Herretøj – Eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han giver os sine bedste tips til valg af tøj til bryllupsdagen.

Tekst: Anna Storm  Foto: Wilvorst, Mond of Copenhagen

Mond of Copenhagen har specialiseret sig i at skræddersy jakkesæt og skjorter ved hjælp af Danmarks første 3D bodyscanner. Leveringstiden er 4-6 uger, og alt bliver syet i Europa. P.t. har Mond to butikker; en i Aarhus og en i København.

Hvilke trends er der i dag, når det gælder herremoden til bryllupper?

– Trenden inden for herremode på bryllupsiden bevæger sig mod mere farverige jakkesæt. Flere og flere tør vælge et ternet jakkesæt, som giver lidt ekstra kulør til dagen. På designsiden ser vi også, at de brede revers og de dobbeltradede jakker er på vej tilbage.

– Her skal man dog tage højde for sin kropsbygning, da det ikke er alle mænd, som kan bære et dobbeltradet jakkesæt lige godt. Vesten er blevet super populær og med god grund, den giver noget ekstra til ens look, og når det bliver varmt, og gommen smider jakken, så ser han stadig skarp ud.

Hvor god tid inden brylluppet bør man som brudgom købe sit tøj?

– Hvis man vil have skræddersyet sit tøj til dagen, er det en god ide at være ude i god tid, da vi oplever meget stor efterspørgsel omkring bryllupper. Vi anbefaler altid, at man som gom har styr på sit tøj senest tre måneder før brylluppet. Så undgår man både at stresse sig selv – og den kommende kone.

Hvad er vigtigt at tænke på ved valget af tøj til bryllupsdagen?

– Når man skal beslutte sig for, hvilket tøj man skal have på på sin bryllupsdag, er det vigtigt at huske, at man som brudgom bestemmer dresscoden på dagen. Jo pænere du er klædt på, jo pænere må dine gæster også være. Skal festen holdes på et fint slot, kan man godt gå efter en smooking eller måske endda morning jacket eller white tie.

– Vil du gerne holde en nogenlunde standard, men samtidig ikke gøre det for fint, så er vesten til dig og måske dine brudesvende en rigtig god ide. Hvis det i stedet skal være et helt casual bryllup, så tag lige et jakkesæt på alligevel, du kan altid sætte slipset i panden sidst på aftenen. Men hvis I skal gå og kigge på jeres brudebilleder resten af livet, vil I blive kede af, at gommen har jeans på.

Hvad er den største fordel ved at købe sit tøj i en specialbutik for herretøj?

– Fordelen ved at købe sit jakkesæt i en butik som Mond er, at man får en 100% dedikeret service til at udvælge og designe jakkesættet, præcis så det passer til jeres fest. Har I et specielt farvetema til festen, kan vi lave nogle af knaphullerne i den farve. Er gommen bange for at glemme bryllupsdatoen, så kan man få broderet bryllupsdatoen fast inde i jakkesættet. Kort sagt så kan det meste tilpasses og individualiseres, så det passer til lige nøjagtig det bryllup, man gerne vil holde.

LÆS MERE


Hold styr på os