Promotion

Peter Liljeroth skaber sine egne trends

Peter Liljeroth

Peter Liljeroth er tredje generation guldsmed og smykkedesigner med base i Malmø. Vi har talt med ham om unikke designs, trends, og hvordan du får den ring, du drømmer om!

Tekst: Anna Storm  |   Foto: Ayanle Omarali samt Sune Henningsson

Peters bedstefar Gunnar, der var en utrolig dygtig guldsmed og gravør, startede forretningen i 1950’erne og havde butik i Malmø. Peters far Clas fulgte i samme fodspor og åbnede sin egen guldsmedeforretning i Malmø. Clas blev på daværende tidspunkt betragtet som en af ​​de absolut bedste guldsmede i Sverige, og Peter begyndte at arbejde i butikken allerede som teenager.

Interessen for håndværket voksede, og Peter valgte at studere i fire år på Københavns Tekniske Universitet, hvor han studerede design og formgivning. Sin praktiktid tilbragte han i sin fars butik, hvor de producerede håndlavede smykker af høj kvalitet. Det, der derefter gjorde (og stadig gør) Peter Liljeroth unik, er evnen til ikke kun at være en dygtig guldsmed og være god til at producere, men også at være hurtig til at designe.

Unikt design

Peter Liljeroth er markant i sine designs, og han stiller store krav til materialer og de sten, som han vælger, når han skaber sine smukke smykker. Her laves der kun én kopi af hvert smykke, og på den måde bliver hvert smykke unikt. Det design og den stil, der kendetegner Liljeroth, er en ren stil, men hvor former, farver og kombinationer meget gerne må vise sig i interessante og eksperimenterende udtryk. Med over 10.000 unikke smykker produceret har Liljeroth en enormt stor viden, og Peter elsker at lade ideerne tage form og skabe nye smykker til hver enkelt kunde.

Styrken hos både Peter og hans far er, at de kan ’læse’ kunden. De er utroligt interesserede i design og med evnen til at være lydhøre overfor hver eneste kunde, kan de skabe noget helt unikt til dem. Noget der passer til kundens stil og personlighed i stedet for noget, der kan masseproduceres. Peter er omhyggelig med hele tiden at skabe sine egne tendenser, der bliver unikke for Liljeroth.

Peter Liljeroth

Sådan får du den ring, du drømmer om

Hos Peter Liljeroth er hver ring og hvert smykke skabt fra bunden. Styrken i deres arbejde er evnen til at designe. Intet bliver færdigt uden det smukke håndværk, der er skabt efter hvert møde med en ny kunde. Hos Peter er alle velkomne, uanset ønsker, stil eller budget.

– Far og jeg havde æren af ​​at lave et smykke til kronprinsesse Viktoria, og sådanne opgaver er selvfølgelig fantastiske. Men mødet med hver eneste person er lige så unikt, og vi elsker at skabe smykker til alle – uanset ønsker og pris, siger Peter.

Han påpeger endvidere, at investering i en vielsesring fra en guldsmed absolut ikke behøver at betyde en anden pris, end hvis du køber en masseproduceret ring.

– Vores mål er at øge kundernes bevidsthed og virkelig få dem til at forstå, hvad de får for deres investering. Hos mig kan man altid booke en gratis konsultation, og ved disse møder sørger jeg for, at kunden får svar på alle spørgsmål, siger Peter.

 

Peter Liljeroth
Peter Liljeroth

Peter Liljeroth vinglas

Peter har en meget kreativ åre og brænder for design. Udover sit virke som guldsmed designer han også møbler, tøj og vinglas. Vinglassene er designet af Peter og håndblæst i Sverige.

Trends og materialer

Trends for vielsesringe kommer og går, og her påpeger Peter vigtigheden af ​​ikke kun at følge trends, men også at designe en ring, som du selv kan lide – uanset tidens trends. Hvis du vælger en ring, du virkelig elsker, holder den også over tid. Så er der altid mulighed for at ændre ringen efter nogle år, hvis du ønsker det, hvilket kan give en følelse af tryghed.

– Har man som kunde en gang købt materialerne, behøver det ikke at koste meget at ændre smykket, siger Peter.

– En sjov ting, jeg tilbyder, er, at du også kan vælge at købe løse ædelstene. Et eksempel kan være ægtemanden, der køber en bryllupsgave til sin hustru og senere tilføjer en sten i gave ved 5 års jubilæet. Stenene kan tilføjes til den eksisterende ring, og på den måde får du en ny ring.

Hvidt guld er stadig mest efterspurgt, og det samme er hvide sten af ​​høj kvalitet (diamanter). Imidlertid begynder man at tilføje flere og flere sten med farver, og selv mændene er begyndt at få sten i ringene. Det er altid en sjov udfordring for en guldsmed at skabe en maskulin ring med ædelsten i.

World Wide

Peter Liljeroth har kapacitet til at vokse, og selvom han selv har overvejet den vej, vælger han at arbejde på en mindre skala og bibeholde følelsen af ​​håndværk. Hvis du som kunde har mulighed for at besøge en guldsmed og få lavet en håndlavet ring eller et sæt øreringe, vil smykkerne aldrig gå af mode. Eget design og smykker af høj kvalitet bliver mere og mere populært, og flere kunder ser dette som en fantastisk investering. Noget, der stadig er mærkbart i branchen, eftersom Peter Liljeroth i dag har leveret smykker til 22 forskellige lande.

Peter Liljeroth

Læs mere

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Vielsesringe med fokus på det personlige…

Hos den lokale guldsmed Vicki Buerholt på Amager kan du finde smukke smykker til enhver smag. Og du kan endda…

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Kærlighedens kraft – Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Danmarks største webshop med vielsesringe.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Skaber sine egne trends

Vi har talt med Peter Liljeroth om unikke designs, trends, og hvordan du får den ring, du drømmer om!

Castens – eventyrligt smukke smykker

Ønsker I jer håndlavede vielsesringe, som er lige så unikke som jer, kan I få dem designet hos den lille…

Vinderen af diamantjagten 2021!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence kåret! Diamantjagten er en konkurrence i samarbejde med Danmarks fornemmeste guldsmede.

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri det samme? Vi besvarer nogle vigtige spørgsmål om forlovelse, frieri, vielse og ringe.

Hvilken ring skal jeg vælge?

Vi har bedt en ekspert besvare de mest typiske spørgsmål, man som kommende brud tumler med, når man skal vælge…

Hvilke vielsesringe er mest populære i 2020?

Selvom vielsesringe er noget, der varer evigt, er der nogle tendenser, der kommer og går. Men hvad er virkelig mest…

Tips ved valget af ringe

Inden valget af ringe, kan du finde information på nettet og i magasiner om metaller og ædelsten, men det rækker…

Alt om vielsesringe

Alt, du behøver at vide om vielsesringe! Har du nogensinde ligget søvnløs over forskellige ædelsten og slibninger? Bare rolig, vi…

Vinderen af diamantjagten 2020!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret!

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Signe Njust Jewellery

”At fremstille smykker kræver en særlig form for koncentration - en koncentration, der bringer mig ind i en bevidsthed af…

Sådan får du den ring, du drømmer om

Begynd allerede nu at overveje hvilken type ring, hvilke ædelsten og hvilken slibning, der tiltaler dig. Er du usikker? På…

Sådan beskytter du din ring!

Vi ved, det lyder frygteligt svært at tænke på administrative ting som forsikring, når du planlægger bryllup eller præcis er…

Klarlund fejrer 75-års jubilæum

En serie af forlovelses- og vielsesringe, der udelukkende forhandles i Klarlunds forretninger. Det er ringe i bedste danske guldsmedetradition med…

Skab din egen vielsesring

Hvordan en vielsesring skal se ud, er der ikke nogen retningslinjer omkring. Det er op til den enkeltes smag og…

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Billedgalleri fra Julie Sandlau

Julie Sandlaus eventyrlige bryllupskollektion har set dagens lys og introducerer eksklusive forlovelses- og vielsesringe samt smukke diamant ørestikkere til bruden…

Julie Sandlau – En kærlighedsfortælling

“Jeg har i mange år haft en drøm om at designe forlovelses- og vielsesringe som symbol på lykke og uendelig…

Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til…

Min drømmering

Det ultimative symbol på, at du siger ja til et andet menneske, er vielsesringen. Men hvordan skal den se ud?…

Design, kvalitet og professionalisme

Hos Halberstadt sættes der stort fokus på design, kvalitet og professionalisme. Der er smykker til enhver pris og smag. Kom…

Guide til den perfekte vielsesring

At vælge en vielsesring handler ikke blot om at vælge et smukt smykke. Ringene er et symbol på jeres kærlighed…

Perlernes ABC

I dette mini encyklopædi finder du al den fornødne viden om perler, så du ved mest muligt om dine perler…

Husk at gå med museskridt til alteret

Der var amoriner i luften, da over 100 forelskede par i alle aldersgrupper torsdag aften var samlet for at blive…

Smykker

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Vindere af tidligere Diamantjagt!

Diamantjagten er en konkurrence Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede. Her præsenterer vi vindere av Diamantjagten…

Copenhagen Jewellery & Watch Show 2015

Copenhagen Jewellery & Watch Show (CPHJS) løb af stablen i weekenden. CPHJS er en indkøbsmesse for guld, ure og tilbehør,…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Se mere

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Se mere

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Se mere

Vielsesringe med fokus på det personlige…

Hos den lokale guldsmed Vicki Buerholt på Amager kan du finde smukke smykker til enhver smag. Og du kan endda…

Se mere

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Se mere

Kærlighedens kraft – Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Se mere

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Se mere

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Se mere

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Se mere

Skaber sine egne trends

Vi har talt med Peter Liljeroth om unikke designs, trends, og hvordan du får den ring, du drømmer om!

Se mere