Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til at tabe mælet?

Tekst: Eva Alnes Holte 

Der er mange, der glemmer, hvor meget smykker betyder for helhedsindtrykket. Det er synd, for smykkerne kan virkelig blive prikken over i’et på bryllupslooket. Det er derfor næsten nødvendigt, at du bruger lige så lang tid på at prøve smykker som på at finde drømmekjolen.

Spørg derfor gerne guldsmeden, om du kan lægge et depositum/noget af værdi og tage smykkerne med hjem på lån nogle dage. Du kan naturligvis også købe bijouteri, men husk på, at smykkerne kan anvendes mange gange efter brylluppet ikke som brudekjolen, der kun bliver brugt en enkelt gang. Smykkerne bliver derfor et mere håndfast minde fra den store dag, og smykkerne kan gå i arv – det er ikke sikkert, at brudekjolen kan arves.

Noget helt nyt er, at man kan leje smykkerne hos en guldsmed til den store dag. Så kan man smykke sig med smykker, man ellers ikke havde haft råd til. Eller hvorfor ikke tage brudekjolen med til en smykkedesigner og lade vedkommende komme med forslag til, hvordan du får dit helt eget specielle smykke? Så får du smykker, som ingen andre har, og som er specialdesignet til dig og din kjole. Find ud af, hvilke smykkedesignere der findes i dit område, tag kontakt og find ud af, hvilken type design, de er kendt for, før du tager kontakt og bestiller tid til en konsultation.

Du kan bære en krone, tiara, kæde, ørestikker, halskæde, ringe, fodlænke, armbånd eller et rygsmykke, hvis du har bar ryg på bryllupsdagen. Men hvilken stil skal smykkerne have? Ja, det afhænger af kjolen, som også gerne skal afspejle din personlighed.

Romantisk stil
Den romantiske kjole er feminin og med masser af detaljer. En stor, bølgende kjole er et must, og den må gerne være i blonder eller tyl. Overdelen bør være tætsiddende og vise lidt hud, så den ikke bliver for kompakt. Til denne stil bør du anvende enkle smykker i romantisk stil, for eksempel perler i ørene, en enkelt eller flere perlehalskæder og et perlearmbånd rundt om håndleddet. Eller hvorfor ikke lade en smuk diamanthalskæde hænge smukt omkring halsen? Og med et matchende diamantarmbånd til, hvis pengene ikke siger stop.

Rock´et
Er du til den rockede stil og er utraditionel, så lad dine smykker udtrykke dette. En enkel, ikke for stiv kjole – ikke nødvendigvis i hvid – sammen med udslået hår eller en lidt rodet frisure og store smykker med farvede sten gør udslaget for den rockede brud. Eller hvorfor ikke kobberfarvede smykker? Den slags er oppe i tiden nu. Du er den type brud, der gerne har et armbånd i form af en orm, der slanger sig op ad armen eller en kæde med farvede sten. Den rockede brud vil langt hellere være sej end romantisk.

Klassisk stil
Klassiske brudekjoler er tidløse, de går aldrig af mode. Kjolen er oftest stor, men overdelen altid dækkende og ikke gennemsigtig, lejlighedsvis med en lille krave i nakken. En tiara i håret passer godt til denne stil. Hvis kjolen har en krave, dur halskæder ikke, men sats i stedet på øreringe, gerne med perler. Hvis kjolen har lidt udskæring, kan du bære en smuk diamant-, guld- eller sølvkæde, der følger samme linje som udskæringen. Du kan også vælge iøjnefaldende similismykker til den klassiske kjole.

Vintage
Vintage-stilen er også romantisk og leder tankerne hen på 20’erne og 50’erne. En vintage-kjole er blød og svævende, lidt boheme-agtig i stilen med sine flagrende lag og blonder. Er du en vintage-brud, bærer du smykker med historie, måske et fint arvesmykke fra mormor eller en fin, gammeldags broche. Tilbehør til håret med gammeldags stil er også noget til vintage-bruden. Smykker med emalje er det helt rigtige og giver en tydelig følelse af vintage.

Minimalistisk
Denne stil kendetegnes af enkle kjoler med enkle linjer. Få detaljer, men de er af stor betydning. Smykkerne følger den enkle stil, de kan sagtens være store, men romantiske perler hører ikke hjemme her. Store smykker kan være dramatiske til den minimalistiske kjole. Man kan også vælge enkle, strømlinede smykker, der betoner stilen og giver et elegant helhedsindtryk. Du kan også være næsten uden smykker og bare have en lækker tiara som smykke i håret.