Italiensk romantik i verdensklasse

Hotel Villa Arcadio. Beliggende oppe på en skrånende klippe med udsigt over Gardasøen og omgivet af olivenlunde og brostensbelagte gader ligger denne italienske perle. Stedet hvor alt er gennemtænkt, autentisk og romantisk. Er I ude efter romantisk ro, god mad og udsøgte vine, er det her destinationen til jeres bryllupsrejse.

Tekst og Foto: Anna Storm

Det er slutningen af august måned, da vi ankommer til Milano sent på aftenen. Luften er stadig varm efter den solrige dag, og en lun brise sender vind gennem håret, da vi går gennem lufthavnens område til den taxi, der skal føre os til Gardasøen. Gardasøen er Italiens største og mest kendte sø, beliggende i det nordlige Italien ved Alpernes fod og mellem byerne Venedig og Milano. Stedet er for længst blevet anerkendt som et rejsemål for dem, der er ude efter smuk natur, gode vine, afkobling og italiensk kultur og gastronomi.

Det sted ved Gardasøen, som vi skal besøge, hedder Hotel Villa Arcadio. Et lille, autentisk hotel beliggende i udkanten af den pittoreske by Salò. På bjergsiden omgivet af oliventræer og cypresser tårner hotellet sig op og smelter graciøst ind i den italienske natur.

 

Historie
Hotel Villa Arcadio ejes og drives af parret Jaana og Francesco. Det er et familieejet hotel, som parret har haft i 20 år. Oprindeligt fungerede bygningen som et kloster bygget i 1800-tallet, og da parret købte stedet i 1996, havde det stået tomt i næsten 50 år. Bygningen var overvokset med humle og vinranker og så ikke ud af meget for omverdenen. Så i 1996 påbegyndte parret det storstilede arbejde med at renovere bygningen og forvandle det gamle kloster til et fungerende hotel. Til at hjælpe sig ansatte Jaana og Francesco arkitekten Roberto Berlucchi. En arkitekt kendt for at restaurere og bevare gamle bygninger. Roberto Berlucchi påtog sig ikke hvilke som helst projekter, men han så potentiale i Villa Arcadio, og gennem hans arbejde er det lykkedes at bevare hotellets stil og fuldende det med tidstypiske detaljer. Selv originale detaljer som f.eks. malerier fra klostret findes stadig og er bevaret for at forstærke stedets udtryk. Der blev brugt cirka fire år på at restaurere hotellet, og yderligere seks år gik der på at anlægge stedets smukke have, som omgiver bygningen. I 2006 var restaureringen færdig, og Hotel Villa Arcadio åbnede sine døre for gæster fra hele verden.

Gennemtænkt og familiært
Når man besøger Villa Arcadio, bliver man ret hurtigt betaget af bygningens skønhed. Alle detaljer er nøje gennemtænkte, og ingen indretningsdetaljer, møbler eller planter er valgt, uden at der er en ide bag valget. Jaana fortæller, at hendes mand gerne besøger forskellige antikvitetshandlere i Italien. Her finder han tidstypiske ting, som han køber med hjem og lader Jaana placere der, hvor de passer ind i huset. Bag bygningens elegante sten-facade er der elegante saloner oplyst med antikke lamper. Her finder vi statelige, engelske gulve, italienske malerier, antikke spejle og Casa Milano lænestole.

I gården blomstrer bougainvillea og hortensiaer, der blandes med citrontræer og vinranker. Duften og varmen gør, at det føles, som om du befinder dig i en eller andens have, og stemningen er meget indbydende. På bagsiden er der anlagt en stor pool med panoramaudsigt over Gardasøen. Poolen er omkranset af tunge solsenge med hvide parasoller og bløde håndklæder, der indbyder til at ligge ned og nyde en espresso eller Aperol Spritz. Mellem de to hovedbygninger findes terrassen, et sted hvor stakit og pergola af smedejern dækkes af snoede vinranker, der bygger et fint tag over pladsen. I taget er der kulørte lamper, som spreder et behageligt lys, når mørket falder på. Terrassen har en magisk udsigt, og om dagen kan du se de terrakottafarvede huse, der ligger side om side med mørkegrønne cypresser mod den blå sø. Om aftenen glimter lamperne fra byen Salò som en stjernehimmel og bidrager til en ualmindelig flot udsigt.

Jaana og Francesco var ret tidligt enige om, at de ikke ville havde den klassiske hotel-stemning på Villa Arcadio. På de fleste hoteller er der i dag en liste over ting, du må og ikke må gøre, hvilke tider hvor det er tilladt at gøre sådan eller sådan. Det princip ville de væk fra og i stedet skabe et hotel, som føles mere indbydende og afslappet. Som at komme hjem til en god ven. Både ejerne og hele personalet går derfor efter at give en uforlignelig service. På Villa Arcadio er der altid nogen i nærheden, uden at være i vejen. Personalet er årvågne på en måde, der ikke føles påtrængende eller for indstuderet. Det føles virkelig, som om personalet på hotellet vil gæsternes bedste. En følelse som generelt er svær at opnå, men som det er lykkedes dem til perfektion.

Italiensk gastronomi
At Italien er kendt for sin madkultur og sine gode vine er ikke nogen nyhed. Og Villa Arcadio er ingen undtagelse. Restauranten på hotellet er udvalgt af Guide Michelin, og maden, der serveres her, er et gastronomisk kunstværk. Stedets kokke henter mange af råvarerne fra hotellets køkkenhave og laver størstedelen af maden af lokale ingredienser. Smagene er førsteklasses; innovative og rustikke.

Morgenmaden indtages på den solrige terrasse med udsigt over søen. Frisk frugt, nybagt brød og en menu af kokkens specialiteter fuldendes med friskpresset juice og stærk kaffe. Til frokosterne vælger vi at spise lidt lettere i varmen, og friske salater afveksles med hjemmelavet pasta af forskellig art. Til middagen skifter vi om til lidt pænere tøj og sidder og nyder en middag i italiensk stil med antipasti, primi, secondi og dolci. Den ene fantastiske ret afløser den næste, og her ved de virkelig, hvad gastronomisk nydelse indebærer. Under middagene får vi også serveret den ene gode vin efter den anden. Uanset om du foretrækker rød, hvid eller rosé, er der med garanti noget for enhver smag.

 

Omgivelserne
Ud over at spise og drikke godt, bruge timer ved poolen og vandre langs olivenlundene tilbyder destinationen også meget andet. Byen Salò, der ligger et stenkast fra Villa Arcadio, er absolut et besøg værd. Den charmerende italienske by med omkring 10.000 indbyggere er et perfekt udflugtsmål for dem, der gerne vil spadsere rundt i trange gader, dyppe fødderne i Gardasøen og shoppe i de fineste designerbutikker. Salò har en af Gardasøens længste havnepromenader, og gaden er til dels lavet af italiensk marmor. Promener langs marinaen og kig ud over det turkisblå vand, slå jer ned på et af de steder, der har udeservering, og drik noget koldt, mens I planlægger dagen. I byens gågader afløser den ene fine boutique den anden. Her kan du købe sko i italiensk skind i den fineste kvalitet, tøj fra unge designere og vævede tæpper i alle mulige farver og mønstre. Salò er den rene drøm for dem, der er ude efter en unik stil – uanset om det gælder mode eller indretning.

Er I interesserede i gode olivenolier og udsøgte vine anbefalers også et besøg på en af vingårdene i området. Her kan du få indblik i tilvirkningen af både vine og olivenolie og få mulighed for at købe noget med hjem. Personalet fra Villa Arcadio er behjælpelige med tips og transport til producenterne i nærområdet.

Mange vælger også at leje en båd for en dag og dermed få mulighed for at opleve Gardasøen og de små byer på en enestående måde. Fra vandsiden får I fantastisk udsigt over den klippeholdige vestkyst og de hyggelige, familievenlige byer ved den østlige strand. Den her transportform er også en fin måde at transportere sig mellem de små byer, det er ikke specielt dyrt, og der er masser af færger at vælge imellem.

 

Vielse
Ud over at spendere bryllupsrejsen på skønne Villa Arcadio kan vielsen også arrangeres her. Eftersom Jaana har gode kontakter til forskellige butikker og virksomheder i byen, fungerer hun som koordinator og hjælper gerne med at hyre personale/hjælp, hvis det ønskes. Ceremonien holdes i den grønne have, og med udsigt over Gardasøen vil I få en mildt sagt spektakulær ceremoni, som både I og jeres gæster vil mindes resten af livet. Det er muligt at reservere hele hotellet til jer og jeres bryllupsgæster, så I kan tilbringe dagene med hinanden, omgivet af jeres nære og kære. Det er virkelig A dream come true.

FAKTABOKS:

Sådan kommer du dertil: Flyv til Milano og tag derefter en taxi eller lej en bil til Villa Arcadio. Bergamo Lufthavn er den, der ligger nærmest. Hertil kan du flyve på et par timer.

Temperatur: Italien har højsæson i juni-august, og i slutningen af sommermånederne kan der være ret varmt. Den bedste årstid at besøge Villa Arcadio er i maj måned eller i slutningen af august og i september.

Valuta: Euro.

Sprog: Italiensk og engelsk.

Gå ikke glip af: Bliv inspireret af den italienske livsstil og værdsæt de små detaljer.

Mere artikler

Tips til bryllupsrejsen

Tips til bryllupsrejsen

Et par hurtige tips om budget, planlægning og timing af jeres bryllupsrejse!

Bryllup i Alperne - hotel L'Alpaga

Destination Alperne

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Pak smart og let!

Sådan pakker du kufferten til bryllupsrejsen med kun håndbagage

Karneval i Venedig

Karneval i Venedig

Hvis i skal giftes om vinteren, men ikke ønsker en lang flyrejse, kan det være en god idé at tage…

Quiz

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Romantik på Sicilien

Romantik på Sicilien

Det kan blive hedt på en italiensk ø med smuk havudsigt og glødende sol fra alle sider.

Amalfikysten og Positano

Bryllupsrejse til Amalfikysten

Amalfikysten er kendt for at være et meget smukt, charmerende og romantisk sted i Italien og et yndet rejsemål for…

Vinsmagning i Toscana

Vinsmagning i Toscana

Hvis i leder efter en vinsmagning i Toscana, kommer der mange muligheder, hvor i kan booke tid til vinsmagning fra…

Romantik for to i Rom

Her blomstrer romantikken mellem de smalle brostensbelagte gader virkelig.

tips bryllupsrejse

12 tips til hvordan I planlægger og gennemfører den perfekte bryllupsrejse

Der er meget at tænke på, når du planlægger en bryllupsrejse. Vi giver dig 12 tips til, hvordan du kan…

Bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen er rejsen I aldrig glemmer

Bryllupsrejsen er jeres første romantiske rejse som nygifte, og det er egentlig kun jeres fantasi (og budget), der sætter grænserne.…

The logde SPA

Din nordiske SPA-guide

Vi testede udvalgte SPA behandlinger og faciliteter ud fra, at de skulle fungere til brudeforkælelse, venindehygge, romantik og bryllupsrejse

Bryllupsrejser

Hvor skal I tage hen på bryllupsrejse?

Hvor rejser I hen i verden, når alle muligheder er åbne? Hvad er populært, og hvad passer til jeres behov?

Bryllupsrejsen til Afrika

’There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done.’ Verset fra ’Løvernes…

Mauis perler

Har I kikkerten indstillet på at tilbringe jeres bryllupsrejse på en tropisk og romantisk ø, så er staten Hawaiis øer…

Vil du være, der hvor det sner?

I takt med at dagene bliver koldere, og nætterne mørkere, får man nogle gange lyst til at krybe ind under…

Tag på bryllupsrejse til New York

Forskellige brudepar har forskellige drømme, når de rejser på bryllupsrejse. En del drømmer om hvide sandstrande, turkisblåt hav og hvilepuls.…

Bryllupsrejse i paradis

Zanzibar er øen, som mange drømmer om at spendere deres bryllupsrejse på. Kridhvide strande, turkisblåt hav og stærkt krydret mad…

Bryllupsrejse i Brasilien

Brasilien er jo et stort land med masser af spændende muligheder at lave sin helt specielle bryllupsrejse.

Den Dominikanske Republik

Nyd driverlivet på et gennemført all inclusive resort, nyd øens betagende skønhed og nyd hinanden – Den Dominikanske Republik er…

Roadtrip gennem Europa

Det bliver mere og mere populært at besøge flere lande på en enkelt tur. Vil I opleve noget specielt, kan…