Ekspertens hudplejetips

Vil du have en hud, der stråler på bryllupsdagen? Vi besøgte en skønhedsspecialist for at få tips og vejledning til, hvordan man skal pleje sin hud inden bryllupsdagen.

Tekst: Ann-Sophie Stene  Foto: AdobeStock.com

Jo tidligere start, jo bedre resultat

Spørger man en hudplejespecialist om det bedste råd til at opnå en strålende hud til bryllupsdagen, svarer næsten alle: Begynd i god tid. Allerede 8-10 uger inden bryllupsdagen bør man gå sine skønhedsrutiner igennem.

Det første, man skal gøre, er at besøge en skønhedssalon for at få råd og vejledning om produkter og behandlinger, der passer til netop din hud. På den måde slipper du for at prøve mængder af produkter på egen hånd, men får i stedet svar på, hvad der passer dig bedst, og dermed sikrer du dig et optimalt resultat.

 

Nye behandlinger

En behandling, der passer de fleste normale hudtyper, er markedets nye syre-behandlinger. Det lyder måske skræmmende at hælde syre i ansigtet, men der er tale om skånsomme behandlinger, som på kort tid fjerner det øverste lag af celler, så nye, friske og skinnende hudceller kan dannes. Efter nogle enkelte behandlinger bliver huden ren, strammere og får maksimal glans.

 

Fugt, fugt og mere fugt

Fugt er en vigtig faktor for at få en strålende hud. Det er derfor klogt at investere i et fugtgivende serum og en god dagcreme (uagtet om der skal være bryllup eller ej). Et godt råd er at købe serum og dagcreme fra samme serie – så er de udviklet for at give maksimal effekt. Både serum og dagcreme kan med fordel anvendes hver dag frem til brylluppet – både af bruden og brudgommen.

 

Undgå overdreven solbadning

Den tidlige forårssol er oftest hård mod vores vinterblege hud. Og gifter man sig i begyndelsen af sommeren, er det nemt at ønske lidt farve i ansigtet og på kroppen og derfor være uforsigtig med solfaktoren. En forbrændt hud er aldrig smuk, og desuden kan solskoldning være skadeligt. Dyrk derfor solbadning med måde inden bryllupsdagen. Et andet alternativ til en solbrun hud er at benytte sig af self tanning lotion.

 

Hudpleje du kan lave hjemme

  • Køb serum og dagcreme og benyt begge dagligt i god tid før brylluppet
  • Reducer dit alkoholindtag nogle uger før brylluppet og drik masser af vand for at øge væskebalancen.
  • Brug peeling i ansigtet en gang om ugen de sidste fire uger inden brylluppet
  • Vær nøje med at rengøre ansigtet morgen og aften (især hvis du bærer makeup)
  • Benyt solfaktor og dyrk solen med måde

LÆS MERE


Hold styr på os