Sådan bliver du flottest på bryllupsdagen

Som mand er der i dag kun ganske få lejligheder og begivenheder til at klæde os pænt på. Derfor er det ekstra rart, når en sådan lejlighed opstår. Udnyt den og udlev dine velklædte drømme.

Tekst: Anna Storm  Foto: Wilvorst

Ved bryllupper, fester og hyggelige begivenheder er det normalt, at kvinden får mest opmærksomhed og mulighed for at klæde sig smukt og iføre sig smukt tøj, flotte håropsætninger og spændende makeup. Men mænd har i dag også en del at vælge imellem, når det gælder det at udse sig et outfit til de helt særlige lejligheder. Ifølge dresscoden er der en del at forholde sig til (se separat faktaboks), men er der ikke anført noget i invitationen, har du stor mulighed for at fremhæve din personlige stil.

Som brudgom vil du være ligeså meget i fokus som bruden. Mange øjne vil være rettet mod dig, og på denne dag er det vigtigt, at du har valgt tøj, der er bekvemt, flot, og som du føler dig godt tilpas i. Måske har du en personlig stil, som du ønsker at fremhæve? Måske vil du følge den nyeste mode? Eller også har du ikke besluttet dig for, hvordan du skal klæde dig og søger tips og inspiration. Uanset hvad håber vi, at du finder det, du søger, i denne artikel.

 

Trends

Habitter i varierende blå nuancer har længe været populære, og det fortsætter de også med at være i den kommende sæson. Vi ser forskellige nuancer af blå, og den nyeste trend går mod metallic, og farven bliver mere kold, end den har været tidligere. Habitterne har en slank pasform og er oftest med to knapper. Vil man følge moden, vælger man en habit, der har et diskret mønster. Mønstret kan efterfølgende mikses og matches, og på veste, butterfly og slips ser vi masser af harlekintern.

 

Pasform

Det er alfa og omega, at du føler dig godt tilpas med det sæt, du har på på bryllupsdagen. Sidder tøjet godt, føler du dig godt tilpas og er selvsikker, og det kan ses. Ved hjælp af professionel hjælp i en butik, får du et sæt, som sidder godt på kroppen, og som er lavet til og tilpasset dig. Dygtigt butikspersonale og skræddere sørger for, at du bliver den flotteste udgave af dig selv på bryllupsdagen. Uanset om det handler om at få en skræddersyet habit syet efter dine mål eller finde det perfekte mærke, der laver habitter til mænd med dine proportioner.

Besøg en specialiseret herretøjsbutik og få råd og vejledning om, hvad der passer bedst til dig. Har du allerede en stil i tankerne, kan du få hjælp i butikken med at finde det sæt, som bedst matcher det, du har i tankerne. Hvis du ikke har besluttet dig endnu, kan du få professionel hjælp i butikken, hvor personalet finder tøj, der fremhæver din personlighed og sidder perfekt.

 

Materiale og farve

Valget af materiale og farve på dit tøj kan påvirkes af flere faktorer. Har brylluppet et specielt tema? Skal I giftes om sommeren eller om vinteren? Hvilke materialer føler du dig mest tilpas i? Hvis vi starter med at snakke materialer, har du flere forskellige valgmuligheder.

Tweed: Tweed er godt at bære under årets kolde måneder, da det er både traditionelt og holder varmen. Tweed kan være ensfarvet, ternet eller sildebensmønstret i mørkere farver – fra mørkegrøn til sennep til orange. Ægte tweed føles lækkert, men kan også føles tungt at bære.

Uld: Uld er ofte basismateriale i de fleste jakker og habitter. En lettere variant af uld om sommeren – og tungere kvaliteter jo koldere det er. Uld består hovedsageligt af fåreuld, nogle gange fuldstændig, men normalt er der andre elementer i materialet.

Bomuld: Bomuld kommer i mange forskellige kvaliteter, men i jakker fungerer det bedst i enkle sommerjakker uden for og skulderpuder.

Linned: Linned passer godt til sommerjakker og til sommerbryllupper. Det kommer i mange forskellige farver, og linned fungerer godt til et afslappet og hyggeligt bryllup.

Når det kommer til farver, så er blåt og gråt to klassiske farver, som aldrig går af mode. Match gerne med brunt tilbehør for at opnå et klassisk look. I dag er der masser af habitter i alskens farver, og her er det kun din fantasi, der sætter grænser. Måske har brylluppet et vist farvetema, som skal matches? Vil du ikke gå all-in, så sats på en basisfarve og tilføj efterfølgende tilbehør efter ønske.

 

LÆS MERE


Hold styr på os