Plus size perfection

Vidste du, at en brudekjole i grunden oftest er formet efter en kvinde med former? Vælg den rette kjole og fremhæv din sensuelle figur…
Vi forklarer her, hvad du skal gå efter!

Tekst: Anna Storm  Foto: Essence of Australia

For kvinder af lidt større størrelser er det mindst lige så vigtigt at finde en kjole, der sidder perfekt, som for kvinder med slankere kropsformer. Det er heldigvis ikke svært at finde en kjole i større størrelser hos de velassorterede brudekjolebutikker. Nu om dage findes der forskellige plus size-modeller at vælge imellem hos næsten samtlige bryllupsbutikker, og her er kjoler tilpasset kvinder med kurver.

 

Undgå at gå op i størrelse

Mange kommende brude begår den fejl at gå en størrelse op i kjole ift. standardkollektionen. Resultatet bliver oftest en kjole, som virker perfekt i fantasien, men som i virkeligheden ikke fremstår specielt flatterende på kroppen. I stedet for at gå en størrelse op, anbefales det at gå direkte efter en kjole, der er skabt til kvinder med former. Mange af de store, førende brudemærker har lanceret separate plus size-kollektioner, hvor der er lagt masser af tanke bag designet. Designerne ved, hvordan kjolerne skal skæres og fokus ligge for at skabe en flatterende silhuet til den kommende brud.

 

Fremhæv kurverne

Figursyede kjoler passer som regel godt til plus size-kvinden, og kjoler i havfruemodel sidder oftest også rigtig flot. Det er meget mere flatterende at fremhæve formerne hos en plus size-brud end at forsøge at skjule dem. Men også en kjole med V-udskæring og stort skørt, der giver en timeglas-silhuet, er smukt. En del plus size-kvinder vil gerne have lange ærmer for at ’trylle’ armene væk, dette kan dog have den modsatte effekt, og især blondedekorerede ærmer kan få dine arme til at se større ud. Sats i stedet på et lille ærme eller smukt dekorerede skulderpartier.

Spørg eksperterne

Føler du dig usikker på, hvilken kjolemodel, der passer til dig? Har du steder, du gerne vil fremhæve, og andre, du gerne vil skjule? Så få hjælp fra en ekspert. Bryllupsbutikkernes personale er erfarne og uddannet til at hjælpe mange kommende brude til at finde deres drømmekjole. Bed om hjælp og lyt til deres råd og tips. Måske bliver din brudekjole en helt anden, end den du først havde i tankerne.

Tips til kvinder med former

  • Sats på en tætsiddende kjolemodel, gerne en med smukt dekorerede skulderpartier eller små ærmer. De er flatterende for denne kropstype.
  • Spørg butikkens personale; de kommer ofte med uvurderlige tips og gode råd.
  • Vær ude i god tid. Husk på at leveringstiden på din kjole kan være flere måneder.
  • Vælg kjole fra specielt designede kollektioner til kurvede kvinder. De er skabt med kvinder som dig in mente.

LÆS MERE


Hold styr på os