Knaphulsblomsten

Tekst: Anna Storm  Foto: AdobeStock.com

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i samme stil som brudebuketten.

Det siges, at blomsten fra begyndelsen blev taget ud af brudebuketten for at vise tilhørsforhold til bruden, men dette er ikke ligeså almindeligt i dag. Uanset om det er en blomst fra buketten eller en i samme farveskala, bliver det mere almindeligt, at brudgommen bærer en knaphulsblomst. Også best man og brudesvendene plejer at bære knaphulsblomster og have samme blomst i som brudgommen, men i mindre størrelse.

Det mest almindelige er en enkelt blomst med afklippet stilk, arrangeret sådan at den kan sættes fast på jakken. Ifølge traditionen skal denne være plukket ud af brudebuketten, hvilket symboliserer, at brud og brudgom bindes sammen for evigt. Nu om stunder tager man sjældent blomsten ud af brudebuketten, men bestiller en knaphulsblomst, der matcher brudebuketten og er fra samme blomsterdekoratør. Ud over at matche brudebuketten er det også fint, hvis brudgommens valgte knaphulsbuket er bundet, så den passer til det valgte bryllupstema.

Vidste du, at:
Corsage, som knaphulsblomsten også kaldes, er en benævnelse for flere ting, blandt andet et stramt korsetliv og håndledsblomster, der bæres ved proms i USA. I bryllupssammenhænge har brudgommen knaphulsblomsten i venstre knaphul.

LÆS MERE

Mond of Copenhagen

Brudgommens tjekliste

Det er altid en god idé at vide, hvad der – traditionelt set – er på gommens huskeliste.

Landlig bonderomantik

Snør støvlerne, find cowboyhatten frem og gør dig klar til at danse i laden natten lang.

Trender - Tid til flere farver

Tid til flere farver

Blå har længe domineret dem mandlige bryllupsmode, men nu er der endelig kommet lidt flere farver på markedet.

Roberto Vicentti

Blåt er flot

Flere og flere brudgomme vælger at bære den blå farve på bryllupsdagen, og farven findes i en stribe af forskellige…