Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad er vigtigt at huske på, når I bestiller jeres drømmekage? Vi har svarene!

Tekst & Styling: Anna Storm  Foto: Mari Loewen

Det er en hyggelig trend, at der bliver lagt mere og mere fokus på bryllupskagen. Den har gået fra at være en hyggelig afslutning på bryllupsmiddagen til bryllupsmiddagens absolutte højdepunkt. Mange brudepar ønsker sig i dag en bryllupskage ud over det sædvanlige, og den store mængde inspiration fra magasiner, Instagram og Pinterest har skabt en stor efterspørgsel på unikke bryllupskager. Vi har talt med Leticia, der har lang erfaring med at producere specialdesignede bryllupskager, cupcakes, cakepops, macarons og hele dessertborde. Vi mødte hende for at diskutere trends på bryllupskager, designs og hvad der er vigtigt at tænke på – og ikke mindst; prøvesmage bryllupskagerne.

Hvilke bryllupskage-trends ser du i øjeblikket?

Lige nu er der virkelig mange trends indenfor bryllupskager, både i smag men også i udseende. Modellen ’Naked Cake’ slog igennem for nogle år siden og har længe været populær, men ellers er det i dag skønt, at vi møder stor efterspørgsel på farver. Før var det mere almindeligt med hvide kager, mens der i dag lægges mere fokus på farver og strukturer. En anden ting, der bliver stort, er at arbejde med forskellige teknikker som f.eks. marmorering, spartling og en metallic finish. Jeg har her dekoreret nogle bryllupskager med ægte bladguld, hvilket med garanti giver en wauw-effekt under bryllupsmiddagen.

Hvad skal man huske på ved valget at kage?

Som jeg nævnte, er det meget populært for brudepar at vælge såkaldte ’Naked Cakes’, hvor kagen kun består af et tyndt lag smørcreme og får et rustikt udseende. Det, som mange glemmer, er, at kagen ofte bliver ret ustabil. Bryllupskager er ofte ret høje, og derfor er man nødt til at arbejde med en eller anden form for stabilisator for at holde kagen sammen. Det kan være smørcreme, sugarpaste eller marcipan for eksempel. Uden disse ’vægge’ risikerer kagen at skride eller falde sammen – og det er noget, man som brudepar bør tage med i sine betragtninger. Vil man alligevel have en ’Naked Cake’, skal man satse på flere mindre og lavere kager i stedet for en stor.

Ud over det ovennævnte er det også en god ide at mødes med konditoren inden brylluppet til en konsultation og prøvesmagning, inden man beslutter sig for bryllupskagen. Under mødet får konditoren mulighed for at forklare nogle vigtige aspekter, og brudeparret får mulighed for at prøvesmage og finde smage, som de elsker.

Hvilke smage er de mest eftertragtede i dag?

I dag arbejder jeg ofte med en base, når det kommer til ganache eller mousser. De kan i princippet smages til med hvad som helst, f.eks. skumbananer, lakrids, vingummi etc. Vi ser dog, at de traditionelle smage oftest er dem, der går rent hjem hos brudepar og bryllupsgæster. Nogle af de smage er chokolade, citron, hindbær og passionsfrugt.

Leticia arbejder i dag med nogle udvalgte smagssammensætninger. Det mest almindelige er, at bryllupskagen består at to forskellige slags fyld, og her kan man vælge mellem både sikre smage og mere unikke smage. Hvis brudeparret efterspørger en bestemt kombination, forklarer Leticia dog brudeparret, om smagene passer godt sammen. Brudeparrets personlige smag og ønsker er virkelig vigtige, men man skal også huske på bryllupsgæsterne.

Når det kommer til tærtebunde, er det i dag mest almindeligt med vanilje- og chokoladebunde. Som brudepar kan man dog altid eksperimentere og tilsmage bundene, og her er det en god ide at spørge konditoren om, hvad der fungerer.

Forskelligt fyld og forskellen på ganache og mousse:

Oftest arbejder man med ganache og mousse som fyld i en bryllupskage. Traditionel vaniljecreme eller pisket fløde bliver ikke ligeså stabilt og kan derfor være svært at arbejde med, når man bygger høje bryllupskager. Ganache er fløde, der varmes op, og som man efterfølgende smelter en bestemt smag ned i; eksempelvis chokolade eller hindbærgele. Derefter køles cremen ned i mindst fire timer og piskes derefter op igen til en lind ganache. Mousse derimod består af fløde, men i form af kold fløde der piskes op med en form for stabilisator og tilsat smag. Moussen er mere skrøbelig end ganachen, og den skal derfor være så ren som muligt i smag og konsistens, mens man i en ganache kan blande for eksempel hele bær, chokoladestykker eller nødder.

Sugarpaste eller marcipan?

Det er meget almindeligt at benytte sig af sugarpaste, når man dekorerer en bryllupskage. Mange mennesker har desværre et lidt anstrengt forhold til sugarpaste, siger Leticia og fortæller, at det ofte bunder i, at de har smagt dårlig sugarpaste. Rigtig sugarpaste smager fantastisk godt og består udelukkende at glukose, sukker og konserveringsmiddel. God sugarpaste smager kun af sukker og dufter lidt som marshmallows, fortæller Leticia og siger, at alle hendes brudepar efterfølgende er blevet positivt overrasket over smagen.

I dag benytter man sig oftere af sugarpaste end af marcipan, fordi den er mere elastisk, lettere at arbejde med og fungerer godt ud fra allergiperspektiv. Marcipan kan give en mindre smuk finish, og eftersom der er mange gæster under et bryllup, anbefales det næsten altid at vælge sugarpaste, hvis nogle af bryllupsgæsterne skulle være allergiske overfor mandler.

Fordele ved konsultation/prøvesmagning

I løbet af en konsultation går konditoren igennem brudeparrets ønsker for bryllupskagen med dem. Her kan konditoren komme med uvurderlige forslag og tips til kagens smag, størrelse og design. Som brudepar har man også mulighed for at teste forskellige smagskombinationer og nå frem til, hvilke smage der skal udgøre lige præcis deres unikke bryllupskage.

Brudeparret synes, det er sjovt at deltage i en konsultation og at være med til at bestemme hele vejen, fra smag til design. Leticia guider og kommer med forslag, men til sidst er det altid brudeparret, der bestemmer udseende og indhold på bryllupskagen; noget der sættes stor pris på og er et hyggeligt indslag i bryllupsplanlægningen.

Prøvesmagning af: Lemon curd, nutellacreme, nektarin- og passionsfrugtmousse, hindbærmousse, chokoladeganache og hvid chokoladeganache.

LÆS MERE

Inden bryllupsdagen

Boost dig selv inden bryllupsdagen

I denne artikel giver vi dig gode tips til, hvordan du kommer til at stråle på bryllupsdagen – indefra og…

Det rigtige tilbehøret

Det rigtige tilbehør

Det er med det rigtige tilbehør og sko, at du skaber helheden. Her fremhæver vi vigtige detaljer at have styr…

Ellen Berge

Brudebuketten

Brudebuketten skal vise, hvem du er – og hvem I er sammen.

Trend nr 1. Kappe fra Pronovias

10 trends i 2021

Bryllupsmoden er lige nu mere kreativ end nogensinde ogI designernes kollektioner ser vi nu følgende trends tage plads.

Evie Young Brudekjoler

Evie Young Bridals forår 2021-kollektion: ‘The Outback Australia’

Inspirationen til forår/sommer 2021-kollektionen er Australiens The Outback.

Madi

Madi Lane Forår 2021: Aphrodite-kollektionen

Lad os præsentere Forår/Sommer 2021-kollektionen fra Madi Lane; Aphrodite.

Mikrobryllup - Adore by Justin Alexander

’Less is more’ med Adore fra Justin Alexander: Mikrobryllup = Makrooplevelse!

Hvad du kan forvente at se fra dette års “less is more” stil, når det kommer til bryllupper.

Lykke brudekjoler

Lykke Brudekjoler er et besøg værd, når du planlægger din store dag, 200 kvm fyldt med de smukkeste kjoler og…

Badgley Mischka - Eden

Badgley Mischka-kollektionen 2021

Vi troede ikke, at Badgley Mischka-kollektionen 2021 kunne blive smukkere … Indtil vi så kampagnebillederne for 2021!!

Luxux i kirken

Nordjylland største brudebutik,slår dørene op til deres 25 års jubilæumssalg, hvor der vil være et væld af nedsatte brudekjoler.

LILLY

LILLY 2021 – hyldest til kærligheden

Lette brudekjoler i excellente pasformer, der smyger sig om den feminine silhuet, med vovede detaljer og fine gennemsigtige finésser.

Smukt lingeri

Smukt lingeri

Kan man egentlig kombinere bekvemt og usynligt undertøj med smukt lingeri? Vi giver gode råd til, hvad man skal tænke…

Old school vibes

Brigitte Bardot-frisurer, store solbriller og 70’er og 90’er vibes dominerer ikke alene modeverdenen

romantiske kjoler

Romantiske kjoler

Smukke, romantiske kjoler matches med kraftig makeup og store smykker.

detaljerne der løfter brudekjolen

Detaljerne der løfter brudekjolen

På bryllupsdagen kommer du til at opleve både små og store magiske øjeblikke.

Brudekjoler inspiration til bruden

Brudekjoler inspiration til bruden

På din bryllupsdag vil du gerne lyse stærkere end alle stjernerne og være dit smukkeste jeg.

Pronovias donerer brudekjoler

Det verdensomspændende bryllupsmærke Pronovias donerer brudekjoler til sygehusansatte, kommende brude, der arbejder i første række i kampen mod COVID-19-pandemien.

Curvy Brides – Brudekjoler i XL

Det er enhver bruds store ønske at være den smukkeste kvinde på sin store dag – uanset kjolestørrelse. Her er…

Ekstrem boheme

Ekstrem boheme

Vi har fundet et brudekjole-mærke, der tager det boheme-prægede til det yderste!

Justin Alexander

Justin Alexander lancerer nyt undermærke

Det nye mærke, Adore, er lavet til den friske city bride, som ved, hvad hun vil have. En spontan kvinde…

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Vælg den rette kjoletype til din kropsform

Mange kommende brude har visuelle billeder af, hvordan de ønsker deres brudekjole. Bride Fashion giver dig tip til, hvordan du…

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

10 ting enhver brud bør have

Det er uvurderligt at have en bedste ven med sig gennem bryllupsplanlægningen og under den store dag. En mor/søster fungerer…

Brudekjoler i Marrakesh

På bryllupsdagen vil du bære en kreation, der udstråler personlighed, stil og wauw-faktor. Se de smukke billeder fra vores photoshoot…

Nordic Bridal Show 2019

Nordic Bridal Show samlet i juni de nordiske brude butikker og viste det nyeste inden for brude mode.

Say yes to the dress med Wedding Store

Velkommen til Malmøs flotteste butik for brude- og festtøj. Butikken, der har det der lille ekstra til lige netop dig.…

Romantisk bryllupsfrisure

Hvad er egentlig trenden lige nu omkring bryllupsfrisurer? Og hvad skal man huske på, når man booker en tid til…

Alternativer til brudekjolen

En smuk brudekjole er en fantastisk kreation, men måske ikke noget for alle. Her kommer nogle tips til dig, der…

Bryllupstrends 2020

I weekenden besøgte vi den store bryllupsmesse Interbride i Düsseldorf og fik set på nogle af bryllupstrends for år 2020!

Hvad sker der i bryllupsmodebranchen?

Vi har snakket om trends med nogen af de største brudekjolemærker.

Nyheder fra Bride Fashion

Alle disse billeder er fra Pronovias 2020 og kan ses og prøves i Bride Fashion allerede nu!

Trendspotting i Barcelona

Vi deltog på en af verdens største indkøbsmesser for brudemode, hvor vi fik indblik i de kommende trends.

Pronovias – Beyond the stars

Vi deltog i Pronovias fantastiske modeshow, et af højdepunkterne i bryllupsbranchen, hvor det vrimlede med gallaklædte kendisser og spektakulær brudemode.

Den lille kjole-skole: Farver og materialer

Hvis du kigger ind i brudekjolernes verden, vil du opdage, at der findes forskellige materialer og farver.

Sådan styler du dig til bohême looket

Den charmerende boho-stil er hotteste trend i bryllupsmoden netop nu og stråler af ukompliceret elegance. Stilen er ideel til dig,…

Den lille kjole-skole: Kjolemodeller

At vælge brudekjole er en spændende rejse, men af og til kan det være en jungle at finde vej og…

bryllup

Plus size perfection

Vidste du, at en brudekjole i grunden oftest er formet efter en kvinde med former? Vælg den rette kjole og…

Hvilken brud er du?

Selv om der er massevis af tendenser indenfor brudemoden, så er det i sidste ende brudens personlighed, der skinner igennem.…

Årets mode från Justin Alexander!

Her er nogle af de fantastiske kjoler fra Justin Alexander og deres fire forskellige kollektioner, der omfatter Lillian West Sincerity…

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

Den indflydelsesrige Iskra Lawrence er ansigtet udadtil på Justin Alexanders nye kampagne “Be You”. Justin Alexander skabte denne kampagne for…

Kort eller lang brudekjole – hvordan vil du giftes?

En af de første ting der skal overvejes, når drømmekjolen skal findes, er længden. Ønsker du en kort eller en…

Giv den gas med blomster

Mange ser det som en selvfølge og en smuk tradition, at de skal bære en smuk brudebuket op ad altergangen.…

Du er, hvad du spiser og drikker

Det kan ikke kun ses på sidebenene, at du har en usund livsstil. Det kan også ses på din hud,…

Find drømmekjolen uden stress

At finde drømmekjolen er desværre ikke altid helt så let, som man skulle tro. Som brud har du mange forventninger…

Vælg den rigtige hæl

Du har valgt en brudekjole, og nu skal beslutningen om sko tages. Der findes masser at tænke på i valget…

Undervurder ikke undertøjet

Hvad er egentlig vigtigst? Det, der kan ses, eller det der ikke kan, men som gør, at det der kan…

perler

Smukke perler

Ægte perler er meget værdifulde. Men perlerne har igennem tiden også været symbol på menneskers rang, alder, civilstand og status.…

brudekjole

Køb din brudekjole i en butik

Det vrimler med hjemmesider, der sælger brudekjoler. De lokker med fine billeder af smukke kjoler, men kjolerne på billederne er…

Bryllupsfrisure efter din ansigtsform

Valget af din bryllupsfrisure er lige så vigtig som din kjole og din makeup. Din bryllupskjole skal passe til din…

Sådan vil vi se ud

Skal det være bohemen, klassisk, romantisk eller kantet? Der er ikke noget bedre end at sidde med veninderne og beskrive…

Find de rigtige sko til bryllupsdagen

At vælge sko til brudekjolen er en glædelig oplevelse for mange kommende brude. Udbuddet af smukke sko er enormt, og…

bröllop

Vær dit flotteste jeg på bryllupsdagen

På bryllupsdagen vil de fleste virkelig gerne stråle fra top til tå. Brudekjolen skal gerne sidde, huden skal være ren…

Tips til valg af de rigtige brudesko

Dine brudesko skal selvfølgelig være perfekte – ligesom din bryllupsdag. Men hvad skal du være opmærksom på, før du køber?…

bryllup

Vintage blondekjoler fra Lillian West

Definitionen af æteriske Lillian West-brudekjoler genopfinder vintage-blondekjoler og udstråler moderne romantik.

Vælg en brudekjole af høj kvalitet

At vælge brudekjole til bryllupsdagen er en vigtig beslutning, og i dag er der mange enestående kreationer at vælge imellem.…

Tidløse, stilfulde brudekjoler fra Kenneth Winston

Kenneth Winston designer brudekjoler med Swarovski-krystaller, delikate blonder og designs, der smukt følger kroppen.

Ekspertens hudplejetips

Vil du have en hud, der stråler på bryllupsdagen? Vi besøgte en skønhedsspecialist for at få tips og vejledning til,…

Ny brudekollektion fra Trollbeads

Tiaraen skaber en kongelig fornemmelse på den store dag med smukke afstandsstykker i kombination med dine yndlingsperler.

bryllup

Unikke brudekjoler i ny butik og Say Yes to the Dress

Ikke bare er brudebutikken Panayotis i Vejle flyttet til nye, smukke rammer i en fornem tidligere teaterbygning. Den er også…

Elsa Colored Shoes præsenterer sine nye kollektioner!

FI 2018 er alt muligt indenfor brude sko! Brudesko har aldrig været så fri og fleksibel som de er nu,…

Hvor drømme skabes, og stilen aldrig slutter

Den nye Demetrios kollektion fanger essensen af ​​romantik med stilarter der udstråler elegance, modernitet og tidløst udtryk.

Victoria & Vincent – høj kvalitet til rimelig pris

De sidste år har mærket Victoria & Vincent etableret sig klart og tydeligt indenfor bryllupsbranchen med deres kjoler. Kristian fra…

Inspiration til boho-bruden

Bruden fik lov at danse frit omkring i en lavendelmark i nydelige kjoler fra Maggie Sottero og Nicole Spose. Lavendeltonerne…

Find din kjole hos Nicolai

Nicolai Brudekjoler og Miss Nicolai Konfirmations- og Festkjoler, kendte i hele landet, er nu flyttet sammen.

Bianco Evento præsenterer sin brudekollektion

Brudekjoler, tilbehør og sko lavet med kærlighed i Europa.

Ikoniske royale brudekjoler

Går du med prinsessedrømme? Eller elsker du bare glamourøse og smukke brudekjoler? Så lad dig inspirere af virkelighedens prinsesser, når…

Bag kulisserne på vores photo shoot

Bag kulisserne på vores photo shoot af smukke brudekjoler og herretøj

Inspirationsbilleder fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er nummer et sted at være, når man snakker om bryllupsindustrien i Norden. Nordic Bridal Show er en…

Gå ikke glip af denne nye brudekjole trend!

For at opnå den nye brudekjole trend, kombineres sarte blonder med hudfavret tyl til en optisk illusion af blone blade,…

Sæt præg på din egen stil

5 ting set på modeshows, der fremhæver din personlige stil på bryllupsdagen.

Søde og romantiske toner på bryllupsdagen

At gifte sig er en enestående oplevelse og en dag i romantikkens tegn. Gå all in på den drømmelignende stil…

Glamourøs med et twist af boheme

Den moderne brud blander to af de store trends på bryllupsdagen; boheme og glamour. Gennem farveglade blomster og store hårsmykker…

Inspired by nature!

Et bryllup i naturen er uforglemmeligt. Uanset om I holder vielsen eller festen ved havet, på smukke enge eller i…

Love Lou

Love Lou er en ung virksomhed, men med en meget erfaren kjole skaber ved roret. Designer og beklædningshåndværker Louise Enemark…

Modeca

Dutch bridal house Modeca is pleased to present and showcase the gorgeous 2017 Modeca Collection and the stunning 2017 Le…

Victoria & Vincent brudekjoler

Mærket Victoria & Vincent er vokset hurtigt frem her i Norden og har fået mange nye forhandlere i løbet af…

Do it once, do it fabulous!

At vælge den rigtige brudekjole er ’the fun part’. Men også lidt af et mas! For hvilken kjole skal du…

Dybvad Design – Alt Til Bruden

Med mere end  30 års erfaring med brudekjoler,er det os en fornøjelse at guide dig igennem, til at finde netop…

Bente´s Brudedesign

ligegyldigt om du er til det enkle eller helt op til det ekstravagante, kan du finde din brudekjole hos mig…

Landlig bonderomantik

Aldrig har længslen efter et landligt bryllup været større. Bonderomantikken, der først tog fart i USA, er nu kommet til…

Overdådigt og selvsikkert

Less is more stemmer ikke længere overens med dagens brud. I dag er det helt legitimt at være blikfang på…

Being a Princess

Less is more stemmer ikke længere overens med dagens brud. I dag er det helt legitimt at være blikfang på…

Efva Attling ny eksklusiv bryllupskollektion

Efva Attling lancerer i januar 2016 en bryllupskollektion. Kollektionen indeholder fem kjoler, en buksedragt, sko produceret i Italien og ringe…

Panelet tester: Neglelak fra IsaDora

Uanset om du planlægger bryllupsdag eller bare leder efter god, holdbar makeup, er det ofte vigtigt, at den makeup, du…