Lad vielsesringen vise dine farver

farvede ædelsten

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres pragt, men det mest trendy lige nu er at sætte farvede sten i vielsesringen.

Tekst: Anna Østberg | Foto: Adobestock.com

Der var engang, hvor vielsesringen var af gult guld og glat i sin form. Det var den klassiske vielsesring. I dag tør vi godt gå hele vejen, og diamanter er ofte brudeparrets foretrukne bryllupssten. Men hvorfor stoppe ved diamanter, når naturen giver os vidunderlige skønheder såsom safirer og rubiner? En vielsesring, der indeholder farvede sten, vil helt sikkert være unik og helt vidunderlig speciel.

De farvede sten giver dig mulighed for at udtrykke dig på en helt ny måde. De er sjælelige, smukke og indeholder fantastiske farvekontraster. At vælge den rigtige farve til din personlighed er alfa og omega.

Diamanter kommer i flere farver

Ofte tænker man hvidt om diamanter, men når man udsætter stenen for stråling, kan man give diamanten forskellige farver. En diamant kan for eksempel være farvet i cognacbrun, gul, blå eller grønne nuancer. Der findes tilmed sorte diamanter.

Men du kan også vælge rubiner og safirer. Disse to ædelsten fungerer godt i vielsesringe, fordi de er hårde og tåler hverdagens udfordringer. Det er en oplagt mulighed at kombinere disse ædelsten med brillanter i en vielsesring, og du får en vielsesring, der er holdbar og slidstærk.

Safirer og rubiner er samme stenart og har samme hårdhed; 9 ud af en skala på 10. Diamanten er den hårdeste. Hvis din ædelsten skal repareres, kan stensliberen polere den. Smaragder er følsomme overfor slag, og et alternativ på en grøn sten kan være tsavoritten.

AU3 Goldsmiths

Vælg en farvetone, der passer til din personlighed

Din vielsesring skal bæres i mange år, og det er vigtigt, at du vælger de sten, som du tror, du vil være gladest for i lang tid. Det er vigtigt at have et livstidsperspektiv på tingene, når du er hos juveleren og skal vælge din drømmering. Men din personlighed og dine farver er lige så vigtige i denne sammenhæng, og dem skal du tage udgangspunkt i, når du skal vælge.

Vi mennesker ændrer sjældent hudfarve i løbet af livet. Øjenfarve, håret og hudtypen ændrer sig ikke. Mange guldsmede opfordrer derfor kunderne til at bære farver, men de skal vælge en farve, der fremhæver deres personlighed. Jeg synes for eksempel, at forskellige farver har forskellige attituder. En blå safir signalerer én type, og en rubin en anden.

Når du skal vælge en farvet sten, skal du gå ud fra dine egne farver. Det er fuldstændig ligesom med farven på tøj; nogle farver passer bedre til dig end andre. Måske har du helt styr på, hvilke farver der bedst fremhæver din personlighed, men det er altid smart at lave en farvenuance, før du vælger ædelsten. Det giver dig mulighed for at begrænse søgningen rigtigt fra starten, om man så må sige. Start med at kigge i din garderobe, og du vil hurtigt se, hvilke farver der dominerer. Hvis du er lys og har blå øjne, er blå en rigtig god farve til dig, hvilket gør, at safirer og blå diamanter i forskellige nuancer er perfekte valg. Er du brunette, passer røde og varme toner ekstra godt til dig, og hvis du har rødlige toner i dit hår, passer smaragder i forskellige nuancer supergodt til dig. Smaragder kommer i farver, der skifter mellem lys grøn og mosgrøn. Tsavoritten er et spændende alternativ til smaragden. Tsavoritten er en ædelsten, der tilhører gruppen granat og blev først opdaget i Tanzania i 60’erne. Den er i øvrigt opkaldt efter nationalparken Tsavo National Park.

Slibningen giver også ædelsten forskellig karakter, og derfor skal du tænke igennem, hvilken slibning du gerne vil have. Nogle slibninger giver ædelsten et blødt og rundt udtryk, mens andre slibeteknikker giver et hårdere. Blandt de mest eftertragtede slibningsformer er brillantslibningen, men der er også andre smukke slibninger som f.eks. flanders, baguetteslibning og cabochon. Lad din guldsmed vise dig de slibeteknikker, der passer bedst til din favoritædelsten.

farvede ædelsten

Vælg en vielsesring med farve

En solitaire- eller alliancering med flere smukke, hvide brillanter er naturligvis et klassisk valg som vielsesring, men en stor ædelsten i en farvet nuance giver dig en vielsesring, der er ud over det sædvanlige. Du kan være sikker på, at ingen andre vil have en ring, der ligner din. I dag efterspørger vi vielsesringe, der reflekterer ikke alene skønhed, men også vores personlighed. Den ring, der skal pryde din finger i mange mange år fremover, skal føles unik. Og glem ikke, at du kan sammensætte de mest fantastiske farvekombinationer ved at sammensætte en ring med flere forskellige ædelsten. De kongelige havde tidligere tradition for at vise deres forkærlighed for farvede ædelsten i udsøgte tiaraer og smykker. Det var en måde at vise magt på, men også en opvisning i skønhed. Siden overtog diamanterne som brudenes ædelstens-valg. Men i dag vælger vi gerne andre ædelsten end diamanten i vores vielsesringe. Det er en velkommen trend for kommende brude, der dermed får et større udvalg at vælge imellem – og også har mulighed for at skabe nye og moderne vielsesringe til fremtiden.

Læs mere

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med…

Sådan beskytter du din ring

Tag vare på dine smykker

De fineste juveler er værd at give lidt ekstra kærlighed. Læs her, hvordan du plejer dine smykker og får dem…

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Lad vielsesringen vise dine farver

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres…

Hvilken type ring skal du have?

Vielsesringen kommer i mange forskellige former, farver og sten, og er det ultimative symbol på deres kærlighed til hinanden.

Sådan vælger I de perfekte ringe

Det kan være svært at beslutte sig, for der er så mange muligheder. Dirks Jewellery hjælper dig/jer med at blive…

Vielsesringe håndlavet til jer

Jan Jørgensen Smykker i Blokhus er specialister i håndlavet vielsesringe og har formentlig Danmarks største udvalg af netop vielsesringe.

Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Alt du har brug for at vide om forlovelsesringe til mænd

Flere og flere producenter, har taget fat på den kommende efterspørgsel - mænd, der ønsker en forlovelsesring.

Hvad betyder stenen?

Der er mange forskellige sten på ringe rundt om i verden. Hvad betyder de forskellige farver og sten? Vi giver…

Hvorfor den glatte ring altid vil være en vinder

En klassisk, glat vielsesring er lige så meget et symbol på bryllup, som diamantringene er. Disse ringe symboliserer ægteskab såvel…

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og smukt på én og samme tid. Det går aldrig af mode at bære…

Sådan rengør du din diamantring

Regelmæssig rengøring derhjemme holder din ring skinnende ren mellem de gange, du sender den til professionel rengøring.

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Castens – eventyrligt smukke smykker

Ønsker I jer håndlavede vielsesringe, som er lige så unikke som jer, kan I få dem designet hos den lille…

Bliv inspireret af disse graveringstips!

At få sin vielsesring graveret med en skjult besked, er den ultimative måde at gøre din allerede unikke ring personlig…

Alt om vielsesringe

Alt, du behøver at vide om vielsesringe! Har du nogensinde ligget søvnløs over forskellige ædelsten og slibninger? Bare rolig, vi…

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri det samme? Vi besvarer nogle vigtige spørgsmål om forlovelse, frieri, vielse og ringe.

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Hvilken ring skal jeg vælge?

Vi har bedt en ekspert besvare de mest typiske spørgsmål, man som kommende brud tumler med, når man skal vælge…

Vinderen af ​​Diamantjagten!

Vi havde fornøjelsen af at kontakte en glad vinder af dette års Diamantjagt!

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Vinderen af diamantjagten 2021!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence kåret! Diamantjagten er en konkurrence i samarbejde med Danmarks fornemmeste guldsmede.

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Hvilke vielsesringe er mest populære i 2020?

Selvom vielsesringe er noget, der varer evigt, er der nogle tendenser, der kommer og går. Men hvad er virkelig mest…

Tips ved valget af ringe

Inden valget af ringe, kan du finde information på nettet og i magasiner om metaller og ædelsten, men det rækker…

Vinderen af diamantjagten 2020!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret!

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Signe Njust Jewellery

”At fremstille smykker kræver en særlig form for koncentration - en koncentration, der bringer mig ind i en bevidsthed af…

Sådan får du den ring, du drømmer om

Begynd allerede nu at overveje hvilken type ring, hvilke ædelsten og hvilken slibning, der tiltaler dig. Er du usikker? På…

Sådan beskytter du din ring!

Vi ved, det lyder frygteligt svært at tænke på administrative ting som forsikring, når du planlægger bryllup eller præcis er…

Skab din egen vielsesring

Hvordan en vielsesring skal se ud, er der ikke nogen retningslinjer omkring. Det er op til den enkeltes smag og…

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Billedgalleri fra Julie Sandlau

Julie Sandlaus eventyrlige bryllupskollektion har set dagens lys og introducerer eksklusive forlovelses- og vielsesringe samt smukke diamant ørestikkere til bruden…

Julie Sandlau – En kærlighedsfortælling

“Jeg har i mange år haft en drøm om at designe forlovelses- og vielsesringe som symbol på lykke og uendelig…

Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til…

Min drømmering

Det ultimative symbol på, at du siger ja til et andet menneske, er vielsesringen. Men hvordan skal den se ud?…

Design, kvalitet og professionalisme

Hos Halberstadt sættes der stort fokus på design, kvalitet og professionalisme. Der er smykker til enhver pris og smag. Kom…

Guide til den perfekte vielsesring

At vælge en vielsesring handler ikke blot om at vælge et smukt smykke. Ringene er et symbol på jeres kærlighed…

Perlernes ABC

I dette mini encyklopædi finder du al den fornødne viden om perler, så du ved mest muligt om dine perler…

Husk at gå med museskridt til alteret

Der var amoriner i luften, da over 100 forelskede par i alle aldersgrupper torsdag aften var samlet for at blive…

Smykker

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Vindere af tidligere Diamantjagt!

Diamantjagten er en konkurrence Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede. Her præsenterer vi vindere av Diamantjagten…

Copenhagen Jewellery & Watch Show 2015

Copenhagen Jewellery & Watch Show (CPHJS) løb af stablen i weekenden. CPHJS er en indkøbsmesse for guld, ure og tilbehør,…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med…

Se mere

Sådan beskytter du din ring

Se mere

Tag vare på dine smykker

De fineste juveler er værd at give lidt ekstra kærlighed. Læs her, hvordan du plejer dine smykker og får dem…

Se mere

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Se mere

Lad vielsesringen vise dine farver

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres…

Se mere

Hvilken type ring skal du have?

Vielsesringen kommer i mange forskellige former, farver og sten, og er det ultimative symbol på deres kærlighed til hinanden.

Se mere

Sådan vælger I de perfekte ringe

Det kan være svært at beslutte sig, for der er så mange muligheder. Dirks Jewellery hjælper dig/jer med at blive…

Se mere

Vielsesringe håndlavet til jer

Jan Jørgensen Smykker i Blokhus er specialister i håndlavet vielsesringe og har formentlig Danmarks største udvalg af netop vielsesringe.

Se mere

Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Se mere

Alt du har brug for at vide om forlovelsesringe til mænd

Flere og flere producenter, har taget fat på den kommende efterspørgsel - mænd, der ønsker en forlovelsesring.

Se mere