Promotion

Lene Hald smykkedesigner

Vejen til drømmeringen

I dag kan man vælge mellem mange og flotte færdige vielsesringe, men måske drømmer du om at få din helt egen vielsesring? En som føles mere som DIG. I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Tekst: Camilla Lærke Mors

For nogle år siden gik et par ned ad Gothersgade i København. Træerne i Kongens Have lyste grønt, fuglene sang og i Rosenborg Slot, som lå tæt ved, glimtede Dronningens kronjuveler i slottes kælder. Men parret skulle til Gothersgade 99. Her lå – og ligger stadig – en fin, lille guldsmedeforretning. No 99 hedder den, hvor smykkedesigner Lene Hald deler guldsmedeforretning- og værksted med en anden guldsmed, og som parret havde fået anbefalet af brudens søster, som havde fået lavet sin vielsesring der.

Havde ikke penge nok

Parret kom stolte ind med arveguld, som bestod af to tyndslidte ringe. De ønskede sig de mere gedigne ligge-i-ske-ringe, men der var hverken nok genbrugsguld eller budget til det, så de gik slukørede ud derfra, fortæller Lene Hald, som var mindst lige så ked af det som parret.

Lene Halds design hvor to ringe kan ’ligge i ske’, nærmest putte sig til hinanden med mønsteraftegninger fra sandet i støbeformen, og som altid er forskelligt fra støb til støb og fra ring til ring. Men sætter man ringene sammen, passer de til hinanden. Det vil sige et sæt vielsesringe med en ekstra stærk symbolværdi. Men også bekostelige for et par, der var på SU. Men så skete der noget.

Tænk ud af boksen

Efter en time kom de tilbage igen og kunne fortælle, at hele familien havde samlet guld sammen, og så havde de pludselig guld nok til deres ringe.

Lene fortæller også, at brudens ring skulle have en facetteret, filet overflade, fordi hun altid havde gang i den, og måske var fyldt med facetter selv, hvor gommens ring skulle være mere blød med en ensartet overflade og lægge sig rundt om hendes ring, nærmest favne hende.

Det passede så godt til hvem de var og deres forhold, siger Lene, der gerne vil fortælle historien, fordi den viser, at det kan lade sig gøre at få specialdesignede ringe, hvis man tænker lidt ud af boksen. F.eks. at få familien til at rode de gamle gemmesteder igennem for guld.

Som en sten på stranden

Lene Hald har skabt vielsesringe lige så længe hun har arbejdet som smykkedesigner. Hendes designunivers er inspireret af naturen, blomster og ikke mindst kronjuvelerne på den anden side af gaden. Men lige hvad angår vielsesringene, hælder hun til det enkle uden diamanter.

Jeg synes vielsesringe skal være klassiske smykker, fordi de skal holde hele livet, siger Lene, der typisk først møder den kommende brud, når hun besøger guldsmedebutikker. Måske anbefalet af en veninde, og derefter tager hun sin kommende mand med.

Det er en god idé at prøve flere ringmodeller, før I beslutter jer. Men et godt råd er også at se efter ringe, der skal være behagelige at have på og ikke kun, hvordan de ser ud. Jeg plejer at sige, at de skal være ligesom en lommesten, man finder på stranden. Sådan en ’blød’ sten med rundede kanter, man har lyst til at røre ved. Det er vigtigt at tænke over, hvordan ringen føles at have på.

Prøv jer frem og tal sammen

Lenes erfaring er, at det især for manden er afgørende, hvordan den føles.

Nogle mænd kan godt opleve det lidt klaustrofobisk, fordi de aldrig har gået med ring før. Derfor bruger jeg meget tid på at tale med dem om, hvad de laver til daglig. Arbejder han f.eks. med sine hænder og med værktøj, så skal ringen være en, der ikke er i vejen, og som kan tåle en lidt hårdhændet hverdag.

De fleste guldsmede har ligesom Lene prøveringe i guld og sølv, samt flere udstillingsmodeller man kan prøve.

Jeg sporer mig ind på deres smag, ønsker og præferencer, mens de prøver ringe, og vi sammen taler om design og udtryk, tykkelse af ringe, volumen og hvordan de føles at have på. Og vi taler også om den historie, der binder dem sammen, og hvordan vi kan udtrykke det i ringene, forklarer hun.

Kom gerne mange gange

Når design og mål er på plads, kan man vælge at få lavet et prøvepar i sølv først. Det er en service Lene gerne giver, og som hun siger, så kan hun jo bruge sølvet igen. De fleste kommer en eller flere gange for at få målt om ringene passer, og om designet er, som de havde drømt om.

At få lavet sine vielsesringe er en helt særlig oplevelse, og derfor synes jeg, at det er vigtigt at yde den service, hvor man gerne må komme flere gange, siger Lene, der har oplevet mange rørte par, når ringene endelig er klar. Og det er de som regel 2-3 uger efter man har bestilt dem.

Materialer og tendenser

I forhold til materialer sværger Lene mest til guld.

18 karat har mere dybde og glød, og det synes jeg passer rigtig godt til vielsesringe, siger Lene, der også får mange henvendelser om mere volumen end tidligere.

Der er en klar tendens til vielsesringe med mere volumen og robusthed, og gerne lavet med genbrugsguld. Især efter corona, hvor man måske har ryddet op sine ting og gjort sig overvejelser om sit liv, er der et behov for at genbruge i stedet for at købe nyt. Mange kommer med arveguldet, og det synes jeg har god symbolværdi, afslutter guldsmeden på Gothersgade, som også kan bruge det gamle guld som en del af ringenes design.

Gode råd

Tag udgangspunkt i hvem du er og jeres forhold, når I overvejer design.

Er du en rigtig ’smykkepige’, så er det en god idé at få en enkel vielsesring.

Skal I giftes i august, så gå senest i gang i juni med at se på vielsesringe.

Besøg guldsmedene og prøv ringene. Du kan ikke altid tænke dig til, hvordan vielsesringen skal være og føles på.

Hvad koster specialdesignede vielsesringe?

Sæt i 18 karat guld koster ca. 25.000 kr. I sølv koster de mindre.

Læs mere

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med…

Sådan beskytter du din ring

Tag vare på dine smykker

De fineste juveler er værd at give lidt ekstra kærlighed. Læs her, hvordan du plejer dine smykker og får dem…

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Lad vielsesringen vise dine farver

Vov pelsen og vælg farvede ædelsten i din vielsesring, så ringen afspejler din unikke personlighed. Diamanterne funkler i al deres…

Hvilken type ring skal du have?

Vielsesringen kommer i mange forskellige former, farver og sten, og er det ultimative symbol på deres kærlighed til hinanden.

Sådan vælger I de perfekte ringe

Det kan være svært at beslutte sig, for der er så mange muligheder. Dirks Jewellery hjælper dig/jer med at blive…

Vielsesringe håndlavet til jer

Jan Jørgensen Smykker i Blokhus er specialister i håndlavet vielsesringe og har formentlig Danmarks største udvalg af netop vielsesringe.

Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Alt du har brug for at vide om forlovelsesringe til mænd

Flere og flere producenter, har taget fat på den kommende efterspørgsel - mænd, der ønsker en forlovelsesring.

Hvad betyder stenen?

Der er mange forskellige sten på ringe rundt om i verden. Hvad betyder de forskellige farver og sten? Vi giver…

Hvorfor den glatte ring altid vil være en vinder

En klassisk, glat vielsesring er lige så meget et symbol på bryllup, som diamantringene er. Disse ringe symboliserer ægteskab såvel…

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og smukt på én og samme tid. Det går aldrig af mode at bære…

Sådan rengør du din diamantring

Regelmæssig rengøring derhjemme holder din ring skinnende ren mellem de gange, du sender den til professionel rengøring.

Marry & Me – kærlighedens guldsmedje

Hos ”Marry & Me” er køb af smykker en ekstraordinær oplevelse, og de erfarne medarbejdere giver kunderne førsteklasses rådgivning.

Castens – eventyrligt smukke smykker

Ønsker I jer håndlavede vielsesringe, som er lige så unikke som jer, kan I få dem designet hos den lille…

Bliv inspireret af disse graveringstips!

At få sin vielsesring graveret med en skjult besked, er den ultimative måde at gøre din allerede unikke ring personlig…

Alt om vielsesringe

Alt, du behøver at vide om vielsesringe! Har du nogensinde ligget søvnløs over forskellige ædelsten og slibninger? Bare rolig, vi…

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri det samme? Vi besvarer nogle vigtige spørgsmål om forlovelse, frieri, vielse og ringe.

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Hvilken ring skal jeg vælge?

Vi har bedt en ekspert besvare de mest typiske spørgsmål, man som kommende brud tumler med, når man skal vælge…

Vinderen af ​​Diamantjagten!

Vi havde fornøjelsen af at kontakte en glad vinder af dette års Diamantjagt!

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Vinderen af diamantjagten 2021!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence kåret! Diamantjagten er en konkurrence i samarbejde med Danmarks fornemmeste guldsmede.

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Hvilke vielsesringe er mest populære i 2020?

Selvom vielsesringe er noget, der varer evigt, er der nogle tendenser, der kommer og går. Men hvad er virkelig mest…

Tips ved valget af ringe

Inden valget af ringe, kan du finde information på nettet og i magasiner om metaller og ædelsten, men det rækker…

Vinderen af diamantjagten 2020!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret!

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Signe Njust Jewellery

”At fremstille smykker kræver en særlig form for koncentration - en koncentration, der bringer mig ind i en bevidsthed af…

Sådan får du den ring, du drømmer om

Begynd allerede nu at overveje hvilken type ring, hvilke ædelsten og hvilken slibning, der tiltaler dig. Er du usikker? På…

Sådan beskytter du din ring!

Vi ved, det lyder frygteligt svært at tænke på administrative ting som forsikring, når du planlægger bryllup eller præcis er…

Skab din egen vielsesring

Hvordan en vielsesring skal se ud, er der ikke nogen retningslinjer omkring. Det er op til den enkeltes smag og…

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Billedgalleri fra Julie Sandlau

Julie Sandlaus eventyrlige bryllupskollektion har set dagens lys og introducerer eksklusive forlovelses- og vielsesringe samt smukke diamant ørestikkere til bruden…

Julie Sandlau – En kærlighedsfortælling

“Jeg har i mange år haft en drøm om at designe forlovelses- og vielsesringe som symbol på lykke og uendelig…

Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til…

Min drømmering

Det ultimative symbol på, at du siger ja til et andet menneske, er vielsesringen. Men hvordan skal den se ud?…

Design, kvalitet og professionalisme

Hos Halberstadt sættes der stort fokus på design, kvalitet og professionalisme. Der er smykker til enhver pris og smag. Kom…

Guide til den perfekte vielsesring

At vælge en vielsesring handler ikke blot om at vælge et smukt smykke. Ringene er et symbol på jeres kærlighed…

Perlernes ABC

I dette mini encyklopædi finder du al den fornødne viden om perler, så du ved mest muligt om dine perler…

Husk at gå med museskridt til alteret

Der var amoriner i luften, da over 100 forelskede par i alle aldersgrupper torsdag aften var samlet for at blive…

Smykker

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Vindere af tidligere Diamantjagt!

Diamantjagten er en konkurrence Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede. Her præsenterer vi vindere av Diamantjagten…

Copenhagen Jewellery & Watch Show 2015

Copenhagen Jewellery & Watch Show (CPHJS) løb af stablen i weekenden. CPHJS er en indkøbsmesse for guld, ure og tilbehør,…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Sådan vælger I de perfekte ringe

Det kan være svært at beslutte sig, for der er så mange muligheder. Dirks Jewellery hjælper dig/jer med at blive…

Se mere

Alt om vielsesringe

Alt, du behøver at vide om vielsesringe! Har du nogensinde ligget søvnløs over forskellige ædelsten og slibninger? Bare rolig, vi…

Se mere

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Se mere

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Se mere

Hvilke vielsesringe er mest populære i 2020?

Selvom vielsesringe er noget, der varer evigt, er der nogle tendenser, der kommer og går. Men hvad er virkelig mest…

Se mere

Tips ved valget af ringe

Inden valget af ringe, kan du finde information på nettet og i magasiner om metaller og ædelsten, men det rækker…

Se mere

Signe Njust Jewellery

”At fremstille smykker kræver en særlig form for koncentration - en koncentration, der bringer mig ind i en bevidsthed af…

Se mere

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Se mere

Billedgalleri fra Julie Sandlau

Julie Sandlaus eventyrlige bryllupskollektion har set dagens lys og introducerer eksklusive forlovelses- og vielsesringe samt smukke diamant ørestikkere til bruden…

Se mere

Julie Sandlau – En kærlighedsfortælling

“Jeg har i mange år haft en drøm om at designe forlovelses- og vielsesringe som symbol på lykke og uendelig…

Se mere