Destination Alperne

Bryllup i Alperne - hotel L'Alpaga

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Tekst & Foto: Mari Kråkenes Loewen

I byen Megève ligger en af verdens ældste skisportssteder, men en tur til denne franske perle er lige så smuk om sommeren med sine grønklædte bakker og klassiske brun-hvide alpehuse med blomstrende balkoner. I baggrunden ses den snedækkede bjergkæde med spektakulære Mont Blanc som kronen på værket.

Den letteste måde at komme til Megève på er, at flyve til Genève i Schweiz. Derfra er der mindre end en times kørsel til byen, hvor du finder seks femstjernede hoteller. Vi checkede ind på hotel L’Alpaga, der ligger 1200 meter over havets overflade, og lod den friske bjergluft fylde vores lunger.

Selve byen har en dejlig middelalderlig stemning. Her kan man vandre rundt og opleve både historisk arkitektur med små, franske caféer, eksklusiv shopping og restauranter. Byen har over hundrede års historie som skisportssted. Det første alpine hotel åbnede i 1921 og har gennem årene været besøgt af den franske elite, berømtheder og kongelige.

Den lille by er kendt for sin gode mad og har ikke mindre end otte restauranter i Michelinguiden. Restauranten Flocons de Sel har tre Michelin-stjerner og er bestemt et besøg værd, hvis du er på udkig efter en eksklusiv madoplevelse. Også værd at nævne er de andre restauranter med Michelin-stjerner: La Dame de Pic – Le 1920, der ligger på Four Seasons Hotel, og La Table de l’Alpaga, som vi snart vender tilbage til.

En smuk, behagelig og romantisk oplevelse er, at nyde byen fra hest og vogn. Vi tog en gyngetur bag en robust fransk alpin hest på en varm september aften og besluttede, at dette måtte være den ultimative måde at ankomme til bryllupsfesten.

En hoteloplevelse ud over det sædvanlige

Det smukke femstjernede hotel L’Alpaga består af i alt 11 bygninger eller “hytter” med hotelværelser, restaurant, spa og endda hytter med 3-5 soveværelser, der kan lejes i deres helhed. Hotellets koncept er, at blande gammelt, alpint og traditionelt med nyt og moderne. Hotellet har et luksuriøst, men autentisk udseende, hvor bygningerne i alpestil smelter smukt ind i omgivelserne. Værelserne er smukt indrettede med varme farver og giver i samme stil, men i forskellige størrelser og indretning. Samtlige værelser har desuden egen balkon med udsigt over bjergene. Hvis vejret er rigtig dårligt, er alle bygninger forbundet via garagen i kælderen, så du ikke behøver at gå udenfor for at komme til f.eks. restauranten eller spaen.

Udendørs tilbyder hotellet spabad med udsigt over Mont Blanc samt udendørs sauna. Da vi var der i begyndelsen af september, var sommertemperaturen omkring 30 grader, så en forfriskende dukkert i den indendørs pool var mere lokkende. Hotellet har et dejligt spa-område i kælderen, hvor du kan nyde en afslappet svømmetur, varme op i dampbadet eller forkæle dig selv med en massage i et af behandlingsrummene. Det anbefales at bestille behandlingerne i god tid, især om vinteren, da mange mennesker er i humør til en afslappende massage efter en dag på skiløjperne.

Restauranten bruger lokale råvarer og tilbyder kun mad, der kommer fra lokalområdet.  Lokale retter præsenteres ofte her, og vi smagte flere lokale specialiteter i det stilfulde og hyggelige værelse, der er dekoreret med mørkt træ og marmor.

Vi ankommer til hotellet om morgenen og nyder en lækker frokost på terrassen. Retten hedder Raclette Croziflette og er en signaturret fra Savoiedalen. Den består af en lokal fransk ost, der smeltes over en særlig fransk pasta og er både velsmagende og mættende. Perfekt efter en lang dag med vandreture eller skiløb!

Hotellets signaturdrink er en dejlig kombination af ingredienser, der bare skal prøves. Den hedder Pine Apple Colada og er lavet med hyldeblomst, æblejuice, gransirup, havremælk og rosmarincocktail. Bartenderen Alex serverer os den Instagram-venlige drink, der er både blid og frisk på samme tid med smag, der passer perfekt i det alpine miljø.

Bryllup på L’Alpaga

Brudesuiten ligger i en af hotellets hytter, en større hytte, der enten kan bookes i sin helhed eller som separate værelser. Den store brudesuite med åben planløsning har masser af plads. Der kan bruden og brudepigerne sammen kan gøre sig klar og nyde et glas champagne på balkonen med udsigt over Mont Blanc. Suiten er som en lille lejlighed med både køkken og spisestue og kan også bookes til private middage eller andre arrangementer.

De fleste vælger at holde deres bryllup over flere dage, og 70-80 gæster er det optimale antal til bryllupsfesten. Hvis brylluppet holdes udendørs, er der plads til op mod 110 gæster. Den første aften kan du f.eks. arrangere en pizza eller grillaften. På andendagen afholdes bryllup og reception, og i det smukke lokale er der plads til dansegulv, DJ og liveband.

“Gæsterne elsker at være her,” siger Emily Hamilton, marketingchef på hotellet, “de fleste af de fester, vi har haft, er ikke stoppet før klokken fire om morgenen!”

Når det begynder at blive mørkt, tændes bål på terrassen og hyggelig belysning stilles frem,  så festen kan fortsætte både inde og ude. Du kan endda grille marshmellows! Da hotellet er opdelt i flere bygninger, kan bryllupsfesten fortsætte uden at forstyrre de andre gæster på stedet. Det hele rundes som regel af med en sidste brunch på dag tre.

“Et af de sjoveste bryllupper, vi har haft, var om vinteren og over tre dage,” siger Emily Hamilton.

– Den første aften var temaet «skiløb i 80’erne», og alle gæster bar variationer af de klassiske farverige skidragter. Ved selve brylluppet var dresscoden smoking, og den afsluttende brunch havde temaet “grimme trøjer”. “Det var fantastisk, alle gæsterne gik all-in på temaer, og stemningen var virkelig god,” siger Emily.

Vielsen finder normalt sted udendørs eller i et telt både sommer og vinter. På den store, åbne terrasse kan bruden og brudgommen blive gift under en smuk blomsterbue til levende musik, og bryllupsmiddagen kan derefter afholdes i en chambre séparéet ved siden af restauranten. Som en perfekt afslutning på vores ophold fik vi lov til at deltage i netop sådan en bryllupsfest.

Den smukke brud og brudgom Marielle og Vincent blev gift på L'Alpaga

Fakta:

– Vintersæsonen på hotellet er fra 20. december – 7. april. Sommersæsonen er fra juni-september.

– Prisen på et destinationsbryllup her er 25.000-35.000 euro

– For et buy-out skal du booke mindst 36 værelser, hvilket betyder, at du får lokaliteten helt for dig selv. Det er muligt at booke op til 58 værelser.

– Hotellet har mange kontakter med godt kendskab til hotellet i form af bryllupsplanlæggere, blomsterhandlere, fotografer osv.

Læs mere

Tips til bryllupsrejsen

Et par hurtige tips om budget, planlægning og timing af jeres bryllupsrejse!

Destination Alperne

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Pak smart og let!

Sådan pakker du kufferten til bryllupsrejsen med kun håndbagage

Karneval i Venedig

Hvis i skal giftes om vinteren, men ikke ønsker en lang flyrejse, kan det være en god idé at tage…

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Romantik på Sicilien

Det kan blive hedt på en italiensk ø med smuk havudsigt og glødende sol fra alle sider.

Bryllupsrejse til Amalfikysten

Amalfikysten er kendt for at være et meget smukt, charmerende og romantisk sted i Italien og et yndet rejsemål for…

Vinsmagning i Toscana

Hvis i leder efter en vinsmagning i Toscana, kommer der mange muligheder, hvor i kan booke tid til vinsmagning fra…

Romantik for to i Rom

Her blomstrer romantikken mellem de smalle brostensbelagte gader virkelig.

Elopements – hvad er det egentlig?

Tænker du på at springe et stort bryllup over og bare smutte væk med din elskede til et hemmeligt bryllup?

Romantik, harmoni og afkobling

Resortet Salobre Hotel Resort & Serenity er beliggende på solsikre Gran Canaria og er velegnet til både bryllupsfest og bryllupsrejse.

Honeymoon på Maldiverne

Få vores guide til honeymoon på Maldiverne med familien Trippetti-Almind

Bryllupsrejsen er rejsen I aldrig glemmer

Bryllupsrejsen er jeres første romantiske rejse som nygifte, og det er egentlig kun jeres fantasi (og budget), der sætter grænserne.…

Din nordiske SPA-guide

Vi testede udvalgte SPA behandlinger og faciliteter ud fra, at de skulle fungere til brudeforkælelse, venindehygge, romantik og bryllupsrejse

Hvor skal I tage hen på bryllupsrejse?

Hvor rejser I hen i verden, når alle muligheder er åbne? Hvad er populært, og hvad passer til jeres behov?

Populære destinationer til bryllupsrejsen

Hvor I tager hen, afhænger naturligvis af budget og interesse, men vil I have lidt inspiration, giver vi her tips…

Bryllupsrejsen til Afrika

’There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done.’ Verset fra ’Løvernes…

Fem uforglemmelige bryllupsrejser

Drømmer I om en uforglemmelig bryllupsrejse? Bliv inspireret af fem populære destinationer til bryllupsrejser, som vil gøre jeres bryllup endnu…

Mauis perler

Har I kikkerten indstillet på at tilbringe jeres bryllupsrejse på en tropisk og romantisk ø, så er staten Hawaiis øer…

Vil du være, der hvor det sner?

I takt med at dagene bliver koldere, og nætterne mørkere, får man nogle gange lyst til at krybe ind under…

Tag på bryllupsrejse til New York

Forskellige brudepar har forskellige drømme, når de rejser på bryllupsrejse. En del drømmer om hvide sandstrande, turkisblåt hav og hvilepuls.…

Italiensk romantik i verdensklasse

Hotel Villa Arcadio. Beliggende oppe på en skrånende klippe med udsigt over Gardasøen og omgivet af olivenlunde og brostensbelagte gader…

Bryllupsrejse i paradis

Zanzibar er øen, som mange drømmer om at spendere deres bryllupsrejse på. Kridhvide strande, turkisblåt hav og stærkt krydret mad…

Bryllupsrejse i Brasilien

Brasilien er jo et stort land med masser af spændende muligheder at lave sin helt specielle bryllupsrejse.

Den Dominikanske Republik

Nyd driverlivet på et gennemført all inclusive resort, nyd øens betagende skønhed og nyd hinanden – Den Dominikanske Republik er…

Roadtrip gennem Europa

Det bliver mere og mere populært at besøge flere lande på en enkelt tur. Vil I opleve noget specielt, kan…

Bag kulisserne på en fotorejse

Før hvert nummer af Bryllupsmagasinet planlægger redaktionen forskellige fotorejser. Rejser, hvor vores chefredaktør, Anna, sammen med et team tager ud…

Dit eget tropiske paradis

Er du i tvivl om, hvor bryllupsrejsen skal gå hen? Så behøver du ikke lede længere. Perhentian Islands i det…

Seychellerne

Der findes mange fantastiske steder at besøge i verden, og det kan være svært at vælge. Sådan var det i…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Tips til bryllupsrejsen

Et par hurtige tips om budget, planlægning og timing af jeres bryllupsrejse!

Se mere

Destination Alperne

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Se mere

Pak smart og let!

Sådan pakker du kufferten til bryllupsrejsen med kun håndbagage

Se mere

Karneval i Venedig

Hvis i skal giftes om vinteren, men ikke ønsker en lang flyrejse, kan det være en god idé at tage…

Se mere

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Se mere

Romantik på Sicilien

Det kan blive hedt på en italiensk ø med smuk havudsigt og glødende sol fra alle sider.

Se mere

Bryllupsrejse til Amalfikysten

Amalfikysten er kendt for at være et meget smukt, charmerende og romantisk sted i Italien og et yndet rejsemål for…

Se mere

Vinsmagning i Toscana

Hvis i leder efter en vinsmagning i Toscana, kommer der mange muligheder, hvor i kan booke tid til vinsmagning fra…

Se mere

Romantik for to i Rom

Her blomstrer romantikken mellem de smalle brostensbelagte gader virkelig.

Se mere

Romantik, harmoni og afkobling

Resortet Salobre Hotel Resort & Serenity er beliggende på solsikre Gran Canaria og er velegnet til både bryllupsfest og bryllupsrejse.

Se mere