Trends for brudgommen

Vi giver dig her en liste over trends for brudgommen, så du har helt styr på, hvad der er ekstra hot i den kommende sæson.

Tekst: Anna Storm | Foto: Adobestock.com

Dine tanker går måske på, hvad du som kommende brudgom skal vælge af tøj til din bryllupsdag? Måske har du og din partner et bestemt tema; klassisk, moderne, landligt, Star Wars eller noget andet fantasifuldt, som du skal tage hensyn til. Måske kan du vælge frit? Uanset hvad så guider vi dig her til de nyeste trends.

Inden bryllupsdagen er det værd at lave en investering og anskaffe sig et rigtig flot jakkesæt. En velsiddende jakke og et par skræddersyede bukser er alfa og omega, og du vil vel ikke risikere at se ud, som du gjorde til din studenterfest, hvor du formentlig fik købt et alt for stort og ikke særligt skræddersyet jakkesæt? Nej, på bryllupsdagen vil du gerne være sindssygt flot, og ved at købe et velsiddende sæt investerer du også i fremtiden. For du kommer med garanti til at bære bukser og jakke ved mange andre lejligheder efter bryllupsdagen. Så første skridt til en James Bond-faktor på bryllupsdagen er at besøge en specialiseret butik, hvor kyndigt personale hjælper dig med at finde det helt rigtige.

Rolige farver

At den blå farve har domineret habitterne i de senere år, vil helt sikkert ikke være nogen nyhed. Det er en klassisk og moderne farve, der passer til det store flertal og kan bruges til bryllupper og andre festlige arrangementer året rundt. Ud over den blå farveskala, der strækker sig fra kornblå til dyb midnatsblå, ser vi også andre rolige farver, der indtager modescenen. En mørkere mosgrøn, vinrød og endda nuancer af brun bliver mere populære og gør deres entré.

Smoking, habit eller kjole og hvidt?

Hvilken slags tøj, du vælger, afgøres lidt af bryllupsdagens tema og en eventuel dresscode. Det er ikke til at skjule det faktum, at den klassiske smoking har fået et stort løft i det forgangne år, og at den også har antaget nye udtryk i form af farver og design. For eksempel kan et sort revers og sorte detaljer på en mørkegrå smoking være sindssygt smukt og sætte prikken over i’et på din dag. Men en klassisk, sort smoking eller en mørkeblå habit er måske det mest anvendelige efter bryllupsdagen. Har du haft en drøm om at bære kjole og hvidt på din bryllupsdag, så gør det. Det mest almindelige ved bryllupper er, at det er den kommende brud, der styrer dress coden, men har du en drøm – så vær ikke bange for at dele den! Det er også dit bryllup og en dag, hvor begge parters ønsker gerne skal gå i opfyldelse. Et vigtigt aspekt at have med er dog, at kompromiser altid er en god ide, og at det også er værd at tale med hinanden om tøjet. Hvis din fremtidige hustru bærer en knælang, afslappet kjole, dur det ikke at have kjole og hvidt på. Fortæl gerne om dine ønsker, men vær også lydhør overfor din partners.

Det er detaljerne, der gør det

Når du har valgt hvilken stil, du gerne vil have på bryllupsdagen, og har fundet en jakke og et par bukser, er det tid til at tænke på detaljerne. Slips/butterfly, vest, lommetørklæde, seler, sko og andet tilbehør er det, der definerer din stil og skaber helheden. Rådfør dig gerne med kyndigt butikspersonale om, hvad de kan anbefale, men vær samtidig ikke bange for at tænke ud af boksen. Et par knaldblå sko til en sort habit, en prikket butterfly eller flere boheme-inspirerede armbånd i læder er det, der viser din personlighed på bryllupsdagen.

Smoking, habit eller kjole og hvidt? Afstem med din partner og vælg derefter en fælles dresscode.

Læs mere

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på tiden og kan følge med i tidsplanen.

Trends for brudgommen

Vi giver dig her en liste over trends for brudgommen, så du har helt styr på, hvad der er ekstra hot i den kommende sæson.

Uforglemmelig polterabend

Har du en i din nærmeste familie eller vennekreds, der skal giftes? Hvor skønt! I denne artikel giver vi dig tips til, hvordan du arrangerer en sjov polterabend til gommen – uanset budget.

Gommens bryllups-leksikon

I bryllupsplanlægningen er det ofte bruden, der har bukserne på og viser vejen. Som kommende brudgom kan det virke både voldsomt og overvældende at træde ind i et nyt og fremmed univers af ukendte traditioner og ord.

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgom’! Vi viser dig vejen.

Mandens bryllupstøj før og nu

I 1700- og 1800-tallet var tøjet virkelig vigtigt for mænd. Efter det kom der en periode, hvor mørke habitter og kjole og hvidt dominerede ved bryllupper. I den seneste tid er der sket noget, mandens tøj er begyndt at få en mere betydningsfuld plads ved brylluppet.

Stilsikker brudgom

Det er ikke længere kun brudens kjole, der løber med al opmærksomheden. Nej, dagens brudgom får også sin del af kagen. Han udgør jo den ene halvdel af brudeparret, og klæder skaber som bekendt manden.

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphulsblomst. Og den er ofte i samme stil som brudebuketten.

Suit up! Inspiration til gommen

Der er mange muligheder indenfor tøjet til gommen – her kan du blive inspireret til dit bryllup!

Bag kulisserne på vores photo shoot

Bag kulisserne på vores photo shoot af smukke brudekjoler og herretøj

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nordic Bridal Show er en messe for bryllupsindustrien i de nordiske lande. På messen får producenterne den unikke mulighed for at vise deres kollektioner til forhandlere fra alle de nordiske lande på ét sted.

Herretøj – eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han giver os sine bedste tips til valg af tøj til bryllupsdagen.

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige dresscodes?

Sådan bliver du flottest på bryllupsdagen

Som mand er der i dag kun ganske få lejligheder og begivenheder til at klæde os pænt på. Derfor er det ekstra rart, når en sådan lejlighed opstår. Udnyt den og udlev dine velklædte drømme.

Casual & trendy

Afslappet, personligt og moderne. Lad dig inspirere af velsiddende habitter og lækkert tilbehør - og find din personlige stil til bryllupsdagen.

Elegance og klasse i herregårdsstil

Saml dine nærmeste venner på en herregård inden brylluppet. Brug et døgn i et klassisk miljø og gør dig klar til den store dag. Det er essentielt at have fokus på detaljer og pasform, det gør dig til den flotteste udgave af dig selv.

Grooming-tips til brylluppet

Der er meget, der skal planlægges før den store dag. Et sted mellem invitationer, band-booking og bryllupskagesmagning har du måske glemt et af de vigtigste elementer før brylluppet; dig selv.

One man – many styles

Den moderne mand er i dag både kvalitetsbevist og omhyggelig, når det gælder pasform og stil. Lad dig inspirere af de nyeste trends og dan dit eget billede af, hvordan du ønsker at være klædt på den store dag.

Se brudgommen overraske bruden med det sejeste show

Den professionelle danser Kirk overraskede sin brud Valerie med et fantastisk danseshow, som han fremførte sammen med sine brudesvende. Valerie er balletdanserinde på The Richmond Ballet, og deres bryllupsreception blev holdt på den samme scene, som de havde danset sammen på ved en tidligere lejlighed.

Nyeste posts

Udvalgte posts

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har st

Se mere

Trends for brudgommen

Vi giver dig her en liste over trends for brudgommen, så du har helt styr på, hvad der er ekstra h

Se mere

Uforglemmelig polterabend

Har du en i din nærmeste familie eller vennekreds, der skal giftes? Hvor skønt! I denne artikel gi

Se mere

Gommens bryllups-leksikon

I bryllupsplanlægningen er det ofte bruden, der har bukserne på og viser vejen. Som kommende brudg

Se mere

Årets mest romantiske brudgom

Hey, mand! Kridt skoene, hvis du vil være med i kampen om at blive ’Årets mest romantiske brudgo

Se mere

Mandens bryllupstøj før og nu

I 1700- og 1800-tallet var tøjet virkelig vigtigt for mænd. Efter det kom der en periode, hvor mø

Se mere

Stilsikker brudgom

Det er ikke længere kun brudens kjole, der løber med al opmærksomheden. Nej, dagens brudgom får

Se mere

Knaphulsblomsten

En lille blomst, som brudgommen bærer på sit venstre jakkerevers under brylluppet kaldes en knaphu

Se mere

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nor

Se mere

Herretøj – eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han

Se mere