Den Dominikanske Republik

Nyd driverlivet på et gennemført all inclusive resort, nyd øens betagende skønhed og nyd hinanden – Den Dominikanske Republik er Honeymoon Heaven!

Tekst: Winnie Korse  Foto: Shutterstock, Anna Storm, Maria Eberfors

Mørket har sænket sig, da jeg lander i Punta Canas lufthavn. Ikke fordi det egentlig er så sent, men fordi det, i hvert fald sammenlignet med en dansk sommeraften, bliver tidligt mørkt i Den Dominikanske Republik. Og da vi stadig sidder fastspændt i vores seler og venter på, at kaptajnen skal slukke for skiltet med ’spænd sikkerhedsbæltet’, kan jeg skimte lufthavnsbygningen, som allerede her udstråler noget anderledes og helt eksotisk; en palmehytte! Ganske vist en større én af slagsen, men alligevel: Vi er landet i paradis!

Aftenluften byder os varmt velkommen, og fanen i ankomsthallen roterer ivrigt. To oversøiske fly er netop landet, og det giver travlhed ved skrankerne, der først skal sælge os det uundgåelige ’tourist card’, en slags adgangsbillet til landet, og herefter skal se pas. Bagagen kommer uden problemer – selv om jeg sidst så den i København og har mellemlandet i Madrid. Og en sød og tjenstvillig dominikaner hjælper mig ud til taxien – mod et mindre beløb.

Vi skal til Hard Rock Hotel & Casino i Punta Cana, en tur på en halv times tid. I det buldrende mørke derude kan jeg kun skimte en Shell-tank, hvor taxichaufføren pænt beder om lov til at køre ind og tanke. Hver af de seks tankstandere er bemandet med hver en slumrende dominikaner med kasketten godt trukket ned i panden, for trafikken er til at overse.

Europæisk tidszone sidder stadig i kroppen – og ifølge den er klokken dybt godnat, men ’bell boy’en’ byder på underholdende sightseeing by night på hele hotellets område i en af stedets golfbiler, og vi giver den gas, bl.a. med drive in-bar og smagsprøver på den lokale drik, Mamajuana. Men så hjem at sove!

VSMXCUNMUJ1009

Bountyland
I hotellets foyer sidder turoperatører klar til at booke ture, hvorhen det skal være. Udbuddet er stort. Med afgang fra hotellet klokken ni kan man f.eks. komme rundt og se kakao- og sukkerrørsplantager og se, hvordan man arbejder her. Man kan besøge en lokal familie i et typisk dominikansk hus og smage maden, og turoperatøren forsikrer mig, at det med garanti er det bedste måltid, jeg kan tænke mig. I turen indgår også et besøg på en af øens cigarfabrikker. Kun ca. 20 minutter fra resortet (og øvrige resorter i Punta Cana) kan man svømme med delfiner og spotte vilde dyr som papegøjer, påfugle, flamingoer. Og så er der turen til Saona Island, eller Isla Saona, et naturreservat med nogle mageløse strande. Strande kendt fra film og reklamer – ikke mindst den famøse Bounty-reklame, der herhjemme er blevet symbol på drømmen om livets næsten ulidelige lethed i et tropisk paradis. Den napper jeg! Bussen til bådene afgår næste morgen fra hotellet klokken otte.

Bussens guide fortæller og fortæller (se fakta og godt at vide) – og de 2,5 times kørsel til bådene går som en leg. Turen går gennem Punta Cana og længere ud på landet og vi går - efter et kort besøg på toilettet som svarer helt til guidens beskrivelse: Ikke som hjemme på hotellet - i speedbådene, efter vi hver især er blevet foreviget i guidens digitalkamera. Og så går det ellers rask over bølgetoppene derudaf. Jeg sidder ved siden af JJ, der oprindeligt kommer fra Den Dominikanske Republik, men som har tilbragt de sidste 29 år i New York, og nu er tilbage på øen i lære som turoperatør. Det er hans anden udflugt, og ’det er den bedste’, som han siger. Han fortæller mig om sandbankerne flere hundrede meter fra bredden, som danner det, man her kalder ’naturens egen swimmingpool’; krystalklart vand som vi kender det fra Bounty-reklamerne og kun omtrent halvanden meter dybt. Her kan vi hoppe i fra kanten og snorkle, finde søstjerner eller nyde en rom og cola – efter JJ har forsikret mig om, at her ikke er hajer! En tropisk byge rammer os og ser ud til at komme op fra vandet, men hurtigt titter solen frem igen – og under alle omstændigheder er det ikke novemberregn, som vi kender det på vores kanter! En brasiliansk mand, der gudhjælpemig ligner Ronaldo med hans legendariske mellemrum mellem fortænderne, finder en kæmpe søstjerne, som hans stolt viser frem.

Vild med dans i Caribien
Fra naturpoolen til Isla Saona hvor man kan smide sig i liggestole helt fremme i strandkanten. Eller, som jeg, lære at danse den lokale merengue-dans, der blander 2/4 og ¾ takt i livligt tempo til medrivende musik. Ved stranden har man nemlig bygget et interimistisk dansegulv – men tonerne kommer fra en alt andet end interimistisk iPhone. Frokosten er buffet med bl.a. ris og kylling – baren er fri, og rom & cola er tilsyneladende måden man holder væskebalancen i orden her. Efter den ’frie leg’ i dette paradis går turen videre – med katamaran! Og jeg må give JJ ret; turen her byder virkelig på oplevelser! På katamaranen danser vi og nyder omgivelserne, inden vi når tilbage til bussen, der med et kort stop i en velassorteret souvenirshop med bl.a. lokalt kunsthåndværk, kører os tilbage til vores hoteller. Forsynet med lokal rom med etiketter prydet af vores egne billeder – for 10 US$.
Den Dominikanske Republik byder hovedsageligt på all inclusive resorter, der har så meget at tilbyde, at det selvfølgelig er fristende at blive her. Men her er så uendeligt meget mere at se på øen og omkring den – så und jer selv en udflugt eller to.

Columbus faldt allerede pladask for øens betagende skønhed i 1492, og her – 520 år efter – er skønheden stadig slående. Paradis på jord. Og med garanti; Honeymoon Heaven.