Hvilken type ring skal du have?

Vielsesring

Vielsesring, bryllupsring og kærlighedsring … kært barn har mange navne. Uanset hvad du vælger at kalde ringen, som I sætter på til vielsen, så er den det ypperste symbol for jeres kærlighed til hinanden. Men der findes mange forskellige typer af ringe at vælge imellem. Her ser vi nærmere på forskellige metaller, ædelsten og modeller som inspiration til den dag, du som kommende brud skal vælge din drømmering.

Tekst: Josephine Fredh Foto: Adobestock.com

Mange brude i dag vælger at have både en forlovelses- og vielsesring på fingeren. Forlovelsesringen er den ring som gives samtidigt med frieriet eller forlovelsen og ringen suppleres oftest sidenhen med vielsesringen til selve vielsen. Traditionelt har man givet hinanden klassiske, glatte ringe med vielsesdatoen indgraveret og/eller navnene til vielsen. Men en vielsesring behøver ikke være glat. Der findes lige så mange typer af vielsesringe, som der findes kommende brude. Vielsesringen er noget som forhåbentligt skal bæres hele livet, så det er vigtigt, at det er en ring som passer dig og din personlighed, og er en ring, som du elsker!

Passer ringene sammen?

Tænk på at forlovelsesringen og vielsesringen skal passe sammen. Hvordan ser forlovelsesringen ud?

Er det en enstensring med en stor diamant, så bør man vælge noget som passer til den, måske en glat ring eller alliancering. Er forlovelsesringen i stedet en alliancering eller en glat ring, så kan man vælge en mere ekstravagant vielsesring som en halo- eller enstensring. Foruden selve udseendet er det også vigtigt, at ringene passer sammen rent teknisk og funktionelt, ellers er risikoen stor for at ringene slides mod hinanden, og du bliver nødt til at justere, forstærke og måske reparere ringene, som med tiden kan blive en kostbar affære. Diskuter valget af vielsesringen med din guldsmed. De er proffer, hvad det angår, og kan guide dig til den perfekte ring-kombo!

Vielsesring

Valg af metal

Der findes forskelligt at vælge imellem når det gælder metallet. Hvid-, gul- eller rødguld er populært og hyppigt forekommende. Her er en liste over de mest almindelige metaller:

  • Hvidguld – hvide, sølvagtige metaller, er stilrent og giver en fin baggrund til diamanter
  • Gulguld – traditionelt det mest almindelige metal til vielsesringen
  • Rødguld – et romantisk og klassisk valg
  • Platin – et sølvagtigt metal som er populært på grund af sit hvide udseende og holdbarhed
  • Palladium – et holdbart sølvagtigt metal som står godt imod misfarvninger
Vielsesring

Forskellige modeller til forlovelses- og vielsesringen

Der findes et væld af forskellige modeller til vielsesringen at vælge i mellem. Her har vi lavet en liste med de mest kendte. Hvilken kan du bedst lide?

Solitærring

En solitærring kaldes også for en enstensring og er den mest klassiske model af alle diamantringe. En ringmodel som lader diamanten stå i fokus og et godt valg til dig som søger en tidløs og stilren ring.

Alliancering

En alliancering er en ring med flere diamanter på række. Ofte har disse ringe brillantslebne eller prinsesseslebne diamanter rundt på halvdelen af ringen – en såkaldt halvalliancering. En helalliancering har diamanter hele vejen rundt og kaldes for en evighedsring.

Haloring

Haloringen er en ring med en diamant eller anden ædelsten i midten omgivet af mindre diamanter. Denne stil gør, man opfatter diamanten som større end hvad den egentlig er, og når lyset falder på den, bliver ædelstenen meget glimtende. Haloringen er opkaldt efter et ringformet lysfænomen som kan opstå på himlen, og kaldes også for rosetring og carmoséring.

Klassisk ring

Glatte ringe er en klassisk og enkel ringmodel uden sten. Glatte ringe passer både til ham og hende og er enten runde, lidt runde eller lige. Ringen kan endda være mønstret og er nem at matche til forlovelsesringen.

Sidestensring

Til dem som ikke synes, at det rækker med en solitærring med én fremtrædende sten, er dette valget. En sidestensring er en ring der som regel har større diamanter i midten og små diamanter langs ringskinnerne på siden – altså en kombination af en solitærring og en alliancering.

Flerstensring

Flerstensringen kaldes også for en multistenring. Det er en ring som består af op til 9 stykker større grabbeindfattede sten som kan sidde på række eller placeres i forskellige konstellationer midt på ringen. Det er almindeligt at blande flerstensringen sammen med allianceringen, altid med stenene placeret på række, som så er pavé- eller kanalindfattede.

Ædelsten

Et andet vigtigt valg som du stilles overfor i forbindelse med dit valg af drømmering, er dine ønsker om ædelsten. Diamanter er ofte det indlysende valg af sten (som du kan læse mere om i artiklen om diamanter her i magasinet) men der findes også andre ædelstene som er utrolig smukke! Her er en liste med de mest populære ædelsten:

Diamant

Rubin

Safir

Smaragd

Turmalin

Læs mere

Sådan beskytter du din ring

Tag vare på dine smykker

De fineste juveler er værd at give lidt ekstra kærlighed. Læs her, hvordan du plejer dine smykker og får dem…

Lad vielsesringen vise dine farver

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres…

Alt du har brug for at vide om forlovelsesringe til mænd

Flere og flere producenter, har taget fat på den kommende efterspørgsel - mænd, der ønsker en forlovelsesring.

Hvad betyder stenen?

Der er mange forskellige sten på ringe rundt om i verden. Hvad betyder de forskellige farver og sten? Vi giver…

Hvorfor den glatte ring altid vil være en vinder

En klassisk, glat vielsesring er lige så meget et symbol på bryllup, som diamantringene er. Disse ringe symboliserer ægteskab såvel…

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og smukt på én og samme tid. Det går aldrig af mode at bære…

Sådan rengør du din diamantring

Regelmæssig rengøring derhjemme holder din ring skinnende ren mellem de gange, du sender den til professionel rengøring.

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Castens – eventyrligt smukke smykker

Ønsker I jer håndlavede vielsesringe, som er lige så unikke som jer, kan I få dem designet hos den lille…

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til…

Perlernes ABC

I dette mini encyklopædi finder du al den fornødne viden om perler, så du ved mest muligt om dine perler…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med…

Se mere

Sådan beskytter du din ring

Se mere

Tag vare på dine smykker

De fineste juveler er værd at give lidt ekstra kærlighed. Læs her, hvordan du plejer dine smykker og får dem…

Se mere

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Se mere

Lad vielsesringen vise dine farver

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres…

Se mere

Hvilken type ring skal du have?

Vielsesringen kommer i mange forskellige former, farver og sten, og er det ultimative symbol på deres kærlighed til hinanden.

Se mere

Sådan vælger I de perfekte ringe

Det kan være svært at beslutte sig, for der er så mange muligheder. Dirks Jewellery hjælper dig/jer med at blive…

Se mere

Vielsesringe håndlavet til jer

Jan Jørgensen Smykker i Blokhus er specialister i håndlavet vielsesringe og har formentlig Danmarks største udvalg af netop vielsesringe.

Se mere

Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Se mere

Alt du har brug for at vide om forlovelsesringe til mænd

Flere og flere producenter, har taget fat på den kommende efterspørgsel - mænd, der ønsker en forlovelsesring.

Se mere