De mest gængse bryllupsrelaterede events – og hvorfor de er så sjove at planlægge

Bryllupsrelaterede events

Brylluppet er gået fra at være en eftermiddagsbegivenhed til at spænde over en hel dag – til nu at være en begivenhed, der potentielt strækker sig over flere dage. Udover selve bryllupsdagen, hvor bryllupper, hygge og fest finder sted, er der et væld af bryllupsrelaterede begivenheder. Her guider vi dig gennem de mest almindelige lige nu.

Tekst: Anna Storm | Foto: Shutterstock.com

Nedenfor har vi lavet en liste over de respektive events, og her kan du læse, hvornår de typisk finder sted, hvem der inviteres, og hvordan gamle traditioner har taget en ny, moderne drejning. Alle begivenheder er virkelige skønne at arrangere, for vi er alle enige om, at jo flere muligheder for at fejre – jo bedre. Men tid, interesse og budget spiller selvfølgelig også ind, og her er der frit valg for, hvilke arrangementer I som brudepar (eller jeres gæster) er med til at arrangere.

Husk at …

Dem, der inviteres med til et af de nedenstående events, naturligvis også skal inviteres med til selve brylluppet. Hav det in mente, når du vælger, hvem du inviterer.

Forlovelsesfest

En forlovelsesfest er lige, som det lyder – en fest for at fejre forlovelsen. Det kan finde sted aftenen efter forlovelsen eller endda et par måneder efter selve frieriet. Denne fest er ofte noget, der arrangeres som en overraskelse af nærmeste familie eller venner, og anses for at være meget uformel. Hvis et meget nært familiemedlem eller en nær ven bor langt væk, kan vedkommende rejse til festen, men ellers inviterer man oftest dem, der bor i nærheden, og man arrangerer en mindre fest. Gaver er ikke et krav til en forlovelsesfest, normalt er det fremmødet, der tæller, og at dem, der arrangerer festen, tilbyder mad og drikke.

Polterabend

Dette er den begivenhed, der oftest arrangeres ud over selve brylluppet i de nordiske lande. Polterabenden er en særskilt event for bruden og for gommen. Der har traditionelt set været en klar kønsopdeling ved disse begivenheder, men vi ser oftere, at polterabenden fejres af begge køn. Det vigtigste er, at det fejres af nære venner – uanset køn. Polterabend finder ofte sted omkring 4-6 uger før bryllupsdagen.

Polterabenden opstod oprindeligt for at fejre den sidste nat som ’single’ og er gået fra at være en aften fuld af ydmygelser til en hel dag, hvor du fejrer den kommende brud eller brudgom med personligt udvalgte aktiviteter. Selvom dette er en gruppeaktivitet, er der ofte en, der er ansvarlig for at styre disse begivenheder, og ifølge traditionen er det normalt brudgommens forlover, der arrangerer gommens polterabend, og brudepigen, der hovedsageligt er ansvarlig for brudens fest.

Bryllupsrelaterede events

Vi ser oftere, at polterabenden fejres af begge køn.

Rehearsal Dinner

En Rehearsal Dinner finder sted aftenen før brylluppet, og udsprang oprindeligt af, at brudeparret ofte øvede sig på bryllupsceremonien denne dag (the ceremony rehearsal), og bagefter samlede man de nærmeste venner og familie til en Rehearsal Dinner. Denne begivenhed står brudens og gommens familier ofte for at finansiere, og det er almindeligt, at en Rehersal Dinner finder sted på en restaurant i byen (i en særskilt afdeling i restauranten, en såkaldt chambre séparée). Her samledes den nærmeste familie og venner for at lære hinanden bedre at kende og knytte bånd inden selve bryllupsdagen.

En klassisk Rehersal Dinner er ikke så almindelig for os her i Norden, men vi arrangerer gerne en velkomstfest, hvis brylluppet finder sted over en weekend.

Velkomstfesten

Hvis I som brud og brudgom arrangerer bryllup over en hel weekend, eller hvis I har gæster, der har rejst langt til jeres bryllup, er det normalt god stil af brudeparret at arrangere en velkomstfest for gæsterne. En velkomstfest er præcis det, den lyder som; en uformel fest, hvor man byder gæster velkommen til bryllupsweekenden. Under denne fest er det almindeligt at arrangere et enkelt måltid, fx en grillbuffet, forplejning fra food trucks eller pindemad, der kan spises stående.

Under en velkomstfest samles alle de bryllupsgæster, der er ankommet til morgendagens bryllup. Formålet med festen er, at gæsterne lærer hinanden at kende, og at brudeparret har tid til at hilse på og hygge med alle gæsterne. Det er nemlig ikke sikkert, brudeparret har tid til at tale med alle under selve bryllupsmiddagen, så velkomstfesten er det perfekte øjeblik for dette.

Afskedsbrunch

Hvis brylluppet finder sted over en hel weekend, er det almindelig praksis at samle alle gæsterne næste morgen til en fælles brunch. Her er nogle forslag til, hvordan sådan en kan se ud. Enten bestemmer du tid og sted (og måske endda en dresscode) for gæsterne til brunchen og holder det som en lidt styret event. Mange brudepar vælger at holde takketaler til gæsterne og måske åbne bryllupsgaverne. Den model er normalt værdsat af nogle, men for dem, der fester og danser hele natten med brudeparret, kan det føles som en næsten uoverstigelig opgave at gøre sig klar og deltage i en finere brunch dagen derpå. Et andet alternativ til den siddende brunch er at lave morgenmadsposer til hver gæst. Som brudepar kan I opholde jer i det lokale, hvor morgenmadsposerne er, og de gæster, der vil sidde ved siden af ​​jer, er velkomne til at gøre dette, mens andre kan vælge at bringe deres morgenmadspose op til værelset eller tage dem med på vej hjem.

Henna-tatovering

Begivenheder fra forskellige kulturer

Mehndi – Populær begivenhed i Sydasien, også kaldet henna-begivenhed, hvor en kunstner laver henna -tatoveringer på den kommende bruds hænder eller fødder. Selv nære venner og brudens familie kan få tatoveringer på hænderne. Festlighederne finder sted i forlængelse af seancen, og begivenheden fejres med musik, mad og livlige samtaler. Festen finder ofte sted nogle dage inden selve bryllupsdagen (det optimale for en henna-tatovering at sætte sig er tre dage).

Sangeet – Ordet sangeet betyder at ’synge sammen’ på sanskrit, og det er en passende beskrivelse af denne begivenhed, hvor familien mødes for at danse og synge sammen. Denne fest er arrangeret af brudeparrets familier, og alle er inviteret. Det er derfor ikke ualmindeligt, at festen bliver holdt for 300-500 gæster.

Aufruf – Denne jødiske tradition finder ofte sted i en synagoge lørdagen før selve bryllupsdagen. Ifølge traditionen deltager kun brudgommen, og han bliver derefter kaldet til at modtage en velsignelse fra rabbineren. I mere liberale synagoger modtager både bruden og gommen denne velsignelse. Efter ceremonien kaster venner og familie slik til parret for at symbolisere sødme og frugtbarhed.

Læs mere

Lad borddækningen sætte tonen for brylluppet

Borddækning spiller en vigtig rolle for brylluppets stemning.. Her viser vi nogle styles, der sætter et unikt præg på dit…

En fest gæsterne husker

Jeres bryllupsdag er jeres dag, hvor I er festens absolutte midtpunkt. Men glem ikke gæsterne, der også skal have en…

Bryllupsmiddag

Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…

Vidste du det om champagne?

Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…

Opskriften på et magisk destinationsbryllup

Forestil dig et luksusresort blandt bølgende lavendelmarker og vinmarker, et magisk sted, der opfylder drømmen om det perfekte destinationsbryllup. Vi…

Brudgommens tjekliste

Det er altid en god idé at vide, hvad der - traditionelt set - er på gommens huskeliste.

Dressed for success

Inviteret til bryllup, men ved ikke, hvad du skal tage på? Vi hjælper dig på rette vej i dresscode-junglen! Læs…

Takt og tone – før, under og efter brylluppet

Vi har fået styr på hvilken takt og tone der gælder før, under og efter bryllupet.

Elskede bryllupskage!

Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?

DJ til brylluppet – Nick Coldhands

Nick Coldhands er en af de mest benyttede bryllups dj´s i Danmark, og har spillet i omegnen af 400+ bryllupper…

Mere kvalitetstid med HelloFresh

Spar op til 1,041 kr. på dine næste 4 måltidskasser fra HelloFresh

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Bryllupsmenuen – trends i 2022!

Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…

Et minde for livet på Aggersvold Gods

Tag med til Aggersvold Gods, hvor bryllupsfesten foregår i en staklade, og få gode råd til alt det, I skal…

Drømmen om det perfekte destinationsbryllup

På trods af at pandemien ikke rigtig slipper grebet, drømmer vi os bort til det perfekte destinationsbryllup, hvor kærligheden fejres…

Bryllupsrelaterede events

Udover selve bryllupsdagen, hvor bryllupper, hygge og fest finder sted, er der et væld af bryllupsrelaterede begivenheder.

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Forbered dig på at vende tilbage til festlighederne

Nu er bryllupper (heldigvis) tilbage for fuld kraft. Men for nogle kan det være en udfordring at deltage i sociale…

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Selvom vi ønsker, at pandemien aldrig havde fundet sted, har pandemien den alligevel haft en positiv effekt på nogle områder.

Bryllupsmenuen – trends lige nu!

Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…

Hvilken type polterabend vælger du?

Vi har listet nogle forslag til aktiviteter til polterabend – Stem på den aktivitet, du allerhelst vil lave til din…

Fri for pletter

Pletter på tøjet, der er svære at få af? Bryllupsmagasinet giver dig trickene.

Sådan finder du det rette bryllupslokale

At finde lokale til jeres bryllupsfest er et af de første punkter i bryllupsplanlægningen.

Vinderne af drømmebryllup på Hotel OPUS

Endelig kunne vi overraske vinderne af Bryllupsfesten på Hotel OPUS i Horsens.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Se brudgommen overraske bruden med det sejeste show

Den professionelle danser Kirk overraskede sin brud Valerie med et fantastisk danseshow, som han fremførte sammen med sine brudesvende. Valerie…

Bryllupskage, dessert eller noget andet?

Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

Eventyrbryllup i slotsmiljø

Emelie Lööf, bookingansvarlig koordinator på stedet, giver her fire gode grunde til at vælge Örenäs Slott til jeres bryllup.

Brudeskålen

Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…

Vælg dine brudepiger med omhu

Her er nogle af de ting, som det kan være godt at huske på, når du skal vælge dine brudepiger.…

9 tips til en vellykket bryllupsdag

Det, de fleste brude er nervøse for inden brylluppet, er, at noget skal gå galt under selve bryllupsdagen. I denne…

Dress codes – sådan fortolker du dress koderne på invitationen

De fire etablerede dress codes er kjole og hvidt, jaquet, mørk habit og festlig påklædning.

Sådan arrangere du en vellykket polterabend for bruden

I denne artikel giver vi tips til, hvordan du arrangerer en fantastisk polterabend uanset budget.

Manerer & Etikette for bryllupsgæsten

Hvad gælder egentligt for dig som gæst? Hvad er ”do’s and don’ts”? -Vi har svarerne her!

Til bryllupsgæsten – sådan lægger du budget for bryllupssæsonen

Her kommer tips til, hvordan I klarer bryllupssæsonen uden at sætte økonomien på spil.

Brudefølge

Både brudepiger og brudesvende engagerer sig og lægger (forhåbentlig) både tid og energi i at gøre jeres bryllup perfekt. Vis,…

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m/k. Det er en…

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

Uforglemmelig polterabend

Har du en i din nærmeste familie eller vennekreds, der skal giftes? Hvor skønt! I denne artikel giver vi dig…

Lad et ægte eventyr begynde

Eventyrligt vinterbryllup, enestående forårsbryllup, smukt sommerbryllup eller farverikt efterårsbryllup - enhver årstid i Dyrehaven giver en uforlignelig ramme for jeres…

Bryllupsfest med gode udsigter

Med sin naturskønne beliggenhed lige ud til Limfjorden og idylliske atmosfære skaber Tambohus Kro & Badehotel de bedste rammer om…

Lad jeres drømme blive til virkelighed

Drømmebryllup i historiske omgivelser, omgivet af natur og med gastronomi i højsædet. Lad Hotel Frederiksminde, Rønnede Kro eller Hotel Baltic…

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en…

Marienlyst Strandhotel

Uanset om du drømmer om et klassisk eller et mere utraditionelt bryllup, danner Marienlyst Strandhotel den perfekte ramme om jeres…

Brylluppets takt og tone

Hvordan er det nu med noget gammelt, nyt og blåt? Og hvad med talerækken? Få styr på brylluppets takt og…

En talers gave

Din gode veninde skal giftes, og du vil gerne give hende noget helt specielt, noget hun vil huske dig for…

Vellykket polterabend

Er opgaven med at planlægge en polterabend for den kommende brud havnet på dit bord? Føler du dig lidt stresset…

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i…

Festmode fra Manon Fashion

Manon Fashion tilbyder en omfattende kollektion af cocktailkjoler og ballkjoler i høj kvalitet. Her kan du se nogle af de…

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter tonen for resten af brylluppet og skaber…

Hos Calligraphen finder I alt, hvad I har brug for til jeres store dag!

Vi interviewer Anna Thunell, bryllupsekspert, medejer og Creative Director på Calligraphen, der er størst i Norden på tryksager og dekorationer…

Smukke lokaler midt i skoven

Hos Herthadalen er der blevet holdt mindeværdige fester siden 1788 og frem til i dag. Med kærlighed til lokale råvarer,…

Skab den rette stemning til bryllupsfesten

For mange nygifte er musikken til bryllupsfesten virkelig vigtig, fordi den sætter den helt rigtige stemning og ofte er afgørende…

Underholdning til festen

I dag er det næsten utænkeligt, at bryllupsfesten forløber uden underholdning. Mulighederne er uendelige. Få inspiration til brudeparrets og gæsternes…

Dekorer mere

Kjolen er på plads, ringene købt, vielsesstedet booket, og det samme gælder festlokalet. Nedtællingen til brylluppet er begyndt, og I…

Sig ja til din brudepige

En af de mange vigtige beslutninger man som kommende brud skal tage stilling til, er hvorvidt man vil have en…

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i…

Placer jeres gæster rigtigt

Det er næsten en videnskab at placere sin familie, venner og hædersgæster rigtigt. Der findes naturligvis regler for gæsternes placering,…

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale…

Sådan arrangerer du den bedste polterabend

At planlægge den perfekte polterabend kan være både stressende og tidskrævende. Og frem for alt kan det være svært at…

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Dæk op til bryllupsmiddag!

Bryllupsmiddagen er så meget mere end bare en middag. Det er fundamentet til en fantastisk bryllupsfest og mange hyggelige timer…

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en…

Bryllup i unikke og romantiske omgivelser på Norsminde Kro

Lige syd for Aarhus i det skønneste område ved å, hav og fjord ligger en af Danmarks ældste kroer: Norsminde…

Drømmebryllup på Fredensborg Store Kro

Vidunderlige rammer for et romantisk ophold eller det perfekte bryllup.

Comwell Kongebrogaarden

Comwell Hotel Kongebrogaarden er et luksushotel med naturskøn beliggenhed lige ned til Lillebælt på Fyn. Hotellet er opført i tidløs…

Bryllup på Hotel Klitrosen

Vi elsker bryllupper og vi sætter en stor ære i at få lov til at være med til at fejre…

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Personlige og unikke bryllupskager

Drømmer I om en elegant bryllupskage, en stilfuld bryllupskage, en sjov og humoristisk bryllupskage, en overdådig bryllupskage, en romantisk bryllupskage…

Find din kjole hos Nicolai

Nicolai Brudekjoler og Miss Nicolai Konfirmations- og Festkjoler, kendte i hele landet, er nu flyttet sammen.

Billedgalleri fra Stella Maris

Stella Maris’ unikke beliggenhed direkte ned til Svendborg Sund, og hotellets gennemførte luksusstemning gør hotellet til den smukkeste ramme om…

Vi skaber jeres drømmebryllup

STELLA MARIS Hotel de Luxe har fantastisk beliggenhed direkte ned til Svendborg Sund.

Broholm Slot

De rammer Broholm Slot stiller til rådighed for private fester garanterer succes. Om det drejer sig om det mindre, selskabelige…

Herretøj – eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han giver os sine bedste tips…

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige…

Del dine inderste ”hemmeligheder” med veninderne

Smukke omgivelser, lækker brunch, gode veninder/mor/svigermor – hvis det lyder dejligt så læg brudekjoler, smykker, hår- og makeup stylist og…

partywear.eu

Hos partywear.EU kan du bestille af et stort udvalg til pigerne fra 0-14 år af festkjoler, brudepigekjoler, sko og hårpynt.

Kokkedal Slot- et rigtigt bryllupsslot fyldt med romantik

Med udsigt over den blinkende Limfjord føler man sig som hensat til en anden tid og uforstyrret af dagens stress.

Smukke kjoler

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Gæst med stil

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Dresscode

Selvom det kan føles underligt om ikke at diktere, så i det mindste at guide gæsten til den rette påklædning…

A table for two…

Bliv inspireret af de mange forskellige borddækning til din bryllupsmiddag.

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Bryllupsgavernes historie

Intet bryllup uden gaver! Traditionen med gaver går langt tilbage i tiden. Morgengave til bruden – og stadig oftere også…

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Gift jer først – fest senere!

Gift jer først – fest senere. Hvordan kan det gå til, og hvad er fordelene med sådan et koncept?

Se mere

En fest gæsterne husker

Jeres bryllupsdag er jeres dag, hvor I er festens absolutte midtpunkt. Men glem ikke gæsterne, der også skal have en…

Se mere

Tidsplan på bryllupsdagen

Tænker I, at I bare tager bryllupsdagen som den kommer, uden nogen fastlagte tidspunkter? Så kan I godt tro om!…

Se mere

21 tips til bryllupsplanlægningen

At planlægge et bryllup er vidunderligt og sjovt, men det kan også være krævende og stressende. Her kommer 21 tips,…

Se mere

Børn til bryllup

Vil du have børn til jeres bryllup? Hvis du vil have et børnevenligt bryllup, er der flere ting at tænke…

Se mere

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Se mere

Bryllupsrelaterede events

Udover selve bryllupsdagen, hvor bryllupper, hygge og fest finder sted, er der et væld af bryllupsrelaterede begivenheder.

Se mere

Bryllupsfesten, livets fest

Hvordan planlægger man livets største fest, bryllupsfesten? Bryllupsmagasinet har, for at lette planlægningen, taget en tjekliste frem, som I kan…

Se mere

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Se mere

Sådan har pandemien ændret bryllupstraditionerne

Selvom vi ønsker, at pandemien aldrig havde fundet sted, har pandemien den alligevel haft en positiv effekt på nogle områder.

Se mere