Temabryllupper – derfor er de så populære

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com, Cavaliere, Fiarucci, Rainbow Club, Wilvorst, Efva Attling

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en bestemt farve, en bestemt dresscode eller en personlig ting. Ved at vælge et bestemt tema får I ikke alene et spektakulært bryllup, I gør det også lettere for jeres bryllupsgæster.

En del par kender temaet på deres kommende bryllup, inden de overhovedet har gennemført frieriet. Det kan være en fælles interesse, der binder parret sammen, en favoritfarve eller en specifik tøjstil. Alle bryllupper er unikke, og uanset om I vælger at satse på et Star Wars-tema eller bare holder jer til en bestemt farvenuance, så er det både praktisk og stilfuldt at enes omkring dette tema. Det gør planlægningen lettere for jer og for jeres gæster.

Angiv temaet i indbydelsen

Hvis I er blevet enige om et bestemt tema til jeres bryllup, bør dette stå i invitationen til gæsterne. Temaet afspejler sig f.eks. i dresscoden for jeres gæster. Et ’bohemeinspireret sommerbryllup’ har for eksempel ikke samme dresscode som ’et klassisk slotsbryllup’. Ved at gøre temaet tydeligt, gør I det klart for jeres gæster, hvordan I ønsker, at de klæder sig på jeres specielle dag. Har I valgt et bestemt farvetema til jeres bryllup, bør dette også stå i invitationen. For eksempel ’Tag gerne noget blåt på på vores bryllupsdag’.

Temaet sætter ikke alene rammen for tøjvalget for jeres gæster, men giver også et pejlemærke for, hvilken stemning I gerne vil have til brylluppet. Et Star Wars-bryllup giver et mere legesygt præg, mens et havebryllup bliver mere afslappet og romantisk. Et tydeligt tema fortæller altså gæsterne, hvilke forventninger I har til den store dag.

At vælge tema

Har I noget allerede nu, som binder jer sammen? En musikstil? En hobby eller måske jeres baggrund? Lad gerne det valgte tema afspejle jeres personlighed i løbet af bryllupsdagen.

Parret, der elsker at være ude i naturen i deres fritid, kan med fordel vælge at holde brylluppet udenfor og lader måske bryllupsfesten være afslappet og fyldt med naturinspirerede indslag. En naturlig brudebuket med vilde blomster, rustik borddækning, vildt på menuen – og måske et lejrbål i skumringen.

Parret, der elsker hård rock, vil måske gerne have tøjet i mørke farver (også brudekjolen). De holder bryllupsfesten i et stort spillelokale og hyrer et band, der spiller live under festen. De lader måske også deres gæster få en goodiebag ved ankomsten med ’fake tattoos’, bestilt specielt til lejligheden, indeholdende brudeparrets navne og diverse kærlighedssymboler. Tatoveringerne kan efterfølgende sættes på under aftenen og er med garanti en isbryder blandt gæsterne.

Der findes ingen regler for, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er tilladt, når det handler om at vælge bryllupstema. Her er det kun fantasien, der sætter grænser, og temaet bør afspejle jer som brudepar og jeres personlighed. Husk også på, at nogle temaer kræver mere forberedelse og planlægning end andre. Dette bør også afspejle sig i jeres budget.

At vælge et tema gør planlægningen lettere

En del brudepar oplever, at bryllupsplanlægningen kan blive en anelse diffus. Parret har forskellige ønsker til tøj, ceremoni, festlokale, mad og drikke. Ved at vælge et tema får I automatisk en rød tråd i jeres planlægning. Det bliver også lettere at forholde sig til de forskellige komponenter i jeres bryllup, hvis I har et tydeligt tema at læne jer op ad.

Vælger I ikke et tema, er der en risiko for, at I som brudepar ser ret umage ud på jeres bryllupsdag. Vælger bruden en løstsiddende, boheme-inspireret kjole i chiffon og blonder, ser det hurtigt lidt sjovt ud, hvis brudgommen er klædt i kjole og hvidt. Et tema gør, at I opleves mere som en helhed i løbet af bryllupsdagen, og gæsterne ser en tydelig rød tråd.

Farver og årstider

Har I svært ved at beslutte jer for et tema? At satse på en specifik farve er altid et sikkert kort, ligesom at følge årstiderne. Et distinkt forårs-, sommer-, efterårs- eller vinterbryllup er ikke bare klassisk smukt, men letter også jeres planlægning. Valg af både lokale og tøj bliver en relativ selvfølge, og det er både økonomisk og miljømæssigt hensigtsmæssigt at lade bryllupsmiddagen følge råvarernes sæson.

På de følgende sider beskriver vi en række forskellige bryllupsstile og giver tips og inspiration. Måske er det her, I finder jeres kommende bryllupstema.

Farverigt; grønt og guld

Brud: I dag er der masser af brudekjoler i forskellige gyldne nuancer, de er flatterende for både den stilbevidste brud og for alle hudnuancer. Forstærk stilen med matchende taske og sko i glimtende guld.

Brudgom: Denne habit fra Cavaliere kommer i en smuk skovgrøn farve og er virkelig flot. Match med sort eller brunt tilbehør.

Bryllupsfesten: Lad borddækning, dekorationer og mad afspejle farvetemaet. Der er et stort udbud af farver, og det er relativt enkelt at skabe en rød tråd i menuen.

Bohemeinspireret havebryllup

Brud: Sats på en løstsiddende brudekjole i florlette stoffer. Suppler gerne med en blomsterkrans eller et smukt hårbånd omkring hovedet.

Brudgom: En naturfarvet habit, gerne i linned, passer godt til temaet. Vælg gerne seler og butterfly som smukt tilbehør.

Bryllupsfesten: Dæk op i en smuk have eller gårdhave. Lad smukke elementer fra skoven, levende blomster og rustikt porcelæn være fundamentet i borddækningen og dekorationerne.

Klassisk slotsbryllup

Brud: En tætsiddende kjole med glimtende sten og applikationer sætter et royalt præg på dit look.

Brudgom: Vær stilet i skødefrakke og stivet, hvid skjorte. Tilføj gerne en hat for at fuldende stilen.

Bryllupsfesten: Hold bryllupsfesten på en smuk herregård eller slot. Hvide duge og store mængder levende lys i fyrstelige kandelabre sætter tonen.

Vinterbryllup

Brud: En kjole med lange ærmer og lige snit sætter stilen. Tilføj gerne en bolero eller en cape i fake fur for ekstra varme. Bær smukke støvletter på fødderne og en matchende taske, der kan rumme de nødvendige ting under bryllupsdagen.

Brudgom: En klassisk smoking er smuk til vinterbrylluppet. Bær gerne sko med høje skafter, hvis I skal bevæge jer udenfor (i sneen).

Bryllupsfesten: Dekorer lokalerne med levende lys, røde blomster og gran. Lad bryllupsmenuen afspejle sæsonen, og byd på varmende drikke til gæsterne.

LÆS MERE

Inden bryllupsdagen

Boost dig selv inden bryllupsdagen

I denne artikel giver vi dig gode tips til, hvordan du kommer til at stråle på bryllupsdagen – indefra og…

Det rigtige tilbehøret

Det rigtige tilbehør

Det er med det rigtige tilbehør og sko, at du skaber helheden. Her fremhæver vi vigtige detaljer at have styr…

Ellen Berge

Brudebuketten

Brudebuketten skal vise, hvem du er – og hvem I er sammen.

Trend nr 1. Kappe fra Pronovias

10 trends i 2021

Bryllupsmoden er lige nu mere kreativ end nogensinde ogI designernes kollektioner ser vi nu følgende trends tage plads.

Evie Young Brudekjoler

Evie Young Bridals forår 2021-kollektion: ‘The Outback Australia’

Inspirationen til forår/sommer 2021-kollektionen er Australiens The Outback.

Madi

Madi Lane Forår 2021: Aphrodite-kollektionen

Lad os præsentere Forår/Sommer 2021-kollektionen fra Madi Lane; Aphrodite.

Mikrobryllup - Adore by Justin Alexander

’Less is more’ med Adore fra Justin Alexander: Mikrobryllup = Makrooplevelse!

Hvad du kan forvente at se fra dette års “less is more” stil, når det kommer til bryllupper.

Lykke brudekjoler

Lykke Brudekjoler er et besøg værd, når du planlægger din store dag, 200 kvm fyldt med de smukkeste kjoler og…

Badgley Mischka - Eden

Badgley Mischka-kollektionen 2021

Vi troede ikke, at Badgley Mischka-kollektionen 2021 kunne blive smukkere … Indtil vi så kampagnebillederne for 2021!!

Luxux i kirken

Nordjylland største brudebutik,slår dørene op til deres 25 års jubilæumssalg, hvor der vil være et væld af nedsatte brudekjoler.

LILLY

LILLY 2021 – hyldest til kærligheden

Lette brudekjoler i excellente pasformer, der smyger sig om den feminine silhuet, med vovede detaljer og fine gennemsigtige finésser.

Smukt lingeri

Smukt lingeri

Kan man egentlig kombinere bekvemt og usynligt undertøj med smukt lingeri? Vi giver gode råd til, hvad man skal tænke…

Old school vibes

Brigitte Bardot-frisurer, store solbriller og 70’er og 90’er vibes dominerer ikke alene modeverdenen

romantiske kjoler

Romantiske kjoler

Smukke, romantiske kjoler matches med kraftig makeup og store smykker.

detaljerne der løfter brudekjolen

Detaljerne der løfter brudekjolen

På bryllupsdagen kommer du til at opleve både små og store magiske øjeblikke.

Brudekjoler inspiration til bruden

Brudekjoler inspiration til bruden

På din bryllupsdag vil du gerne lyse stærkere end alle stjernerne og være dit smukkeste jeg.

Pronovias donerer brudekjoler

Det verdensomspændende bryllupsmærke Pronovias donerer brudekjoler til sygehusansatte, kommende brude, der arbejder i første række i kampen mod COVID-19-pandemien.

Curvy Brides – Brudekjoler i XL

Det er enhver bruds store ønske at være den smukkeste kvinde på sin store dag – uanset kjolestørrelse. Her er…

Ekstrem boheme

Ekstrem boheme

Vi har fundet et brudekjole-mærke, der tager det boheme-prægede til det yderste!

Justin Alexander

Justin Alexander lancerer nyt undermærke

Det nye mærke, Adore, er lavet til den friske city bride, som ved, hvad hun vil have. En spontan kvinde…

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Vælg den rette kjoletype til din kropsform

Mange kommende brude har visuelle billeder af, hvordan de ønsker deres brudekjole. Bride Fashion giver dig tip til, hvordan du…

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer…

Brudekjoler i Marrakesh

På bryllupsdagen vil du bære en kreation, der udstråler personlighed, stil og wauw-faktor. Se de smukke billeder fra vores photoshoot…

Nordic Bridal Show 2019

Nordic Bridal Show samlet i juni de nordiske brude butikker og viste det nyeste inden for brude mode.

Say yes to the dress med Wedding Store

Velkommen til Malmøs flotteste butik for brude- og festtøj. Butikken, der har det der lille ekstra til lige netop dig.…

Romantisk bryllupsfrisure

Hvad er egentlig trenden lige nu omkring bryllupsfrisurer? Og hvad skal man huske på, når man booker en tid til…

Alternativer til brudekjolen

En smuk brudekjole er en fantastisk kreation, men måske ikke noget for alle. Her kommer nogle tips til dig, der…

Bryllupstrends 2020

I weekenden besøgte vi den store bryllupsmesse Interbride i Düsseldorf og fik set på nogle af bryllupstrends for år 2020!

Hvad sker der i bryllupsmodebranchen?

Vi har snakket om trends med nogen af de største brudekjolemærker.

Nyheder fra Bride Fashion

Alle disse billeder er fra Pronovias 2020 og kan ses og prøves i Bride Fashion allerede nu!

Trendspotting i Barcelona

Vi deltog på en af verdens største indkøbsmesser for brudemode, hvor vi fik indblik i de kommende trends.

Pronovias – Beyond the stars

Vi deltog i Pronovias fantastiske modeshow, et af højdepunkterne i bryllupsbranchen, hvor det vrimlede med gallaklædte kendisser og spektakulær brudemode.

Den lille kjole-skole: Farver og materialer

Hvis du kigger ind i brudekjolernes verden, vil du opdage, at der findes forskellige materialer og farver.

Sådan styler du dig til bohême looket

Den charmerende boho-stil er hotteste trend i bryllupsmoden netop nu og stråler af ukompliceret elegance. Stilen er ideel til dig,…

Den lille kjole-skole: Kjolemodeller

At vælge brudekjole er en spændende rejse, men af og til kan det være en jungle at finde vej og…

bryllup

Plus size perfection

Vidste du, at en brudekjole i grunden oftest er formet efter en kvinde med former? Vælg den rette kjole og…

Hvilken brud er du?

Selv om der er massevis af tendenser indenfor brudemoden, så er det i sidste ende brudens personlighed, der skinner igennem.…

Årets mode från Justin Alexander!

Her er nogle af de fantastiske kjoler fra Justin Alexander og deres fire forskellige kollektioner, der omfatter Lillian West Sincerity…

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

Den indflydelsesrige Iskra Lawrence er ansigtet udadtil på Justin Alexanders nye kampagne “Be You”. Justin Alexander skabte denne kampagne for…

Kort eller lang brudekjole – hvordan vil du giftes?

En af de første ting der skal overvejes, når drømmekjolen skal findes, er længden. Ønsker du en kort eller en…

Giv den gas med blomster

Mange ser det som en selvfølge og en smuk tradition, at de skal bære en smuk brudebuket op ad altergangen.…

Du er, hvad du spiser og drikker

Det kan ikke kun ses på sidebenene, at du har en usund livsstil. Det kan også ses på din hud,…

Find drømmekjolen uden stress

At finde drømmekjolen er desværre ikke altid helt så let, som man skulle tro. Som brud har du mange forventninger…

Vælg den rigtige hæl

Du har valgt en brudekjole, og nu skal beslutningen om sko tages. Der findes masser at tænke på i valget…

Undervurder ikke undertøjet

Hvad er egentlig vigtigst? Det, der kan ses, eller det der ikke kan, men som gør, at det der kan…

perler

Smukke perler

Ægte perler er meget værdifulde. Men perlerne har igennem tiden også været symbol på menneskers rang, alder, civilstand og status.…

brudekjole

Køb din brudekjole i en butik

Det vrimler med hjemmesider, der sælger brudekjoler. De lokker med fine billeder af smukke kjoler, men kjolerne på billederne er…

Bryllupsfrisure efter din ansigtsform

Valget af din bryllupsfrisure er lige så vigtig som din kjole og din makeup. Din bryllupskjole skal passe til din…

Sådan vil vi se ud

Skal det være bohemen, klassisk, romantisk eller kantet? Der er ikke noget bedre end at sidde med veninderne og beskrive…

Find de rigtige sko til bryllupsdagen

At vælge sko til brudekjolen er en glædelig oplevelse for mange kommende brude. Udbuddet af smukke sko er enormt, og…

bröllop

Vær dit flotteste jeg på bryllupsdagen

På bryllupsdagen vil de fleste virkelig gerne stråle fra top til tå. Brudekjolen skal gerne sidde, huden skal være ren…

Tips til valg af de rigtige brudesko

Dine brudesko skal selvfølgelig være perfekte – ligesom din bryllupsdag. Men hvad skal du være opmærksom på, før du køber?…

bryllup

Vintage blondekjoler fra Lillian West

Definitionen af æteriske Lillian West-brudekjoler genopfinder vintage-blondekjoler og udstråler moderne romantik.

Vælg en brudekjole af høj kvalitet

At vælge brudekjole til bryllupsdagen er en vigtig beslutning, og i dag er der mange enestående kreationer at vælge imellem.…

Tidløse, stilfulde brudekjoler fra Kenneth Winston

Kenneth Winston designer brudekjoler med Swarovski-krystaller, delikate blonder og designs, der smukt følger kroppen.

Ekspertens hudplejetips

Vil du have en hud, der stråler på bryllupsdagen? Vi besøgte en skønhedsspecialist for at få tips og vejledning til,…

Ny brudekollektion fra Trollbeads

Tiaraen skaber en kongelig fornemmelse på den store dag med smukke afstandsstykker i kombination med dine yndlingsperler.

bryllup

Unikke brudekjoler i ny butik og Say Yes to the Dress

Ikke bare er brudebutikken Panayotis i Vejle flyttet til nye, smukke rammer i en fornem tidligere teaterbygning. Den er også…

Elsa Colored Shoes præsenterer sine nye kollektioner!

FI 2018 er alt muligt indenfor brude sko! Brudesko har aldrig været så fri og fleksibel som de er nu,…

Hvor drømme skabes, og stilen aldrig slutter

Den nye Demetrios kollektion fanger essensen af ​​romantik med stilarter der udstråler elegance, modernitet og tidløst udtryk.

Victoria & Vincent – høj kvalitet til rimelig pris

De sidste år har mærket Victoria & Vincent etableret sig klart og tydeligt indenfor bryllupsbranchen med deres kjoler. Kristian fra…

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Find din kjole hos Nicolai

Nicolai Brudekjoler og Miss Nicolai Konfirmations- og Festkjoler, kendte i hele landet, er nu flyttet sammen.

Bianco Evento præsenterer sin brudekollektion

Brudekjoler, tilbehør og sko lavet med kærlighed i Europa.

Ikoniske royale brudekjoler

Går du med prinsessedrømme? Eller elsker du bare glamourøse og smukke brudekjoler? Så lad dig inspirere af virkelighedens prinsesser, når…

Bag kulisserne på vores photo shoot

Bag kulisserne på vores photo shoot af smukke brudekjoler og herretøj

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nordic Bridal Show er en…

Gå ikke glip af denne nye brudekjole trend!

For at opnå den nye brudekjole trend, kombineres sarte blonder med hudfavret tyl til en optisk illusion af blone blade,…

Sæt præg på din egen stil

5 ting set på modeshows, der fremhæver din personlige stil på bryllupsdagen.

Søde og romantiske toner på bryllupsdagen

At gifte sig er en enestående oplevelse og en dag i romantikkens tegn. Gå all in på den drømmelignende stil…

Glamourøs med et twist af boheme

Den moderne brud blander to af de store trends på bryllupsdagen; boheme og glamour. Gennem farveglade blomster og store hårsmykker…

Inspired by nature!

Et bryllup i naturen er uforglemmeligt. Uanset om I holder vielsen eller festen ved havet, på smukke enge eller i…

Love Lou

Love Lou er en ung virksomhed, men med en meget erfaren kjole skaber ved roret. Designer og beklædningshåndværker Louise Enemark…

Modeca

Dutch bridal house Modeca is pleased to present and showcase the gorgeous 2017 Modeca Collection and the stunning 2017 Le…

Victoria & Vincent brudekjoler

Mærket Victoria & Vincent er vokset hurtigt frem her i Norden og har fået mange nye forhandlere i løbet af…

Do it once, do it fabulous!

At vælge den rigtige brudekjole er ’the fun part’. Men også lidt af et mas! For hvilken kjole skal du…

Dybvad Design – Alt Til Bruden

Med mere end  30 års erfaring med brudekjoler,er det os en fornøjelse at guide dig igennem, til at finde netop…

Bente´s Brudedesign

ligegyldigt om du er til det enkle eller helt op til det ekstravagante, kan du finde din brudekjole hos mig…

Landlig bonderomantik

Aldrig har længslen efter et landligt bryllup været større. Bonderomantikken, der først tog fart i USA, er nu kommet til…

Overdådigt og selvsikkert

Less is more stemmer ikke længere overens med dagens brud. I dag er det helt legitimt at være blikfang på…

Being a Princess

Less is more stemmer ikke længere overens med dagens brud. I dag er det helt legitimt at være blikfang på…

Efva Attling ny eksklusiv bryllupskollektion

Efva Attling lancerer i januar 2016 en bryllupskollektion. Kollektionen indeholder fem kjoler, en buksedragt, sko produceret i Italien og ringe…

Panelet tester: Neglelak fra IsaDora

Uanset om du planlægger bryllupsdag eller bare leder efter god, holdbar makeup, er det ofte vigtigt, at den makeup, du…