Underholdning til festen

I dag er det næsten utænkeligt, at bryllupsfesten forløber uden underholdning. Mulighederne er uendelige. Få inspiration til brudeparrets og gæsternes underholdningsindslag.

Tekst: Camilla L. Mors Foto: Adobestock.com

Klokken nærmer sig midnat, og gommen til sensommerbrylluppet i en rustik, ombygget stald til en gammel herregård på Fyn har et listigt smil i øjnene. Han blinker til toastmasteren, og langsomt får de to venner listet selskabet om i den store have, hvor de timer forinden begyndte med champagne og kage. Flere af gæsterne spørger, hvad der skal ske, og bruden i sin smukke, hvide kjole følger sin mand med et åbent blik. Da alle er samlet med flere bobler i glassene under den klare stjernehimmel, lyder der et brag, og himlen oplyses. Et spektakulært fyrværkeri går i gang til ”ih” og ”åh”, og bruden kniber en tåre. Hun læner sig ind til sin mand og ser absolut ud, som om det var en overraskelse af de bedre.

 

Fyrværkeri er festens grand finale

Fyrværkeri er trods larmen og krudtlugten synonymt med romantik. Vi bliver altid betaget og nostalgiske, når nattehimlen lyses op af raketternes festfyrværkeri af farver og former. Fyrværkeri er simpelthen en fests grand finale og passer som fod i hose til et bryllup. Det er ikke billigt, og du skal absolut ikke gøre det selv. Få en professionel til at håndtere det eller udvælg en person i selskabet med erfaring. For fyrværkeri er ikke ufarligt, men det er en unik mulighed for at overraske gæsterne og din udkårne. Faktisk er det en kærlighedserklæring. Som siger gommen eller bruden med fyrværkeriet: Så stor er min kærlighed til dig, og det er dig, jeg har valgt, og det vil jeg gerne vise til resten af verden.

 

De smukke himmellanterner

I samme kategori er himmellanterne. Lamper lavet af rispapir med et lys indeni, som ryger til vejrs, når man slipper dem. Enten kan brudeparret sende én himmellanterne af sted sammen, eller man kan købe mange lanterner, så gæsterne også kan være med. Evt. med beskeder indeni til brudeparret. Det er en tradition fra Østen, som har vundet indpas på vores breddegrader i de seneste år som smuk afslutning på en fest. I skal dog huske at få en tilladelse til at gøre det pga. brandfare. Forhør dig hos Trafik- og Byggestyrelsen.

 

Tema er en sikker vinder

En sikker vinder for underholdning er, hvis brudeparret laver et tema for festen. Det skaber engagement og underholdning fra det øjeblik, gæsterne modtager invitationen. Ofte tager temaet udgangspunkt i brudeparrets præferencer. Er det et par, der elsker Star Wars, ja, så er der stor sandsynlighed for, at du møder Darth Vader til festen. Omvendt er det jo ikke altid, at man som par har en stor, altopslugende interesse. Her gælder det så om at finde et mere naturligt ståsted. F.eks. en gennemgående farve og/eller en dresscode. Nogle par vælger faktisk at gøre en dyd ud af at gå på tværs af de gængse bryllupsregler og gøre alt hvidt: Kom i hvidt, ligesom parret. Fyld selv på. Temaer for bryllupsfester er populære, fordi mulighederne er uendelige og kan være en næsten gratis måde at skabe underholdning på.

 

Musik skaber følelser

Der er ikke noget som musik, der kan få smil og tårer frem. Klassisk musik, og især opera, er de store følelsers musik og er som skabt til en romantisk bryllupsfest. Det er f.eks. muligt at hyre en operasanger. Er der en i selskabet, som kan spille og elsker at være i centrum, så engager ham eller hende til at enten at give nogle numre eller optræde på slap line, hvor resten af selskabet skal stemme i på omkvædet. Moster Odas sang er selvfølgelig også en mulighed, og selvom det er en gammel traver, så kan en god sang til en bryllupsfest ryste selskabet sammen. Brug nettet til at finde den eller de musikere, der skal komme forbi. Måske du skal overraske din mand med hans yndlingssang sunget af en dygtig sanger?

 

Dans løsner op

De fleste bryllupsfester ender i fri dans til enten band, DJ eller playliste. Det er der intet i vejen med, for det kan faktisk være rart at slippe tøjlerne, når programmet er færdigt. Man kan også enten før eller lige inden, den frie fest skydes i gang, præsentere en planlagt dans. Hyr en danselærer til at undervise selskabet i f.eks. lancier. I kan også gå nye veje og lave en anderledes brudevals, der via dansetrin symboliserer jeres forhold fra den første forelskelse til brylluppet. Lær gæsterne dansen. Dans er ligesom musik en ice breaker. Overvej derfor, hvordan I kan integrere musik og dans i jeres bryllupsfest.

 

Lege engagerer vennerne

Sid med ryggen mod hinanden og løft jeres sko eller hver jeres farvede stykke papir op som svar på spørgsmål om hinanden. Hvem er bedst til at lave mad? Hvem er bedst til at gøre rent? Hvem kysser bedst? En oplagt leg til en eller flere af gæsterne at lave under middagen. I det hele taget er lege en god måde for venner at bidrage til festen på, hvis man f.eks. ikke er den store festtaler eller sangskriver. Mindekassen, hvori man lægger små sedler fra gæsterne med en tanke for fremtiden eller digt, er også en fin leg. Det kan også være polaroidfotos med en hilsen bagpå. Mindekasserne kan også varieres i det uendelige, og må først åbnes af parret på deres 1-årsbryllupsdag. En selfievæg er en helt ny og sjov måde at tage billederne af jeres gæster på. Se f.eks. mere på myselfie.dk

 

Underholdning afspejler parret

Det fantastiske ved underholdning til en bryllupsfest er, at kun fantasien sætter grænser. Det gør pengepungen selvfølgelig også. Det er ikke alle, der har råd til at hyre en standupkomiker til at lave sjov med brudeparret, men måske har I en talentfuld ven i kredsen, der kan gøre det samme? Hovedsagen med underholdning er, at den afspejler, hvem I er. Skal det hele være sjov og ballade, eller må der også være et gran af højtidelighed i de festlige indslag? For de fleste sikkert et miks, da det som regel skaber den bedste bryllupsfest.

 

 

Gode bryllupslege

  • Kysseritual med klistermærker. Når bruden er ude, og damerne skal kysse gommen, sætter I også et hjerteklistermærke på hans kind.
  • Bingo med forpligtelser. Gæsterne får udleveret en seddel med et nummer på, som også står på et stort ark papir med årets måneder, hvor man så ’vinder’ noget, man skal gøre for brudeparret. F.eks. januar: Biograftur. Februar: Spa-dag med veninderne. Marts: Børnepasning osv.
  • Skuespil fremført af gæsterne eller parret. Enten skrevet af parret til et udvalg af gæsterne eller af gæsterne til parret. Legen kræver, at man synes den slags er sjovt og ikke grænseoverskridende.

LÆS MERE


Hold styr på os