Seychellerne – en bryllupsdestination, der er en prinsesse værdig

Der findes mange fantastiske steder at besøge i verden, og det kan være svært at vælge. Sådan var det i hvert fald for mig og min mand, da vi skulle bestemme os for, hvor vores bryllupsrejse skulle gå hen.

Tekst: Camilla Lindahl
Foto: Office du Tourisme des Seychelles

Seychellerne ligger i det Indiske Ocean lige over Madagaskar og består af over 100 øer, som hver især har sin specielle karakter. Vores rejse blev booket via Select Collection, som hjalp os med at få et godt miks med det lidt mindre og hyggelige Constance Lemuría Resort på øen Praslin og det større, mere tempofyldte Constance Ephelia Resort på hovedøen Mahé. Begge hoteller er femstjernede, men der findes også tre- og firestjernede hoteller samt self-catering – afhængig af økonomien.

Constance Lemuría Resort
Praslin, der er den næststørste af Seychellernes øer, ligger 40 km nordøst for hovedøen Mahé, og du kan enten flyve (ca. 15 minutter) eller tage færgen (ca. 45 minutter). Vi blev hentet i lufthavnen af hotellets personale, der kørte os de cirka to-tre km til Constance Lemuría Resort, vores destination de fem første dage af rejsen.

Vi blev varmt modtaget af personalet, da vi landede, og den utroligt smukke atmosfære, der findes på Lemuría, er noget, der fremstår tydeligt i min hukommelse nu her et stykke tid efter rejsen. Ifølge stedets manager, Hilton Hastings, har man cirka to ansatte per gæst. Der er oven i købet en person ansat til at tage vare på de skildpadder, der kommer hvert år for at lægge æg på strandene omkring Lemuría. I perioden mellem december og februar udklækkes tusindvis af æg, og det skulle være en helt fantastisk oplevelse af se disse små miniskildpadder begive sig ned til vandet for første gang. Hotellet har også deres egen bryllupskoordinator, som tager hånd om alle dem, der skal giftes på Lemuría. Han kan i princippet arrangere alt, og på en rundvisning fik vi at vide, at hul nummer 15 på golfbanen – en 18 hullers bane i verdensklasse – tilhørte et af favoritstederne.

Fantastisk mad
Det var ikke kun servicen, der var god, også maden var et kapitel for sig selv. Jeg garanterer, at ingen tager skuffede herfra. Morgenmaden blev serveret i buffetrestauranten Legend, og hver dag var der et overflødighedshorn at vælge fra. Kokken lavede omelet og pandekager på bestilling, og den nypressede frugtjuice var superb. Buffeter kan ind i mellem fremstå lidt kedelige, men ikke denne her. Her var alt, man kunne ønske sig og lidt til. Der var også buffet om aftenen, og her var det samme gældende; maden var aldrig kedelig eller ensformig, men med forskellige temaer og spændende ting at smage.

Ud over Legend findes der yderligere to restauranter på Constance Lemuría. Beach Bar & Grill på stranden og Seahorse ved golfklubben. Seahorse har Seychellernes største vinkælder, så hvis man er til vin, er det det rette sted at besøge. Her fik vi lov at prøve en fantastisk syv retters menu, noget der indgår, hvis man booker en honeymoon-pakke.

 Drømmestrandene
Der var tre strande på vores resort; Anse Kerlan, der lå præcis uden for vores vindue, Petit Anse Kerlan, der lå gemt i en lille vig, samt den fantastiske Anse Georgette, der var som en drøm. Hvidt sand og grønt vand – præcis som man forestiller sig det. Der føltes aldrig trangt eller fyldt på nogen af strandene, der var tværtimod rigeligt med plads.

 Herlige udflugter
Under vores ophold på Lemuría tog vi på to ture, hvoraf den ene gik til øens stolthed Vallée de Mai, der er kategoriseret som UNESCO verdensarv, og den anden til øen La Digue. Jeg anbefaler virkelig, at tage katamaranen til La Digue og at cykle rundt der for at udforske øen. Her kan man finde en af verdens smukkeste strande, Anse Sourse de Argente. Sandet er kridhvidt og ligger omgivet af enorme, bølgende granitklipper. Det er virkelig magisk! Man kan også opleve skildpadderne på nært hold, eftersom man har en stor indhegning på øen med disse kæmpeskildpadder. De kan blive op mod 150 år gamle og veje flere hundrede kilo. Skulle man blive træt af skildpadder og af at sole sig og bade, kan man altid besøge øens vaniljeplantage eller se, hvordan man producerer kokosolie, der er den eneste olie, der findes på øen.

Constance Ephelia Resort
Efter fem skønne dage var det tid til at skifte hotel – til Constance Ephelia Resort, der ligger på hovedøen Mahé. Der bor ca. 80.000 mennesker på Mahé, altså betydeligt flere end Praslins 7.000 indbyggere. Constance Ephelia Resort er et betydeligt større resort end Lemuría, og den blev indviet i 2010, så alt er nyt og pænt. Ephelia ligger smukt placeret, og en af de ting, jeg husker bedst, er, hvor grønt der var overalt. Resortet ligger på et stort område, og der går golfbiler i pendulfart mellem den nordlige og den sydlige del. Her er fem restauranter at vælge imellem, og jeg må slå et ekstra slag for Helios, hvor vi spiste en fantastisk middag med alt godt fra havet, samt restauranten Adam & Eve, hvor vi spiste en helt superb asiatisk menu.

Desværre var vejrguderne ikke med os under hele opholdet på Mahé, men det gjorde på den anden side, at vi fik mulighed for at teste og opleve lidt mere end stranden. Jeg kan virkelig anbefale et besøg på stedets spa; Le Spa de Constance. Her kan man prøve en dampsauna, almindelig sauna og forskellige boblebade samt mange forskellige behandlinger. Vi prøvede en times aromaterapi-massage til den eminente pris af 550 kr. per person.

Le Plane St. André – Mahés romdestilleri
Vi fik også tid til at besøge øens romdestilleri Le Plane St. André, der producerer Takamaka Bay rom. Vi fik en guidet tur og fik at vide, hvordan hele produktionen af rom begyndte. Huset var en genopbygning af originalen fra 1792 og havde et strejf af USA's sydstater over sig. Køkkenchefen på stedet var meget overraskende skandinav – en svensk fyr, der var rejst til Seychellerne for tre år siden og var blevet boende. Efter rundvisningen fik vi mulighed for at prøve de forskellige romsorter og naturligvis købe et par af slagsen med hjem.

Efter fem herlige dage på Constance Ephelia Resort var det tid til at pakke taskerne for at rejse hjemad. Vi forlod Seychellerne med et smil på læberne og med masser af dejlige oplevelser i bagagen. Vi blev kongeligt behandlet overalt og fik virkelig chancen for at føle os som en prins og prinsesse – om det så kun var for ti dage.