Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

bryllupskage

Målet for mange brudepar er sammen med en konditor at designe en bryllupskage, som får gæsterne til at gå fuldstændig i gulvet af fryd. At skabe en kage med det smukkeste udseende og den bedste smag og form. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi har svarene.

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Der er ingen tvivl om, at bryllupskagen spiller en stor rolle i løbet af bryllupsdagen, og forventningerne til kagen er oftest skyhøje; både hos brudeparret og hos gæsterne. Uanset om kagen skal indtages som dessert inden middagen eller som en sød afslutning på aftenen, skal den både være god og indbydende at se på.

Trends

Lige nu er der mange trends indenfor bryllupskager, både i smag men også udseendemæssigt. ’Naked Cake’ versionen slog igennem for nogle år siden, og den er stadig populær, men vi ser også mange flere bryllupskager i stærke farver, hvilket er skønt! Før var det mere almindeligt med klassisk hvide kager, mens der i dag lægges mere fokus på farver og strukturer. En af de ting, der bliver stort, er at arbejde med forskellige teknikker såsom marmorering, opsmøring og metallic finish. At dekorere kagen med ægte bladguld og levende blomster giver med garanti en wow-effekt på bryllupsdagen.

Værd at huske på

Det første, man bør gøre i processen med at vælge en bryllupskage, er at møde konditoren/dessertkreatøren til en konsultation og en prøvesmagning, inden man beslutter sig for en bryllupskage. Gennem et sådant møde får konditoren mulighed for at forklare visse vigtige aspekter, og brudeparret får mulighed for at prøvesmage og finde smage, som de elsker. En ting, som mange brudepar glemmer, er, at bryllupskagen – ud over at være nydelig og smage godt – også skal kunne klare de høje krav, der stilles til sådan en kage. Eksempelvis er det i dag populært for brudepar at vælge de såkaldte ’Naked Cakes’, hvor kagen kun består af et tyndt lag smørcreme, hvilket resulterer i en rustik kage. Det, mange ikke tænker på, er, at sådan en kage kan være ustabil, hvis man ikke har lavet et godt fundament, eller hvis man opbevarer den ved forkert temperatur eller i et køleskab, som åbnes og lukkes ofte (hvilket påvirker temperaturen). Mange gange er bryllupskagerne ret høje, og i de tilfælde plejer de at være dækket med sugarpaste, marcipan eller smørcreme, hvilket gør dem mindre skrøbelige end en ’Naked Cake’. Hvis man føler sig usikker på forholdene eller festlokalets køleskabe, men stadig gerne vil have en ’Naked Cake’, skal man satse på flere mindre og lavere kager i stedet for en stor.

bryllupskage
bryllupskage
bryllupskage

Hvilken smag skal I vælge?

Det er stadig nogle traditionelle smage, der går rent hjem hos både brudepar såvel som bryllupsgæsterne. Chokolade, citron, hindbær og passionsfrugt er nogle af de smage. Det mest almindelige er, at bryllupskagen består af to slags forskelligt fyld, og her kan man vælge mellem de sikre og de mere unikke smage. Det er naturligvis virkelig vigtigt at have brudeparrets personlige og foretrukne smage in mente, men det er også vigtigt at tænke på bryllupsgæsterne. Når det kommer til kagebunde, er det mest almindeligt med vanilje- og chokoladebunde. Som brudepar kan man altid eksperimentere med bundene og vælge nye og anderledes smage, men det er altid en god ide at spørge konditoren til råds om, hvad der fungerer.

En del af en fantastisk dag

Bryllupsdagen handler meget om enestående oplevelser og om at skabe fantastiske minder. Dette gælder ikke mindst bryllupskagen. For at få den kage, som I drømmer om, er det vigtigt med god kommunikation med jeres kagekonditor. Spørg om muligheden for at få lov at prøvesmage de forskellige fyld inden; måske kan I også smage på et stykke af en færdig kage? På den måde sikrer I jer, at kagen opfylder det, I drømmer om. Hvert bryllup er unikt, og sådan skal en kage også være. Find inspiration i magasiner og på nettet, og tag kontakt til dygtige konditorer rundt om i landet.

LÆS MERE:

Bryllupsmiddagen 2020: Overdådig, luksuriøs og klassisk

Vi tager temperaturen på årets bryllupsmiddag sammen med Asminderød Kro.

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m/k. Det er en ærefuld opgave, som viser, at brudeparret stoler 100% på dig, og du er klar til at påtage dig ansvaret.

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer ligeså godt.

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad er vigtigt at huske på, når I bestiller jeres drømmekage? Vi har svarene!

Trends – tryksager og dekorationer

For gæsterne begynder brylluppet allerede med invitationerne, og det er indbydelserne, der sætter tonen for resten af brylluppet og skaber forventninger.

Bryllupsfesten, livets fest

Hvordan planlægger man livets største fest, bryllupsfesten? Bryllupsmagasinet har, for at lette planlægningen, taget en tjekliste frem, som I kan bruge, når I vælger og booker feststed.

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i KÆRLIGHED, MEN TROR PÅ DEN, vi tilbyder smukke historiske lokaler, romantiske opdækkede border, med blomster, servietter, duge og lysestager efter jeres ønsker, vi tilbereder alt fra bunden og tilpasser vores faglige kompetencer til jeres personlige valg, vi tror ikke på KEJSERENS NYE KLÆDER, men på gode råvarer, nænsom tilberedning, afstemte vine, godt håndværk samt personlig service.

Velkommen til bords

I dag er det mest normalt med små, runde borde ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert, at det normale er det, der passer bedst til dit selskab. Vi tager en snak med direktør Heidi Elisabeth Fjellheim fra Losby Gods, hvor de afholder bryllupper stort set hver eneste lørdag året rundt.

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere supplementer. Bryllupskagen er en stor tradition ved bryllupsfesten. Men der findes alternativer til denne form for dessert. I behøver ikke vælge en bryllupskage i tre lag og på stativ, hvis I ikke har lyst.

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en rehearsal dinner aftenen inden brylluppet eller til en brunch dagen efter. Vi fortæller her om fordelene ved de respektive alternativer.

Temabryllupper – derfor er de så populære

I dag er det mere reglen end undtagelsen at vælge tema til sit bryllup. Temaet kan for eksempel være en bestemt farve, en bestemt dresscode eller en personlig ting. Ved at vælge et bestemt tema får I ikke alene et spektakulært bryllup, I gør det også lettere for jeres bryllupsgæster.

Bryllup

Social Media Wedding

Vil du have dit bryllup online, men ved ikke hvordan? Vi har kigget nærmere på, hvordan det fungerer at gøre sit bryllup tilgængeligt på de sociale medier, og vi har kigget nærmere på alt fra bryllups-hashtags til, hvorfor man have en Maid of Social.

Bryllup

Don’t worry, be happy

Det er klart, at I gerne vil have, at alt skal være perfekt på bryllupsdagen. Men det gør ingen lykkelig at gå rundt og bekymre sig over ting, man alligevel ikke har nogen indflydelse på på den store dag. Ting kan gå galt, og det er kun menneskeligt. Grin ad det, og hav det sjovt i stedet.

Real-life wedding: Jesper og Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle” vielsesceremoni ud på engelsk, så alle havde mulighed for at følge lidt med. Vi fik efterfølgende vide at vores udenlandske venner og familie, synes det havde været en meget smuk ceremoni.

Personlige og unikke bryllupskager

Drømmer I om en elegant bryllupskage, en stilfuld bryllupskage, en sjov og humoristisk bryllupskage, en overdådig bryllupskage, en romantisk bryllupskage eller måske noget helt andet? Find inspiration til jeres bryllupskage blandt de mange kager i vores galleri nedenfor.

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige dresscodes?

Bryllupsrejse i Tjekkiet

Et minde for livet og en fest, man sent kommer til at glemme! Tjekkiet byder på uovertruffen stemning og fantastiske omgivelser til bryllupsfotografierne. I Prag spirer romantikken rundt om hvert gadehjørne. Et bryllup i Tjekkiet vil få jer til at tabe kæben, men ikke miste livsopsparingen.

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier over hele landet for at være et smukke højdepunkter ved brylluppet, bliver mere og mere detaljerede. Her er blandt andet blonder, flæser, iøjnefaldende farver, teksturer og spiselige roser, som med det blotte øje ligner en smuk blomst, men i virkeligheden er lavet af sukker.