Bryllupsmiddagen 2020: Overdådig, luksuriøs og klassisk

Forbered dig på masser af hummer, franske klassikere, trøfler og spændende vine. Natmaden må dog gerne være sjov, og for de modige er der ’flydende serveringer’: Mange småretter og åben bar. Vi tager temperaturen på årets bryllupsmiddag sammen med Asminderød Kro.

”Rækker du mig lige fadet med laksetataren?” Just ikke en sætning, man hører så ofte til bryllupper, hvor de fleste vælger bordservering. Men hos Asminderød Kro kan man også vælge den mere friske udgave af bryllupsmiddagen: jordbær-daiquiri eller en anden valgfri drink til velkomst, masser af mindre anretninger, som automatisk afføder snak om fade, der skal sendes rundt, og hvordan det smager, og igen cocktails efter middagen og gang i dansegulvet.

– Vores cocktailmenu med flydende anretninger og fri bar er stadig for de vovede eller for 2. gangsbrudeparret, hvor man ikke orker alle talerne og sangene, men bare vil holde fest, forklarer Niklas Nielsen. Medindehaver af Asminderød Kro i Fredensborg sammen med sin kone Carina Nielsen. På fem år har de kørt den gamle kro i front som et for området populært spise- og selskabssted. Deriblandt rigtig mange bryllupper. Bare sidste år var omkring 45 af kroens 250 selskaber bryllupper. De fleste synes også ideen om flydende anretninger og cocktails er sjov, men foretrækker noget andet.

 

Brylluppet er livets seriøse fest

– Et bryllup skiller sig ud fra andre mærkedage ved at have en høj grad af seriøsitet over sig. Selvom folk i dag bruger mange penge på selve festen, så handler det jo om at sige ja til en livsledsager, og det tages altså alvorligt. F.eks. har vi i vores fem år her på kroen, kun oplevet ét brudepar bestille buffet. Det siger lidt om, hvor seriøst, man opfatter det at arrangere en bryllupsfest, siger Carina.

De allerfleste brudepar bestiller en fire eller femretters menu. Og her på Asminderød Kro er anbefalingen, at man ’nøjes’ med fire retter:

– Der er en tendens til, at bryllupsfester trækker ud. Hvis der f.eks. er 100 gæster, så er der også som regel 15-20 taler, og dét tager tid. Det hele skal jo være færdigt inden midnat, hvor de fleste stadig danser brudevals. På den måde sidder man længe og spiser, og så skal man ikke vente yderligere på at få serveret endnu en ret, anbefaler Asminderød-parret.

Franske klassikere

Men hvad skal vi have på tallerkenerne i år?

– Vi har sat hummer, carpaccio, oksekød og chokolade på vores bryllupsmenu i 2020. Det er klassisk, men sikkert, siger Niklas

Hvis man holder sin fest på den 350 år gamle kro, vil man derfor med al sandsynlighed få en halv hummer i en egen bisque til den ene forret og carpaccio med bl.a. havgusmayo og balsamicoglace til den næste. Hovedretten er Tournedos Rossini: Et stykke oksemørbrad stegt i smør på panden, serveret på et ristet brød med foie gras oven på og derpå høvlet trøffel. En sovs af Madeira og demi glace. Og til dessert, ifølge værtsparret – landets bedste Gateau Marcel.

– Vi får mange tilkendegivelser om vores Gateau Marcel, griner Niklas om endnu en fransk klassiker som her er med hvid chokoladetrøffel, vanilje og rommarinerede hindbær, hindbærcoulis, hjemmelavet vaniljeis og mynte.

 

Natmaden skal være sjov

Parret fortæller også, at der er en tendens, at bruden bestemmer forretterne og gommen hovedretten.

– Man er bare lidt konservativ med bryllupsmiddagen. Og det hænger som sagt sammen med festens seriøsitet, men også hensynet til gæsterne. Parret vil jo gerne have, at gæsterne har en god fest, og eftersom man sidder så længe ned til en bryllupsfest, så skal maden både være lækker og noget, man kan være rimelig sikker på, falder i alles smag, siger Carina.

Tør man alligevel skeje lidt ud, så kan det f.eks. være stedets cocktailparty med de flydende anretninger, som består af 11 små serveringer. Og når det gælder natmad, er de fleste par dog med på at løsne op.

– Man er gået fra suppe og charcuteri-tallerken til burgers med pulled pork eller pølsevogn, siger Niklas om natmaden, der i dag gerne må være festens sjove element på madsiden. Natmaden stilles som regel frem klokken 3, da de fleste bryllupsfester slutter klokken 4.

 

Leg madanmeldere

Når man som kommende brudepar skal vælge sin middagsleverandør, anbefaler Carina og Niklas, at man finder en man er 100 procent tryg ved.

– I kan f.eks. lege madanmeldere og prøve forskellige steder af, inden I kontakter dem. Mange af vores bryllupsgæster har ofte spist i restauranten, inden de booker os. Hvis oplevelsen er god en travl fredag aften, jamen, så kan stedet sikkert også levere varen til jeres bryllup. Det handler om at føle sig helt tryg med dem, man samarbejder med, understreger Niklas.

Vælger man et sted som Asminderød Kro, får man altid en gratis prøvemenu og vinsmagning for at give plads til justeringer.

Og lige hvad angår vine, er vi knapt så klassiske som tidligere.

– Det er sket så meget på vinområdet. Tidligere var man tilfreds med husets vin, nu vil man gerne selv undersøge og smage sig frem, og vi kan imødekomme vine lige fra californiske Zinfandel til biodynamiske og dyre Pingus fra Nordspanien, siger Niklas, der ikke er bleg for at sætte et mærkat som eksklusiv på tidens bryllupper.

– En bryllupsmenu anno 2020 skal være flot og klassisk i kombination med lækre råvarer af høj kvalitet, og dét emmer af eksklusivitet. Man vil det jo bedste, når man skal giftes!

Læs mere

Bryllup på Nationalmuseet

Hold jeres bryllup i Københavns mest usædvanlige og anderledes festlokaler og lad jeres historie blive en del af vores. Nationalmuseet elsker fester, og bryllupsfester er de bedste!

Dit Livs Fest på Hotel Vinhuset

Din fest på Hotel Vinhuset opfylder alle dine ønsker til den perfekte dag, lige fra bryllupsfesten, en af livets fester, barnedåb eller firmareceptionen.

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi har svarene.

Sanderumgaard

Forestil dig høje flotte rideheste, hundeglam og jagthorn. Sådan var omgivelserne til Herskabsstalden på Sanderumgaard indtil start 1900 tallet. Den Romantiske Have har nu skabt mulighedfor både en cafe og gårdbutik i den gamle stald.

Lad et ægte eventyr begynde

Eventyrligt vinterbryllup, enestående forårsbryllup, smukt sommerbryllup eller farverikt efterårsbryllup - enhver årstid i Dyrehaven giver en uforlignelig ramme for jeres store dag.

Bryllupsfest med gode udsigter

Med sin naturskønne beliggenhed lige ud til Limfjorden og idylliske atmosfære skaber Tambohus Kro & Badehotel de bedste rammer om den store dag.

Lad jeres drømme blive til virkelighed

Drømmebryllup i historiske omgivelser, omgivet af natur og med gastronomi i højsædet. Lad Hotel Frederiksminde, Rønnede Kro eller Hotel Baltic tage hånd om jeres store dag.

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en dag, som giver nye minder.

Marienlyst Strandhotel

Uanset om du drømmer om et klassisk eller et mere utraditionelt bryllup, danner Marienlyst Strandhotel den perfekte ramme om jeres store dag. Med udsigt til både sand, strand og vand og med det eventyrlige Kronborg Slot i baggrunden gør vi dine drømme til virkelighed.

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad er vigtigt at huske på, når I bestiller jeres drømmekage? Vi har svarene!

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter tonen for resten af brylluppet og skaber forventninger.

Hos Calligraphen finder I alt, hvad I har brug for til jeres store dag!

Vi interviewer Anna Thunell, bryllupsekspert, medejer og Creative Director på Calligraphen, der er størst i Norden på tryksager og dekorationer til brylluppet, for at høre lidt om de seneste trends.

Smukke lokaler midt i skoven

Hos Herthadalen er der blevet holdt mindeværdige fester siden 1788 og frem til i dag. Med kærlighed til lokale råvarer, kvalitet og økologi er maden et kompromisløst højdepunkt, og i stærk synergi med den storslåede natur i Nationalparken, hvor restauranten ligger placeret.

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende for underholdningsniveauet. Men skal man vælge levende musik eller lave spillelister selv?

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

Underholdning til festen

I dag er det næsten utænkeligt, at bryllupsfesten forløber uden underholdning. Mulighederne er uendelige. Få inspiration til brudeparrets og gæsternes underholdningsindslag.

Dekorer mere

Kjolen er på plads, ringene købt, vielsesstedet booket, og det samme gælder festlokalet. Nedtællingen til brylluppet er begyndt, og I er begyndt at tænke på detaljerne.

Slotsferie Danmark – lokaler til alle lejligheder…

Hos Slotsferie Danmark udlejer vi huse til enhver fest og med plads til, at I alle kan overnatte samtidig med. Vi viser gerne stederne frem, inden I beslutter jer for, hvor festen skal holdes – kontakt Arne Kejser Bachmann på arneb@mob.dk.

Det perfekte sted til jeres store dag!

Går I i bryllupstanker og leder efter det helt perfekte sted til jeres bryllup, der også har plads til overnatning for jeres gæster? Så har vi stedet!

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i KÆRLIGHED, MEN TROR PÅ DEN, vi tilbyder smukke historiske lokaler, romantiske opdækkede border, med blomster, servietter, duge og lysestager efter jeres ønsker, vi tilbereder alt fra bunden og tilpasser vores faglige kompetencer til jeres personlige valg, vi tror ikke på KEJSERENS NYE KLÆDER, men på gode råvarer, nænsom tilberedning, afstemte vine, godt håndværk samt personlig service.

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale er det, der passer bedst til dit selskab. Vi tager en snak med direktør Heidi Elisabeth Fjellheim fra Losby Gods, hvor de afholder bryllupper stort set hver eneste lørdag året rundt.

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere supplementer. Bryllupskagen er en stor tradition ved bryllupsfesten. Men der findes alternativer til denne form for dessert. I behøver ikke vælge en bryllupskage i tre lag og på stativ, hvis I ikke har lyst.

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en rehearsal dinner aftenen inden brylluppet eller til en brunch dagen efter. Vi fortæller her om fordelene ved de respektive alternativer.

Dæk op til bryllupsmiddag!

Bryllupsmiddagen er så meget mere end bare en middag. Det er fundamentet til en fantastisk bryllupsfest og mange hyggelige timer med nære og kære. Fint porcelæn blandet med gennemtænkte dekorationer sætter en skøn ramme for aftenen.

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en bestemt farve, en bestemt dresscode eller en personlig ting. Ved at vælge et bestemt tema får I ikke alene et spektakulært bryllup, I gør det også lettere for jeres bryllupsgæster.

Bryllup i unikke og romantiske omgivelser på Norsminde Kro

Lige syd for Aarhus i det skønneste område ved å, hav og fjord ligger en af Danmarks ældste kroer: Norsminde Kro.

Drømmebryllup på Fredensborg Store Kro

Vidunderlige rammer for et romantisk ophold eller det perfekte bryllup.

Comwell Kongebrogaarden

Comwell Hotel Kongebrogaarden er et luksushotel med naturskøn beliggenhed lige ned til Lillebælt på Fyn. Hotellet er opført i tidløs arkitektur og er smagfuldt indrettet med møbelklassikere og kunst.

Bryllup på Hotel Klitrosen

Vi elsker bryllupper og vi sætter en stor ære i at få lov til at være med til at fejre den store dag. Vi gør os altid umage og gør alt vi kan for at opfylde bryllups drømme.

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne fra marken blev forstærket af nuancer af pudderrosa, creme, glitter og guld for at balancere billederne og skabe en følelse af luksus. Borddækningen kombinerede grønne planter, lys lavendel og pudderrosa blomster og skabte et moderne og stilrent look med guldfarvede geometriske lysestager, vaser og bestik.

Personlige og unikke bryllupskager

Drømmer I om en elegant bryllupskage, en stilfuld bryllupskage, en sjov og humoristisk bryllupskage, en overdådig bryllupskage, en romantisk bryllupskage eller måske noget helt andet? Find inspiration til jeres bryllupskage blandt de mange kager i vores galleri nedenfor.

Billedgalleri fra Stella Maris

Stella Maris’ unikke beliggenhed direkte ned til Svendborg Sund, og hotellets gennemførte luksusstemning gør hotellet til den smukkeste ramme om jeres bryllup.

Vi skaber jeres drømmebryllup

STELLA MARIS Hotel de Luxe har fantastisk beliggenhed direkte ned til Svendborg Sund.

Broholm Slot

De rammer Broholm Slot stiller til rådighed for private fester garanterer succes. Om det drejer sig om det mindre, selskabelige arrangement for en sluttet kreds, som man gerne vil gøre noget særligt ud af... eller om det er den helt store begivenhed der skal markere et af livets højdepunkter.

Del dine inderste ”hemmeligheder” med veninderne

Smukke omgivelser, lækker brunch, gode veninder/mor/svigermor – hvis det lyder dejligt så læg brudekjoler, smykker, hår- og makeup stylist og m.m. til, og I vil nyde at deltage i BRIDE-TO-BE-BRUNCH.

Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

A table for two…

Bliv inspireret af de mange forskellige borddækning til din bryllupsmiddag.

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også helt op til 250 gæster, hvis hele restauranten inddrages. Uanset hvor på Schæffergården du beslutter dig for at byde dine gæster til bords, så er det altid køkkenchef Kristian Hansen og hans stab samt restaurantchef Ken Gerner Petzold, der med sikker hånd sørger for det høje og spændende niveau i gastronomiens verden.

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier over hele landet for at være et smukke højdepunkter ved brylluppet, bliver mere og mere detaljerede. Her er blandt andet blonder, flæser, iøjnefaldende farver, teksturer og spiselige roser, som med det blotte øje ligner en smuk blomst, men i virkeligheden er lavet af sukker.

Nyeste posts

Udvalgte posts

Bryllupsmiddagen 2020: Overdådig, luksuriøs og klassisk

Vi tager temperaturen på årets bryllupsmiddag sammen med Asminderød Kro.

Se mere

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m

Se mere

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store da

Se mere

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter

Se mere

Bryllupsfesten, livets fest

Hvordan planlægger man livets største fest, bryllupsfesten? Bryllupsmagasinet har, for at lette pl

Se mere

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske

Se mere

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at de

Se mere

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og k

Se mere

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel væ

Se mere

Social Media Wedding

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det funger

Se mere