Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Vi er alle blevet påvirket af pandemien på en eller anden måde og har mærket effekten af Covid-19 – på godt og ondt. Selvom vi ønsker, at pandemien aldrig havde fundet sted, har pandemien den alligevel haft en positiv effekt på nogle områder.

Tekst: Anna Storm | Foto: Adobestock.com

Mange par føler, at de har fået en dybere forståelse af, hvad der er vigtigt i et forhold, og også hvordan et bryllup skal fejres. For mange har dette betydet innovation og nytænkning ift. bryllupstraditionerne, og mange par har revurderet, hvordan deres bryllup skal foregå. Bryllupstraditioner har trods navnet været noget, der hele tiden har ændret sig – både med hensyn til etikette, stil og udførsel. Og aldrig har dette ændret sig så meget som under og efter udbruddet af Covid-19. Pandemien har fuldstændig rystet bryllupsindustrien, og i den forbindelse har bryllupstraditionerne ændret sig markant. Her lister vi 11 aspekter, vi ser som følge af dette.

 1. Havebryllup derhjemme

Da mange brudepar har måttet aflyse deres romantiske destinationsbryllupper i Italien, er nye ideer blevet udklækket. Kombineret med at antallet af gæster i lang tid har været reduceret, og længslen efter et grønt bryllup fastholdt, er der fundet løsninger i at arrangere brylluppet hjemme i brudeparrets egen have. Det er utroligt, hvad en transformationsdekoration, lyskæder og blomster kan gøre for udtrykket.

 1. Romantik med telte

Strenge restriktioner for social afstand og antallet af mennesker, der må forblive indendørs under pandemien, har skabt et nyt ønske om telte. Ikke alene har det reddet mange bryllupper under pandemien, men at vælge et telt som festlokale er også lig med uendeligt mange muligheder for styling. Tilpas teltets størrelse til, om I bliver 10 eller 150 personer, og gå all-in på dekorationen alt efter din smag. Det bliver næppe mere romantisk end det! Og husk belysning, tæpper og varmeblæsere til kølige og mørke aftener.

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne
 1. En hyldest til ‘elopements’

Brud og brudgom, der smuttede afsted og giftede sig i al hemmelighed, plejede at være et stigma, men nu? Mere populært end nogensinde! Disse såkaldte ‘elopements’, hvor brudeparret (+ nærmeste brudefest) tager til en hemmelig destination til et romantisk og unikt bryllup, betragtes som både eventyrlige og romantiske. Disse intime bryllupper er ofte forbundet med personlig stil og eksklusivitet, da du virkelig kan gå linen ud ift. detaljerne, og du i øvrigt sparer mange omkostninger ved at reducere antallet af gæster. Mange af nutidens brudepar vælger denne type bryllup og gør noget, der føles rigtigt for dem, frem for noget, der forventes af deres venner og familie.

 1. Religiøse udendørs bryllupper

Tidligere var dem, der valgte et udendørs bryllupper, oftest brudepar der var blevet borgerligt gift. Nu er det i stedet sådan – efter pandemien – at flere og flere religiøse og kirkelige bryllupper også finder sted udendørs. Dette er en effekt af de strenge restriktioner, der har været indendørs, og mange ser fordelene ved at samles udendørs til en romantisk ceremoni.

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne
 1. Siddende måltider

For et par år siden var det mest populært med stående måltider, hvor mingling og mad blev blandet i en boblende cocktail. Buffeter, hvor gæsterne selv skulle forsørge sig med, hvad de kunne lide, var også uhyre populære. Som et resultat af pandemien ser vi imidlertid en ændring i dette, og mange buffeter er i dag blevet erstattet af siddende måltider. Ikke alene er det et mere hygiejnisk aspekt af selve middagen, men her er det også lettere for toastmasters at planlægge taler og aktiviteter, da der er en tydeligere tidsplan, når gæsterne spiser.

 1. Ikke mere mingling

Du ved, det øjeblik lige efter brylluppet, hvor du træder ud af kirken, og dine bryllupsgæster står i kø og vil lykønske dig en efter en? En ret stiv form for mingling, som faktisk takket være pandemien nu er fortid. Vi ved, det føles helt underligt at takke pandemien for noget, men tro os, når vi siger, at der er mange brudepar, der er taknemmelige for at undgå denne stive form for mingling og i stedet får mulighed for at tale med deres gæster i små grupper under festen.

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne
 1. Mere unikke og eksklusive bryllupper

Da antallet af gæster på gæstelisten er blevet minimeret, er der nu plads til at skabe et mere unikt og eksklusivt bryllup for samme budget. Når omkostningerne ved antallet af gæster falder, stiger budgettet til store aktiviteter. Hvorfor ikke ankomme til festen med helikopter? Eller leje en bartender til at mixe drinks? Eller lægge en del af budgettet på en videograf eller dekorere hele loftet i festlokalet med blomster? Mulighederne er uendelige!

 1. Tøj, der efterlader et indtryk

Efter et år med dystert mørke er vi mere klar end nogensinde til at slå os løs, når det kommer til bryllupstøj. Dette afspejles i, at flere og flere brudepar vælger udfordrende mønstre, moderigtige snit, sjove farver og trendy tilbehør på deres bryllupstøj.

 1. Mere farve til folket

Af samme grund som i ovenstående punkt er vi nu også trætte af de monokrome og hvide farvevalg. I stedet ønsker vi en eksplosion af farver, og det afspejles i valget af blomster, kjoler til brudepigerne og i al dekoration. Jo mere farve, jo bedre!

 1. Udvidet fest

Mange har ikke mødt deres familie eller venner i flere måneder og ser nu deres snit til at maksimere deres tid sammen. Det bliver derfor stadig mere populært at afholde brylluppet over to eller tre dage.

 1. Professionel hjælp

I de senere år med restriktioner, der har ændret sig dramatisk, er det blevet mere og mere almindeligt, at brudepar ansætter professionel hjælp til at holde styr på bryllupsplanlægningen. Hvis der er økonomisk mulighed for at ansætte en bryllupskoordinator, gøres dette normalt, men brudepar sætter i stor stil også deres lid til, at aktørerne omkring brylluppet har styr på det. Som brudepar stoler de på, at bryllupsfotografen, festlokalet, frisøren og andre aktører har kontrol over situationen.

Læs mere

Sådan bliver du en storbybrud!

Skal du giftes i storbyen med dit livs kærlighed? Bliv en moderne city bride med vores tips.

60 sange til dit bryllup

Ved du ikke, hvilke sange du skal spille på din særlige dag? Bare rolig, vi har samlet 60 sange til…

Sig ja i Norrviken

Norrvikens trädgårdar er et enestående sted, smukt indrammet af hav og natur i det nordvestlige Skåne, Sverige.

Et minde for livet på Aggersvold Gods

Tag med til Aggersvold Gods, hvor bryllupsfesten foregår i en staklade, og få gode råd til alt det, I skal…

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Skab dit eget Bridgerton-bryllup!

Romantik, pastelfarver, elegant mode, luksuriøs atmosfære og historie fra 1800-tallets England. Lyder det som dit drømmebryllup?

Bryllupsweekend på Engestofte

Noget af det vigtigste for os er, at brudeparret og deres familier føler sig trygge. Vi reserverer gerne hele weekenden,…

Bryllup, fest og overnatning i skønne og dejlige omgivelser

Skjalm Hvide Hotel er beliggende i skønne Nordsjælland. Hotellet tilbyder intime og romantiske omgivelser til livets store dag

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupper fra serien Bridgerton har inspireret til en ægte brudekollektion. Se kollektionen her!

Duo Bergh – Skaber magi med strygemusik til bryllupper

At vælge den rette musik til sit bryllup er vigtigt for at skabe den perfekte stemning. En duo, der præcist…

Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare…

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Vinterbryllup – alt hvad du vil vide

Drømmer du om et vinterbryllup i hvidt med naturen i fokus? Her er alt hvad du behøver at vide om…

Bjärsjölagårds Slot

I hjertet af Skåne, mellem bølgende marker og alléer, ligger Bjärsjölagårds Slott. Saml venner og familie til en uforglemmelig weekend…

Det perfekte sted til jeres store dag!

Går I i bryllupstanker og leder efter det helt perfekte sted til jeres bryllup, der også har plads til overnatning…

Bryllupsbingo

Bryllupsbingo er et sjovt spil for at lette stemningen og lære hinanden bedre at kende. Vi har lavet et bingospil,…

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer bedst til dig?

Ved du ikke, hvilket tema du skal vælge til dit bryllup? Tag denne quiz for at finde det tema, der…

At være toastmaster

Her er en guide til dig, der er lige så uvant med som stolt over at være blevet valgt som…

8 sjove lege, mens gæsterne venter

For at gæsterne ikke keder sig eller venter for længe, kan det være hyggeligt at planlægge nogle sjove lege, som…

Det lille ekstra på Klækken Hotell i Norge

Den smukkeste rammen om en af livets vigtigste begivenheder - bryllupsfejringen.

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Bryllupper i forskellige kulturer – hinduismen

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad du kan forvente, hvis du bliver inviteret til et hinduistisk bryllup.

Lad borddækningen sætte tonen for brylluppet

Borddækning spiller en vigtig rolle for brylluppets stemning.. Her viser vi nogle styles, der sætter et unikt præg på dit…

En fest gæsterne husker

Jeres bryllupsdag er jeres dag, hvor I er festens absolutte midtpunkt. Men glem ikke gæsterne, der også skal have en…

Bryllupsmiddag

Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…

Vidste du det om champagne?

Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…

Opskriften på et magisk destinationsbryllup

Forestil dig et luksusresort blandt bølgende lavendelmarker og vinmarker, et magisk sted, der opfylder drømmen om det perfekte destinationsbryllup. Vi…

Elskede bryllupskage!

Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?

DJ til brylluppet – Nick Coldhands

Nick Coldhands er en af de mest benyttede bryllups dj´s i Danmark, og har spillet i omegnen af 400+ bryllupper…

Bryllupsmenuen – trends i 2022!

Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Selvom vi ønsker, at pandemien aldrig havde fundet sted, har pandemien den alligevel haft en positiv effekt på nogle områder.

Bryllupsmenuen – trends lige nu!

Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…

Sådan finder du det rette bryllupslokale

At finde lokale til jeres bryllupsfest er et af de første punkter i bryllupsplanlægningen.

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Se brudgommen overraske bruden med det sejeste show

Den professionelle danser Kirk overraskede sin brud Valerie med et fantastisk danseshow, som han fremførte sammen med sine brudesvende. Valerie…

Bryllupskage, dessert eller noget andet?

Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…

Brudeskålen

Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…

9 tips til en vellykket bryllupsdag

Det, de fleste brude er nervøse for inden brylluppet, er, at noget skal gå galt under selve bryllupsdagen. I denne…

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en…

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende…

Underholdning til festen

I dag er det næsten utænkeligt, at bryllupsfesten forløber uden underholdning. Mulighederne er uendelige. Få inspiration til brudeparrets og gæsternes…

Dekorer mere

Kjolen er på plads, ringene købt, vielsesstedet booket, og det samme gælder festlokalet. Nedtællingen til brylluppet er begyndt, og I…

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale…

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Dæk op til bryllupsmiddag!

Bryllupsmiddagen er så meget mere end bare en middag. Det er fundamentet til en fantastisk bryllupsfest og mange hyggelige timer…

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en…

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Se mere

Dette har vi importeret fra USA

Der er flere amerikanske bryllupstraditioner, der er blevet importeret til Danmark, og som er blevet mere og mere populære i…

Se mere

Drømmebryllup midt i ugen

Med tusindvis af bryllupper udskudt til i år, er der mange lørdage fremover der nu vil blive fuldbookede. Vi har…

Se mere

Tidsplan på bryllupsdagen

Tænker I, at I bare tager bryllupsdagen som den kommer, uden nogen fastlagte tidspunkter? Så kan I godt tro om!…

Se mere

Børn til bryllup

Vil du have børn til jeres bryllup? Hvis du vil have et børnevenligt bryllup, er der flere ting at tænke…

Se mere

Duo Bergh – Skaber magi med strygemusik til bryllupper

At vælge den rette musik til sit bryllup er vigtigt for at skabe den perfekte stemning. En duo, der præcist…

Se mere

Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare…

Se mere

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Se mere

Vinterbryllup – alt hvad du vil vide

Drømmer du om et vinterbryllup i hvidt med naturen i fokus? Her er alt hvad du behøver at vide om…

Se mere

Hvad laver en bryllupskoordinator?

Linn Sunesson Heimdal fortæller os, hvordan hun hjælper brudepar med at planlægge deres drømmebryllup.

Se mere