Grooming-tips til brylluppet

Der er meget, der skal planlægges før den store dag. Et sted mellem invitationer, band-booking og bryllupskagesmagning har du måske glemt et af de vigtigste elementer før brylluppet; dig selv. Under brylluppet er det dig, der er i centrum. Desuden vil alle – lige fra den professionelle fotograf til din gamle mormor – have taget billeder af jer for at forevige dagen. Her er nogle tips til, hvordan du kan fremhæve dit flotteste jeg.

Tekst: Rickard Blom  Foto: Shutterstock + Lilly.dk

Kroppen
Hvis du er ude i god tid, er der få grooming-tips, der overgår lidt god, gammeldags træning. Styrke- og konditionstræning skaber bedre blodtilførsel til huden, som igen skaber en bedre glans. Måske kan du begynde med aftentræning et par gange om ugen. Du kan også tjekke, om der er udendørs træningsfaciliteter i nærheden, hvor du kan lave styrketræningsøvelser. Du kommer til at se bedre ud og få mere energi før brylluppet.

Ansigtet
Hudpleje er også noget, som du med fordel kan begynde med i god tid og regelmæssigt for at opdage forskellen. En mild rengøring og en fugtgivende creme er en god base, når det kommer til ansigtet.

Simon Duffy, en af grundlæggerne af det britiske hudplejemærke Bulldog, mener, at alle burde investere i en naturlig fugtgiver af god kvalitet. Han forklarer også, hvorfor sæbe og vand ikke duer som daglig rutine.

- Mange ved ikke, at sæbe udtørrer ansigtshuden, fordi almindelig sæbe ofte har en PH-værdi, som ligger meget højere end huden. Min anbefaling til alle, der spørger til værdien af god hudpleje, er altid den samme; prøv i stedet en ansigtsvand, som rengør, og en creme, der blødgør/fugter hver morgen i nogle uger. Før bryllupsdagen vil jeg også anbefale en ansigtsscrub, som hjælper huden til at føles ekstra blød og ren.

En scrub bør være lavet specielt til ansigtets sarte hud og masseres ind med lette cirkelbevægelser. Scrub’en hjælper med af slibe de døde hudceller af og gør, at huden ser friskere ud. Fokus bør være, når det kommer til mandlig grooming, ikke at lave sig selv om, men at få det bedste ud af det, man har.

Simon Duffy, der har været i branchen siden 2006, hvor Bulldog startede, mener at have kunnet se en forandring i mænds grooming-vaner de seneste år:

- Vi lancerede Bulldog i Sverige i 2010, og vi har sidenhen oplevet, at mænd er begyndt at benytte mere sofistikerede grooming-rutiner. Trætte klichéer som f.eks. at ’rigtige mænd ikke bruger fugtighedscreme’ er for længst stoppet. Frem for alt ser vi en øget interesse for produkter med naturlige ingredienser, hvilket er en af grundene til, at netop Bulldog har øget sin markedsandel i Sverige hurtigt.

Føler man sig lidt bleg og fåret, men er bange for at se ud som en gulerod med selvbruner, har mange hudplejefirmaer i dag fugtgivende cremer med en let brun nuance. Blandt andet Total Recharge fra Biotherm Homme eller BB Tinted Moisturizer fra Lab Series tilfører både fugt og giver et let strejf af solbrun hud. Afprøv den gerne i god tid før brylluppet, hvis du ikke har brugt tilsvarende produkter før, og husk i øvrigt at ’less is more’ stadig gælder, især for denne slags produkter.

En ting, som mange måske ikke tænker på, men som kan gøre en stor forskel, er pudder. Du bliver med ret stor sandsynlighed varm og måske også lidt nervøs i løbet af dagen. En mat pudder vil gøre, at du slipper for et glinsende ansigt både i løbet af dagen og under de forevigede bryllupsbilleder.

Håret
Nogle ting er nemmere at tage hånd om, når brylluppet begynder at nærme sig. At få ordnet håret inden brylluppet er en selvfølge for de fleste. Und gerne dig selv en tid hos en af de lidt bedre frisører nogle dage eller uger inden brylluppet. På den måde får du mulighed for at ’gå ind’ og føle dig tilpas med den nye frisure. Du kan samtidig også spørge frisøren om råd til passende styling-produkter.

Hænderne
Hvordan er det med hænderne? Mange fotograferer detaljebilleder af hænderne og ringene, så lidt opmærksomhed skal du give dem inden brylluppet. Mange skønhedssaloner har særskilt manicure til mænd, og det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen. Hvis du booker en tid, skader det ikke at tage fødderne i samme omgang.

Tænderne
Der findes en ting, som du med garanti kommer til at gøre under bryllupsdagen. Du kommer til at le. Og smile. Meget. Måske har dine tænder brug for en lille pudsning. I dag er det relativt billigt at få bleget sine tænder, og det går hurtigt og smidigt på en klinik. Der findes også tandblegnings-kits til hjemmebrug. De er ofte lidt billigere, men resultatet kan variere en del.

Barbering
Når det gælder grooming før brylluppet, bør der generelt ikke være tale om en total forvandling. Du vil naturligvis gerne se så godt ud som muligt, men samtidig ikke ændre på det, der gør dig unik. Går du for eksempel altid rundt med tre dage gamle skægstubbe, er der ingen regler om, at du skal være helt nybarberet på bryllupsdagen. De små detaljer kan derimod gøre forskellen. Har du skæg vil et trimmet et være at foretrække end et vildtvoksent et af slagsen på en dag som denne. Et besøg hos en dygtig barber er både sjovt og giver et upåklageligt resultat. Barberer du dig med barbermaskine derhjemme, kan en barberingsolie anbefales. Olien indeholder plejende, essentielle olier og mindsker friktionen mellem hud og maskine. Det plejer at være tilstrækkeligt med nogle få dråber for at mindske den irritation, der kan opstå i forbindelse med en barbering.