Bryllupskage, dessert eller noget andet?

bryllupskage

Mange brudepar er forvirrede når det kommer til at vælge at servere bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen. Eller begge dele? Eller slet ingenting og i stedet lade gæsterne gå all-in i en stort buffet med slik og snacks? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål – og giver svarene!

Tekst: Anna Storm | Foto: Adobestock.com

Hverken jeg eller min kommende hustru er særligt glade for bryllupskage, er vi nødt til at have det?

At servere bryllupskage på bryllupsdagen er en tradition og det er et fint indslag i middagen, men det er absolut ikke nødvendigt. Det er jeres bryllupsdag og I kan gøre hvad I vil og vil. Spring over kagen, hvis I ikke er så glade for dette og sats i stedet på nogle rigtig gode desserter.

Vi ville elske at servere en tre-retters menu på bryllupsmiddagen og bryllupskage, men er bange for det vil slå hinanden ud, hvordan gør vi det?

At servere både bryllupskage og dessert, synes mange, kan blive for meget af det søde under bryllupsmiddagen. I stedet for at afslutte jeres bryllupsmiddag med dessert, kan I vælge at servere udvalgte, velsmagende oste som afslutning på bryllupsmiddagen og derefter stille kagen frem. På denne måde kan både I og jeres gæster nyde begge dele uden at det slår hinanden ud.

At skære og servere bryllupskagen kan nemt føles som et moment der afbryder festen, hvordan kan vi gøre det anderledes?

En ny trend som mange brudepar vælger at omfavne, er at servere bryllupskagen allerede ved velkomstskålen. I stedet for de traditionelle kanapéer, når I byder jeres bryllupsgæster velkomne til festen, vælger I at servere kagen på dette tidspunkt. Fordelene er mange. For det første får I og jeres gæster muligheden for at nyde den fantastiske kage uden for meget alkohol i kroppen og for det andet får jeres bryllupsfotograf nogle flotte billeder af kagen, da fotografen kan fotografere i dagslys. For det tredje bliver serveringen af kagen ikke en pause i bryllupsfesten. Bryllupskagen er jo noget, I har valgt med omhu og lagt en del penge på, så derfor fortjener den også lidt mere opmærksomhed. For at processen kan gå ekstra smidigt,  kan I også (når I har skåret det første stykke kage) bede tjenere om at skære kagen og servere den til gæsterne på små tallerkner de kan stå med. På denne måde kan du og dine gæster mingle og spise kage på samme tid. Win win.

dessert

Min mand kan lide sure desserter, mens jeg elsker chokolade – hvordan gør vi til bryllupsmiddagen?

Det er helt naturligt, at I som brudpar ikke altid er enige i, hvad der skal serveres til bryllupsmiddagen. Og hvorfor gå på kompromis med sådan noget som dessert, når det faktisk er muligt at finde en smidig løsning på problemet. I stedet for kun at servere en dessert, kan I servere to desserter i miniformat. Lav en sjov ting ud af det og nævn en dessert som “brudens favorit” og en som “gommens favorit”. På denne måde kan det være et sjovt samtaleemne blandt gæsterne også, hvor de diskuterer med hinanden, om de foretrækker brudens eller gommens dessert.

Vi overvejer en stor buffet bord af slik og snacks, hvordan skal vi tænke her?

En buffet med søde sager kan I vælge at servere, uanset om I har valgt dessert, kage eller slet ingenting. Det er et fint indslag efter middagen og ud på de små timer. Efter pandemien har de fleste af os dog taget risikoen for en buffet, hvor alle gæsterne selv vælger frit og tager, med os. Så i stedet for åbne skåle med slik og retter fyldt med snacks, kan I måske lave små poser på dessert bordet, der indeholder kager, slik eller snacks og hvor hver gæst har sin egen færdigpakket pose at guffe af? Det er en bekvem løsning og noget, der er værdsat af gæsterne. Husk at tage hensyn til mulige allergier hos gæsterne men også at hver pose indeholder både noget sødt, lidt salt og helst en række kager og snacks.

Vi vil gerne have en bryllupskage, der får vores gæster til at tabe kæben, hvor skal vi henvende os?

Mange af nutidens konditorier og caféer har talentfulde bagere og konditorer, der kan lave fantastiske bryllupskager. Vil I ikke have en traditionel kage købt hos jeres lokale bager, skal I måske henvende jer til en kagekreatør? Disse specialiserer sig i kun at skabe mesterværker til kager og kan realisere alle jeres drømme og komme med vigtige synspunkter på jeres vision. I dag er der et væld af professionelle kreatører på markedet, da denne industri er noget, der er vokset sig stor, takket være de sociale medier.

bryllupskage

Læs mere

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Bryllupsmiddag

Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…

Vidste du det om champagne?

Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…

Elskede bryllupskage!

Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?

Bryllupsmenuen – trends i 2022!

Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Bryllupsmenuen – trends lige nu!

Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…

Bryllupskage, dessert eller noget andet?

Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…

Brudeskålen

Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Et minde for livet på Aggersvold Gods

Tag med til Aggersvold Gods, hvor bryllupsfesten foregår i en staklade, og få gode råd til alt det, I skal…

Se mere

Sig ja i Norrviken!

Med sine fortryllende haver tilbyder Norrviken den mest romantiske og naturskønne kulisse, du kan forestille dig til et bryllup.

Se mere

Skab dit eget Bridgerton-bryllup!

Romantik, pastelfarver, elegant mode, luksuriøs atmosfære og historie fra 1800-tallets England. Lyder det som dit drømmebryllup?

Se mere

Bryllupsweekend på Engestofte

Noget af det vigtigste for os er, at brudeparret og deres familier føler sig trygge. Vi reserverer gerne hele weekenden,…

Se mere

Bryllup, fest og overnatning i skønne og dejlige omgivelser

Skjalm Hvide Hotel er beliggende i skønne Nordsjælland. Hotellet tilbyder intime og romantiske omgivelser til livets store dag

Se mere

Duo Bergh – Skaber magi med strygemusik til bryllupper

At vælge den rette musik til sit bryllup er vigtigt for at skabe den perfekte stemning. En duo, der præcist…

Se mere

Vælg bryllupstema ud fra, hvem I er

Hvordan skal vores bryllup se ud? Hvilket tema skal det have? Det er nogle af de sværeste spørgsmål at svare…

Se mere

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

Se mere

9 tips – sådan maksimerer I bryllupsfesten!

At planlægge bryllupsfesten er vidunderligt - sørg for at gøre den uforglemmelig for jeres gæster!

Se mere

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Se mere