Lækker efterårssalat

Intet gør overgangen fra efterår til vinter mere velkommen end hyggelige eftermiddage i haven, hvor du suger de sidste solstråler til dig, mens gryderetten simrer i køkkenet, og måltidet nydes i skumringen efter en rask gåtur gennem løvskovens bunker af gyldne blade.

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt til efterårets middage med venner og familie.

Ingredienser

Bagte rødbeder:
· 2-3 stk. rødbede
· 1 spsk olivenolie
· 2 tsk balsamico
· 1 tsk agavesirup

Lynsyltede rødløg:
· 2 små rødløg
· 1 citron
· 2 spsk hvidvinseddike
· 2 spsk rørsukker

Salat:
· 1 pose feldsalat
· 1 dl quinoa
· ½ stk fennikel
· 1 avocado
· 1-2 pære
· Feta
· Ristede hasselnødder

Dressing:
· 2 spsk olivenolie
· 1 spsk balsamico
· 1 spsk agavesirup
· 1 fed hvidløg
· Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Bagte rødbeder:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Skræl rødbeder og skær i halve skiver. Vend med marinade af olivenolie, balsamico og agavesirup. Afslut med et skud friskkværnet peber. Bag i ovnen indtil de er karamelliseret og let møre ca. 25 min. Vend gerne 1 gang undervejs.

2. Lynsyltede rødløg:
Snit rødløg i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Riv skallen og pres saften fra ½ citron over (gem den anden halvdel til senere). Kom ligeledes hvidvinseddike og rørsukker over og vend rundt. Lad marinere ca. 15 min. Vend rundt løbende så alle rødløg dækkes.

3. Forbered råvarer:
Skyl quinoa i sigte og kog efter anvisning på pakken. Snit fennikel fint, gerne på mandolinjern og vend med saften fra ½ citron. Skær pære i tynde både og hak dine hasselnødder.

4. Dressing:
Rør dressing af olivenolie, balsamico, agavesirup og et fintrevet hvidløg. Smag til med salt og peber.

5. Servering:
På ønsket fad eller skål fordel feldsalat, fennikel og quinoa. Vend med ca. ⅓ del af dressingen. Top herefter med bagte rødbeder, pære, avocado og afslut med syltede rødløg, smuldret feta samt ristede hasselnødder. Hæld resterende dressing over inden servering.

Tip

Quinoa:
Brug hvid quinoa i stedet for sort.

Varier pære:
Prøv med friske brombær eller æble i stedet.

Varier nødder:
Du kan bruge alle nødder/frø som du kan lide. Prøv at top med pekannødder, saltede mandler eller ristede græskarkerner.

Læs mere

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Bryllupsmiddag

Her kommer 14 inspirerende tips til mad og drikkevarer – så I får succes med bryllupsmiddagen, som gæsterne vil huske…

Vidste du det om champagne?

Vi har nærstuderet boblerne og lavet en top-10-liste med alt, hvad der er værd at vide om drikkenes drik –…

Elskede bryllupskage!

Hvilken type bryllupskage skal man vælge og hvilken smagskombination passer bedst?

Mere kvalitetstid med HelloFresh

Spar op til 1,041 kr. på dine næste 4 måltidskasser fra HelloFresh

Maden til bryllupsfesten

I denne artikel gennemgår vi de lejligheder, hvor mad indgår, og ser på trends, når det gælder maden til bryllupsfesten.

Bryllupsmenuen – trends i 2022!

Rundt om i verden dukker der hele tiden nye tendenser op omkring mad og drikke. Læs mere om trends i…

Kagetendenser værd at huske!

Nogle trends indenfor bryllupskager er fortsat populære, men de får selskab af nogle helt nye trends.

Bryllupsmenuen – trends lige nu!

Der er lige så mange tendenser i valget af bryllupsmenu, som der er i valget af farver, blomster eller modetrends…

Bryllupskage, dessert eller noget andet?

Bryllupskage eller dessert til bryllupsmiddagen, eller begge dele? Vi har lavet en liste på nogle ofte stillede spørgsmål - og…

Efter pandemien – så planlægger vi bryllup

Covid-19 pandemien krævede nye innovative løsninger og ideer for mange - ikke mindst kommende brudepar som planlægger bryllup.

Hvilke drikkevarer skal vi vælge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mad og drikke er noget, der konstant vokser, og flere og flere bliver opmærksomme på den fremtrædende rolle,…

Brudeskålen

Der er nærmest tradition for at servere champagne og pindemadder som tilbehør ved brudeskålen. Men her giver vi nye tips…

Alt du har brug for at vide om bryllupskagen

Hvilke smage skal I satse på, og hvad er værd at have in mente, når I bestiller jeres drømmekage? Vi…

Bryllupskage-trends

En af de bedste opgaver i bryllupsplanlægningen er at vælge bryllupskage. Men hvilke smage skal I satse på, og hvad…

Smukke lokaler midt i skoven

Hos Herthadalen er der blevet holdt mindeværdige fester siden 1788 og frem til i dag. Med kærlighed til lokale råvarer,…

Dragør Badehotel

Dragør Badehotel tilbyder over 100 års erfaring, med at planlægge jeres personlige og romantiske bryllup. Vi er ikke eksperter i…

Dobbelt op på bryllupskage

En bryllupskage føles for de fleste som en helt naturlig del af festen. Men der findes alternativer, eller måske snarere…

Rehearsal dinner vs. brunch

Det er fantastisk at forlænge brylluppet, og det kan gøres på mange måder. Saml dine nære og kære til en…

Bryllup i unikke og romantiske omgivelser på Norsminde Kro

Lige syd for Aarhus i det skønneste område ved å, hav og fjord ligger en af Danmarks ældste kroer: Norsminde…

Drømmebryllup på Fredensborg Store Kro

Vidunderlige rammer for et romantisk ophold eller det perfekte bryllup.

Personlige og unikke bryllupskager

Drømmer I om en elegant bryllupskage, en stilfuld bryllupskage, en sjov og humoristisk bryllupskage, en overdådig bryllupskage, en romantisk bryllupskage…

Menu fra Schæffergården

I Schæffergårdens Restaurant Wohlert kan vi traktere både det lille selskab i en del af den lyse restaurant, men også…

Moderne bryllupskager

Mode og international indflydelse har fuldstændig taget den danske bryllupsverden med storm. De bryllupskager, der i dag produceres på konditorier…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Det lille ekstra på Klækken Hotell i Norge

Den smukkeste rammen om en af livets vigtigste begivenheder - bryllupsfejringen.

Se mere

Vegansk bryllupsmenu

En vegansk menu er fuld af farver og fantasi. Vi giver dig 12 tips til en inspirerende bryllupsmenu fra det…

Se mere

Et minde for livet på Aggersvold Gods

Tag med til Aggersvold Gods, hvor bryllupsfesten foregår i en staklade, og få gode råd til alt det, I skal…

Se mere

Det perfekte sted til jeres store dag!

Går I i bryllupstanker og leder efter det helt perfekte sted til jeres bryllup, der også har plads til overnatning…

Se mere

Lækker efterårssalat

Broste Copenhagen har, sammen med Alberte Stensgaard, udviklet denne smagfulde salat, der er lige så lækker som smuk, og perfekt…

Se mere

Vores bryllup: Tanja & Nicolai

"Nicolai har altid givet udtryk for, at et frieri var af stor betydning. Derfor gjorde det mig så lykkelig, da…

Se mere

7 nye MICHELIN-stjerner i Danmark

Er du Foodie eller vil du tage din forlovede med på en romantisk date med ekstra god mad? Så skal…

Se mere

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn blev gift i Toscana, og her præsenterer vi billederne fra det smukke bryllup!

Se mere

Bryllupper i forskellige kulturer – hinduismen

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvad du kan forvente, hvis du bliver inviteret til et hinduistisk bryllup.

Se mere

Lad borddækningen sætte tonen for brylluppet

Borddækning spiller en vigtig rolle for brylluppets stemning.. Her viser vi nogle styles, der sætter et unikt præg på dit…

Se mere