Skønt undertøj

undertøj bryllup

Man bliver nemt så optaget af at finde den perfekte brudekjole, at man helt glemmer undertøjet. Der stilles høje krav til undertøjet på bryllupsdagen. Det skal se godt ud, give støtte, ikke synes under kjolen og være sensuelt – samtidigt! Hvad skal man overveje, og bliver man nødt til at indgå kompromisser? Vi giver dig tips om brudens skønne undertøj.

Tekst: Josephine Fredh Foto: Adobestock.com & Producenter

På din bryllupsdag skal du ikke skænke det en tænke om trusserne irriterer eller de selvsiddende strømper ikke glider ned. Rigtig godt undertøj fremhæver figuren, holder formerne på plads og er så bekvemt, at du ikke tænker over at have det på. For de allerfleste er det også vigtigt, at det ikke bare er funktionelt, men også at du også føler dig smuk og sexet på bryllupsnatten. Med listen af høje krav er det en god ide at bruge lidt tid til at tænke over undertøjet.

 

Hvor begynder man?

Spørgsmålet er, om man skal vælge kjole først og dernæst undertøj eller omvendt: Undertøj først, som man har på, når man prøver kjolen for rigtigt at kunne se, hvordan den sidder med det rigtige undertøj indenunder? Man kan selvfølgelig gøre som man vil, men det plejer at være klogt at vælge brudekjole først, så man ved hvilken model det er, og hvilke forudsætninger man har at gøre med. En kjole med åben ryg kræver én slags undertøj, og en skulderløs kjole kræver noget andet.

Kjole med indbygget BH

Mange brudekjoler har i dag indbygget BH og korsetter, der som regel giver tilstrækkelig med støtte og løft. Indimellem kan kommende brude dog vælge en BH, særligt hvis man skal bære en skulderløs-kjole, så kan man godt være nervøs for, om kjolen glider ned eller brysterne hopper op af skålene. Man må stole på det dygtige personale i brudekjolebutikken – de er eksperterne, der med erfarne øjne hurtig kan se, hvad der skal justeres, så kjolen sidder som støbt på din krop og en ekstra BH ikke er nødvendigt.

Den rigtige BH-størrelse

Når kjolen derimod ikke har indbygget BH eller den indbyggede BH ikke giver den rigtige støtte, så er det vigtigt at finde en i den rigtige størrelse, som passer til din kjolemodel.

I den forbindelse er personalet i brude- og lingeributikken uvurderlige. De kan med det samme se hvilken størrelse og BH-model du skal vælge til din kjole.

Her er vores liste med tidens mest populære modeller. Måske er nogle af dem lige præcis det mest perfekte til din kjole?

– Push-up: En klassisk pushup-BH passer til alle lejligheder og er manges favorit. Den giver god støtte samtidig med, at den skaber volumen. Den findes ofte med aftagelige indlæg, som gør, at man kan variere effekten.

– Plunge-BH: Ligesom den traditionelle pushup giver den kavalergang og samler barmen. Forskellen er, at den har et længere snit, hvilket gør den perfekt under en udringet kjole.

– Blød BH: En BH helt uden bøjler kaldes en blød BH. Den giver brysterne en naturlig form og støtter den mindre barm uden bøjler. Vil du være sømløs indenunder, så findes denne model oftest som sømløst alternativt.

– Balconette: En balconette-BH former og løfter barmen udefra. Modellen gør sig bedst i vide udskæringer og bar ryg. Er ryggen meget dyb kan du påhægte en såkaldt lowdown og sænke BH’en i ryggen, så den ikke ses.

– Freebra og brystvorteskjulere: Perfekt alternativt til dagen. En freebra ses ikke samtidig med at den giver en blød støtte. Der findes også modeller som giver barmen et løft. Brystvorteskjulere er det enkle alternativ og passer den mindre barm perfekt.

Sømløse trusser

Mange brudekjoler har lag af blonder og tyl, og så er valget af trusser ikke så vigtigt, men der findes også mere kropsnære kreationer – og da er et par sømløse trusser det perfekte valg. De er ofte usynlige og vældig pæne. For dig der vil have mere støtte, er en højere trusse med shape-egenskaber et oplagt valg. Den holder maven inde og former hofter og bagdel.

Shapewear

Shapewear, som navnet siger, er undertøj som giver støtte og former din skikkelse. Undertøj med shape-effekt kan gøre underværker under kjolen og efterlader ingen kanter. Disse beklædningsgenstande findes med forskellig fasthed afhængigt af hvilken effekt du ønsker. Shapewear findes som kjole, body, strømpebukser, trusser med eller uden ben, korset og top … prøv dig frem og find din favorit!

Strømpebukser

Til bryllupsdagen med køligere vejr kan et par strømpebukser være både praktisk og pænt. Mange brude vælger at satse på stay-ups til den store dag for at slippe for søm og kanter, men også for at gøre toiletbesøg lettere – og fordi det er rigtig pænt! Indimellem holdes stay-ups oppe med et silikonebånd (brug i så fald ikke creme på lårene den samme dag, da de selvsiddende risikerer ikke at sidde ordentlig fast) eller de sættes fast til et strømpebånd. Strømpebåndsholdere er et lækkert og populært tilbehør til bryllupsundertøjet og kan egentlig bæres alene, oven på trusserne eller som del af en torsette, som er et korset med strømpebåndsholdere.

Undertøj til bryllupsnatten

Godt undertøj kan være både sensuelt og funktionelt, men vælger du at fokusere mest på bekvemmelighed og funktion til bryllupsdagen og alligevel vil overraske din elskede på bryllupsnatten, kan man vælge to sæt undertøj til sin bryllupsdag. Ét look der giver optimal effekt under kjolen til dagen og aftenen – og ét look med forførende undertøj! Ifør dig et pænt bryllupskorset og strømpebåndsholdere med hvide stay-ups eller hvorfor ikke en sexet natkjole?

Læs mere

Trends for brudgommen

Vi giver dig her en liste over trends for brudgommen, så du har helt styr på, hvad der er ekstra…

Brudgommens tjekliste

Det er altid en god idé at vide, hvad der - traditionelt set - er på gommens huskeliste.

Sådan bliver du flottest på bryllupsdagen

Som mand er der i dag kun ganske få lejligheder og begivenheder til at klæde os pænt på. Derfor er…

Klassiske ure til ham og hende

Et tidløst, klassisk ur er en perfekt gave til både kvinder og mænd. Her finder du nogle af vores favoritter!

Tid til flere farver

Blå har længe domineret dem mandlige bryllupsmode, men nu er der endelig kommet lidt flere farver på markedet.

Blåt er flot

Flere og flere brudgomme vælger at bære den blå farve på bryllupsdagen, og farven findes i en stribe af forskellige…

Gom med stil

Tør du tage svingene helt ud og gå efter et lidt anderledes look?

Stilsikre frisure- og skægtips til brudgommen

Vi har taget en snak med Iman Khalaf, grundlæggeren af skønhedsbrandet Nõberu of Sweden, om mandlige frisure- og skægtrends.

8 musthaves til alle brudgomme

Vi har valgt 8 favoritprodukter som vi mener burde findes hjemme hos alle brudgommene.

Sådan klæder du dig på bryllupsdagen

Jakkesæt, kjole og hvidt, smoking eller frakke? Og skal du bære grå, blå, sort eller nuancer af grønt på din…

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Se brudgommen overraske bruden med det sejeste show

Den professionelle danser Kirk overraskede sin brud Valerie med et fantastisk danseshow, som han fremførte sammen med sine brudesvende. Valerie…

At binde butterfly eller slipseknude korrekt

At kunne binde en butterfly eller et slips korrekt er noget enhver kommende brudgom bør kunne. Vi guider dig!

Bryllupslækker brudgom på 1 uge

Er der kun 7 dage til brylluppet, og du føler dig ikke som den bedste version af dig selv?

Brudekjoler tidløse klassikere

I 2020 stræber vi efter en personlig stil, hvor tidløse klassikere blandes med nye farver og mønstre.

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Uforglemmelig polterabend

Har du en i din nærmeste familie eller vennekreds, der skal giftes? Hvor skønt! I denne artikel giver vi dig…

Gommens bryllups-leksikon

I bryllupsplanlægningen er det ofte bruden, der har bukserne på og viser vejen. Som kommende brudgom kan det virke både…

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgom’! Vi viser…

Mandens bryllupstøj før og nu

I 1700- og 1800-tallet var tøjet virkelig vigtigt for mænd. Efter det kom der en periode, hvor mørke habitter og…

Stilsikker brudgom

Det er ikke længere kun brudens kjole, der løber med al opmærksomheden. Nej, dagens brudgom får også sin del af…

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i…

Bag kulisserne på vores photo shoot

Bag kulisserne på vores photo shoot af smukke brudekjoler og herretøj

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nordic Bridal Show er en…

Herretøj – eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han giver os sine bedste tips…

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige…

Casual & trendy

Afslappet, personligt og moderne. Lad dig inspirere af velsiddende habitter og lækkert tilbehør - og find din personlige stil til…

Elegance og klasse i herregårdsstil

Saml dine nærmeste venner på en herregård inden brylluppet. Brug et døgn i et klassisk miljø og gør dig klar…

Grooming-tips til brylluppet

Der er meget, der skal planlægges før den store dag. Et sted mellem invitationer, band-booking og bryllupskagesmagning har du måske…

One man – many styles

Den moderne mand er i dag både kvalitetsbevist og omhyggelig, når det gælder pasform og stil. Lad dig inspirere af…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Sådan bliver du en storbybrud!

Skal du giftes i storbyen med dit livs kærlighed? Bliv en moderne city bride med vores tips.

Se mere

Smykkerne i Bridgerton

Smykkerne i Bridgerton fortsætter med at imponere med sine smukke smykker og kjoler i det tidlige 1800-tals London.

Se mere

Smukke sko til brylluppet

Bryllupssko er en vigtig del af dit bryllupsoutfit, og dit valg af fodtøj kan påvirke hele dit look.

Se mere

Bryllupssmykker fra Sif Jakobs Jewellery

På jagt efter det perfekte bryllupssmykke? Uanset om du er bruden eller brudgommen, som vil give bruden en gave, er…

Se mere

Smykker, der får bruden til at stråle på hendes store dag

Mens kjolen måske er i fokus, bør du ikke undervurdere kraften i de rigtige smykker som vil fuldende dit look.

Se mere

Vælg den rigtige hæl

Du har valgt en brudekjole, og nu skal beslutningen om sko tages. Der findes masser at tænke på i valget…

Se mere

Sko at sige ja i

Tårnhøje stilethæle, ballerinasko eller sandaler? Vi har fundet frem til 5 vigtige punkter, som du bør overveje, når det gælder…

Se mere

Smukke negle på bryllupsdagen

Fransk manicure, ombre eller en flot farve? Glem ikke at ordne dine negle til bryllupsdagen!

Se mere

Klassiske ure til ham og hende

Et tidløst, klassisk ur er en perfekt gave til både kvinder og mænd. Her finder du nogle af vores favoritter!

Se mere

Hvilken Spice Girls-brud er du?

Vi har sammensat fem looks baseret på de karakteristiske medlemmer af den ikoniske 90'er-popgruppe Spice Girls.

Se mere