Skab den rette stemning til bryllupsfesten

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende for underholdningsniveauet. Men skal man vælge levende musik eller lave spillelister selv?

Når du planlægger et bryllup, er der mange ting at tænke på. En af disse ting er, om du vil have levende musik til bryllupsfesten eller ej. Og i så fald hvilken slags musik vil du have? Vi talte med Carl-Magnus, som har masser erfaring med at spille til bryllupper, og som gav råd og vejledning.

 

Hvad bør man som brudepar tænke, når man booker musik til bryllupsfesten?

Vær ude i god tid, sådan at I kan være sikre på at få netop de kunstnere/musikere, som I ønsker til bryllupsfesten. Lej ikke kunstnere/musikere, som indgår i en pakkeløsning med maden. Det plejer oftest ikke at være en god ide, hvis man ønsker musik og underholdning af god kvalitet. Ganske vist handler det også om størrelsen på budgettet, men alle brudepar har mulighed for at prioritere hvad, der er vigtigt for dem, og er en bryllupsfest fyldt med musik, latter og masser af dans vigtigt for jer? Så gå all in og sats stort. Gå ikke på kompromis med kvaliteten af den musik, som skal spilles under bryllupsfesten.

 

Hvad er mest populært til et bryllup? Live-musik, pianobar, en kunstner eller DJ?

Live-musik er uden tvivl det mest populære til bryllupper, hvis man gerne vil have god kontakt til den/de, der spiller, og gerne vil have et højt niveau af underholdning/musik. Pianobar er også almindeligt forekommende, fordi et flygel altid er elegant og passer perfekt til bryllupper og andre storslåede begivenheder. De, der har set og oplevet en moderne og populær pianobar, ved, at de bedste pianobar-musikere kan fremføre alt fra smukke ballader i kirken til at give den fuld gas og sikre et fyldt dansegulv under festen. De leverer også perfekt musik til receptionen efter kirken og under bryllupsmiddagen.

Hvis man tænker på mere ’berømte, store kunstnere’, så er det helt sikkert et sjovt og værdsat indslag på bryllupsfesten. Det er egentlig kun budgettet, der sætter grænsen for, hvilken kunstner man kan få. Når det gælder DJ, så er det ikke så almindeligt at vælge den model længere. De fleste brudepar vælger langt hellere live-musik eller pianobar. Vælger man ingen af ovenstående, plejer en del brudepar selv at passe musikken i form af en spilleliste fra eksempelvis Spotify.

 

Hvordan planlægger man, hvilken musik der skal spilles? Bestemmer I selv dette, eller laves den i samarbejde med brudeparret?

Musikken bestemmes altid i samarbejde med brudeparret. Et af de mere specifikke ønsker til musikken kommer ved valget af musik i kirken, fordi brudeparret som hovedregel altid har ønsker om, hvilken musik de vil have under vielsen. Her må vi musikere gerne komme med forslag til passende musik, hvis parret ikke selv har bestemte ønsker. I kirken spiller og synger man oftest 2-3 solonumre, og ofte er det en kirkemusiker, der spiller salmerne samt indgangs- og udgangsmarchen på orgel.

 

Hvad er hemmeligheden bag at opnå et velbesøgt dansegulv?

At have et bredt og opdateret repertoire. Alt fra de nyeste hits til ældre musik og alt derimellem. Man får helt sikkert en ide om, hvad der virker hos gæsterne, når dansen først er gået i gang – og så må man tilpasse sit repertoire, så så mange som muligt har det så sjovt som muligt.

LÆS MERE


Hold styr på os