Vær dit flotteste jeg på bryllupsdagen

På bryllupsdagen vil de fleste virkelig gerne stråle fra top til tå. Brudekjolen skal gerne sidde, huden skal være ren som silke, og øjnene skal stråle af lykke og energi. Her følger nogle praktiske og smarte tips til, hvordan du bliver den flotteste udgave af dig selv på bryllupsdagen.

Tekst: Anna Storm  Foto: Shutterstock

Det er en fantastisk rejse at planlægge et bryllup, men også en rejse som for mange indebærer visse elementer af stress, sene nætter og en masse planlægning. I løbet af den periode er det let at glemme dig selv og dit eget helbred, en beslutning som desværre ikke passer så godt med, at det er dig, der er i fokus på bryllupsdagen. Det er en dag, hvor alles blikke rettes mod dig og din partner, og det er en dag, hvor du naturligvis gerne vil vise dig fra din bedste side. Krop, hud og energiniveau skal være på toppen på den store dag, og vi hjælper dig med at få fokus på de rette ting for, at det skal lykkes.

 

Kroppen

En del mennesker får den usunde ide at slanke sig før brylluppet for overhovedet at kunne komme ned i drømmekjolen. Det er en beslutning, som nok bør overvejes, og i mange tilfælde glemmes helt. Slankekure er ikke en holdbar tilstand for din krop, og ved at være på slankekur vil mange ikke have overskud til at nyde bryllupsplanlægningen, men i stedet være i jævnt dårligt humør de sidste uger op til brylluppet. Der er også risiko for, at energiniveauet og dit overskud vil være lavt på selve bryllupsdagen, og du kan blive ør og træt.

 

At have en sund indstilling til kost og træning er alfa og omega for en fantastisk udstråling på bryllupsdagen. Begynd gerne flere måneder i forvejen at planlægge din kost. Når man taler om kosten, er det vigtigt at huske, at den skal være individuelt tilpasset. Det, der fungerer for andre, vil ikke nødvendigvis fungere for dig. Realiteten er, at vi er nødt til at prøve os frem. Start med at lave små ændringer i din kost. Forøg andelen af fibre. Sæt blus på frugt- og grøntsags-indtaget. Skru ned for sukkerforbruget. Erstat dine sædvanlige mælkeprodukter med produkter, der indeholder lidt eller ingen laktose. Undgå rødt kød. Spis vegetarisk. Spis på faste tider. Spis større portioner. Spis mindre portioner. Ja, listen kan laves lang, men det er først efter nogle uger, at du mærker forskellen. Hvad stræber du efter? At blive gladere, friskere og stærkere.

 

Du vil formentlig opleve, at det tager tid at finde frem til lige præcis den kostplan, som passer til dig. Men den tid og den energi, du lægger i projektet, er godt givet ud. Ud over at du opnår både en indre og ydre styrke og skønhed, vil du også stråle på din bryllupsdag.

 

Ud over kosten taler vi om træning. Og her er det samme gældende. Begynd minimum et par måneder inden brylluppet med at indføre fysisk aktivitet i dit liv – hvis du da ikke allerede er aktiv. Træningen bygger din krop op og forbedrer din holdning, hvilket gør, at brudekjolen sidder flottere. Fysisk aktivitet frigør serotonin i kroppen, kroppens eget feel good-hormon. Derudover er fysisk aktivitet bedste middel mod stress – altså en virkelig god ting at skemalægge i forbindelse med bryllupsplanlægningen.

 

Find en træningsform, som du brænder for, du skal finde noget, du gider lave. Noget, som aldrig føles som et must, men i stedet som en passion. Det kan være styrketræning, det kan være fodbold, det kan være søndags-gåture med hunden eller kickboxing. Det kan også være orienteringsløb, golf eller hvorfor ikke langrendsski (forudsat at vejret er til det). Den bedste træningsform er nemlig ’den, der varer’. Og den, der varer ved, er også den, du godt kan lide. Den, du ikke mentalt yder modstand, og som får dig til at komme i dit livs form inden bryllupsdagen.

 

Huden

Ud over at tage din krop alvorligt, er det også vigtigt at tage vare på din hud. Du kommer langt med at beskytte, rengøre og fugte din hud. Og en hud, der har det godt, ser også godt ud. Nogle uger inden brylluppet kan du indføre en daglig ansigtsrutine. Køb en rensende creme, som passer til din hud, og vask dig nøje hver morgen og hver aften. Smør huden med en ansigtscreme bagefter. Invester gerne i en dagcreme og en natcreme.

Nogle dage inden brylluppet kan du med fordel få en ansigtsbehandling. En rensende behandling, som giver din hud fugt og glans. Husk dog ikke at lægge behandlingen alt for tæt på bryllupsdagen, din hud kan være irriteret og rødlig efter behandlingen. Pluk også øjenbryn nogle dage før vielsen.

Det er også vigtigt at beskytte huden mod solen. Smør ansigtet (og kroppen) med solfaktor i dagene før brylluppet, så du ikke risikerer at blive solskoldet. I løbet af sommerhalvåret er det en god ide at bruge en solcreme med høj faktor samt at holde sig i skyggen, bære luftigt tøj og solhat som beskyttelse.

 

På den lange bane

  • Find en kostplan, som fungerer for dig
  • Indfør fysisk aktivitet i dit liv, vælg en træningsform som du godt kan lide
  • Invester i ansigtsprodukter, der passer til dig, og sørg for at have en daglig rutine med pleje af ansigtet
  • Bestil tid til en ansigtsbehandling

 

På bryllupsdagen

  • Lad op med en solid morgenmad
  • Drik masser af vand
  • Når make-uppen er lagt, så brug gerne en ’face spray’ for ekstra fugt og for at nedtone det pudrede look
  • Hav gerne tørrede frugt/nødder i tasken, som du kan nippe af i timerne før vielsen

LÆS MERE


Hold styr på os