Vores bryllup: Isabel & Bård

Bryllup - Bård & Isabel - Foto: Kathryn Johnes

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen: En gammel slotsborg, der ligger på en høj midt i Kolding.

Tekst: Bruden  Foto: Kathlyn Johneswww.kathynjohnes.com

Frieriet

Efter 11 år sammen friede Bård på sin 30-års fødselsdag i marts 2021. Hvis frieriet ikke var kommet, ville jeg, Isabell, før eller siden have taget sagen i egen hånd.

Lokalerne

Der var aldrig nogen tvivl om, hvor vi ønskede at blive gift – i Kirkesalen på Koldinghus i Danmark. Koldinghus er en gammel slotsborg, der ligger på en høj midt i Kolding. Da vi besøgte slottets museum nogle år tidligere, blev vi meget fascinerede af arkitekturen og de smukke omgivelser.

Som arkitekter kunne vi ikke forestille os et bedre egnet sted, så Isabell bookede datoen for vielsen i Kirkesalen kun tre dage senere, mens hun var ude at løbe. Efter løbeturen fik Bård besked om, at vi skulle giftes den 25. juni 2022. Vi besluttede os for at ønske både vielse og bryllupsfest i Kirkesalen og tog derfor kontakt med Koldinghus igen. Dette var ikke noget, de havde prøvet tidligere, og det ville kræve ekstra planlægning og organisering med Madkælderen, men heldigvis tog de udfordringen i stiv arm, og det er vi evigt taknemmelige for.

Bryllup - Bård & Isabel - Foto: Kathryn Johnes

Planlægning

Efter at bryllupslokationen var på plads, og invitationerne var sendt ud efter et par måneder, blev der fokuseret kraftigt på den mere praktiske del af planlægningen, såsom vielsesattester og jagten på en ledig præst, der var interesseret i at vie to nordmænd uden for det traditionelle kirkerum. Heldigvis fandt vi til sidst en lokal præst, der gjorde et fantastisk arbejde med at gøre vores store dag helt speciel og personlig.

Mange af vores gæster skulle rejse fra Norge til Danmark, og derfor ønskede vi at udvide oplevelsen med en sammenkomst aftenen før brylluppet, så gæsterne kunne lære hinanden bedre at kende. Selvom vi skulle giftes i juni, var der ingen garanti for ophold udendørs eller solskin – det er jo trods alt Danmark. Vi valgte at leje et af væksthusene i Koldings Geografiske Have, og det blev en hyggelig aften med grill, selskabslege og hygge.

Invitationer, menuer og bordkort valgte vi at designe og lave selv for at opnå et mere sammenhængende udtryk. Da lokalet allerede havde så meget karakter og fine detaljer, følte vi ikke, at der var behov for meget andet på bordene end nogle friske, grønne blomster og nogle messingstager.

Bryllupskjolen

Og så var der bryllupskjolen. Hvad vælger man, når man ikke ved, om det vil blive sol eller øsende regnvejr? Valget faldt på en todelt kjole fra Victoire Vermulen, som desværre ikke havde nogen forhandlere hverken i Danmark eller Norge. Heldigvis var coronapasset blevet indført, så det var muligt at rejse til Berlin og prøve kjolen i en brudebutik der.

Fotograf

Vi valgte Kathlyn Johnes som fotograf, efter vi så billederne fra et vennepars bryllup, og vi var meget tilfredse med både planlægningen, selve dagen og opfølgningen bagefter. Før brylluppet havde vi en dag, hvor vi kørte rundt i området og fandt et par andre steder, hvor vi ville tage billeder for at få mere variation i billederne. Blandt andet fandt vi et lukket industriområde ved havnen, hvor vi indgik en aftale om at få adgang et par timer efter ceremonien for at tage billeder.

Bryllup - Bård & Isabel - Foto: Kathryn Johnes

På selve bryllupsdagen valgte vi en lidt utraditionel løsning. Efter at vi begge var blevet klar på vores respektive steder, kørte vi sammen til Koldinghus. Efter brylluppet var vi begge enige om, at denne lille køretur til vores eget bryllup var en af de bedste minder fra weekenden.

Vi havde aftalt med fotografen at tage nogle billeder sammen før vielsen, da vi ønskede billeder fra Koldinghus, inden det blev fyldt op med både bryllups- og museumsgæster.

Ceremonien

Til ceremonien kom Isabell ind sammen med sin far til tonerne af Edvard Grieg. Efter vielsen opførte Bårds fætter og kusine en smuk sang. Derefter gik vi ud til alle gæsterne i borggården, hvor vi til sidst kørte afsted sammen med fotografen i en gammel Saab 900, som vi tilfældigvis lånte af en af gæsterne, der havde købt den dagen før. Efter at have kørt rundt og taget billeder i et par timer, vendte vi tilbage til Koldinghus.

Festen

Mens vi havde været ude og tage billeder, var lokalet blevet omdannet fra kirkerum til festlokale. Middagen forløb hurtigt med mad og taler. Takket være god planlægning fra toastmasterne formåede vi at holde os rimeligt tæt på tidsplanen.

Rollen som toastmaster blev delt mellem Bårds bror Olav og vores ven Aksel, der planlagde aftenen ned til mindste detalje. Alle talerne var koordineret og timet på forhånd, med små videoklip blandet ind, som blev vist på et kæmpestort lærred. De valgte også at spille en bestemt sang over højttalerne hver gang en taler skulle introduceres, så gæsterne fik lidt tid til at finde deres pladser. Dette fungerede utrolig godt og bidrog til at opbygge stemningen hver gang, der var en tale.

Da vi valgte at holde brylluppet på Koldinghus, som har en restaurant tilknyttet, var de fleste praktiske ting omkring servering og borddækning en del af pakken. Dette viste sig at være en stor lettelse på dagen. Det meste forløb gnidningsløst uden bekymringer for os, takket være de erfarne medarbejdere på Koldinghus.

Da middagen var færdig, blev gulvet ryddet, og efter en kort, improviseret “brudevals” tog dj’en over. Da denne dag var en af årets varmeste, blev det en varm og svedig fest, der fortsatte til langt ud på natten. Til sidst vendte vi trætte og tilfredse tilbage til hotellet.

Kort sagt:

Hvem friede: Bård friede på sin 30-års fødselsdag

Ceremoni & Fest: Kirkesalen i Koldinghus

Brudekjole: Victoire Vermeulen (købt hos Nenee i Berlin)

Brudgommens tøj: Smoking fra Sjölin i Aarhus

Ringe: Brudens ring er fra Pernille Holm (København) og brudgommens ring er fra Lea Høyer (Aarhus)

Mad: Madkælderen

Fotograf: Kathlyn Johnes – www.kathynjohnes.com

Læs mere

Vores bryllup: Julie & Thomas

Vores bryllup: Sue-Ann & Benjamin

Det var meget vigtigt for os, at det var en professionel fotograf, der skulle forevige vores dag. Vi er så…

Vores bryllup: Isabel & Bård

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen: En gammel slotsborg, der ligger…

Vores bryllup: Emily & Aaron

Aaron fra Irland og Emily fra USA valgte København til deres diskrete bryllup.

Vores bryllup: Malthe & Anette

"Jeg havde glemt alt hvad vi havde øvet i kirken og lod mig bare rive med. Det gav det hele…

Vores bryllup: Sara og Hans-Kristian

"Jeg havde lyst til noget, der kun var for os. Noget hvor vi dyrkede os som par og ikke kun…

Lisa og Jespers vinterbryllup

Vi ønskede et december bryllup med noter af jul uden at det skulle blive en julefrokost. Og vi har ikke…

Vores bryllup

Er du lige blevet gift? Vi vil meget gerne høre om jeres bryllup og dele jeres tips og råd til…

Vores bryllup: Christina & Mathias

Læs om Christina og Mathias' magiske DIY-bryllup og rustikke bryllupsfest på Ølstedgaard’s Festlokaler i Løsning.

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

Vores bryllup: Caroline & Kasper

"Vi kunne ikke tage øjnene fra hinanden, aldrig har vi set så godt ud og følt os så godt tilpas."

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Vores bryllup: Louise & David

Louise har altid drømt om et rigtigt kirkebryllup! Lang hvid kjole, en stor og flot brudebuket, med en stor og…

Vores bryllup: Jesper & Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle”…

Vores bryllup: Yrsa & Fredrik

Efter et smukt frieri i Hyde Park svævede parret Yrsa og Fredrik på lyserøde skyer hele dagen, og deres weekend…

Nyeste posts

Udvalgte posts

At lægge et bryllupsbudget

Det er muligt at skabe et fantastisk bryllup på et lille budget, men det kræver en del planlægning.

Se mere

Vores bryllup: Julie & Thomas

Se mere

Vores bryllup: Sue-Ann & Benjamin

Det var meget vigtigt for os, at det var en professionel fotograf, der skulle forevige vores dag. Vi er så…

Se mere

Når mandligt og kvindeligt skal blive ét

De fleste kender nok bogen eller udtrykket ’Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus’. Men er vi virkelig så…

Se mere

Vores bryllup: Isabel & Bård

Brudeparret, som begge er arkitekter, valgte et meget unikt sted til både ceremonien og festen: En gammel slotsborg, der ligger…

Se mere

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i…

Se mere

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Se mere

Dette har vi importeret fra USA

Der er flere amerikanske bryllupstraditioner, der er blevet importeret til Danmark, og som er blevet mere og mere populære i…

Se mere

First Look – ikke kun for brudgommen

Har du tænkt på, at der er andre first looks, der også kan være værd at forevige?

Se mere

Ægteskabsløfter: hvordan skriver man dem?

Der er ikke noget mere personligt, romantisk og intimt end at skrive ægteskabsløfter til hinanden på bryllupsdagen.

Se mere