PROMOTION

Vælg en brudekjole af høj kvalitet

At vælge brudekjole til bryllupsdagen er en vigtig beslutning, og i dag er der mange enestående kreationer at vælge imellem. En trendspotting for 2018 viser, at flere satser på brydekjoler af høj kvalitet, og journalisten Anna Williams har interviewet Kristian fra Victoria & Vincent, der svarer på nogle af de vigtigste spørgsmål.

Kjolerne fra Victoria & Vincent er kendt for deres høje kvalitet. Hvilke faktorer påvirker kvaliteten på en brudekjole?

Brudekjoler kan deles op i tre kategorier afhængigt af, hvordan de er produceret:

’High end dresses’ er produceret af en lille gruppe virkelig eksklusive producenter, og de forskellige mærker kæmper ofte for at blive netop deres kunder. Hver eneste kjole i denne kategori er produceret i gode materialer og tager ofte lang tid at producere. Pasformen på kjolerne i denne kategori overgår alle andre kategorier. Priserne ligger oftest mellem 8.000 og 30.000 kr.

 

’Medium quality dresses’ er ofte produceret i gode materialer, men har et noget enklere design – med mindre snit og færre detaljer. Det noget simplere design gør pasformen lidt dårligere, men på den anden side holdes prisen også nede, og kjolerne kan fremstilles hurtigt og effektivt. Priserne er normalt mellem 3.000 og 8.000 kr.

 

’Low quality dresses’ sælges næsten kun online, fordi de fleste bryllupsbutikker ikke vil handle med denne type af producenter. Der er i forvejen alt for mange problemer med kjoler i denne kategori; blandt andet en dårlig pasform, dårlige materialer og usle arbejdsforhold for de ansatte. Priserne på disse kjoler ligger oftest på mellem 750 og 3.000 kr.

 

Hvordan kan man genkende en brudekjole af høj kvalitet?

Der er først og fremmest to ting, der er vigtige at forstå; pasform og kvalitet. Vi begynder med at forklare det mest væsentlige; pasformen. Her opstår der ofte mange misforståelser, og en af de mest almindelige for kommende brude er at forstå deres mål. For eksempel:

Buste: 100 cm. Talje: 90 cm. Hofte: 110 cm.

I starten tror man måske, at man ved at ændre en brudekjole til målene 100-90-110 kan få en kjole, der passer perfekt. Men det er oftest ikke tilfældet. Pasformen på en brudekjole er meget mere kompleks, end de fleste regner med. En almindelig kjole består måske af et eller to lag materiale med et enkelt snit. En high end brudekjole derimod har flere lag stof og komplekse snit, sømme og stivere.

Til eksempel har kjolen ’Hilma’ fra Victoria & Vincent fem lag stof, ni vertikale stivere og så mange former og snit, at det er umuligt at tælle dem. Alt dette samles i et perfekt ydre. Formålet med alle disse skjulte detaljer er at få en pasform, der er fremragende, og som får dig som brud til at stråle magisk på bryllupsdagen. Med dette i tankerne begynder de fleste at forstå, hvor kompleks en brudekjole virkelig er.

Den anden ting, man bør have in mente, er materialerne og deres kvalitet. Herunder kan du se nogle af de tegn, der angiver, om en brudekjole er af god kvalitet eller ej.

  • Hvis farven er for hvid (eller i værste fald; gullig)
  • Hvis stoffet er for skinnende
  • Hvis kjolen mangler detaljer og applikationer
  • Hvis materialet er for stift, hvilket gør det svært at bevæge sig i kjolen
  • Hvis der mangler stivere, eller hvis de er synlige gennem det yderste lag stof

 

Hvor kan du som kommende brud købe brudekjole af høj kvalitet?

Desværre tror rigtig mange brude, at hvis en kjole ser godt ud på billeder, så kommer den også til at se ligeså godt ud på dem selv. Det er ikke tilfældet. Selv en lavpriskjole kan se helt utrolig ud ved hjælp af Photoshop. Både pasform og materialer er lette at redigere på et billede, og derfor oplever mange, at de bliver snydt, når de køber en brudekjole på nettet.

For at vise det modsatte ser I kjolen ’Holly’ fra Victoria & Vincent her på billedet. Det store billede viser det officielle lookbook-billede, mens det lille billede viser et uredigeret billede taget med mobiltelefonen. Som I ser, er formen på kjolen identisk på begge billeder (der er med andre ord ikke snydt med redigeringen her).

Til sidst vil vi her på Victoria & Vincent gerne give det gode råd at prøve mindst et par brudekjoler i en butik, inden du bestemmer dig for den rette. Lad professionelt personale i en butik hjælpe dig med at finde den rigtige brudekjole; de har både erfaring og viden til at kunne hjælpe dig. Og når du finder den rigtige kjole? Så vil du med garanti kunne mærke det.

LÆS MERE


Hold styr på os