trenden lige nu omkring bryllupsfrisurer? Og hvad skal man huske på, når man booker en tid til…

Alternativer til brudekjolen

En smuk brudekjole er en fantastisk kreation, men måske ikke noget for alle. Her kommer nogle tips til dig, der…

Bryllupstrends 2020

I weekenden besøgte vi den store bryllupsmesse Interbride i Düsseldorf og fik set på nogle af bryllupstrends for år 2020!

Hvad sker der i bryllupsmodebranchen?

Vi har snakket om trends med nogen af de største brudekjolemærker.

Nyheder fra Bride Fashion

Alle disse billeder er fra Pronovias 2020 og kan ses og prøves i Bride Fashion allerede nu!

Trendspotting i Barcelona

Vi deltog på en af verdens største indkøbsmesser for brudemode, hvor vi fik indblik i de kommende trends.

Pronovias – Beyond the stars

Vi deltog i Pronovias fantastiske modeshow, et af højdepunkterne i bryllupsbranchen, hvor det vrimlede med gallaklædte kendisser og spektakulær brudemode.

Den lille kjole-skole: Farver og materialer

Hvis du kigger ind i brudekjolernes verden, vil du opdage, at der findes forskellige materialer og farver.

Sådan styler du dig til bohême looket

Den charmerende boho-stil er hotteste trend i bryllupsmoden netop nu og stråler af ukompliceret elegance. Stilen er ideel til dig,…

Den lille kjole-skole: Kjolemodeller

At vælge brudekjole er en spændende rejse, men af og til kan det være en jungle at finde vej og…

bryllup

Plus size perfection

Vidste du, at en brudekjole i grunden oftest er formet efter en kvinde med former? Vælg den rette kjole og…

Hvilken brud er du?

Selv om der er massevis af tendenser indenfor brudemoden, så er det i sidste ende brudens personlighed, der skinner igennem.…

Årets mode från Justin Alexander!

Her er nogle af de fantastiske kjoler fra Justin Alexander og deres fire forskellige kollektioner, der omfatter Lillian West Sincerity…

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

Den indflydelsesrige Iskra Lawrence er ansigtet udadtil på Justin Alexanders nye kampagne “Be You”. Justin Alexander skabte denne kampagne for…

Kort eller lang brudekjole – hvordan vil du giftes?

En af de første ting der skal overvejes, når drømmekjolen skal findes, er længden. Ønsker du en kort eller en…

Giv den gas med blomster

Mange ser det som en selvfølge og en smuk tradition, at de skal bære en smuk brudebuket op ad altergangen.…

Du er, hvad du spiser og drikker

Det kan ikke kun ses på sidebenene, at du har en usund livsstil. Det kan også ses på din hud,…

Find drømmekjolen uden stress

At finde drømmekjolen er desværre ikke altid helt så let, som man skulle tro. Som brud har du mange forventninger…

Vælg den rigtige hæl

Du har valgt en brudekjole, og nu skal beslutningen om sko tages. Der findes masser at tænke på i valget…

Undervurder ikke undertøjet

Hvad er egentlig vigtigst? Det, der kan ses, eller det der ikke kan, men som gør, at det der kan…

perler

Smukke perler

Ægte perler er meget værdifulde. Men perlerne har igennem tiden også været symbol på menneskers rang, alder, civilstand og status.…

brudekjole

Køb din brudekjole i en butik

Det vrimler med hjemmesider, der sælger brudekjoler. De lokker med fine billeder af smukke kjoler, men kjolerne på billederne er…

Bryllupsfrisure efter din ansigtsform

Valget af din bryllupsfrisure er lige så vigtig som din kjole og din makeup. Din bryllupskjole skal passe til din…

Sådan vil vi se ud

Skal det være bohemen, klassisk, romantisk eller kantet? Der er ikke noget bedre end at sidde med veninderne og beskrive…

Find de rigtige sko til bryllupsdagen

At vælge sko til brudekjolen er en glædelig oplevelse for mange kommende brude. Udbuddet af smukke sko er enormt, og…

bröllop

Vær dit flotteste jeg på bryllupsdagen

På bryllupsdagen vil de fleste virkelig gerne stråle fra top til tå. Brudekjolen skal gerne sidde, huden skal være ren…

Tips til valg af de rigtige brudesko

Dine brudesko skal selvfølgelig være perfekte – ligesom din bryllupsdag. Men hvad skal du være opmærksom på, før du køber?…

bryllup

Vintage blondekjoler fra Lillian West

Definitionen af æteriske Lillian West-brudekjoler genopfinder vintage-blondekjoler og udstråler moderne romantik.

Vælg en brudekjole af høj kvalitet

At vælge brudekjole til bryllupsdagen er en vigtig beslutning, og i dag er der mange enestående kreationer at vælge imellem.…

Tidløse, stilfulde brudekjoler fra Kenneth Winston

Kenneth Winston designer brudekjoler med Swarovski-krystaller, delikate blonder og designs, der smukt følger kroppen.

Ekspertens hudplejetips

Vil du have en hud, der stråler på bryllupsdagen? Vi besøgte en skønhedsspecialist for at få tips og vejledning til,…

Ny brudekollektion fra Trollbeads

Tiaraen skaber en kongelig fornemmelse på den store dag med smukke afstandsstykker i kombination med dine yndlingsperler.

bryllup

Unikke brudekjoler i ny butik og Say Yes to the Dress

Ikke bare er brudebutikken Panayotis i Vejle flyttet til nye, smukke rammer i en fornem tidligere teaterbygning. Den er også…

Elsa Colored Shoes præsenterer sine nye kollektioner!

FI 2018 er alt muligt indenfor brude sko! Brudesko har aldrig været så fri og fleksibel som de er nu,…

Hvor drømme skabes, og stilen aldrig slutter

Den nye Demetrios kollektion fanger essensen af ​​romantik med stilarter der udstråler elegance, modernitet og tidløst udtryk.

Victoria & Vincent – høj kvalitet til rimelig pris

De sidste år har mærket Victoria & Vincent etableret sig klart og tydeligt indenfor bryllupsbranchen med deres kjoler. Kristian fra…

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Find din kjole hos Nicolai

Nicolai Brudekjoler og Miss Nicolai Konfirmations- og Festkjoler, kendte i hele landet, er nu flyttet sammen.

Bianco Evento præsenterer sin brudekollektion

Brudekjoler, tilbehør og sko lavet med kærlighed i Europa.

Ikoniske royale brudekjoler

Går du med prinsessedrømme? Eller elsker du bare glamourøse og smukke brudekjoler? Så lad dig inspirere af virkelighedens prinsesser, når…

Bag kulisserne på vores photo shoot

Bag kulisserne på vores photo shoot af smukke brudekjoler og herretøj

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nordic Bridal Show er en…

Gå ikke glip af denne nye brudekjole trend!

For at opnå den nye brudekjole trend, kombineres sarte blonder med hudfavret tyl til en optisk illusion af blone blade,…

Sæt præg på din egen stil

5 ting set på modeshows, der fremhæver din personlige stil på bryllupsdagen.

Søde og romantiske toner på bryllupsdagen

At gifte sig er en enestående oplevelse og en dag i romantikkens tegn. Gå all in på den drømmelignende stil…

Glamourøs med et twist af boheme

Den moderne brud blander to af de store trends på bryllupsdagen; boheme og glamour. Gennem farveglade blomster og store hårsmykker…

Inspired by nature!

Et bryllup i naturen er uforglemmeligt. Uanset om I holder vielsen eller festen ved havet, på smukke enge eller i…

Love Lou

Love Lou er en ung virksomhed, men med en meget erfaren kjole skaber ved roret. Designer og beklædningshåndværker Louise Enemark…

Modeca

Dutch bridal house Modeca is pleased to present and showcase the gorgeous 2017 Modeca Collection and the stunning 2017 Le…

Victoria & Vincent brudekjoler

Mærket Victoria & Vincent er vokset hurtigt frem her i Norden og har fået mange nye forhandlere i løbet af…

Do it once, do it fabulous!

At vælge den rigtige brudekjole er ’the fun part’. Men også lidt af et mas! For hvilken kjole skal du…

Dybvad Design – Alt Til Bruden

Med mere end  30 års erfaring med brudekjoler,er det os en fornøjelse at guide dig igennem, til at finde netop…

Bente´s Brudedesign

ligegyldigt om du er til det enkle eller helt op til det ekstravagante, kan du finde din brudekjole hos mig…

Landlig bonderomantik

Aldrig har længslen efter et landligt bryllup været større. Bonderomantikken, der først tog fart i USA, er nu kommet til…

Overdådigt og selvsikkert

Less is more stemmer ikke længere overens med dagens brud. I dag er det helt legitimt at være blikfang på…

Being a Princess

Less is more stemmer ikke længere overens med dagens brud. I dag er det helt legitimt at være blikfang på…

Efva Attling ny eksklusiv bryllupskollektion

Efva Attling lancerer i januar 2016 en bryllupskollektion. Kollektionen indeholder fem kjoler, en buksedragt, sko produceret i Italien og ringe…

Panelet tester: Neglelak fra IsaDora

Uanset om du planlægger bryllupsdag eller bare leder efter god, holdbar makeup, er det ofte vigtigt, at den makeup, du…