Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Bryllup efter pandemien

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange – ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup. Både brudepar som aktører i branchen har måttet komme med kreative løsninger og fundet en vej frem der også har påvirket trenderne. Sådan her har pandemien påvirket bryllupstrenderne.

Tekst: Anna Storm   |   Foto: Adobestock.com

En forandringsproces

Før januar 2020 kunne vi næsten ikke stave ordet pandemi og var helt uvidende om, hvad de kommende måneder ville komme til at indebære. Men efter et omtumlet år, er det meget få mennesker der ikke, på en eller anden måde, er blevet påvirket af virussen. Selvom de fleste af os har været heldige nok til at forblive sunde og ikke er blive syge, er der meget omkring os, der er blevet påvirket. Ikke mindst for alle brudepar der i 2020 blev tvunget til at annullere, udskyde eller ændre deres bryllupsplaner fuldstændigt.

På mange måder er forandring en vanskelig proces som tager tid og i første omgang føles det ikke altid som om forandringen er til det bedre. Og selvom pandemien på mange måder har betydet forfærdelige ting, er der faktisk nytænkning, kreativitet og tendenser, der har blomstret op takket være at man har været tvunget til at skulle tænke anderledes. Og selv om vi håber, at der vil gå mange år, før en ny pandemi skulle bryde ud, er der stadig ting vi nu tager med os fremover når vi skal planlægge bryllupper. Nogle ting i bryllupsplanlægningen kan endda føles bedre nu, end de gjorde før? Kom med så viser vi jer hvordan man kan tænke, hvis I skal planlægge et bryllup i den nærmeste fremtid.

Maden

Hvad vi spiser og ikke mindst hvordan vi spiser bryllupsmiddagen, er blevet påvirket af pandemien. Før var det relativt almindeligt at servere en buffet ved bryllupsmiddagen, hvor gæsterne forsynede sig selv med maden. I dag? I dag virker det helt utænkeligt, at hver gæst lægger maden op på tallerkenen og risikoen for spredning af bakterier og virus kan stige, når der er flere af os, der rører den mad, alle skal spise. I dag ser vi i stedet, at bryllupsmiddagen serveres med en klassisk portionsservering hvor maden serveres til siddende gæster, af serveringspersonalet. Ønsker man som brudepar at have en eller anden form for buffet på menuen, er en mulighed at servere maden som et ”sharing koncept” ved bordene. Lad os sige, at I har placeret jeres bryllupsgæster ved borde med 6 personer. Lad for eksempel forretten bestå af at dele-retter, der deles ved bordene på store fade. Ja, så deler 6 personer på den samme mad, men det er stadig mere hygiejnisk end en buffet, hvor præcis alle gæster skal tage mad fra.

Fordele ved portionsservering

Fordelene ved at servere siddende bryllupsgæster er mange. Ud over det hygiejniske aspekt, er det også lettere at beregne mængden af mad der vil blive konsummeret, da dette er baseret på antallet af gæster og 1 portion pr gæst. Det bliver også lettere for din toastmaster/ toastmadame at holde tidsplanen under festen og planlægge tidspunkterne til taler og underholdning. Som taler ønsker du ikke, at bordet længst nede i salen, skal rejse sig for at hente en ny portion mad lige når du skal til at give din hyldest til brudeparret.

portionsservering

Portionsservering føles nu som det oplagte valg. Vælg mellem et klassisk arrangement med 3 rettes menu eller server efter ”sharing-koncept” ved bordene.

Gæsterne

En af de største udfordringer når det kommer til at arrangere bryllupper under en igangværende pandemi (eller tiden bagefter) er, hvordan man skal tænke på antallet af gæster. Fra at være i stand til at invitere ubegrænset af nære og kære, findes der nu restriktioner som man skal tage hensyn til. Mange mennesker blev i starten forskrækket over dette, mens andre mente, at det nu var rart at have en legitim grund til ikke at skulle invitere den der arbejdskollega eller fætter til brylluppet. Uanset hvad fremtiden bringer, her vi alle måttet tænke efter i forhold til hvor mange og hvem vi vælger at invitere til brylluppet.

Fordele ved færre gæster

I stedet for at invitere 100 gæster til jeres bryllup og I måske kun får mulighed for at tale med 60 af dem, for derefter at have dårlig samvittighed overfor resten, kan det nu være rart at skære ned på antallet af gæster. Ved at invitere et mindre antal mennesker til jeres bryllup, har I nu en mulighed for virkelig at tale med alle og mingle. Færre gæster betyder også, at I kan tilbyde et mere eksklusivt bryllup på samme størrelse budget. Måske kan de penge, I sparer på ikke indbudte gæster, gå til mere eksklusive råvarer til middagen eller en storslået entre med helikopter? Valget er jeres! I det mindste er den eksklusive trend kommet for at blive.

bryllupsgæster

Færre bryllupsgæster betyder flere valgmuligheder, når det kommer til at vælge et bryllupslokale.

Tøjet

Valget af påklædning – og frem for alt, valget af brudekjolen – har været ret delt under pandemien. Nogle brude har valgt at omfavne den minimalistiske stil fuldt ud, der matcher enkelt og intimt bryllup med en kjole i samme tema. Elegante kjoler i et materiale, såsom crêpe, satin eller silke, har været kendetegnende for mange. Selv den kortere kjole har optrådt meget i den foregående sæson. Andre brude har valgt at gøre lige det modsatte ved at fejre det intime og eksklusive bryllup med en ekstravagant brudekjole. Da budgettet har skullet tænkes om og antallet af gæster skæres ned, har de i stedet valgt at skaffe en uforglemmelig brudekjole til den store dag.

Fordelene ved påklædning på mindre bryllupper

På et mindre, mere intimt bryllup, er der uendelige valg omkring påklædning. Og ud over bruden, er der også mere plads til virkeligt at gå all-in omkring et tema. Med 100 gæster er det måske svært at opnå et bestemt tema på alle gæsternes påklædning, mens hvis du kun inviterer 30 gæster, er der større potentiale for et uforglemmeligt tema. Bed f.eks. alle gæster om at bære hovedbeklædning eller kun tøj i midnatsblå. Eller hvorfor ikke gøre det til 1920’ernes glamour eller boheme ud til fingerspidserne? Lad din kreativitet flyde og forklare dine gæster præcis, hvor meget dit valgte tema betyder for dig.

bryllupstema

På et mindre bryllup, er det lettere at virkelig gå all-in på jeres specifikke bryllupstema.

Lokalet

Valget af lokale til bryllupsmiddagen og -fest påvirkes naturligvis også af pandemien. Når der har været nedskæringer i antallet af gæster, kan det føles unødvendigt at leje et lokale med plads til 150 siddende gæster, når I bare bliver en tredjedel. De muligheder, der åbnes op her, er, at en del arrangører har valgt at opdele lokalet i to eller tre mindre lokaler og dermed kan huse flere bryllupper på samme tid. Dette kan have en positiv indvirkning på prisen for jer, da det ofte er dyrere at leje et helt lokale end for eksempel udvalgte dele af lokalet.

Fordelene ved mindre lokaler

At finde et lokale, der kan rumme 150 siddende gæster og samtidig svare til jeres ønsker med hensyn til stil og tema, kan være lettere sagt end gjort. Med et mindre bryllup åbnes der også flere valgmuligheder og nu kan I måske leje jeres yndlingsrestaurant eller gøre nogens baghave om til den perfekte baggrund for dit bryllup? Derudover er det meget nemmere at dekorere et mindre lokale end en hel festsal efter dit bryllupstema.

bryllupslokale

Bryllupsrejsen

Rejsebranchen og den måde vi rejser på, har måske været de mest håndgribelige ting, der har ændret sig under pandemien. Alvorlige restriktioner på rejser både indenfor og udenfor landets grænser, har gjort det vanskeligt at drømme om kridhvide strande og svajende palmer. Der er dog dukket nye trends op. Vi er generelt blevet bedre til at opdage smukke steder, fantastiske SPA-faciliteter og magiske hoteller i vores eget land. Hvem sagde at bryllupsrejsen skal indeholde en flyvetur? Benyt lejligheden til at gå på opdagelse i jeres hjemland og forkæle jer selv med et par dage med luksus derhjemme. Check-in på et hotel, I har drømt om at besøge, gå på vinsmagning, hoppe i faldskærm eller bestil spabehandlinger til jer som par. Og når det så bliver tilladt at rejse igen, ser vi trenden gå mod færre, men mere omhyggeligt planlagte rejser. Vi vil sandsynligvis ikke rejse, som vi gjorde før, men når vi gør det, vælger vi at spendere mere på det.

Læs mere

Tjekliste til din bryllupsplanlægning

Der er meget at holde styr på, når det kommer til bryllupsplanlægning. Udskriv en praktisk tjekliste!

Forny jeres løfter

At forny sine ægteskabsløfter for hinanden bliver mere almindeligt, men hvordan fungerer det rent praktisk?

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Vil du modtage de seneste nyheder, tips til dit bryllup og unikke tilbud?

Den ultimative checkliste EFTER brylluppet

Mange brudepar glemmer at der også er vigtige opgaver efter brylluppet. Her har vi lavet en checkliste for at gøre…

Bryllupsfotografering – de 20 mest almindelige fejl

Hvorfor begå samme fejl som andre? Husk i stedet følgende, inden du booker fotograf, eller det er tid til bryllupsfotograferingen.

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Drømmebryllup midt i ugen

Med tusindvis af bryllupper udskudt til i år, er der mange lørdage fremover der nu vil blive fuldbookede. Vi har…

Brudebuketten

Brudebuketten skal vise, hvem du er – og hvem I er sammen.

Skab et personligt bryllup med instax!

Få inspiration til hvordan du kan bruge instax til at fange de største øjeblikke i fysiske billeder og samtidig gøre…

Ansætte en professionel bryllupsfotograf?

Bryllup er en af livets største begivenheder, alt er tænkt ned til mindste detalje for at sørge for, at dagen…

Portrætfotografering eller heldagsfotografering?

Jacob Kjøller Andersen arbejder som professionel bryllupsfotograf. Vi mødte ham kort og stillede spørgsmålet...

Vælg dine brudepiger med omhu

Her er nogle af de ting, som det kan være godt at huske på, når du skal vælge dine brudepiger.…

Vores bryllup: Louise & David

Louise har altid drømt om et rigtigt kirkebryllup! Lang hvid kjole, en stor og flot brudebuket, med en stor og…

9 tips til en vellykket bryllupsdag

Det, de fleste brude er nervøse for inden brylluppet, er, at noget skal gå galt under selve bryllupsdagen. I denne…

7 unikke tips til underholdning til bryllupsfesten

Træt af quizzer og livebands? Her kommer syv unikke tips til, hvordan I underholder gæsterne under bryllupsfesten.

Blomster på brylluppet!

Vi tager flere og flere planter og grønt ind i vores hjem og at det også sker på brylluppet, er…

Bryllupsbudget – Lav jeres

Det første stadie i en bryllupsplanlægning er at skabe et bryllupsbudget.

Bryllupsarrangørens markedsføring

Bryllupsarrangør som erhverv bliver mere og mere populært. Der er stadig flere unge par, der ønsker et stort, arbejdskrævende bryllup,…

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m/k. Det er en…

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

Bryllup på Mauritius

Det var en helt almindelig aften, da Steffen friede til Stina. Brylluppet blev dog alt andet end almindeligt. Få måneder…

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en…

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i…

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer…

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter tonen for resten af brylluppet og skaber…

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende…

Tidsplan for bryllupsdagen

Når I planlægger jeres bryllup, kan det være en god ide at have en tidsplan for bryllupsdagen at gå ud…

Bryllupsfesten, livets fest

Hvordan planlægger man livets største fest, bryllupsfesten? Bryllupsmagasinet har, for at lette planlægningen, taget en tjekliste frem, som I kan…

Giv den gas med blomster

Mange ser det som en selvfølge og en smuk tradition, at de skal bære en smuk brudebuket op ad altergangen.…

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i…

Placer jeres gæster rigtigt

Det er næsten en videnskab at placere sin familie, venner og hædersgæster rigtigt. Der findes naturligvis regler for gæsternes placering,…

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale…

Gode tips til et langt ægteskab

Du har endelig fundet den partner, du altid har drømt om. Snart løber jeres bryllupsdag af stablen, men du bekymrer…

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgom’! Vi viser…

En magisk vielsesceremoni

Drømmer I om en personlig vielse, som gerne må indeholde både nyskabende og traditionelle indslag? Så kast jer ud i…

Sådan får du gode bryllupsbilleder

Bryllupsbillederne foreviger jeres store dag, så vælg en fotograf med omsorg. Læg fokus på fotografens stil og på den personlige…

Køb din brudekjole i en butik

Det vrimler med hjemmesider, der sælger brudekjoler. De lokker med fine billeder af smukke kjoler, men kjolerne på billederne er…

Gå all in med en borgerlig vielse

En borgerlig vielse er ikke ensbetydende med et simpelt bryllup. Det kan indebære præcis samme storslåede fest som et kirkebryllup.…

10 måder at fri på

Internettet svømmer over med romantiske film og fortællinger om frierier – her har vi udvalgt nogle favoritter. Læs videre for…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i…

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en…

Social Media Wedding

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det fungerer at gøre…

Don’t worry, be happy

Det er klart, at I gerne vil have, at alt skal være perfekt på bryllupsdagen. Men det gør ingen lykkelig…

Vores bryllup: Jesper & Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle”…

Følg os på Instagram!

Vi holder dig opdateret med inspirerende fotos, det seneste indenfor bryllupsmode, trends, selskabslokaler, dekorationer, vielsesringe og meget mere!

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige…

Bryllupsrejse i Tjekkiet

Et minde for livet og en fest, man sent kommer til at glemme! Tjekkiet byder på uovertruffen stemning og fantastiske…

Hold kærligheden i live

I kirken siger vi ja til at blive sammen til døden os skiller. Men hvad skal vi egentlig gøre for…

Ny gaardbutik på Benniksgaard Hotel

Benniksgaard Hotel slår dørene op til endnu en attraktion på stedet, nemlig en helt ny gaardbutik – Benniksgaardbutik, som er…

Vores bryllup: Yrsa & Fredrik

Efter et smukt frieri i Hyde Park svævede parret Yrsa og Fredrik på lyserøde skyer hele dagen, og deres weekend…

Del dine inderste ”hemmeligheder” med veninderne

Smukke omgivelser, lækker brunch, gode veninder/mor/svigermor – hvis det lyder dejligt så læg brudekjoler, smykker, hår- og makeup stylist og…

Det perfekte bryllupsbillede

Det betaler sig i længden at vælge en professionel bryllupsfotograf. vi giver jer her nogle tips til, hvad I skal…

Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

A table for two…

Bliv inspireret af de mange forskellige borddækning til din bryllupsmiddag.

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Bryllupsgavernes historie

Intet bryllup uden gaver! Traditionen med gaver går langt tilbage i tiden. Morgengave til bruden – og stadig oftere også…

Kunsten at skrive en ønskeliste

Det er blevet tid til at sende en invitation ud til gæsterne til brylluppet. Stedet er booket, datoen er sat,…

Landlig bonderomantik

Aldrig har længslen efter et landligt bryllup været større. Bonderomantikken, der først tog fart i USA, er nu kommet til…

Når mandligt og kvindeligt skal blive ét

De fleste kender nok bogen eller udtrykket ’Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus’. Men er vi virkelig så…

Du og din mor

Var din mor i top 3 over dem du ringede til for at fortælle at du skulle giftes? Så har…

Stor planlægningsguide for kommende brudepar

At planlægge et bryllup kræver, at I begge holder tungen lige i munden og lærer at prioritere de rigtige ting,…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Se mere

Skab et personligt bryllup med instax!

Få inspiration til hvordan du kan bruge instax til at fange de største øjeblikke i fysiske billeder og samtidig gøre…

Se mere

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter tonen for resten af brylluppet og skaber…

Se mere

Hos Calligraphen finder I alt, hvad I har brug for til jeres store dag!

Vi interviewer Anna Thunell, bryllupsekspert, medejer og Creative Director på Calligraphen, der er størst i Norden på tryksager og dekorationer…

Se mere

Dekorer mere

Kjolen er på plads, ringene købt, vielsesstedet booket, og det samme gælder festlokalet. Nedtællingen til brylluppet er begyndt, og I…

Se mere

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale…

Se mere

Dæk op til bryllupsmiddag!

Bryllupsmiddagen er så meget mere end bare en middag. Det er fundamentet til en fantastisk bryllupsfest og mange hyggelige timer…

Se mere

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en…

Se mere

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Se mere

A table for two…

Bliv inspireret af de mange forskellige borddækning til din bryllupsmiddag.

Se mere