Sådan vil vi se ud

Tekst: Ursula Østerberg Foto: Mori Lee, Lillian West, Pronovias, Alfred Angelo

Skal det være bohemen, klassisk, romantisk eller kantet? Der er ikke noget bedre end at sidde med veninderne og beskrive hvordan vi drømmer om at se ud på vores bryllupsdag. Vi har bedt fem kvinder om at dele deres drømme med os andre.

Malou, 25 år

”Jeg er håbløs romantiker. Jeg drømmer om et ægte prinsessebryllup. Præcis sådan som du ser dem på amerikanske film. Det er den eneste dag i mit liv, hvor jeg kommer til at have sådan en kjole på og lege prinsesse, og det vil jeg udnytte. Jeg er helt forelsket i store kjoler af tyl, og min drømmekjole er også en elegant kjole med blonde og masser af tyl forneden. Den har en stram corsage med blonder og hjerteudskæring med lange ærmer af et fint blondestof. Underkjolen skal strutte med al det tyl, man kan drømme om. På en elegant og luksuriøs prinsesseagtig måde, selvfølgelig. Mit hår skal være sat op i en fransk fletning med knold, hvor nogle fine små perler skal flettes ind i. Intet prinsessebryllup uden et slør, og jeg skal også have et langt slør med fine blonder, som hæftes på et elegant diadem. Jeg skal have lange, overdådige øreringe i med hvide sten. Selvom man ikke kommer til at se mine sko så meget, må og skal jeg have højhælede sko med tå kavalergang. Egentlig kunne jeg godt bruge flere forskellige kjoler den dag, da der er så mange vildt flotte looks, når man kigger i bryllupskatalogerne. Det er så svært at beslutte sig for bare én. Så jeg kunne måske godt finde på at have en elegant aftenkjole med et andet look til sidst på aftenen.”

Alina, 33 år
”Jeg har fundet flere kjoler, som jeg gerne vil giftes i. Og faktisk går de alle under prinsessetemaet, altså det helt store skrud med brusende silkeskørt, der bare bølger bagud fra taljen, så man næsten ligner et slagskib. Det er lidt sjovt at det er de kjoler, at jeg er faldet for, for jeg er faktisk en pige med kant. Jeg elsker at forarge og chokere og gøre det uventede. Når jeg skal stå i kirken med mit livs udkårne vil jeg gerne give mine gæster en oplevelse. Noget de husker og ikke forventer. Og her spiller kjolen jo en stor rolle. Min familie og mine venner forventer noget anderledes fra mig, og faktisk så er min prinsessekjole jo det helt modsatte af hvad de tror, jeg vælger, så selvom det er meget traditionelt for de fleste, så er det vildt for mit bryllup. Udfordringen er dog netop, at jeg elsker det utraditionelle, så jeg skal også have det til at passe ind med mit umiddelbart traditionelle valg af kjole. Jeg har kig på nogle højhælede sko i skrigende gul. De er så flotte. De har et tyndt fint, gennemsigtigt stof med gule, broderede hjerter og en gul sløjfe over tæerne. Hælen er blomstret i pink, grøn og gul. Det er de gladeste sko, jeg kan komme på. Og selvom de er mere gule end solen, så er de romantiske, men dog på en måde, hvor de giver en flot kontrast til mit prinsessetema. Jeg ved, at det vil få gæsterne til at kigge en ekstra gang, når jeg går op af kirkegulvet. ”

Randi, 27 år

”Jeg vil giftes i en havfruekjole med de fineste elfenbensfarvede blonder over det hele. Den skal have empiretalje og korte ærmer i blonder á la Elizabeth Bennet fra Pride and Prejuidice-serien. Helt nederst skal kjolen virkelig strutte. Det skal lige være en tand for meget. Mit slæb skal være længere end et typisk slæb. I taljen skal der være et mørkt pink bånd på ca. 5 centimeter med en sløjfe bagpå. Lige dér hvor kjolen begynder at gå ud vil der være et nyt bånd i pink og igen længere ned. Hele vejen ned gennem slæbet skal der også være et pink bånd. Båndene skal kunne tages af, når slæbet skal hænges op på kjolen. Mit hår skal være sat op i bløde krøller, der falder ned på skulderne. Jeg vil ikke have slør på, fordi mit slæb er så langt. I mit hår vil jeg have små elfenbensfarvede blomster. Jeg vil ikke have smykker på af nogen art, måske kun et armbånd, for jeg vil have fuld opmærksomhed på min kjole. Mine sko skal være pink, som passer til båndet på min kjole, eller de skal være nude. Nude er det klassiske og elegante, og jeg elsker nude, men pink kunne også bare være sjovt. ”

Louise, 34 år

”Vi har besluttet os for at blive viet på rådhuset. Det er jo en praktisk måde at blive gift på, og det præger nok også mit valg af kjole. Jeg vil nemlig gerne have en kjole, der kan bruges igen, og som er feminin og klassisk. Den skal være simpel og elegant med en slank profil. Med masser af blonder. Mit hår skal være sat i en skæv og lidt rodet knold med bløde krøller. Jeg har allerede fået min frisør til at lave frisuren på mig, og den er så smuk. Der skal nogle små fine hårsmykker i i form af hvide blomster, som giver det lidt uformelle et mere formelt look. Jeg har købt en lille håndtaske, som er så fin og elegant, og som fuldender looket så godt. Jeg glæder mig til at putte al mit bryllupsmakeup i den. Jeg vil ikke have et rigtigt slør, for jeg synes ikke, at det passer til rådhuset, men jeg vil have en elfenbensfarvet blomst til at sætte i håret med et lille slør til, så jeg stadig har slør, men alligevel ikke. Mine sko skal være elfenbensfarvede med små sten på. Jeg er noget højere end min forlovede, så jeg vil gerne have hæl, men ikke for meget. Jeg skal have lange, glimtende øreringe i á la 1920’erne og min mors gamle, blå ring på fingeren. Jeg bliver så glad bare ved at beskrive hvordan jeg forestiller mig at se ud. Jeg ønsker at når min forlovede ser mig, at de tre ord, han vil tænke er: smuk, elegant og raffineret. ”

Signe, 32 år

”En vigtig del af bryllupsovervejelserne er naturligvis hvordan man skal se ud på den store dag – kjolen, håret, make-up, sko osv. Kjolen er klart det vigtigste for mig. Jeg må indrømme, at det er meget svært ikke at ønske sig en kjole som den Kate Middleton havde på – uanset hvilket bryllup det så end måtte være, så var den kjole bare virkelig smuk. Da jeg formentlig ikke ender i et Alexander McQueen design forestiller jeg mig egentlig en rimelig enkel, hvid kjole med bådudskæring og en form for ærmer. En ting jeg helt sikkert vil forkæle mig selv med er at få en professionel til at lægge min make-up og sætte mit hår.”

Prinsessekjole fra Mori Lee

Simpel og elegant blondekjole fra Lillian West

LÆS MERE

Brudekjoler fra Abby Waits, Romantica of Devon, Sincerity Bridal

Sådan bliver du en storbybrud!

Skal du giftes i storbyen med dit livs kærlighed? Bliv en moderne city bride med vores tips.

Bridgertonbryllup - Penelope Featheringtons brudekjole

Brudekjolerne i Bridgerton

Bridgerton-serien har ikke kun fanget hjerter med romantik og drama, men også med sine fantastiske kjoler og ikke mindst brudekjoler!

Smykkerne i Bridgerton - Foto: Netflix / Liam Daniel

Smykkerne i Bridgerton

Smykkerne i Bridgerton fortsætter med at imponere med sine smukke smykker og kjoler i det tidlige 1800-tals London.

Rainbow Club - Dominique

Smukke sko til brylluppet

Bryllupssko er en vigtig del af dit bryllupsoutfit, og dit valg af fodtøj kan påvirke hele dit look.