Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende “bridezilla” er overhængende. Men tag det roligt, det kan lade sig gøre at planlægge og gennemføre et bryllup med (eller uden) professionel hjælp og endda bevare roen samt slippe kontrollen - vi giver dig tipsene!

Tekst: Sus Marxen Foto: Adobestock.com

Anerkend dine indre dæmoner…

Det kan virkelig være overvældende og tidskrævende at skulle planlægge, organisere og gennemføre det perfekte bryllup, man har drømt om siden man var en lille pige. Oveni det er der de økonomiske og følelsesmæssige aspekter, der spiller ind i denne bryllupscocktail, som uden varsel kan boble over. Derfor; anerkend dine indre dæmoner og accepter at det er et kæmpe skridt at tage med alt hvad det indebærer af både praktiske og emotionelle forhold. Har man først anerkendt sine naturlige følelser, er man nået virkelig langt og kan bedre mærke, om man er på vej til at koge over. Nedskriv gerne dine tanker eller tag en snak med veninderne; de er ofte en uundværlig støtte der kan bakke op og give god energi under hele processen.

Vælg dine kampe og vær fleksibel med alt andet

Vælg de 3 vigtigste ting ved bryllupsceremonien, hvor du ikke vil gå på kompromis. Det kan være kjoledesignet, det overordnede farvevalg, gæstelisten, bordplanen, blomsterudsmykningen - hvad der end står dit hjerte nærmest. Tag en snak med kæresten (og evt. din wedding planner) om dine prioriteringer - og lad så de små detaljer ved alt det andet være. Det hele skal naturligvis hænge sammen, men du skal tillade dig selv at være fleksibel, lyttende og have overskud til at give plads til kærestens ønsker og overvejelser. Lad de ting, du ikke kan styre såsom vejret, fare. Forbered dig på det værste med paraplyer, tæpper, ekstra vandfast makeup og uendeligt mange hårnåle, så kan det jo alligevel ikke gå helt galt!

Tag en timeout

Det er helt i orden at tage en timeout og have en stille stund for sig selv. Det kan være 15 minutter, hvor du tager en “morfar” på sofaen. Det kan være en gåtur med en podcast i ørerne. Det kan være 5 minutters vild dans til din favorit popsang. Det kan være en lille omvej hjem fra arbejde, hvor du bare har behov for at få 10 minutter helt for dig selv, inden middagsmaden, rengøringen eller andet praktisk skal ordnes. Der findes mange muligheder for at finde en afslappende meditationsvideo online - prøv lidt forskelligt, men giv dig selv en timeout mindst en gang om ugen, så dit overblik og energiniveau er i balance. At tage tid til sig selv er ikke snyd, men god karma og sund fornuft, der holder bridezillaen for døren.

Nyd tiden - både før, under og efter brylluppet

Tag dig tid til at lave et overordnet budget for begivenheden. Og for at give dig selv ro i hovedet; hold dig til det! Brug de forskellige blogs og hjælpemidler, der findes og få lavet en overskuelig plan, hvor der er indregnet ekstra tid til de forskellige opgaver. Hermed giver du dig selv og dine omgivelser rum og plads til de kiks, der uvægerligt vil ske. Start i god tid og fordel ansvaret - også til kæresten! Har I budget til en professionel bryllupsplanlægger, er der selvfølgelig en del opgaver der bliver varetaget, men du skal stadig have overskud til at tage mange beslutninger om stort og småt. Derfor er et andet godt råd at huske at uddelegere ansvarsområder og herefter stole på dine omgivelser. De er kompetente og vil dig det bedste, så ikke noget med at dobbelttjekke eller ændre beslutninger undervejs.
Undgå for store ændringer i din dagligdag op til brylluppet - lad nu være med at gå på den vildeste slankekur, der helt sikkert ødelægger humøret og i sidste ende måske kun får dig til at se grå og trist ud. Vent også gerne med at sætte boligprojekter i gang eller istandsætning af det gamle køkken...
Efter brylluppet er det helt normalt at være drænet for energi, og det kan faktisk tage flere dage/uger at komme på niveau igen. Man kan nærmest tale om en “post-bryllups-blues”, hvor man stadig kan være i følelsernes vold og reagere voldsomt på selv små ting. Brug din mand som støtte og snak om det; måske er det en rigtig god ide med tid til bare jer to - hvedebrødsdagene skal jo også nydes.

Ingen er perfekt

Bevar roen - alt er godt, og dit bryllup bliver fantastisk. Det er nærmest umuligt at ødelægge en dag, hvor alle er samlet for at fejre kærligheden. Bliver alt fuldstændig perfekt, og som du måske havde planlagt/troet? Nej, men dagen bliver ikke mindre skøn af den årsag. Faktisk kan der blive plads til uventede og vidunderlige øjeblikke, så nyd dagen og lad bridezillaen blive hjemme. Og til allersidst: Find tid efter brylluppet til at samles med de nærmeste, helt uformelt, og tak dem for indsatsen og det de har været med til at skabe sammen med jer.

læs mere: