Bryllupsfrisure efter din ansigtsform

Valget af din bryllupsfrisure er lige så vigtig som din kjole og din makeup. Din bryllupskjole skal passe til din kropsform, og din frisure skal passe til dit ansigt. Med denne lille guide vil du forhåbentlig få inspiration til den perfekte bryllupsfrisure til dig.

Tekst: Ursula Østerberg  Foto: Shutterstock og Jenny Tidemo

Find din ansigtsform

Du har fundet kjolen og skoene, og nu mangler du blot at finde den perfekte brudefrisure. Der er tusindvis af elegante og stilfulde frisurer at vælge imellem, men ikke alle vil klæde dig. Vælg en frisure, der komplimenterer din ansigtsform og fremhæver din bedste træk.

Overordnet set deles ansigtsformer oftest op i fem typer: oval, rund, hjerte, firkantet og lang.

  • Rundt: Din ansigt er lige så bredt som det er langt, og du har ingen skarpe træk.
  • Hjerteformet: Dit ansigt er bredest ved panden og går ned i en smal hage.
  • Ovalt: Din ansigt er 1/3 mindre i bredden end i længden. Du har ingen skarpe træk.
  • Firkantet: Bred pande med næsten lige så bredt kæbeparti. Din kæbelinje er markant.
  • Langt: Dit ansigt minder en del om det ovale, men du har en høj pande, og dit ansigt er lidt længere og ikke nær så bredt.

 

Rundt ansigt

Har du et rundt ansigt vil en elegant Old Hollywood-frisure være utrolig smuk til dig. Løst hår, der ender i bløde krøller, og som falder ned over den ene side af ansigtet er rigtig flot til dit ansigt. Er et moderne look mere dig, så vælg en høj, løs hestehale med volumen på toppen af hovedet. Det har samme slankende effekt som den asymmetriske Old Hollywood-stil. En stor blomst bag øret vil gøre dit ansigt for bredt, men en tiara eller et smukt perlebesat hårbånd vil virkelig klæde dig. Vil du bære slør, så vælg ét, der falder langs ansigtet og som går længere ned end til dine skuldre.

 

Ovalt ansigt

Ovale ansigter kan slippe af sted med de fleste frisurer, men især løse, bølgede krøller vil indramme dit ansigt på allersmukkeste vis. Vil du gerne have håret sat op i en romantisk frisure, så er franske fletninger trukket tilbage i en løs chignon utrolig kønt til din ansigtsform. Det meste hårpynt vil klæde dig, så længe du er opmærksom på at skabe balance til dit ansigts bredde og højde. Det samme gælder sløret.

 

Firkantet ansigt

Gå efter de lidt bløde, rodede opsætninger, som blødgør dine træk. Bølger og krøller vil gøre dine træk mere feminine, og det samme vil en lav chignon med løse hårtotter, der falder ned omkring dit ansigt. Asymmetrisk hårpynt, som placeres ved tindingen, er en flot detalje til dit ansigt. Et langt slør med bløde kanter eller mønstre er også helt perfekt til dig. Undgå til gengæld pynt nær ørerne eller på hovedet.

 

Hjerteformet ansigt

Uanset hvilken frisure, du er faldet for, så vil den klæde dig. Formentlig har du smukke kindben, som er værd at fremhæve, hvilket en klassisk chignon gør på bedste vis. Et kort slør, der går til dine skuldre, er perfekt til dig.

 

Langt ansigt

Med et langt ansigt skal du undgå frisurer med højde, som vil få dit ansigt til at se længere ud. Den perfekte frisure har fylde i bredden, men ikke i højden. Holder du dig til denne regel kan du både have løse krøller og håret trukket tilbage i en sofistikeret knold, der blødes op med løse totter i siden. Vælg et vandfaldslør og pynt med en bred, men ikke høj tiara.

LÆS MERE


Hold styr på os