Din nordiske SPA-guide

Et spa-ophold er en fantastisk oplevelse. Uanset om du besøger en spa som en del af bryllupsforberedelserne med veninderne eller som romantisk get-a-way med din forlovede eller måske endda et spa-ophold som bryllupsrejse. Vi har testet fire forskellige nordiske spas som inspiration til brylluppets mange facetter.

Tekst: Camilla Lærke Mors | Foto: Charlotte Trippetti

The logde SPA

Journalist Camilla Lærke Mors og fotograf Charlotte Trippetti er veninder og kollegaer, og spa-entusiaster. De testede udvalgte behandlinger og faciliteter ud fra, at de skulle fungere til brudeforkælelse, venindehygge, romantik og bryllupsrejse.

Marienlyst Strandhotel – Veninder i detox-spa

Der er ingen ure eller spejle i det store loungeområde, indrettet rustikt og nordisk med træ, for her skal vi glemme tiden og lade bedømmelsen blive derhjemme. Her er ’blot’ 1600 kvadratmeter spritny spa med svømmebassin, saunaer, saltbad, herrelounge, spa-cafe og et formidabelt udendørsområde med boblebad og en 37 grader varm panoramapool med udsigt til Øresund.

Vi vil venindehygge og detoxe, og prøver derfor stedets signatur-oplevelse: Kobberspaen. Et lukket område i spaen udformet som et renselsesritual med kobber-fodbad, saltskrub med orangeblomst og ansigts- og kropsmudder, udviklet af stedets spa-chef Gita Grauslund. Man udfører selv ritualerne under vejledning af en spa-terapeut, mens man nipper til algedrikken spirulina, som er spækket med sundhed og smager forbavsende godt. Iført første lermaske går vi ind i et såkaldt caldarium, som er Danmarks eneste, og er et særligt rum opvarmet til 42 grader.

Derefter skal vi ind i et mineralsk baderum, hvor vi smører kroppen ind i forskellige godgørende og udrensende lermasker. Vi får næsten et chok, da vand pibler nedover os. Det er for at vække sanserne, efter vi er kommet helt ned i gear og fået renset hver pore. Vores søde spa-terapeut fortæller, at alle behandlinger i den nye spa er udviklet, så de har en sundhedsfremmende og afslappende virkning.

Der tilbydes 9 forskellige behandlinger, som danske Karmameju både har udviklet og leveret deres naturlige og økologiske produkter til, og vi skal prøve behandlingen FRI. En massagebehandling som måske nok gør en lille smule ’ondt’, men som også er ekstremt afslappende. Behandlingen er rigtig god til at vække kroppen og hjælpe den med at komme af med affaldsstoffer. Den inkluderer også massage af ansigtet, hænder og ansigtsmaske, mens man selv og rummet dufter af æteriske olier.

Kobberspa. 60 min. 375 kr.

FRI. Detox-akupressur og bindevævsmassage. 90 min. 1095 kr.

(1 behandling udløser adgang til spaens øvrige faciliteter.)

Mad: Vi fik lækker spa-salat og friskbrygget aeropress-kaffe.

Marienlyst spa-ophold inkl. 1 overnatning, 3-retters middag og entre til spa fra 1.570 kr. pr. person/fra 2245 kr. 2 personer i twin-værelse.

Marienlyst Strandhotel SPA

Amazing Space – Urban brudeforberedelse

Mælk! tænker jeg overrasket, og føler mig alligevel som en anden Kleopatra, da jeg flyder i mit aromabad i Amazing Space. En rigtig city-spa i forlængelse af femstjernede Hotel d’Angleterre, og en af Københavns mest prisvindende spaer, som den danske skønhedsdronning Laura Bonné står bag. Spaen er indrettet som et boutiquehotel med pool, sauna og dampbad og er oplagt at bruge som individuel forberedelse til den store dag. Udover mælkebadet, som er en nærende og opstrammende kropsbehandling med bodywrap, bodyscrub, aromabad og massage med rosentræ, sandel- og cedertræ, så skal vi også lide for skønheden.

Er du kommende brud, så husk at gøre det mindst halvanden uge før brylluppet, men så er der også garanti for smuk hud. Amazing Space har nemlig et stort udvalgt af skønhedsbehandlinger, og deres deluxe-ansigtsbehandling er et godt miks af velvære i form af blid kropsmassage og dybderens af huden. Den helt klassiske med damp og tømning af porerne for hudorme og andet, der skæmmer. Undervejs bruges der en række produkter – masker, serums og creme – alle udviklet af Laura Bonné – samt strøg fra kølige mineralsten. Værd at vide er, at Amazing Space også findes i Hellerup og i en ny, ret så spektakulær lokation, The Krane. En kæmpestor, istandsat industrikran i Københavns Nordhavn, hvor I både kan få spa og holde jeres hvedebrødsdage. Ansigtshud efter to dage: Superblød med et ’rent’ look.

Cream & Honey Body Wrap 90 min. 1195 kr.

Amazing Face – deluxe 100 min. 1295 kr.

Også andre ansigtsbehandlinger som farvning og retning af bryn og vipper, A.H.A-behandlinger m.fl.

Amazing Space SPA

The Lodge – Honeymoon spa

Der er noget ekstremt luksuriøst, nærmest dekadent over, at få et fremmed menneske til at skrubbe hver en cm af ens hud fri for døde hudceller. Men hvor er det skønt at ligge her til lyden af stille musik og duften af roser fra Jurliques lækre produkter og få babyhud. The Lodge er simpelthen skræddersyet til bryllup og selvforkælelse.

Stedet skiller sig ud ved at være midt i den grønne natur på et af Skånes højeste punkter, Romeleåsen. Faktisk føler man sig hensat til et amerikansk bjergresort med de 22 værelser bygget i New England-stil med betagende udsigt fra spaens udendørsjacuzzier, som fra restauranten Heaven og ikke mindst The Suite i bygningen The Treetop Lodge.

En oplagt bryllupssuite med det flotte åbne badeværelse og sengen placeret, så himlen og trætoppene er det sidste man ser, inden man falder i søvn. The Lodge er en ægte get-a-away og magisk med kombinationen hyggeligt resort, luksus og natur. Spaområdet er ikke særligt stort – endnu. For besøger I stedet i begyndelsen af det nye år, hvor der vil være ild i pejsen og varm kakao i kopperne, så åbner der en helt ny og stor spa. Her kan I opleve en infinity-pool, et område med sparitualer, yogasal m.m. Folkene bag The Lodge har ladet sig inspirere af verdenskendte spas, bl.a. barfods- og luksusresortene Six Senses, som forberedelse til det, der bliver Skånes højst beliggende spa.

Hydrating Rose Cocoon 50 minutter. 695 SEK.

Velværemassage 50 min. 695 SEK.

Mad: The Sharing Meny. Treretters BBQ (kun sommer) på terrassen i restauranten Heaven. 495 kr.

A Wedding Night Less Ordinary: Bryllupsnat på The Lodge inkl. champagne, luksuschokolade, morgenmad og adgang til faciliteterne. Fra 2795 kr. Også andre bryllups- og spa-pakker.

1 times kørsel fra København og en ½ fra Malmø.

The logde SPA

Ystad saltsjöbad – En kombination af det hele

Åh, mine myoser forsvinder som dug fra solen! Deep Tissue Massage er en dybdevirkende massage til lyden af blafrende sejl fra strandens sofasenge. Vi er på det 110 år gamle badehotel Ystad Saltsjöbad, som er en klassiker blandt nordiske spa. Stedet oser af badehotel og moderne maritim stemning med plads til alt fra konferencegæster til kærestepar og afholdelse af store bryllupper.

Efter massagen gælder det Sauna Chill. En energibooster med udsigt til havet fra saunaen. Der indgår tre forskellige aromatiske olier med hver sin fremmende effekt på kroppen, som behandleren sørger for at vifte rundt med et håndklæde. Vi får nærmest gåsehud, selvom her virkelig er hot! Imellem hver duft tager vi et koldt og livgivende brusebad og får friske frugter, koldt vand at drikke og shots af saft fra røde bær, som er spækket med antioxidanter. Behandlingen er kendt for sin opstrammende effekt med synligt resultat.

Om aftenen er der lækker tre-retters menu i restauranten Port, efterfulgt af en nat i den blødeste seng i et smukt værelse med havudsigt. Eftersom stedet ligger så naturskønt, tager vi en løbetur langs stranden næste morgen, efterfulgt af et køligt bad og en fantastisk brunch. Den er simpelthen overdådig med pandekager, frisk brød, croissanter, pålæg, æggeretter, lav-selv vafler med flødeskum og hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Deep Tissue Massage 50 min. 895 kr.

Sauna Chill 60 min. 395 kr.

Forskellige pakketilbud, bl.a. Sandshell: 1 overnatning, 3-retters menu og morgenmadsbuffet og fuld adgang til spa-området. 2338 kr. pr. person.

2 km fra togstationen i Ystad gør det nemt at komme til uden bil.

Ystad Saltsjöbad SPA

Læs mere

Tips til bryllupsrejsen

Et par hurtige tips om budget, planlægning og timing af jeres bryllupsrejse!

Destination Alperne

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Pak smart og let!

Sådan pakker du kufferten til bryllupsrejsen med kun håndbagage

Karneval i Venedig

Hvis i skal giftes om vinteren, men ikke ønsker en lang flyrejse, kan det være en god idé at tage…

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Romantik på Sicilien

Det kan blive hedt på en italiensk ø med smuk havudsigt og glødende sol fra alle sider.

Bryllupsrejse til Amalfikysten

Amalfikysten er kendt for at være et meget smukt, charmerende og romantisk sted i Italien og et yndet rejsemål for…

Vinsmagning i Toscana

Hvis i leder efter en vinsmagning i Toscana, kommer der mange muligheder, hvor i kan booke tid til vinsmagning fra…

Romantik for to i Rom

Her blomstrer romantikken mellem de smalle brostensbelagte gader virkelig.

Elopements – hvad er det egentlig?

Tænker du på at springe et stort bryllup over og bare smutte væk med din elskede til et hemmeligt bryllup?

Romantik, harmoni og afkobling

Resortet Salobre Hotel Resort & Serenity er beliggende på solsikre Gran Canaria og er velegnet til både bryllupsfest og bryllupsrejse.

Honeymoon på Maldiverne

Få vores guide til honeymoon på Maldiverne med familien Trippetti-Almind

Bryllupsrejsen er rejsen I aldrig glemmer

Bryllupsrejsen er jeres første romantiske rejse som nygifte, og det er egentlig kun jeres fantasi (og budget), der sætter grænserne.…

Din nordiske SPA-guide

Vi testede udvalgte SPA behandlinger og faciliteter ud fra, at de skulle fungere til brudeforkælelse, venindehygge, romantik og bryllupsrejse

Hvor skal I tage hen på bryllupsrejse?

Hvor rejser I hen i verden, når alle muligheder er åbne? Hvad er populært, og hvad passer til jeres behov?

Populære destinationer til bryllupsrejsen

Hvor I tager hen, afhænger naturligvis af budget og interesse, men vil I have lidt inspiration, giver vi her tips…

Bryllupsrejsen til Afrika

’There’s more to see than can ever be seen, more to do than can ever be done.’ Verset fra ’Løvernes…

Fem uforglemmelige bryllupsrejser

Drømmer I om en uforglemmelig bryllupsrejse? Bliv inspireret af fem populære destinationer til bryllupsrejser, som vil gøre jeres bryllup endnu…

Mauis perler

Har I kikkerten indstillet på at tilbringe jeres bryllupsrejse på en tropisk og romantisk ø, så er staten Hawaiis øer…

Vil du være, der hvor det sner?

I takt med at dagene bliver koldere, og nætterne mørkere, får man nogle gange lyst til at krybe ind under…

Tag på bryllupsrejse til New York

Forskellige brudepar har forskellige drømme, når de rejser på bryllupsrejse. En del drømmer om hvide sandstrande, turkisblåt hav og hvilepuls.…

Italiensk romantik i verdensklasse

Hotel Villa Arcadio. Beliggende oppe på en skrånende klippe med udsigt over Gardasøen og omgivet af olivenlunde og brostensbelagte gader…

Bryllupsrejse i paradis

Zanzibar er øen, som mange drømmer om at spendere deres bryllupsrejse på. Kridhvide strande, turkisblåt hav og stærkt krydret mad…

Bryllupsrejse i Brasilien

Brasilien er jo et stort land med masser af spændende muligheder at lave sin helt specielle bryllupsrejse.

Den Dominikanske Republik

Nyd driverlivet på et gennemført all inclusive resort, nyd øens betagende skønhed og nyd hinanden – Den Dominikanske Republik er…

Roadtrip gennem Europa

Det bliver mere og mere populært at besøge flere lande på en enkelt tur. Vil I opleve noget specielt, kan…

Bag kulisserne på en fotorejse

Før hvert nummer af Bryllupsmagasinet planlægger redaktionen forskellige fotorejser. Rejser, hvor vores chefredaktør, Anna, sammen med et team tager ud…

Dit eget tropiske paradis

Er du i tvivl om, hvor bryllupsrejsen skal gå hen? Så behøver du ikke lede længere. Perhentian Islands i det…

Seychellerne

Der findes mange fantastiske steder at besøge i verden, og det kan være svært at vælge. Sådan var det i…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Tips til bryllupsrejsen

Et par hurtige tips om budget, planlægning og timing af jeres bryllupsrejse!

Se mere

Destination Alperne

Vi rejste til det historiske skisportssted Megève i Frankrig for at opleve et ægte alpint destinations bryllup.

Se mere

Pak smart og let!

Sådan pakker du kufferten til bryllupsrejsen med kun håndbagage

Se mere

Karneval i Venedig

Hvis i skal giftes om vinteren, men ikke ønsker en lang flyrejse, kan det være en god idé at tage…

Se mere

Quiz: Hvilken type bryllupsrejsende er I?

Ved I ikke, hvor I skal tage hen? En god begyndelse er at få styr på hvilken rejsetype I er…

Se mere

Romantik på Sicilien

Det kan blive hedt på en italiensk ø med smuk havudsigt og glødende sol fra alle sider.

Se mere

Bryllupsrejse til Amalfikysten

Amalfikysten er kendt for at være et meget smukt, charmerende og romantisk sted i Italien og et yndet rejsemål for…

Se mere

Vinsmagning i Toscana

Hvis i leder efter en vinsmagning i Toscana, kommer der mange muligheder, hvor i kan booke tid til vinsmagning fra…

Se mere

Romantik for to i Rom

Her blomstrer romantikken mellem de smalle brostensbelagte gader virkelig.

Se mere

Romantik, harmoni og afkobling

Resortet Salobre Hotel Resort & Serenity er beliggende på solsikre Gran Canaria og er velegnet til både bryllupsfest og bryllupsrejse.

Se mere