Inspiration: Se de mest ikoniske royale brudekjoler

Går du med prinsessedrømme? Eller elsker du bare glamourøse og smukke brudekjoler? Så lad dig inspirere af virkelighedens prinsesser, når du skal på jagt efter din brudekjole.

Illustration: katoni.dk

Gennem tiden har der været mange spektakulære royale bryllupper. Uanset om bruden har været en prinsesse, en Hollywood-stjerne eller en enlig mor, har de royale bryllupper altid været verdensomspændende fænomener med stor mediebevågenhed. Og særligt én ting har fyldt: brudekjolen.

Med den store interesse og massive eksponering af royale bryllupper følger brudekjole-trends, som breder sig til resten af verdenen. Det kunne man for alvor se, da Kate Middleton i 2011 bar en kjole med blondeærmer designet af Sarah Burton for Alexander McQueen. Siden da er kjolen blevet kopieret et utal af gange. Den har desuden givet blondeærmer et comeback inden for brudemode – en tendens, som vi stadig ser i dag.

Der går altså ikke længe fra et royalt bryllup til, at alverdens brudekjoledesignere lader sig inspirere af den pågældende prinsesses kjole i de efterfølgende kollektioner. Det betyder, at du sagtens kan ligne en prinsesse på din bryllupsdag – selv hvis budgettet ikke rækker til haute couture fra europæiske modehuse.

Så hvilken royal stil er du til?

  • Romantiske og feminine blonder som Hertuginde Kate og Prinsesse Madeleine?
  • Elegant og glansfuld silke som Kronprinsesse Mary og Dronning Máxima?
  • En voluminøs silhuet som Prinsesse Diana eller en smal silhuet som Fyrstinde Charlene?

Der er mange smukke kjoler at lade sig inspirere af. Find din favorit i nedenstående grafik, der illustrerer 21 ikoniske royale brudekjoler. Grafikken er udarbejdet af Katoni.dk og viser udviklingen fra 1935 med Dronning Ingrids kjole helt frem til 2013 med Prinsesse Madeleines kjole.

Vi håber, at du får udlevet dine prinsessedrømme med den helt perfekte brudekjole. Find mere inspiration til den store dag her på siden og i magasinet.

LÆS MERE


Hold styr på os