Vegansk bryllupsmenu

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det veganske køkken.

Tekst: Kristin Hassellind | Foto: Adobestock.com

 1. Aperitif

Når brylluppet er overstået, og gæsterne ankommer til det sted, hvor bryllupsfesten skal holdes, er det kutyme at servere en velkomstdrink eller en aperitif for at byde gæsterne velkommen og sætte tonen for den kommende middag og fest. Her kan du vælge, om du vil servere en farverig og spændende vegansk drink som ’Veggie Red’ eller en champagne, der egner sig som aperitif. Leclerc Briant Brut Réserve er en mousserende, økologisk, tør vin fra Frankrig velegnet til veganere. Hvis du foretrækker spanske producenter, anbefaler vi Cava Blanc de Noirs 1+1=3 Reserve Familia, som er en anden vegansk mulighed.

 1. Amuse bouche

Inden aftensmaden er det en god idé at servere en amuse bouche eller noget fingermad, som gæsterne kan nyde, mens de venter på, at brudeparret returnerer fra bryllupsfotograferingen. Der er meget at vælge imellem i det veganske køkken. Hvad med veganske kiks med rødbedehummus og krydderurter eller bruschetta med mosede kikærter og tørrede tomater?

 1. Forret

Når det er tid til at sætte sig ned, er et glas hvidvin og en forret det første, der skal serveres. Hvad du vil servere her, afhænger af det tema, du har valgt til dit bryllup, og hvad du selv ønsker dig. Nogle populære veganske forretter er falafel med hummus og tomat-urtesalat, tomat- og basilikumrisotto, gazpacho eller veganske forårsruller med kokos, citrongræs og sataysauce. Hvis I ikke har planer om at holde et formelt bryllup, kan det være en sjov aktivitet at få gæsterne til at lave deres egne veganske miniburgere.

 1. Hovedret

En god vegansk hovedret serveret sammen med en god rødvin kan give en velsmagende oplevelse for både jer som brudepar og for gæsterne. Grillede portobellosvampe med bagt selleri, knoldsellericreme, spinatsalat med soltørrede tomater og urtebagte kartofler med svampe- og rødvinssauce er ofte en sikker vinder. Et andet forslag er at servere en gang ratatouille med basilikum og tomatquinoa, eller grillet vegansk filet med godt tilbehør. Har I en afslappet og uformel omgangstone til brylluppet, er der intet til hinder for at stille forskellige veganske pizzaer på bordene og lade gæsterne spise deres egen. En vegansk buffet, hvor gæsterne kan vælge, hvad de vil have på deres tallerken, er også en mulighed, som flere og flere vælger.

 

 1. Giv dem en oplevelse!

Vegansk mad og drikke har ofte mange farver og smage med strejf af gul, rød, blå, grøn og sort. Har du gæster, der aldrig har smagt vegansk mad før? Mange af dem, der aldrig har prøvet vegansk mad, bliver ofte overraskede over, hvor varieret og god maden er. Vær ikke bange for at eksperimentere!

 

 1. Vegansk shot

Efter forret og hovedret kan en lille ’opkvikker’ være passende, inden desserten serveres. Dette kan hjælpe med at fordøje maden bedre og fjerne stærke smagsstoffer. Du kan vælge at få et ingefær-/gurkemejeshot, der er alkoholfrit, eller klassiske shots som kamikaze, klassisk grappa eller sambuca.

 1. Dessert

Mange gæster får lyst til noget sødt efter maden og glæder sig til, at desserten kommer på bordet. En god afslutning på bryllupsmenuen er vigtig, men en dessert kan serveres på mange måder. Nogle vælger at servere bryllupskagen som dessert, mens andre foretrækker at have både kage og dessert. Ville det være fristende at prøve en vegansk brownie med nødder og tørret frugt og hindbærsorbet? Eller vil du gøre noget mere ud af desserten? Hvad med at servere veganske donuts i forskellige smagsvarianter på et bræt, så gæsterne kan vælge dem, de bedst kan lide? Din fantasi er den eneste grænse for, hvilken dessert du kan vælge til dit bryllup.

 

 1. Noget til kaffen

Vil du servere noget let til kaffen? Hvad med at servere et par håndlavede veganske chokoladestykker, der repræsenterer jer som et par? Chokolade er altid en sikker vinder på bordet! En anden idé, der er blevet mere og mere populær, er at placere slik i glas, som gæsterne kan hjælpe sig selv til.

 

 1. Bryllupskagen

Det er tid til bryllupskagen! Nogle brude og gomme ønsker en enkel, rund kage med et klassisk design, mens andre foretrækker flere etager. En vegansk udgave kan fx være en kage i tre niveauer, der indeholder en let og luftig lemon curd med hyldeblomstsirup og smørcreme på toppen, dekoreret med friske forårsblomster. En anden mulighed, for at tilføje mere farve til menuen, er en rå blåbærkage lavet på nødder og dadler. Selvom I har en vegansk bryllupsmenu, er der mange kager at vælge imellem, hvor kagerne er fri for animalske produkter.

 1. Snacks

Når festen for alvor går i gang, kan det være godt at byde på lidt snacks, som gæsterne lige kan spise. Hvis du lige vil gå skridtet videre, kan du leje en popcornmaskine. Ikke alene er dette en sjov oplevelse for gæsterne, men popcornene er også perfekte som snack! Et andet forslag er at tilbyde en buffet med diverse chips og dressinger eller veganske kagestykker, der får gæsterne til at mingle og hygge sig lidt ekstra.

 

 1. Veganske jello shots

Vil du virkelig sætte fart på festen og kan lide at have det lidt ekstra sjovt? Hvorfor ikke servere et par veganske jello shots i fede farver for dine gæster? Jello shots er nemme at lave, men husk ikke at komme for meget vodka i. Du vil ikke risikere, at din 80-årige bedstemor, der aldrig har smagt veganske den slags, ender med at hænge over toiletkummen i løbet af aftenen.

 

 1. Natmad

Efter at have danset natten lang, er det ikke ualmindeligt, at gæsterne gerne vil have noget mere at spise, før de fortsætter festen eller går hjem. Noget simpelt natmad som vegansk pølse i brød eller pizza er altid populært klokken to om natten!

Læs mere

Sådan bliver du en storbybrud!

Skal du giftes i storbyen med dit livs kærlighed? Bliv en moderne city bride med vores tips.

60 sange til dit bryllup

Ved du ikke, hvilke sange du skal spille på din særlige dag? Bare rolig, vi har samlet 60 sange til…

Sig ja i Norrviken

Norrvikens trädgårdar er et enestående sted, smukt indrammet af hav og natur i det nordvestlige Skåne, Sverige.

Et minde for livet på Aggersvold Gods

Tag med til Aggersvold Gods, hvor bryllupsfesten foregår i en staklade, og få gode råd til alt det, I skal…

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Skab dit eget Bridgerton-bryllup!

Romantik, pastelfarver, elegant mode, luksuriøs atmosfære og historie fra 1800-tallets England. Lyder det som dit drømmebryllup?

Bryllupsweekend på Engestofte

Noget af det vigtigste for os er, at brudeparret og deres familier føler sig trygge. Vi reserverer gerne hele weekenden,…

Bryllup, fest og overnatning i skønne og dejlige omgivelser

Skjalm Hvide Hotel er beliggende i skønne Nordsjælland. Hotellet tilbyder intime og romantiske omgivelser til livets store dag

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupper fra serien Bridgerton har inspireret til en ægte brudekollektion. Se kollektionen her!

Duo Bergh – Skaber magi med strygemusik til bryllupper

At vælge den rette musik til sit bryllup er vigtigt for at skabe den perfekte stemning. En duo, der præcist…

Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare…

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Vinterbryllup – alt hvad du vil vide

Drømmer du om et vinterbryllup i hvidt med naturen i fokus? Her er alt hvad du behøver at vide om…

Bjärsjölagårds Slot

I hjertet af Skåne, mellem bølgende marker og alléer, ligger Bjärsjölagårds Slott. Saml venner og familie til en uforglemmelig weekend…

Det perfekte sted til jeres store dag!

Går I i bryllupstanker og leder efter det helt perfekte sted til jeres bryllup, der også har plads til overnatning…

Bryllupsbingo

Bryllupsbingo er et sjovt spil for at lette stemningen og lære hinanden bedre at kende. Vi har lavet et bingospil,…

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer bedst til dig?

Ved du ikke, hvilket tema du skal vælge til dit bryllup? Tag denne quiz for at finde det tema, der…

At være toastmaster

Her er en guide til dig, der er lige så uvant med som stolt over at være blevet valgt som…

8 sjove lege, mens gæsterne venter

For at gæsterne ikke keder sig eller venter for længe, kan det være hyggeligt at planlægge nogle sjove lege, som…

Det lille ekstra på Klækken Hotell i Norge

Den smukkeste rammen om en af livets vigtigste begivenheder - bryllupsfejringen.

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Bryllupper i forskellige kulturer – hinduismen

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad du kan forvente, hvis du bliver inviteret til et hinduistisk bryllup.

Lad borddækningen sætte tonen for brylluppet

Borddækning spiller en vigtig rolle for brylluppets stemning.. Her viser vi nogle styles, der sætter et unikt præg på dit…

En fest gæsterne husker

Jeres bryllupsdag er jeres dag, hvor I er festens absolutte midtpunkt. Men glem ikke gæsterne, der også skal have en…

Bryllupsmiddag

Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…

Vidste du det om champagne?

Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…

Opskriften på et magisk destinationsbryllup

Forestil dig et luksusresort blandt bølgende lavendelmarker og vinmarker, et magisk sted, der opfylder drømmen om det perfekte destinationsbryllup. Vi…

Elskede bryllupskage!

Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?

DJ til brylluppet – Nick Coldhands

Nick Coldhands er en af de mest benyttede bryllups dj´s i Danmark, og har spillet i omegnen af 400+ bryllupper…

Bryllupsmenuen – trends i 2022!

Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Selvom vi ønsker, at pandemien aldrig havde fundet sted, har pandemien den alligevel haft en positiv effekt på nogle områder.

Bryllupsmenuen – trends lige nu!

Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…

Sådan finder du det rette bryllupslokale

At finde lokale til jeres bryllupsfest er et af de første punkter i bryllupsplanlægningen.

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Se brudgommen overraske bruden med det sejeste show

Den professionelle danser Kirk overraskede sin brud Valerie med et fantastisk danseshow, som han fremførte sammen med sine brudesvende. Valerie…

Bryllupskage, dessert eller noget andet?

Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…

Brudeskålen

Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…

9 tips til en vellykket bryllupsdag

Det, de fleste brude er nervøse for inden brylluppet, er, at noget skal gå galt under selve bryllupsdagen. I denne…

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en…

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende…

Underholdning til festen

I dag er det næsten utænkeligt, at bryllupsfesten forløber uden underholdning. Mulighederne er uendelige. Få inspiration til brudeparrets og gæsternes…

Dekorer mere

Kjolen er på plads, ringene købt, vielsesstedet booket, og det samme gælder festlokalet. Nedtællingen til brylluppet er begyndt, og I…

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale…

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Dæk op til bryllupsmiddag!

Bryllupsmiddagen er så meget mere end bare en middag. Det er fundamentet til en fantastisk bryllupsfest og mange hyggelige timer…

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en…

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Tryksager til bryllup

Lad dig inspirere af disse smukke tryksager til bryllup!

Se mere

Dette har vi importeret fra USA

Der er flere amerikanske bryllupstraditioner, der er blevet importeret til Danmark, og som er blevet mere og mere populære i…

Se mere

Drømmebryllup midt i ugen

Med tusindvis af bryllupper udskudt til i år, er der mange lørdage fremover der nu vil blive fuldbookede. Vi har…

Se mere

Tidsplan på bryllupsdagen

Tænker I, at I bare tager bryllupsdagen som den kommer, uden nogen fastlagte tidspunkter? Så kan I godt tro om!…

Se mere

Børn til bryllup

Vil du have børn til jeres bryllup? Hvis du vil have et børnevenligt bryllup, er der flere ting at tænke…

Se mere

Duo Bergh – Skaber magi med strygemusik til bryllupper

At vælge den rette musik til sit bryllup er vigtigt for at skabe den perfekte stemning. En duo, der præcist…

Se mere

Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare…

Se mere

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Se mere

Vinterbryllup – alt hvad du vil vide

Drømmer du om et vinterbryllup i hvidt med naturen i fokus? Her er alt hvad du behøver at vide om…

Se mere

Hvad laver en bryllupskoordinator?

Linn Sunesson Heimdal fortæller os, hvordan hun hjælper brudepar med at planlægge deres drømmebryllup.

Se mere