Romantisk bryllupsfrisure

Hvad er egentlig trenden lige nu omkring bryllupsfrisurer? Og hvad skal man huske på, når man booker en tid til prøveopsætning? Vi har svarene!

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Malin har arbejdet som frisør i mere end syv år, og hun elsker sit job.

- At være kreativ i mit job er fantastisk, siger Malin, og dette gælder ikke mindst alle de fantastiske bryllupsfrisurer, hun har kreeret i løbet af årene.

Der findes mange gode grunde til, at man skal hyre en professionel frisør til bryllupsdagen (hallo luksus!), og ud over at få lov til at føle sig som en prinsesse på den store dag og blive puslet om, får man også et enestående resultat og skaber en wow-effekt hos både den kommende mand og alle gæsterne. Vi stillede Malin en række vigtige spørgsmål og bad hende fortælle om bryllupsfrisurer og hendes erfaring med disse.

Dersom bruden ønsker et hårsmykke, bør man gi beskjed om dette til frisøren på forhånd?

- Ofte anbefaler jeg at man som kommende brud tar med seg hårsmykket allerede ved konsultasjonen med frisøren. Dersom man bestemmer seg for å bære hårsmykke etter konsultasonen, bør man ringe sin frisør og gi beskjed om dette. .

Hårsmykker har bestandig vært populært, men for noen år siden slo det gjennom med full kraft. I dag bærer de fleste brudene et eller annet smykke i håret. Det kan være alt fra enkle hårspenner til gigantiske kreasjoner. Akkurat nå eksploderer markedet med vakre hårsmykker. En glamorøs historie à la 1920-tallet eller en bohemisk flette med kunstige blomster kan virkelig være det som setter sitt preg på din stil. Også levende blomster gjør seg godt som pynt i frisyren.

Skal frisøren have besked inden, hvis bruden gerne vil bære et hårsmykke?

- Jeg anbefaler ofte, at man som kommende brud har eventuelle hårsmykker med allerede til konsultationen. Hvis man tager beslutningen om at bære et hårsmykke efter konsultationen, bør man kontakte sin frisør og meddele dette.

Hårsmykker har altid været populære, men for nogle år siden fik de en kæmpe revival, og i dag bærer de fleste brude et smykke af en art i håret. Det kan være alt fra enkelte hårspænder til gigantiske kreationer. Lige nu eksploderer markedet med smukke hårsmykker og en glamourøs version fra 1920’erne eller en boheme-præget sløjfe med kunstige blomster kan virkelig være det, der sætter prikken over i’et. Det er også smukt at fæstne levende blomster i håret.

Hvor lang tid inden anbefaler du, at man bestiller tid?

- Der er mange, der bliver gift om sommeren, og lørdage er populære, så jeg synes, man skal booke en tid hos frisøren, så snart man har sat en bryllupsdato i kalenderen.

Planlægning er alfa og omega. Det ville da være trist, hvis din yndlingsfrisør er booket på din store dag, fordi du er for sent ude med bookingen. Når det kommer til bryllupsplanlægning, gælder mottoet ’Jo før, jo bedre’ altid.

Klippes, farves inden brylluppet? Hvad anbefaler du?

- Hvis du plejer at farve håret, synes jeg bestemt, man skal forsøge at booke en tid til dette et par uger inden brylluppet – for at opnå en smuk helhed. Det er en fordel, hvis farvningen sker en uge inden brylluppet og ikke dagen inden.

Det er aldrig pænt med en udgroning på bryllupsdagen – sørg for, at du har en hårfarve, som du er tilfreds med på din store dag.

Hvilken slags frisure/håropsætning får du flest ønsker om i øjeblikket?

- Den bløde og romantiske stil er karakteristisk for bryllupper, og den slags halve håropsætninger har længe været populære. Fordelen er, at de passer godt til de fleste ansigtsformer og hårlængder. De kan også varieres i det uendelige, og de bløde lokker indrammer ansigtet på en virkelig smuk måde.

Hvilke trends ser du ift. Bryllupsfrisuren?

- Levende hår med masser af bevægelse i! Lige i øjeblikket vil alle have en frisure, der er naturlig og feminin. Håret behøver dog ikke være langt, en kort page med romantiske krøller er utrolig smukt. Og netop krøller og fletninger i alle variationer er noget, som har været populære længe, og det er en trend som bare vokser og vokser. Blomster og hårsmykker kan sagtens tilføjes og blive flot tilbehør i frisuren.

Bølgende krøller indrammer ansigtet på en smuk måde. En professionel frisør hjælper dig med at få et naturligt fald, som du med garanti vil føle dig uimodståelig med. At tilføje et hårsmykke til frisuren vil blot hjælpe dig med at sætte dit personlige præg på stilen. Husk at vælge hårsmykke, der passer til din brudekjole. Levende blomster er fine til den boheme-inspirerede, bølgende brudekjole, mens et glimtende hårsmykke står godt til den glamourøse stil.

Til sidst … er der noget, man skal huske på, når det gælder bryllupsfrisuren?

- Hvis du aldrig har opsat hår, vil du formentlig ikke være tilpas med en superstram frisure på bryllupsdagen. Måske kan en halvopsætning være noget i stedet, hvis du gerne vil have håret sat op. Det plejer at være et sikkert kort at tage udgangspunkt i sin hverdagsfrisure. Hverdagsfrisuren kan man nemlig tage et skridt videre, samtidig med at den stadig føles som dig. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas og smuk, det er jo trods alt din dag med stort D.

Hvilke fordele er der ved at booke en professionel frisør på bryllupsdagen?

- At kunne få lov at nyde bryllupsdagen fuldt ud, og dét at få lov til at have fokus på én selv i nogle timer er i sig selv luksuriøst.

På bryllupsdagen er meget opmærksomhed rettet mod bruden, det er klart. Og efter flere måneder med intensiv planlægning er det en fantastisk følelse at kunne sætte sig tilbage i frisørstolen på selve bryllupsdagen og blive puslet om. Sørg for at tage dine brudepiger med til salonen, måske skal de også have sat håret? Drik et glas bobler, nyd sommerfuglene i maven og lad en professionel frisør tage hånd om dit hår og skabe en magisk bryllupsfrisure. Du får ikke en bedre start på bryllupsdagen!

Skal man lave en prøveopsætning inden brylluppet? Hvad er fordelene?

- På de fleste saloner indgår der altid en konsultation/prøveopsætning. Det letter frisørens arbejde at få en ide om brudens personlighed og stil, hvilken kjole hun skal bære, hvilke omgivelser hun skal giftes i etc. Både frisør og brud skal føle sig trygge på den store dag, så der ikke opstår misforståelser.

Det giver en enorm tryghed at bestille en konsultation inden bryllupsdagen. Måske er du usikker på hvilken frisure, du skal have, og har brug for råd og vejledning fra frisøren? Måske vil du teste et hårsmykke og se, hvor på hovedet det skal sidde for at passe perfekt sammen med din kjole? Under en konsultation får du svar på alle dine spørgsmål, og det gør også, at frisøren kan gøre et godt arbejde, når den store dag er oprundet.

LÆS MER