Det perfekte bryllupsbillede

Et bryllup er et minde for livet. Noget, som I kommer til at mindes med glæde og varme. Men det kan ske, at nogle detaljer ryger ud i glemselen med tiden. For at forevige alle de spektakulære oplevelser og ting på bryllupsdagen får I brug for en professional og dygtig bryllupsfotograf. En fotograf, som gennem linsen, foreviger jeres specielle dag, og som sørger for, at I får de bryllupsbilleder, I har drømt om.

Tekst: Anna Storm | Foto: Shutterstock

Jagten

At være ude i god tid er virkelig afgørende for, om I kan få fat i en dygtig fotograf – mange fotografer bliver booket måneder i forvejen. Planlægger I at blive gift hen ad foråret/sommeren er det en gode ide allerede i planlægningsfasen at kigge efter en fotograf. Højsæsonen for bryllupper ligger i maj til september, og mange fotografer bookes lang tid i forvejen. Vælger I et bryllup i vinterhalvåret, er der større chance for at finde ledige fotografer – men husk også her at være ude i god tid.

Mange fotografer har i dag hjemmesider, hvor de har publiceret et udvalg af deres billeder. På den måde kan du som besøgende hurtigt få et overblik over, hvilken stil fotografen har, og om han/hun har det, I søger. De fleste fotografer sætter et personligt aftryk på deres billeder; det kan være romantiske billeder i modlys, fotografering i reportagestil eller modefotografier, der minder om dem, man ser i bladene. Beslut jer for, hvilken stil I vil have på bryllupsbillederne, og vælg en fotograf derefter. En fotograf er god til den stil, som han/hun udøver ofte, og derfor er det fint at have dette som udgangspunkt – også selv om mange fotografer er gode til at lave billeder i forskellige stilarter.

Når I leder efter en bryllupsfotograf, er det vigtigt at huske på, hvad der er vigtigt for jer. Hvilken stil vil I have? Ønsker I kun portrætfotos eller forevigelse af hele dagen? Hvilken slags billeder ønsker I? Humoristiske, traditionelle eller eventyrlige? Når I efterfølgende har bestemt jer og fundet en fotograf, som synes at passe til jeres ønsker, er det tid til at booke tid til en samtale.

Konsultationen

Det er næsten obligatorisk nu om stunder at booke et møde med fotografen nogle uger inden brylluppet. Under dette møde finder I ud af, om den personlige kemi er tilstede, om I taler samme sprog og forstår hinanden. Det er også under denne konsultation, at alle praktiske detaljer gennemgås. Skal fotografen være med hele dagen eller blot nogle timer inden/efter vielsen? Det er vigtigt for fotografen at vide, om billederne skal tages inden døre eller udenfor – så han/hun kan medbringe det rette udstyr. Skal billederne tages udenfor, er det godt at have en plan B i tilfælde af, at vejret ikke arter sig.

Under mødet bliver I også enige om, hvilken stil billederne skal have. Hvem der skal være med på billederne, og hvordan fotografen får lov at bevæge sig og agere. Hvis fotograferingen også finder sted under vielsen, ser en del brudepar gerne, at fotografen er så diskret som muligt. Andre derimod vil have nærbilleder og har intet imod, at fotografen bevæger sig frit omkring og får billeder fra alle vinkler – også selv om det kan være på bekostning af diskretionen.

Når mødet er slut, skal I gerne have lagt en plan og fundet afklaring og svar på alle jeres spørgsmål. I skal føle jer trygge og føle, at fotografen vil levere det, I ønsker og er blevet enige om.

Fotograferingen

Jeres specielle dag er endelig oprunden, og det er nu, den skal foreviges gennem bryllupsbillederne. Uanset om I har valgt fotografering hele dagen eller kun portrætfotos inden/efter vielsen, er det vigtigt, at I føler jer trygge og godt tilpas i situationen. I skal kunne stole på, at bryllupsfotografen gør det, som han/hun er bedst til, så I kan slappe af og nyde dagen. En af fordelene ved at ansætte en professionel bryllupsfotograf er jo netop det – at I kan føle jer trygge. Personen er der for at gøre et godt stykke arbejde, ikke for at nyde jeres bryllupsfest. Og under arbejdet gør fotografen det, I ønsker og er blevet enige om.

Vælger I, at fotografen skal følge jer hele dagen, får I efterfølgende mulighed for at se en masse, som I ikke selv lagde mærke til under brylluppet. En tårevædet forælder, søskendes vilde dans inden bryllupskagen skæres eller en nyforelsket fætter, der holder i hånd med hans kommende forlovede. En dygtig fotograf fanger de små øjeblikke under brylluppet og er med til at lægge nye brikker til puslespillet og helhedsindtrykket for jeres fantastiske dag.

Mere end blot kameraudstyr

En professionel fotograf er meget mere end blot kameraudstyr. I dag er teknikken og priserne på kameraer så tilgængelig, at også privatpersoner har råd til at købe virkelig godt fotoudstyr. Og i disse tider er det nemt at tro, at enhver med et godt digitalkamera kan fotografere et bryllup. Men en dygtig fotograf har mange års erfaring, teknisk viden og visuelt flair – det kræver mere end blot at trykke på en knap at tage et godt billede.

En dygtig fotograf har lært at fotografere efter lysforholdene og kan fotografere i både lyse og mørke miljøer. Mange heldagsbryllupper indebærer nemlig både fotografering i sollys og fotografering langt ud på aftenen, hvor mørket har lagt sig, og man befinder sig udenfor med dunkel belysning. Det kræver såvel erfaring, udstyr og øvelse at fotografere under forskellige lysforhold.

Professionelle fotografer er også gode til at komponere billederne, de har erfaring med, hvordan man bedst tager et billede. Mange fotografer arbejder traditionelt, mens andre eksperimenterer mere med vinkler og dybde – uanset hvilke bliver billederne gode. Investerer I i en bryllupsfotograf, kan I også regne med, at personen er engageret i jer under hele fotograferingen. Fotografen er opmærksom og fanger alle små detaljer, fokus er hele tiden på, at I skal være tilfredse med slutresultatet.

En dedikeret fotograf har ofte også tanker om og ideer til fotograferingen. Det er vigtigt, at I diskuterer dette inden og bliver enige, hvis I vil gøre noget andet. Dette kan for eksempel betyde, at I har andre sko med til fotograferingen, at der er rekvisitter til stede eller andre ting, der gør billederne optimale.

– En professionel fotograf sørger for, at I får det, I ønsker
– Han/hun er engageret i opgaven og har hele tiden jer i fokus
– En professionel fotograf fanger de specielle øjeblikke
– Kundskab, erfaring og engagement er kodeordene for en professionel fotograf
– Der indgår ofte 10 redigerede billeder i prisen – ud over råmaterialet. Redigerede billeder er færdigbehandlede og kan forstørres og indrammes
– Vælg en fotograf, hvis stil på billederne stemmer med jeres ønsker
– Bestem jer for, om I vil have en heldagsfotografering/portrætfotografering og diskutér oplæg og priser ud fra det
– Når I skal fotograferes, så husk kun at have dem, der skal med på billederne omkring jer. Det kan gøre jer nervøse og forstyrre fotograferingen at have f.eks. en slægtning eller en ven til at stå og kigge på
– Husk på, det er en investering i fremtidige minder at investere i en professionel fotograf

Læs mere

Brudgommens tjekliste

Det er altid en god idé at vide, hvad der - traditionelt set - er på gommens huskeliste.

Sådan bliver du flottest på bryllupsdagen

Som mand er der i dag kun ganske få lejligheder og begivenheder til at klæde os pænt på. Derfor er…

Klassiske ure til ham og hende

Et tidløst, klassisk ur er en perfekt gave til både kvinder og mænd. Her finder du nogle af vores favoritter!

Tid til flere farver

Blå har længe domineret dem mandlige bryllupsmode, men nu er der endelig kommet lidt flere farver på markedet.

Blåt er flot

Flere og flere brudgomme vælger at bære den blå farve på bryllupsdagen, og farven findes i en stribe af forskellige…

Gom med stil

Tør du tage svingene helt ud og gå efter et lidt anderledes look?

Stilsikre frisure- og skægtips til brudgommen

Vi har taget en snak med Iman Khalaf, grundlæggeren af skønhedsbrandet Nõberu of Sweden, om mandlige frisure- og skægtrends.

8 musthaves til alle brudgomme

Vi har valgt 8 favoritprodukter som vi mener burde findes hjemme hos alle brudgommene.

Sådan klæder du dig på bryllupsdagen

Jakkesæt, kjole og hvidt, smoking eller frakke? Og skal du bære grå, blå, sort eller nuancer af grønt på din…

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Se brudgommen overraske bruden med det sejeste show

Den professionelle danser Kirk overraskede sin brud Valerie med et fantastisk danseshow, som han fremførte sammen med sine brudesvende. Valerie…

At binde butterfly eller slipseknude korrekt

At kunne binde en butterfly eller et slips korrekt er noget enhver kommende brudgom bør kunne. Vi guider dig!

Bryllupslækker brudgom på 1 uge

Er der kun 7 dage til brylluppet, og du føler dig ikke som den bedste version af dig selv?

Brudekjoler tidløse klassikere

I 2020 stræber vi efter en personlig stil, hvor tidløse klassikere blandes med nye farver og mønstre.

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Uforglemmelig polterabend

Har du en i din nærmeste familie eller vennekreds, der skal giftes? Hvor skønt! I denne artikel giver vi dig…

Gommens bryllups-leksikon

I bryllupsplanlægningen er det ofte bruden, der har bukserne på og viser vejen. Som kommende brudgom kan det virke både…

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgom’! Vi viser…

Mandens bryllupstøj før og nu

I 1700- og 1800-tallet var tøjet virkelig vigtigt for mænd. Efter det kom der en periode, hvor mørke habitter og…

Stilsikker brudgom

Det er ikke længere kun brudens kjole, der løber med al opmærksomheden. Nej, dagens brudgom får også sin del af…

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i…

Bag kulisserne på vores photo shoot

Bag kulisserne på vores photo shoot af smukke brudekjoler og herretøj

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nordic Bridal Show er en…

Herretøj – eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han giver os sine bedste tips…

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige…

Casual & trendy

Afslappet, personligt og moderne. Lad dig inspirere af velsiddende habitter og lækkert tilbehør - og find din personlige stil til…

Elegance og klasse i herregårdsstil

Saml dine nærmeste venner på en herregård inden brylluppet. Brug et døgn i et klassisk miljø og gør dig klar…

Grooming-tips til brylluppet

Der er meget, der skal planlægges før den store dag. Et sted mellem invitationer, band-booking og bryllupskagesmagning har du måske…

One man – many styles

Den moderne mand er i dag både kvalitetsbevist og omhyggelig, når det gælder pasform og stil. Lad dig inspirere af…

Nyeste posts

Udvalgte posts

First Look – ikke kun for brudgommen

Har du tænkt på, at der er andre first looks, der også kan være værd at forevige?

Se mere

Fem tips til bryllupsfotografering med iPhone!

Er du inviteret til bryllup? Her er fem gode tips til, hvordan du tager billeder med din iPhone til bryllupper.

Se mere

Foreviget i anderledes omgivelser!

Her ser vi nærmere på emnet bryllupsfotografier taget i anderledes omgivelser – læs mere!

Se mere

Otte grunde til at bestille en videograf til dit bryllup

Skal du giftes, og overvejer du, om du skal hyre en videograf til at lave din bryllupsvideo? Vi giver dig…

Se mere

Gruppebilleder til brylluppet? Her er den komplette guide!

For mange brudepar er gruppebillederne og hyggebillederne mindst lige så vigtige som portrætterne af brudeparret selv.

Se mere

Bryllupsfotografering – de 20 mest almindelige fejl

Hvorfor begå samme fejl som andre? Husk i stedet følgende, inden du booker fotograf, eller det er tid til bryllupsfotograferingen.

Se mere

Ansætte en professionel bryllupsfotograf?

Bryllup er en af livets største begivenheder, alt er tænkt ned til mindste detalje for at sørge for, at dagen…

Se mere

Portrætfotografering eller heldagsfotografering?

Jacob Kjøller Andersen arbejder som professionel bryllupsfotograf. Vi mødte ham kort og stillede spørgsmålet...

Se mere

Sådan får du gode bryllupsbilleder

Bryllupsbillederne foreviger jeres store dag, så vælg en fotograf med omsorg. Læg fokus på fotografens stil og på den personlige…

Se mere

Social Media Wedding

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det fungerer at gøre…

Se mere