Tag på bryllupsrejse til New York

Forskellige brudepar har forskellige drømme, når de rejser på bryllupsrejse. En del drømmer om hvide sandstrande, turkisblåt hav og hvilepuls. Andre drømmer om eventyr og vildmarksliv, mens andre igen drømmer om storbypuls. Vores chefredaktør Anna har taget pulsen på New York og fortæller, hvorfor denne metropol er uendeligt populær og elsket verden over.

Tekst og Foto: Anna Storm

Det er svært at give en enkelt grund til, at folk elsker New York så meget. Måske er det tilgængeligheden til alt… når som helst, hvor som helst. Måske er det skyskraberne og klikkende hæle, der hamres i afspulede fortove klokken syv om morgenen. Måske er det, at alle er hyggelige, udadvendte og varme? Måske er det, de små kvarterer der på en enkelt gade huser 20 restauranter. Måske er det sproget og dialekten, der gør, at man har det, som om man medvirker i en film. Måske er det alle de roof top bars med udsigt på uendelig. Måske er det en ristet bagel og kaffe som start på dagen. Måske er den måden, alle gestikulerer, artikulerer og får den mindste sag i verden til at virke storslået og omvæltende. Måske er det, fordi du kan spise superfrisk og økologisk mad på alle tider af døgnet for dagen efter at svælge i junk food. Måske er det de nærmest håndgribelige drømme, der gennemsyrer alt i byen.

Uanset anledningen oplever de fleste besøgende en kærlighed til New York, der er overvældende. En varm, tryg, pulserende og forventningsfuld kærlighed. Som om alt er muligt, og der findes ingen ord eller tilstrækkeligt med adjektiver, der kan stoppe dig. Som Jay Z og Alicia Keys synger i sangen ’Empire State of mind’; ’There’s nothing you can’t do, now you’re in New York’. Næsten alle, der har besøgt New York, fortæller, at de blev forelskede. Personligt havde jeg ikke forestillet mig, at jeg ville blive SÅ forelsket.

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of
There's nothin' you can't do
Now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Let's hear it for New York

 

/ Jay Z & Alicia Keys, ’Empire state of mind’

Det, der er fantastisk ved byen, er, at den har alt at byde på, så uanset hvad I foretrækker, er der altid noget at bruge dagen på. I vælger, hvordan dagen skal se ud, hvilken følelse I vil have, og I vælger derefter bydel og aktiviteter ud efter det. De forskellige bydele på Manhattan skiller sig markant ud, når det gælder udseende, udbud, stil og stemning. I Uptown afløser skyskraberne hinanden, og 5th Avenue tilbyder shopping i verdensklasse med alle de kendte mærker. I Downtown omkring Meatpacking District og West Village finder du de hippeste restauranter og små designerboutiques. Men også områderne rundt om Manhattan er værd at besøge, bl.a. Brooklyn, Williamsburg og Queens. De har interessante aktiviteter og et spændende udbud.

Under mit besøg i den pulserende storby, tog jeg pulsen på noget af det, byen har at byde på og faldt over nogle steder og aktiviteter. Everyone makes his own New York lyder en talemåde, men måske er nedenstående tips alligevel til nytte, når I planlægger jeres drømmerejse.

MAD & DRIKKE:
Det absolut bedste ved New York er, at der er noget til enhver smag. Uanset om du vil spise bagels og drikke islatte eller hellere have grønkålssalat og kokosvand. Man kan få alt, og her er nogle tips til steder, som jeg besøgte og faldt for.

Beauty & Essex (146 Essex St)
Bestil bord, inden I rejser. Mange restauranter er tilsluttet Open Table, og det er nemt at bestille bord. Restauranten er en skjult perle, hvor indgangen er en skjult dør bag kassen i en vintagebutik. Vel indenfor venter der krystallysekroner, betjening i høje hæle og en Great Gatsby-stemning. Menuen består i store træk af tapas, og alt er en smagsoplevelse uden lige.

The Roof (Viceroy New York, rooftop, 124 W 57th St)
Rooftop bar med fantastisk udsigt (indgangen er en dør ved siden af Viceroy Hotel). På den ene side tårner skryskraberne sig op, på den anden side ligger Central Park, som med sin frodige udsigt ser næsten tegnet ud. Kom tidligt, hvis du vil have en chance for at komme ind og drikke supergode drinks sammen med trendy newyorkere.

Jack’s Wife Freda
Restauration, der nu serverer morgenmad/frokost/aftensmad på to forskellige steder. Smut forbi ganske tidligt om morgenen for at undgå køer. Nyd nogle Orange Blossom Pancakes og Eggs Benny – fænomenal mad og et fedt miljø. Et hot morgenmads-sted!

Press Lounge at Ink48 Hotel (653 11th Ave)
Fantasisk rooftop bar, hvor du harudsigt over både skyskrabere og Hudson River. Stedet har dresscode, så pak en lang kjole og jakkesæt i kufferten og forbered jer på at blive forført af den spektakulære udsigt. Det her er, uden tvivl, den smukkeste bar, jeg nogensinde har besøgt.

STEDER/NOT TO MISS:
Uanset hvor man går i New York, opdager man hele tiden nye guldkorn og steder, som er både indbydende, heftige og charmerende. Her kommer nogle steder, som jeg anbefaler at besøge eller opleve.

Chelsea Market
Fantastisk bar i Chelsea. Her er alt fra mad til tøj og småting. Under mit besøg var der også et lille marked for Upcoming Designers – et marked, hvor du kan købe unikke og nye ting.

Smorgasburg
Madmarked, der afholdes i weekenderne i Brooklyn/Williamsburg. For jer, der elsker mad og nye gastronomiske oplevelser, er dette himmerige. Tag derud og spis og drik, mens du nyder livet med Manhattans skyline som baggrund.

Top of the Rock
Et besøg i Rockefeller Center er virkelig storslået. Besøg stedet om morgenen, hvis I vil undgå køerne, og nyd derefter blot udsigten, der mildt talt ånder af ‘Empire state of mind’.

Central Park
Ord er overflødige. Central Park er et must til picnics og løbeture om morgenen. Det er den perfekte start på dagen at løbe af sted gennem parken med stribevis af andre newyorkere – med skylinen lurende bag træernes toppe.

Flatiron Building
Uden tvivl den sejeste bygning, jeg har set. Smut derhen, tag det obligatoriske billede og gå efterfølgende rundt i det italienske madmarked, Eataly, der ligger lige overfor den spektakulære bygning.

GODT AT VIDE:
Lidt information, der kan være godt at vide.

 

Taxi:
Taxi er et smidigt transportmiddel I New York. Mange (næste alle) gader i New York er enkeltsporede, så vælg en taxi, der bevæger sig i den retning, du skal. Se efter om skiltet på taxaens tag er tændt, løft hånden i sand ‘Sex & The City’-stil og kom smidigt rundt omkring. Det er dog værd at undgå den værste myldretidstrafik – der er det bedre at gå eller tage subway’en.

 

Duanereade
En alt-i-et-butik, der sælger alt fra læbestift, adaptorer og is, og som tilmed er åben 24/7 og findes overalt. Mildt sagt praktisk.

 

Drikkepenge
Som hovedregel skal der lægges drikkepenge, uanset om du får ordnet negle, tager taxi eller spiser på fin restaurant. Drikkepengene er oftest 20%, og det er godt at have med i beregningerne for ferien.

Mere artikler

Tips til bryllupsrejsen

Tips til bryllupsrejsen

Et par hurtige tips om budget, planlægning og timing af jeres bryllupsrejse!

Bryllup i Alperne - hotel L'Alpaga

Destination Alperne

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Pak smart og let!

Sådan pakker du kufferten til bryllupsrejsen med kun håndbagage

Karneval i Venedig

Karneval i Venedig

Hvis i skal giftes om vinteren, men ikke ønsker en lang flyrejse, kan det være en god idé at tage…

Quiz

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Romantik på Sicilien

Romantik på Sicilien

Det kan blive hedt på en italiensk ø med smuk havudsigt og glødende sol fra alle sider.

Amalfikysten og Positano

Bryllupsrejse til Amalfikysten

Amalfikysten er kendt for at være et meget smukt, charmerende og romantisk sted i Italien og et yndet rejsemål for…

Vinsmagning i Toscana

Vinsmagning i Toscana

Hvis i leder efter en vinsmagning i Toscana, kommer der mange muligheder, hvor i kan booke tid til vinsmagning fra…

Romantik for to i Rom

Her blomstrer romantikken mellem de smalle brostensbelagte gader virkelig.

tips bryllupsrejse

12 tips til hvordan I planlægger og gennemfører den perfekte bryllupsrejse

Der er meget at tænke på, når du planlægger en bryllupsrejse. Vi giver dig 12 tips til, hvordan du kan…

Bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen er rejsen I aldrig glemmer

Bryllupsrejsen er jeres første romantiske rejse som nygifte, og det er egentlig kun jeres fantasi (og budget), der sætter grænserne.…

The logde SPA

Din nordiske SPA-guide

Vi testede udvalgte SPA behandlinger og faciliteter ud fra, at de skulle fungere til brudeforkælelse, venindehygge, romantik og bryllupsrejse

Bryllupsrejser

Hvor skal I tage hen på bryllupsrejse?

Hvor rejser I hen i verden, når alle muligheder er åbne? Hvad er populært, og hvad passer til jeres behov?

Bryllupsrejsen til Afrika

’There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done.’ Verset fra ’Løvernes…

Mauis perler

Har I kikkerten indstillet på at tilbringe jeres bryllupsrejse på en tropisk og romantisk ø, så er staten Hawaiis øer…

Vil du være, der hvor det sner?

I takt med at dagene bliver koldere, og nætterne mørkere, får man nogle gange lyst til at krybe ind under…

Italiensk romantik i verdensklasse

Hotel Villa Arcadio. Beliggende oppe på en skrånende klippe med udsigt over Gardasøen og omgivet af olivenlunde og brostensbelagte gader…

Bryllupsrejse i paradis

Zanzibar er øen, som mange drømmer om at spendere deres bryllupsrejse på. Kridhvide strande, turkisblåt hav og stærkt krydret mad…

Bryllupsrejse i Brasilien

Brasilien er jo et stort land med masser af spændende muligheder at lave sin helt specielle bryllupsrejse.

Den Dominikanske Republik

Nyd driverlivet på et gennemført all inclusive resort, nyd øens betagende skønhed og nyd hinanden – Den Dominikanske Republik er…

Roadtrip gennem Europa

Det bliver mere og mere populært at besøge flere lande på en enkelt tur. Vil I opleve noget specielt, kan…