Design din drømmering

Design din drømmering

Er du en af dem, der aldrig kunne finde på at købe en færdigproduceret ring? Men vil have indflydelse på design, materialer og sten? Vi har talt med to guldsmede, der trods store forskelle i stil, designer forlovelses- og vielsesringe i tæt samarbejde med parrene. Få deres bedste råd, inden I beslutter jer.

Tekst: Camilla Lærke Mors | Foto: Adobestock.com

Den ene guldsmed synes vielsesringen er som en mini-skulptur, hvor der gerne må være personlige elementer, forskellige materialer og lag på lag af ’fed’ guld. Og den anden guldsmed laver mest klassiske glatte vielsesringe eller solitaire-ringe til hende, som drømmer om et rigtigt prinsessebryllup.

Mine besøgende vælger mig til fordi, at de er faldet for noget af det, jeg laver, som ofte er med lidt kant, personlighed eller bare en smuk form, lyder det fra guldsmed Anne-Mette Sonnichsen. Guldsmed i Silkeborg med egen eksklusive butik og værksted, som kun er åbent efter aftale. I Aarhus kan man gå lige ind fra gaden og bede om at se skufferne med alle de smukke ringe til den store dag hos Guldsmed Boye.

Guldsmed Boye: Stor forskel på parrene

– Vi bruger lige fra en halv til to timer på at tale om vielsesringe med vores kunder. Det afhænger af, hvor forberedte de er. Nogle er fuldstændig ’blanke’, når de kommer ind. Forstået på den måde, at de blot skal have et par vielsesringe, og andet ved de ikke. De er til gengæld også mere åbne i forhold til forslag sammenlignet med de par, der er mere fastlagte på forhånd, men de kan have sværere ved at beslutte sig.

Lars Boye er guldsmed og 3. generation i smykkeforretningerne Guldsmed Boye i Silkeborg og Aarhus, og hvor den i Aarhus har eget værksted. De laver flere hundrede vielsesringe hvert år. Baseret på udvalget i forretningen.

– Efter parrene er blevet enige med os, støber vi de valgte ringe i de rigtige størrelser. Udseendemæssigt synes jeg, at der er en tendens til, at parrene vælger forholdsvis ens ringe. De er som regel glatte, da mange senere gerne vil have en sten i. Og hvis de vil have en sten i med det samme, falder mange brude for solitaire-ringen, siger Lars Boye.

Design din drømmering

Mange brude faller for solitaire-ringen

Son-Smykket: De er tiltrukket af mit design

Hos Anne-Mette Sonnichsen, som kalder sit design for Son-Smykket, bruger hun i gennemsnit 1 ½ time på at få ideen og designet om et sæt personlige vielsesringe på plads sammen med parret. Man aftaler tid på forhånd, og slutresultatet er sjældent de glatte, klassiske ringe.

Dem, der kommer her, er tiltrukket af mit udtryk og design eller er blevet anbefalet af andre tilfredse kunder, hvilket ofte sker, siger Anne-Mette Sonnichsen, der skaber unikasmykker med et stærkt individuelt udtryk. Fra bølget og rå til helt fine og feminine. Nogle med mange guldlag, andre som små vikingeringe eller med klaser af diamanter. Hun kan finde på at bruge jern, guld og brillanter i en vielsesring, og hun kan finde på at lave et sæt med blå diamanter i.

For mig er en ring som en lille skulptur, og det særlige ved at lave vielsesringe, er, at det sker i et tæt samarbejde mellem mig og to vidt forskellige mennesker, der har valgt at være sammen. Som guldsmed elsker jeg at skabe de helt rigtige ringe fra bunden til det kommende brudepar – dét er en stor tillidssag,

To mennesker – to ringe

Personlighed og individualitet er i det hele taget noget Anne-Mette Sonnichsen går meget op i.

– Mandens ring behøver ikke at være som kvindens. Hvilket jeg nævner for mine par: han er ikke hende og omvendt. I er to selvstændige individer, og det må ringen gerne afspejle.

Anne-Mette Sonnichsen bestræber sig derfor på at lave vielsesringe, som forener parrets forskellighed. F.eks. en rå og romantisk ring til hende og en mere enkel til ham.

Som formgiver vil jeg gerne formidle både individualitet og samhørighed i parrets ringe, og det bruger vi faktisk lang tid på at snakke om.

Ligesom hos Guldsmed Boye tager Anne-Mette Sonnichsen også udgangspunkt i de ringe, hun har i forretningen. Hun tegner dog også imens, og laver dernæst en model i voks til næste gang, hun mødes med parret.

Design din drømmering

Smuk ring til livets strabadser

Men én ting er, hvordan din vielsesring skal se ud. Noget andet er holdbarhed og funktionalitet.

Noget af det vigtigste er at tale om folks hverdag. Når festen er slut, hvor skal ringen så hen? Har man et praktisk arbejde, hvor ringen nemt kan blive tabt eller sidder man mange timer foran computeren?

Lars Boye mener derfor, at man altid skal huske, at ringen skal holde til hverdagen. Er man håndværker, så skal ringen være robust. Er man computermus, så er det måske irriterende med en ring, der kommer i vejen, når man taster løs og med gentagende slid på både ring og computer.

Begge guldsmede er helt enige om, at robusthed er lige så vigtigt som udseende, når man vælger en specialdesignet vielsesring.

Jeg laver aldrig vielsesringe i mindre end 14 karat guld, hvis man skal være sikker på, at den holder, siger Anne-Mette Sonnichsen.

Prioritér vielsesringen mere

Lars Boye fortæller også, at vælger man en lavere karat for at spare penge, så risikerer man, at ringen bliver kobberfarvet.

Alle ringe ændrer udseende med tiden. Den første ridse på en glat ring ses tydeligt, for med tiden at blive til smuk patina, siger Lars Boye.

Ringen skal også føles god på:

At en ring sidder godt, handler i første omgang om at træffe det rigtige valg. Fingre er forskellige, så det er ikke alle typer ringe, der passer enhver hånd lige godt. Små, korte fingre er bedst med en mellemstor ring. Dernæst er det den dygtige guldsmeds opgave et få ringen bearbejdet og tilpasset, så den bare sidder godt! siger Anne-Mette Sonnichsen.

Til sidst har begge guldsmede lille bøn, som måske kan blive det bedste råd at følge på sigt?

Jeg synes mange par vælger at købe ringene som det sidste, og så er pengene måske brugt. Men eftersom ringen er det eneste blivende fra brylluppet, så bør man prioritere høj kvalitet, også selvom det koster lidt ekstra, siger Lars Boye.

Anne-Mette Sonnichsen kunne ikke være mere enige. Ringe skal vælges med hjertet:

– Kjolen skal du jo ikke bruge hver dag resten af livet, men det skal ringene. Så vælg dem, I synes bedst om.

Design din drømmering

Hvad koster en specialdesignet vielsesring?

Son-Smykket
Medbringer det kommende brudepar selv sit guld fra de to familier – hvilket Anne-Mette Sonnichsen altid opfordrer til – så vil designet og udførelsen koste 3500 kr. pr. ring. Ellers er det guldprisen oveni. En ny ring inkl. guld ligger omkring 7-10.000 kr.

Guldsmed Boye
6-10.000 kroner.

Hvor lang tid tager det?

Son-Smykket
Produktionstiden er 1-2 måneder og bestil gerne 3-4 måneder i forvejen.

Guldsmed Boye
Produktionstiden er som regel 14 dage. Specialfremstillede op til 8 uger. Skal du skynde dig, kan ringene også leveres på en uge.

Gammelt guld

Mange guldsmede anbefaler at bruge det gamle guld i vielsesringene. En smuk måde at forene familierne på.

Læs mere

Forlovelsesringe, der gør hende til din for altid

Overvejer du at fri til dit livs kærlighed? Med disse forlovelsesringe vil din elskede have stjerner i øjnene og vil…

Vinderen af Diamantjagten 2023!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret! Se hvem der vandt her!

Vielsesringe håndlavet til jer

Jan Jørgensen Smykker i Blokhus er specialister i håndlavet vielsesringe og har formentlig Danmarks største udvalg af netop vielsesringe.

Når guld også er kærlighed

I mere end 25 år har Milas Jewellery designet og smedet vielsesringe, på vores værksted midt i København.

Vil du gifte dig med mig? 23 forskellige måder at fri

Er du en af dem, der ikke har stillet det store spørgsmål endnu? Her giver vi dig nogle ideer til…

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Forlovelsesringen og vielsesringen

Forud for det store valg har mange mennesker spørgsmål om ringene. Her du får svarene på de oftest stillede spørgsmål!

Hold styr på tiden

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Vielsesringe – Symbolet på jeres kærlighed

Som kommende brudepar er der mange ting, der skal ordnes inden den store dag. En vigtig beslutninger er, hvordan jeres…

Diamanten; symbol for evig kærlighed

Diamantringen er en populær forlovelsesring verden over. Hvor dannes en diamant, hvad afgør prisen og hvilken slibning skal man vælge?

Personlige smykker på bryllupsdagen

Ud over at bære vielsesring på bryllupsdagen, er det også fint med smukke smykker, der pryder hals, håndled og ører.…

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med…

Pre-owned: Vintage urer

Et ur på håndleddet sikrer ikke kun, at du har styr på tiden, et smukt ur fortæller også, hvem du…

Sådan beskytter du din ring

Hvis din ring skal holde sig glinsende og fin, så er det vigtigt at beskytte og tage hånd om den.…

Tag vare på dine smykker

De fineste juveler er værd at give lidt ekstra kærlighed. Læs her, hvordan du plejer dine smykker og får dem…

Lad vielsesringen vise dine farver

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres…

Hvilken type ring skal du have?

Vielsesringen kommer i mange forskellige former, farver og sten, og er det ultimative symbol på deres kærlighed til hinanden.

Sådan vælger I de perfekte ringe

Det kan være svært at beslutte sig, for der er så mange muligheder. Dirks Jewellery hjælper dig/jer med at blive…

Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Alt du har brug for at vide om forlovelsesringe til mænd

Flere og flere producenter, har taget fat på den kommende efterspørgsel - mænd, der ønsker en forlovelsesring.

Hvad betyder stenen?

Der er mange forskellige sten på ringe rundt om i verden. Hvad betyder de forskellige farver og sten? Vi giver…

Hvorfor den glatte ring altid vil være en vinder

En klassisk, glat vielsesring er lige så meget et symbol på bryllup, som diamantringene er. Disse ringe symboliserer ægteskab såvel…

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og smukt på én og samme tid. Det går aldrig af mode at bære…

Sådan rengør du din diamantring

Regelmæssig rengøring derhjemme holder din ring skinnende ren mellem de gange, du sender den til professionel rengøring.

Castens – eventyrligt smukke smykker

Ønsker I jer håndlavede vielsesringe, som er lige så unikke som jer, kan I få dem designet hos den lille…

Bliv inspireret af disse graveringstips!

At få sin vielsesring graveret med en skjult besked, er den ultimative måde at gøre din allerede unikke ring personlig…

Alt om vielsesringe

Alt, du behøver at vide om vielsesringe! Har du nogensinde ligget søvnløs over forskellige ædelsten og slibninger? Bare rolig, vi…

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri det samme? Vi besvarer nogle vigtige spørgsmål om forlovelse, frieri, vielse og ringe.

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Hvilken ring skal jeg vælge?

Vi har bedt en ekspert besvare de mest typiske spørgsmål, man som kommende brud tumler med, når man skal vælge…

Vinderen af ​​Diamantjagten!

Vi havde fornøjelsen af at kontakte en glad vinder af dette års Diamantjagt!

Vinderen af diamantjagten 2021!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence kåret! Diamantjagten er en konkurrence i samarbejde med Danmarks fornemmeste guldsmede.

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Breuning – Uendelig kærlighed

Den nye Breuning-kollektion “Infini” understreger den uendelige kærlighed.

Hvilke vielsesringe er mest populære i 2020?

Selvom vielsesringe er noget, der varer evigt, er der nogle tendenser, der kommer og går. Men hvad er virkelig mest…

Tips ved valget af ringe

Inden valget af ringe, kan du finde information på nettet og i magasiner om metaller og ædelsten, men det rækker…

Vinderen af diamantjagten 2020!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret!

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Signe Njust Jewellery

”At fremstille smykker kræver en særlig form for koncentration - en koncentration, der bringer mig ind i en bevidsthed af…

Sådan får du den ring, du drømmer om

Begynd allerede nu at overveje hvilken type ring, hvilke ædelsten og hvilken slibning, der tiltaler dig. Er du usikker? På…

Sådan beskytter du din ring!

Vi ved, det lyder frygteligt svært at tænke på administrative ting som forsikring, når du planlægger bryllup eller præcis er…

Skab din egen vielsesring

Hvordan en vielsesring skal se ud, er der ikke nogen retningslinjer omkring. Det er op til den enkeltes smag og…

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Billedgalleri fra Julie Sandlau

Julie Sandlaus eventyrlige bryllupskollektion har set dagens lys og introducerer eksklusive forlovelses- og vielsesringe samt smukke diamant ørestikkere til bruden…

Julie Sandlau – En kærlighedsfortælling

“Jeg har i mange år haft en drøm om at designe forlovelses- og vielsesringe som symbol på lykke og uendelig…

Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til…

Min drømmering

Det ultimative symbol på, at du siger ja til et andet menneske, er vielsesringen. Men hvordan skal den se ud?…

Design, kvalitet og professionalisme

Hos Halberstadt sættes der stort fokus på design, kvalitet og professionalisme. Der er smykker til enhver pris og smag. Kom…

Guide til den perfekte vielsesring

At vælge en vielsesring handler ikke blot om at vælge et smukt smykke. Ringene er et symbol på jeres kærlighed…

Perlernes ABC

I dette mini encyklopædi finder du al den fornødne viden om perler, så du ved mest muligt om dine perler…

Husk at gå med museskridt til alteret

Der var amoriner i luften, da over 100 forelskede par i alle aldersgrupper torsdag aften var samlet for at blive…

Smykker

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Vindere af tidligere Diamantjagt!

Diamantjagten er en konkurrence Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede. Her præsenterer vi vindere av Diamantjagten…

Copenhagen Jewellery & Watch Show 2015

Copenhagen Jewellery & Watch Show (CPHJS) løb af stablen i weekenden. CPHJS er en indkøbsmesse for guld, ure og tilbehør,…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Forlovelsesringe, der gør hende til din for altid

Overvejer du at fri til dit livs kærlighed? Med disse forlovelsesringe vil din elskede have stjerner i øjnene og vil…

Se mere

Vinderen af Diamantjagten 2023!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret! Se hvem der vandt her!

Se mere

Vielsesringe håndlavet til jer

Jan Jørgensen Smykker i Blokhus er specialister i håndlavet vielsesringe og har formentlig Danmarks største udvalg af netop vielsesringe.

Se mere

Når guld også er kærlighed

I mere end 25 år har Milas Jewellery designet og smedet vielsesringe, på vores værksted midt i København.

Se mere

Vil du gifte dig med mig? 23 forskellige måder at fri

Er du en af dem, der ikke har stillet det store spørgsmål endnu? Her giver vi dig nogle ideer til…

Se mere

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Se mere

Forlovelsesringen og vielsesringen

Forud for det store valg har mange mennesker spørgsmål om ringene. Her du får svarene på de oftest stillede spørgsmål!

Se mere

Hold styr på tiden

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Se mere

Vielsesringe – Symbolet på jeres kærlighed

Som kommende brudepar er der mange ting, der skal ordnes inden den store dag. En vigtig beslutninger er, hvordan jeres…

Se mere

Diamanten; symbol for evig kærlighed

Diamantringen er en populær forlovelsesring verden over. Hvor dannes en diamant, hvad afgør prisen og hvilken slibning skal man vælge?

Se mere