Roadtrip gennem Europa

Det bliver mere og mere populært at besøge flere lande på en enkelt tur. Vil I opleve noget specielt, kan en roadtrip-bryllupsrejse gennem Europa være lige noget for jer. Her guider Bryllupsmagasinet jer med tips og inspiration til, hvordan I får den bedste bilferie.

Tekst: Sara Åhlström  Foto: Anna Storm + Shutterstock

Du og din elskede alene på tur på landevejene. Det er den ultimative rejse for jer, der gerne vil opleve et rigtigt eventyr. Her får I nemlig chancen for at opleve forskellige kulturer og miljøer, alt imens forskellige byer og landskaber suser forbi udenfor bilruden. Hvis I skal have nok tid til at nyde denne form for rejse og have mulighed for at besøge flere lande, kan det være nødvendigt med mindst to ugers ferie. Læs videre for inspiration, eller hvis I vil have lidt hjælp med planlægningen.

I kan vælge at flyve ned til jeres første rejsemål og leje en bil på destinationen, eller I kan vælge at starte rejsen hjemmefra. Et eksempel på en roadtrip gennem Europa kan for eksempel være en rejse gennem landene Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Schweiz. Her får I muligheden for at opleve alt og lidt til! Start med at rejse gennem Tyskland. Efter det støder I på nabolandene Holland og Belgien klar til opdagelse.

Et tip er derefter at følge den franske kyst sydpå for at få chancen for at bade i havet. Og derefter kan I for alvor begynde rejsen ind i Frankrig. Hvis I godt kan lide at vandre, så gå ikke glip af Schweiz med landets fantastiske naturoplevelser.

På en rejse som denne får I chancen for at se og opleve:

  • Små pittoreske byer, vindmøller og tulipanmarker i Holland.
  • Sole på nogle af de hvide strande langs Frankrigs kyst og mulighed for at bade i det turkisblå hav.
  • Udforske byen Brygge, der blandt andet byder på hyggelige kanalrundfarter, ølbrygning og chokolademuseum. Glem ikke at smage på Belgiens specialitet; moules frites.
  • Begiv jer af sted til Champagne-distriktet og bo på et slot eller smut til romantiske Paris.
  • Bad i Schweiz’ klare, blå søer og tag vandrestøvlerne på og nyd udsigten i bjergene.
  • Besøg nogle af Tysklands hyggelige, gamle byer som f.eks. Woolfsburg. Her kan I blandt andet besøge byens slot og gå på verdens største vintønde!

Planlægning og research er alfa og omega
At tage på en bryllupsrejse som denne kræver en del forberedelser inden afrejse. Mestendels for, at I skal få så meget ud af turen som muligt og ikke gå glip af nogle guldkorn undervejs. Først skal I beslutte jer for hvilke lande, I skal besøge, og hvilken rute, I skal køre. Her gælder det om at planlægge og vide nogenlunde hvor lang tid, det tager at komme fra A til B. Et godt trick er at bruge google.dk/maps og indtaste start- og slutpunkt for at få en rutebeskrivelse og finde ud af, hvor lange rejsetiderne er.

Efter det er det tid til research. Bestem hvilke byer, I skal besøge, og begynd en research på mulige aktiviteter i byen samt hvilke hoteller og restauranter, der er interessante for jer. Her kan forskellige rejsesites være en god hjælp for at finde ud af, hvilke aktiviteter og restauranter der har fået bedst bedømmelse i hver by.

For overskuelighedens skyld kan det være lettere at planlægge et rejsemål ad gangen. Har I bestemt jer for Berlin, så kig på hoteller og aktiviteter og book eller bestem jer for det hele, inden I går videre til næste rejsemål. På den måde føles opgaven, I har foran jer, ikke alt for stor. I kan også skippe hotelbookingerne hjemmefra og gøre spontant hold på vejen, hvis I ikke vil have bestemte tider og dage, I skal tilpasse jeres oplevelser efter. Husk i så fald, at mange steder har fuldt booket i sommeren.

  1. Bestem ruten og hvilke lande/byer/områder, I skal besøge.
  2. Undersøg aktiviteter og book hoteller.
  3. Lav en tidsplan.

En tidsplan – ligesom jeres plan for brylluppet – er noget, som I med fordel kan benytte jer af under rejsen. Det er naturligvis ikke et must, men for jer, der godt kan lide at planlægge og vil booke specielle aktiviteter kan dette være til stor hjælp. At lægge en tidsplan for hver dag giver jer både styr på hvor mange timer, I kommer til at bruge på vejen hver dag, og I ved nogenlunde, hvornår I skal være fremme på en destination for at få tid til det planlagte.

Men glem ikke spontaniteten midt i det hele. Det er trods alt jeres ferie og bryllupsrejse. Det kan godt være, det føles skønt at have hver eneste time planlagt ned til mindste detalje, når I planlægger jeres roadtrip, men det kan hurtigt blive en stressfaktor at nå det hele.

Det kan af og til være svært at finde ud af det der med spontaniteten, men læg derfor små ’lommer’ af tid ind i jeres skema til lige præcis – spontanitet.

TIP: Lej en cabriolet for at opnå den helt rigtige roadtrip-stemning.